O SOL επίσης έχει βγάλει φέτος άλλο ένα EP (“Beast of Riddles, Monster of Light”) και νέα συνεργασία με BLODTRU (“The Earth Rises All Green”), τα οποία δεν έχω ακούσει ακόμα.
Ησυχία στο doom thread, ε;
Τα νέα είναι ότι παίζει μια καινούρια κυκλοφορία Electric Wizard σε κασέτα, μαζί με το Terrorizer, αλλά όχι σε όλα τα τεύχη. Αν παραγγείλεις το περιοδικό δεν μπορείς να ξέρεις αν θα σου στείλουν μαζί την κασέτα, άρα ψιλοαπάτη μου μυρίζει…
Την άποψή σου τελικά διαπιστώνω οτι τη συμμερίζεται η πλειοψηφία των φίλων του είδους!
Τι να πω μάλλον είμαι πλέον από τους λίγους στους οποίους ο όγκος (και μόνο) πουλάει ακόμα!:roll:
Στον όγκο βασίζουν τη μουσική τους και οι Conan, δεν τους ανέφερα τυχαία, μαζί περιοδεύουν, έχουν κάνει και σπλιτ, γενικά είναι συγκρίσιμα μεγέθη.
Αλλά με τους Slomatics δεν ξέρω, το προσπαθούν με τον ήχο, οι συνθέσεις κάτι πάνε να κάνουν, αλλά σαν κάτι να λείπει. Κατά τη γνώμη μου πιο πολύ το καταφέρνουν όταν πάνε να παίξουν υποβλητικά, σαν το Theme From Remora από τον καινούριο δίσκο, αλλά θέλει το κατιτίς του ακόμα για να πω ότι το έχουν. Οι Conan το κάνουν πιο πετυχημένα πιστεύω αυτό.
Σίγουρα η πιο άμεση σύγκριση είναι αυτή με τους Conan. Δεν είναι μόνο οτι είναι φιλαράκια και έχουν κάνει split και tour μαζί αλλά βλέπω γενικά πολλά στοιχεία στους Slomatics από Conan, πέρα από τα προφανή είναι και το επικό του χαρακτήρα τους που αρχίζει και κάνει μπαμ κυρίως στον τελευταίο (“Tramontane”, “Βeyond Acid Canyon”).
Περιέργο πάντως οτι ανέφερες “…σαν κάτι να λείπει” γιατί το ίδιο θα έλεγα και για το τελευταίο Conan. Μου φάνηκε οτι κάπου ο δίσκος κάνει κοιλιά. Γενικά δεν τίθεται θέμα σύγκρισης καθώς τα περασμένα των Conan θέτουν πολύ σοβαρές υποψηφιότητες για all time classics αλλά μεταξύ των τελευταίων δίσκων των δυο, οι Slomatics με γέμισαν πιο πολύ.
Τέλος Νοεμβρίου θα κυκλοφορήσει το ομώνυμο ντεμπούτο των Bloody Hammers (Roky Erickson alert) και παρόλο που τα φωνητικά ΔΕΝ είναι vintage σε αντίθεση με την μουσική της μπάντας, ακούγονται ελπιδοφόροι. Pentagram και τέτοια, ξέρετε τώρα: