Doves

Λιωνοντας αυτον τον καιρο τη δισκογραφια τους,εψαξα για καποιο thread τους και δε βρηκα κατι…Νομιζω πως με 4 αλμπουμαρες αξιζουν ενα!!:wink:

λιγα λογια για τη μπαντα,

οι doves ειναι μια alternative/indie/britrock μπαντα απο τοWilmslow της Αγγλιας!ουσιαστικα υπαρχουν με αυτο το ονομα απο το 1998 οποτε και εκαναν το πρωτο τους EP.το πρωτο στουντιο αλμπουμ ηρθε το 2000 με τιτλο "lost souls"το οποιο βραβευτηκε και με Μercury Prize!!!Τελευταιο τους στουντιο αλμπουμ η Δισκαρα kingdom of rust to 2009 ενω κυκλοφορησαν και μια συλλογη φετος τον Απριλη

Αποτελουνται απο τα αδερφια Jez(κιθαρα,φωνητικα) kai Andy Williams(ντραμς) και τον Jimi Goodwin(μπασο)

ALBUMS

lost souls - 2000 -

the last broadcast - 2002 -

some cities -2005-

kingdom of rust -2009-

Εδω ενα δειγμα με 3 κομματαρες!!!

Τι εχετε να πειτε για το “μεγαλειο” τους??:smiley:

Το Τhe Last Broadcast το συμπεριέλαβα στην πρόσφατη λίστα που έκανα με τα 100 αγαπημένα μου άλμπουμ των '00ς… αν και ομολογώ δεν έχω ακούσει όλη τη δισκογραφία τους, το συγκεκριμένο δισκάκι όμως μου άρεσε και με το παραπάνω.

Απο τα συγκροτήματα που λίγο πολύ πιστεύω θα γουστάρουν όλοι οι φίλοι συγκροτημάτων τύπου Coldplay (με τους οποίους παίζουν πολλές συγκρίσεις), και παραπλησίων brit/alternative σχημάτων, ωραία μουσικούλα γενικώς.

Μαζί με τους Elbow είναι τα σπουδαιότερα κατά τη γνώμη μου βρετανικά συγκροτήματα της περασμένης δεκαετίας. Ειδικά τα δύο πρώτα άλμπουμ τους ανήκουν αναμφίβολα στα καλύτερα των 00’s. Θυμάμαι ακόμη την έκπληξή μου όταν το 2000 το Ποπ & Ροκ ανακήρυξε το Lost Souls σε άλμπουμ της χρονιάς, αλλά το άξιζε και με το παραπάνω. Οι δύο τελευταίοι τους δίσκοι αν και υστερούν κάπως σε σύνολο, εντούτοις εμπεριέχουν εξαιρετικά μεμονωμένα τραγούδια και πιστοποιούν την μεγάλη συνθετική αξία των Doves. Σημαντικοί πραγματικά καλλιτέχνες.

Δν το χα σκεφτει αλλα οντως μοιαζουν μουσικα με coldplay!παντως,επειδη δημιουργικα δν εχουν να ζηλεψουν τπτ απο τους coldplay (ισα ισα που εγω θεωρω πως εχουν κανει πολυ καλυτερα πραγματα συνολικα) μου κανει αρνητικη εντυπωση η πολυ μεγαλυτερη εμπορικη επιτυχια που χουν κανει οι coldplay σε σχεση με τους doves…Εκτος βεβαια αν ειναι επιλογη τους αυτο…

Το έχω ξαναπεί ότι αυτό το συγκρότημα είναι η μεγαλύτερη απο τις 3-4 εξαιρέσεις του κανόνα που θέλει τις βρετανικές μπάντες των τελευταίων χρόνων με φοβερό πρώτο άλμπουμ να μην ακολουθούν ανάλογα καλή πορεία. Το τελευταίο τους αλμπουμ είναι καταπληκτικό, σίγουρα το καλύτερο τους και οπωσδήποτε στα καλύτερα της δεκαετίας.
Γενικά πιστευω ότι είναι πολύ σημαντική μπάντα και όποιος ασχολείται με το είδος αυτό θα πρέπει οπωσδήποτε να τους έχει υπόψην…

Για μενα κινγκντομ και σομ σιτις ειναι τα κορυφαια και αν επρεπε να διαλεξω θα ελεγα οριακα το σιτις!Τα δυο πρωτα ειναι το ιδιο δισκαρες απλα νομιζω δν εχουν τα κομματια κραχτες που να κολλησεις!!αυτο φυσικα δν ειναι απαραιτητα κακο για πολλους και ισως να μην εχουν αδικο…