Dorena (swe) + Afformance (gr) 24/4 @ six dogs

Τετάρτη 24 Απριλίου

Οι Σουηδοί post rockers Dorena για πρώτη φορά στη Αθήνα μαζί με τους Afformance.

Dorena (swe)
Afformance (gr)

facebook event page:
http://www.facebook.com/events/564307173583663/

Πόρτες: 21.00

Είσοδος:
?6 (προπώληση στο eventbrite.com)
?12 (προπώληση στα σημεία/ταμείο)

Σημεία προπώλησης:
Tickethouse. Rhythm Records, Sound Effect

Eventbrite:

Links:

DORENA



AFFORMANCE


http://www.afformance.bandcamp.com/

CTS PRODUCTIONS
http://www.ctsprods.com

SIX DOGS


μόνο και μόνο για afformance αξίζει :slight_smile:

Δεν θα διαφωνήσω καθόλου, αγαπάμε Afformance :heart:
Αλλά είχα την τύχη να δω τους Dorena δύο φορές (τη μία πρόσφατα στο Βέλγιο στο Dunk Festival) και ήταν απίστευτοι live και τις δύο φορές!

Δελτίο Τύπου:

ο μουσικό ταξίδι του post-rock κουιντέτου των Dorena ξεκίνησε από το Gothenburg της Σουηδίας το φθινόπωρο του 2007. Με τον λυρισμό και τις χαρακτηριστικές μελωδίες τους αλλά και φυσικά τις αδιάκοπες περιοδείες, δεν άργησαν να δώσουν το στίγμα τους στον μουσικό χάρτη της αχανούς post-rock σκηνής και να αποσπάσουν ενθουσιώδεις κριτικές για τα albums “Holofon” ( 2008 ) και “About Everything And More” (2010). Η φετινή χρονιά τους βρίσκει με το νέο τους album “Nuet” να κυκλοφορεί από τη Deep Elm Records (The Appleseed Cast, Lights & Motion, Goonies Never Say Die) σε βινύλιο και CD, και να παρουσιάζει τη νέα οπτική του συγκροτήματος παντρεύοντας τις ήδη υπάρχουσες επιρροές από Explosions In The Sky και Yndi Halda με ηλεκτρονικούς αλλά και math-rock ήχους, καταλήγοντας ακόμα και σε σχεδόν ποπ μονοπάτια. Όπως πολύ εύστοχα έθεσε το StereoKiller σε μια πρόσφατη κριτική του δίσκου: “Ένα ενθουσιαστικό album που κυλάει ευχάριστα, μακριά από τις ορθόδοξες post-rock φόρμες και καταφέρνει να σπάσει το καλούπι”.

Η νέα, 23 στάσεων περιοδεία των Dorena σε κεντρική και ανατολική Ευρώπη τους βρίσκει για πρώτη φορά στη χώρα μας για δύο μοναδικές εμφανίσεις στις 24 και 25 Απριλίου, σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη αντίστοιχα.

Μαζί τους, στη συναυλία της Αθήνας οι επαναδραστηριοποιημένοι Afformance, γνωστοί στους υποψιασμένους φίλους της ευρύτερης underground σκηνής, έχοντας μόλις γυρίσει από την πρώτη τους περιοδεία σε ξένα εδάφη και έχοντας ήδη μοιραστεί τη σκηνή με τους Dorena στο Dunk!Festival στο Βέλγιο, θα μας παρουσιάσουν υλικό ήδη γνωστό, αλλά και κομμάτια από την επερχόμενη κυκλοφορία τους “The Place” που αναμένεται στα μέσα Μαΐου σε βινύλιο. Η πολύ περιορισμένη έκδοση σε CD της ίδιας κυκλοφορίας είναι είναι ήδη διαθέσιμη, αλλά μόνο απευθείας από το συγκρότημα και μόνο από τις συναυλίες τους.

Video Dorena:

Video Afformance:

facebook event page: http://www.facebook.com/events/564307173583663/

Πηρα και εγω το δικο μου. Στηριζουμε και τους δυο, ελπιζω οι Dorena να μας παιξουνε και κατιτις απο το καινουργιο τους. Πολυ θα ηθελα να ακουσω το A Late Farewell . Κανεις αλλος για αυριο;

Διαθέσιμα εισιτήρια των 6 ευρώ στο παρακάτω link μέχρι τις 16:00

Μια ακομα πολυ ομορφη συναυλια, που μας ηρθε απο το πουθενα.
[B]
Afformance[/B]
Ειναι δικα μας παιδια, τους πρωτογνωρισαμε με το εξαιρετικο a glimpse to the days that pass, και πλεον με το φοβερο the place. Δυστηχως οι συναυλιες τους αν και σπανιες, χτες ανεβηκαν αποφασισμενοι στη σκηνη να τα δωσουνε ολα, οπου και το επραξαν. Στηριζουμε.
[B]Dorena
[/B]Σε μια εποχη οπου ο γενικοτερος post ηχος εχει αρχισει να επαναλαμβανεται, οι Dorena κανουνε συναυλιακα την διαφορα. Post rock με λιγο ambient, λιγο shoegaze, λιγο electronica, εθερικα φωνητικα και πολυ διαθεση. Δεν εχουνε το ονομα και την αναγνωριση πολλων αντιστοιχων συγκροτηματων, αλλα με εμφανισεις οπως χτες απεδειξαν πως τουλαχιστον την αξιζουν. Εκαναν και ενα τιμιο encore επειτα απο το πολυ καλο πρωτο μερος τους και εκλεισαν με τις καλυτερες εντυπωσεις.
Ομορφη βραδια γενικοτερα, οι Θεσσαλονικεις να τους τιμησετε αποψε, δεν θα χασετε.
Υγ. Τα κερδισμενα απο το encore απο το πουθενα γαναμε, ειναι σαν να σου αρεσει πολυ μια ταινια, να φωναζεις στους τιτλους τελους και να επιμηκυνεται το εργο.

εγώ πάντως, χωρίς να έχω βέβαια εντρυφήσει στο είδος, δεν είδα να κάνουν και καμια ιδιαίτερη διαφορά οι dorena…