Υπαρχει συγκροτημα απο τη Σουηδια ονοματι Leather Nun το οποιο παιζει garage rock.
Ειχαν ξεκινησει απο το 1979 κυκλοφορησαν καμποσους δισκους και το 1995 διελυσαν,μετα απο αρκετα χρονια και πιο συγκεκριμενα το 2009 ο τραγουδιστης τους τους επανασυνδεσε,το θεμα ειναι απο οσο γνωριζω(Wikipedia)τα εχει παρατησει και ασχολειται με τους Godtherapy.
Η λογικη λεει πως αυτος θα ηταν ο λογος που αλλαξαν οι Αμερικανοι το ονομα τους…οποιος γνωριζει κατι παραπανω ας ενημερωσει…
…μολις θυμηθηκα Troglodyte Dawn…(δεν ανηκει αποκλειστικα σε αυτο το θρεντ βεβαια γιατι οπως λεει κ το site που δινω πιο κατω
ο πρωτος δισκος
Troglodyte Dawn incorporates many different styles to create something that is pretty hard to label. having much in common with Saint Vitus or the first Black Sabbath record.
αλλα ο δευτερος
“Kyna” is odd, experimental and atmospheric ambient music
εχουν δυο ανεξαρτητες κυκλοφοριες
Troglodyte Dawn(2003)
Troglodyte Dawn - Kyna (2006)
περισσοτερες πληροφοριες εδω:
http://www.nolifetilmetal.com/trogolytedawn.htm
youtube μονο live ενα και μοναδικο κομματι(το πιο ωραιο κατα τη γνωμη μου) απο τον σωστοτατο πρωτο δισκο(αλλα δεν ειναι καλος κ ο ηχος ρε γαμωτ…)
myspace(εχουν ανεβασει τα πιο ambient ομως…:()
πφφφ δυσκολο θεμα διαλεξα,γιατι με ambient δεν τα παω καλα μιας κ δεν μου την πολυ-λεει και απο το πρωτο δεν μπορω να βρω κατι για να σας δειξω…ιδρωσα…τελως παντων εαν πετυχετε τον πρωτο ακουστε τον
Μα πουθενά όμως…
Ακούστε μία και τους [B]Horse Latitudes[/B] από τη Φινλανδία (:papas:) που παίζουν λέει regressive doom sludge με επικά φωνητικά:
Οι Horse Latitudes εχουν μπει στη λιστα για τσεκαρισμα(να δω τι θα προλαβω να ακουσω)…
Ασχετο αλλα ειδα οτι ακουγες τελευταια το III: Sacrifice πως σου φανηκε?σταθερη αξια ε?3 δισκους σε 3 χρονια και ολοι τους αξιολογοι(να υποθεσω οτι θα εχουμε και review)
Warchetype - Αncestral cult of divinity
Ισπανικό αρχετυπικό doom με ελάχιστα καφροφωνητικά ξεσπάσματα!
http://www.doommantia.com/2010/11/warchetype-ancestral-cult-of-divinity.html
Αυτό. Δεν έχουν χτυπήσει 10άρι μέχρι στιγμής, αλλά είναι σταθερά άνω του 7. 10άρι ακατέβατο χτύπησαν μεμονωμένα με το “Torch of Doom”.
[B]Ιmindain - And the Living Shall Envy the Dead[/B]
Κάπως παλία κυκλοφορία (2007), αλλά αξίζει να αναφερθεί(αν δεν έχει ήδη…)
Eξαιρετικό death/doom με ριφάρες, λιντάρες, και αρκετά ακουστικά περάσματα, κινούμενο σε αργόσυρτους είτε mid-tempo ρυθμούς σε όλη του τη διάρκεια.
Οσο αφορά τα φωνητικά, στην πληοψηφία είναι death, παρόλα αυτα σε αρκετά σημεία ο τραγουδιστής χρησιμοποιεί καθαρά και κάποια πιο “θρηνιτικά” black φωνητικά.Γενικά η ατμόσφαιρα του δίσκου είναι φοβερή και δε σε αφήνει να βαρεθείς ούτε ένα απ
ό τα πενήντα λεπτά που διαρκεί το άλμπουμ.
Πραγματικά δισκάρα, οι φαν αυτού του ήχου να το τσεκάρουν οπωσδήποτε
Mike Smail + Dennis Cornelius + Dave Roman = Under The Sun
Πραγματικα και οι τρεις εχουν την δικια τους μεγαλη πορεια στη Doom κοινοτητα και εχουν αφησει το δικο τους στιγμα σε μπαντες οπως Penance, Cathedral,Memory Driven, Dwell Within, Place of Skulls, Revelation.
Πριν ακουσω τον δισκο ειχα μεγαλες προσδοκιες και τωρα πια μετα απο αρκετες ακροασεις μπορω να πω οτι μας προσφεραν εναν υπεροχο δισκο με δυνατα Doom τραγουδια,ομορφες μελωδιες και παρα πολυ καλα φωνητικα απο τον Dennis Cornelius.
Ολα τα τραγουδια γραμμενα απο τους Mike και Dave
Ναι αλλά:
http://www.southernlord.com/index2.php
[SIZE=“4”]COMING SOON:
* Winter-Into Darkness reissue LP&CD[/SIZE]
ΑΠΛΑ ΠΡΑΜΑΤΑ.-
Ωω ναι. Το ξερουμε κι αν το βρουμε ‘‘επανω’’ σε λογικη τιμη θα το χτυπησουμε. Αν κι εχω παρει το digi που εβγαλε η metal mind κι ειμαι ψιλοκομπλε στο θεμα.
ΔΙΣΚΑΡΑ ΑΤΕΛΕΙΩΤΗ
κανα λινκ ? δε βρισκω τιποτα και βαριεμαι να ψαχνω
Λοιπόοον.
Τούτο δω μου το πρότεινε ένας τυπάς στο last.fm, λέγοντας πως άμα μου αρέσουν οι Cathedral θα μου άρεσει και αυτό.
Ε ναι λοιπόν, οι Naevus θα μπορούσαν άνετα να είναι το μακρινό τους ξαδελφάκι.Κυκλοφόρισαν μόνο έναν δίσκο το '98 (Sun Meditation) μέσω της Rise Above.
Grooveάτα ριφφς, φωνή Dorrian-ική, σκοτεινή αισθητική.
Και τώρα κάποιοι θα πεταχτούν και θα πουν πως άμα θέλουν να ακούσουν κάτι σε αυτό το στυλ θα ακούσουν Cathedral. Θα συμφωνίσω μέχρι ένα σημείο, όμως είναι ένας ωραίος-πιασάρικος-ευχάριστος doom δίσκος και δεν πιστεύω να το μετανιώσει κανείς άμα τους τσεκάρει.
give it a listen.
παιδια σορρυ για την ισως ανοητη ερωτηση, αλλα εχετε να μου προτεινετε καποιες μπαντες στο στυλ funeral doom (esoteric πχ) αλλα ΧΩΡΙΣ τετοια ‘‘καφρικα’’ φωνητικα;;
απλα με παρομοιο στυλ μουσικης
Μόνο Reverend Bizarre και Griftegard μου ρχονται στο μυαλό. :-k
και Gates of Slumber?
Καμιά σχέση οι TGoS…
δεν ξέρω, δεν έχω ακούσει esoteric αλλά πιάστηκα από το Griftegard του Γράκχου
ναι οχι οι gates of slumber δεν ειναι τετοιο…
ευχαριστω παντως, δεν ειχα ακουσει reverred bizarre και επρεπε να τους τσεκαρω
Πάρ’τα με την σειρά τα studio albums.
Και μετά ξεκίνα τα EP και τα splitάκια άμα έχεις όρεξη. (είναι αρκετούτσικα…)
μπαίνεις και [B]εδώ[/B] και είσαι άρχοντας
καλό λιώσιμο! 8)