Douglas Adams

το ον που ηρθε απο καποιον μακρινο γαλαξια,εσπασε πλακα και ξαναφυγε για νεες περιπετειες σε καποιον αλλο μιζερο πλανητη,σε καποια αλλη μπαναλ περιοχη του διαστηματος.

ΑΠΟΘΕΩΣΤΕ!

Θα ήτανε πολύ ωραίο τέλος για τον Adams να τον προσλάμβανε τελικά ο Hitchhikers Guide To The Galaxy και να γυρίζει τον γαλαξία γράφοντας το πως μπορείς να δεις το σύμπαν για 30 Αλταριανά δολάρια τη ημέρα.

Το HHGTTG (ή "Γυρίστε Τον Γαλαξία Με Ωτοστόπ) ήτανε το πρώτο ξενόγλωσσο βιβλίο που διάβασα για διασκέδαση και από τότε πρέπει να έχω διαβάσει την πεντεμισι-λογία τουλάχιστον 6 φορές.

Πρέπει να αρχίσω τα Dirk Gently αλλά δυστυχώς το Long Dark Teatime Of The Soul δε με ξετρέλανε.

Τρελός χιουμορίστας, οικολόγος πριν γίνει η οικολογία trendy και νομίζω από τους πραγματικά λίγους σκεπτόμενους ανθρώπους στον πλανήτη.

Μας λείπει τρελά…

Αποθεώνω πολύ ευχαρίστως. Αγαπημένος συγγραφέας.

Ψοφάω για την τριλογία σε πέντε μέρη και για τα Dirk Gently αλλά και για το Last Chance to See, το οποίο είναι εκ των κορυφαίων του. Φοβερά ευχάριστο κάψιμο και με τα (Deeper) Meaning of Liff.

So long and thanks for all the fish

http://www.youtube.com/watch?v=ojydNb3Lrrs

Έχω όλη την κλασική σειρά του, αλλά βρίσκεται ακόμα στη λίστα αναμονής για διάβασμα. Όταν με το καλό τα διαβάσω θα επιστρέψω με αναλυτικό ποστ…

(ps: δε προβλέπεται άμεσα αυτό)

Mε αφορμή να προσθέσω ότι μόνο και μόνο το γεγονός ότι ο ίδιος ο Adams επέμεινε να μπει ο Stephen Fry ως η φωνή του αφηγητή στην ταινία, δείχνει ότι ήταν και ταλεντάρα στο casting.

Αλήθεια το “And Another Thing…” το έχει διαβάσει κανείς? Εγώ το αποφεύγω επειδή δεν είναι Adams αλλά θεωρείται από κάποιους ως κομμάτι της σειράς του Hitchhiker’s Guide.

Το “Hitchhiker’s Guide to the Galaxy” το έμαθα σχετικά καθυστερημένα, με αφορμη την προβολή της ομώνυμης ταινίας.

Ο τρόπος που γράφει ο Adams είναι φανταστικός! Και το λέω αυτό χωρίς να τον έχω διαβάσει από το πρωτότυπο, που θα είναι δυο φορές καλύτερος!
Τώρα που το λέω, μάλλον πρέπει να το κάνω αυτό…

Δεν είναι τυχαίο βέβαια ότι συνεργάστηκε με τους Monty Python, με τον Terry Jones των οποίων συνέγραψε το “Starship Titanic” (το οποίο φτιάχτηκε αρχικά ως παιχνίδι για pc, αν και δεν ξέρω τι λέει).

Anyway, στην ιστορία θα μείνει για το “Γαλαξία” καθώς τα άλλα έργα του είναι λίγο κατώτερα.
Κρίμα που έφυγε τόσο νωρίς! Πιστεύω πως είχε πολλά να προσφέρει ακόμα!

Πωωωω ναι, το είχα αυτό!
Είχε το γαμάτο αναρχικό αγγλικό humor του Adams, συν γαμάτα γραφικά/ ατμόσφαιρα (για την εποχή του τουλάχιστον) και ήταν και πανδύσκολο, δεν το έχω τερματίσει απ’ότι θυμάμαι :stuck_out_tongue:

2 πράγματα, πρώτον, έχω μία μικρή πορτοκαλί πετσέτα.
δεύτερον.
στρώματα που… χλιχλιβίζουν?
που κάνουν χλιχλιχλιχλιχλι?
χαρχαρχαρχαρ κλαίω:!:

Το γυρίστε το γαλαξία με ωτοστόπ είναι το υπέρτατο feelgood βιβλίο μου :stuck_out_tongue:

Και ναι λοιπόν. Νόμιζα οτι άκουγα φωνές, αλλά δεν είμαι τρελός τελικά.

Το πλάσμα στο εξώφυλλο του “Γαλαξία” μου μιλούσε. Τις τελευταίες μέρες, ενώ πήγαινα να προσπεράσω το βιβλίο. [I]“Πάρε με μαζί σου στις διακοπές. Πάρε με και διάβασε με, μου πάει το καλοκαίρι”.[/I]

Άκουσα λοιπόν το κάλεσμα του και θα πάρω να λιώσω το Hitchhiker’s Guide στις προσεχείς διακοπές μου… Ποτέ δεν είναι τυχαία τα βιβλία που παίρνω μαζί μου όταν πάω κάπου.