Track listing
1.The Drowning Age
2.The Last Hour of Ancient Sunlight
3.End of the Rope
4.Elysian Night
5.Deadlight
6.Dead World Assembly
7.A Phantom Dissonance
8.The Quiet Storm
9.The Death of Hours
10.Wall of Sighs (Bonus Track)
Νέος δίσκος από τους Draconian, μετά το πολύ καλό Turning Season Within.
Mε μόνο μια ακρόαση, μπορώ να πώ ότι κρατάει σε υψηλό επίπεδο το όνομα της μπάντας.
Είναι ποιοτική κυκλοφορία, αλλά χρειάζεται ακροάσεις για να μπεί σε σύγκριση με προηγούμενες δουλειές.
Τίμια μπάντα και έχει βγάλει πολύ αξιόλογους δίσκους…! Εγώ τώρα θα τον ακούσω ολόκληρο, διότι δεν πρόλαβα χθες και προχθές… Τα τρία τραγούδια, πάντως, που άκουσα είναι πολύ όμορφα… Για ακόμη μία φορά οι Draconian κρατάνε τον πήχυ ψηλά…! Η διαίσθησή μου μου λέει ότι το ‘‘a rose for the apocalypse’’ θα τον συγκαταλέξω στα αγαπημένα της χρονιάς…! Έετσι…!! Δυνατάά παιχτούύρες…! Lisa <3 <3 <3 άπειρες καρδούλες8)
Eγώ έχω μείνει ακόμα στο single που είχε κυκλοφορήσει αλλά άκουσα πολύ καλά λόγια για το cd!γενικά πιστεύω ότι οι Draconian διατηρούν ένα πολύ καλό μουσικό επίπεδο
Μελωδικός κατά βάση δίσκος, καλά φωνητικά, θα ρίξω βέβαια και άλλες αυτιές. Δεν μπορώ να συγκρίνω βέβαια με προηγούμενους δίσκους τους, καθώς έχω ακούσει μόνο μεμονωμένα κομμάτια.
Πολύ καλό album όντως, νομίζω ότι έχει και κανα-δυο fillers, αλλά κινείται σε πολύ ψηλά επίπεδα.
Γαμάτο και το video του “The Last…”, γενικά κατάφεραν σε μερικά κομμάτια να βγάλουν αυτή τη θανατίλα που κυριαρχούσε στο εξαιρετικό “Arcane Rain Fell”.
Και όντως, τα εξώφυλλα του Seth πλέον κάνουν ΚΡΑ απο χιλιόμετρα…είτε είναι power metal, είτε death, είτε black, είτε οτιδήποτε, τα ίδια και τα ίδια…έλεος πια!
Υοu have a point.
Μια φορά άκουσα το δίσκο και μου άρεσε πολύ, αλλά περιμένω να “φτιάξει” λίγο ο καιρός για να τον ξαναβάλω να παίξει. Έχουν κάνει πολύ καλή δουλειά πάντως!
Συμφωνώ κι εγώ με το θέμα για τα εξώφυλλα…αν και είναι πια χαρακτηριστικά τους
Αυτό το παραμέλησα κάπως, το έχω βάλει αυτές τις μέρες που έχει χαλάσει λίγο και ο καιρός. Υπέροχο άλμπουμ μελωδικό με πολύ όμορφες εναλλαγές μεταξύ των φωνητικών που εδώ μου φαίνονται πιο δουλεμένα από ποτέ. Λείπουν τα 10λεπτα + έπη και οι συνθέσεις είναι αρκετά πιο άμεσες για το είδος και ίσως κάπως πιο πιασάρικες τουλάχιστον σε σύγκριση με το παρελθόν, αλλά αυτό δεν νομίζω πως θα χάλασε κανέναν.
Πάντως αν και ο Seth μου αρέσει γενικά στα εξώφυλλα του αυτό εδώ δεν είναι και από τα καλύτερα που έχει κάνει.