Ναι η συγκεκριμένη εκτέλεση είναι υπερπορωτική!!
Μόνο εγώ απογοητεύτηκα από τις ερασιτεχνικές λήψεις, την κακή εικόνα και το ότι το κοινό δεν ακούγεται καθόλου; [-X
η ποιότητα των λήψεων διαφέρει ανάλογα με την πόλη.
είναι αλήθεια πως στα περισσότερα μέρη δεν είναι της ποιότητας των προηγούμενων dvd.
στη συναυλία από Καναδά (Forsaken, Ministry Of Lost Souls) η ποιότητα είναι πολύ καλύτερη.
πιθανολογώ πως έγινε σκόπιμα έτσι με σκοπό την πιο άμεση εικόνα.
πάντως και τα ενδιάμεσα μέρη έχουν όλα το σκοπό τους, σε κάποια τραγούδια υπάρχουν διαφοροποιήσεις, αρκετό feeling.
δεν μπορείς όμως να πεις σε καμια περίπτωση ότι κουράζει ούτε η λήψη, ούτε η εικόνα.
και η απόδοση είναι σε πολύ υψηλά επίπεδα γενικώς.
Συμφωνώ δυστυχώς!!!
Περίμενα ανυπόμονα την συγκεκριμένη κυκλοφορία και είχα άλλα πράγματα στο μυαλό μου…
Μεγάλη απογοήτευση ο Labrie ειδικά στο Surrounded…:?
Περισσότερα βέβαια στο επίσημο review σε μερικές μέρες…
είναι προφανές ότι οι συνεχείς κυκλοφορίες live dvd/cd απευθύνονται στους οπαδούς της μπάντας.
κάθε φορά προσπαθούν και καταφέρνουν να δώσουν κάτι διαφορετικό, κάτι που να μην είναι ίδιο για τους οπαδούς τους.
και το κάνουν αρκετά καλά και σε αυτό το dvd.
ο LaBrie σε αντίθεση με τα προηγούμενα dvd (ειδικά στο Budokan δίνει ρέστα) έχει σκαμπανεβάσματα. Υπάρχουν τραγουδια που ζορίζεται, υπάρχουν άλλα που τα λέει με μεγάλη άνεση και πολύ καλά.
Στο εν λόγω DVD διακρίνονται πολύ καλύτερα τα τραγούδια του Systematic Chaos που αποδίδονται πάρα πολύ καλά. Τόσο το Dark Eterna Light με το animation, όσο το Forsaken και ιδιαίτερα οι καταπληκτικες εκτελέσεις των Ministry Of Lost Souls και ολόκληρου του In The Presence Of My Enemies.
Άμα ήταν καλύτερες οι λήψεις, η επεξεργασία κτλ. το DVD δεν θα πήγαινε για το 2009; Η περιοδεία τελείωσε μόλις στις αρχές του καλοκαιριού.
Οπότε λογικές οι όποιες ελλείψεις
Εμένα προσωπικά δε με νοιάζει
Τα περιεχόμενα κομμάτια συνθέτουν ένα καταπληκτικό setlist
Η απόδοση των κυρίων για άλλη μία φορά σε εξωγήινα επίπεδα… Ο LaBrie εμένα μου φαίνεται σαν να ξαναγεννήθηκε σε κάποια κομμάτια, σε κάποια άλλα φαίνεται πιο πεσμένος… μάλλον τον κούρασε η μεγάλη περιοδεία…
Τέλος πάντων, εγώ κατευχαριστιέμαι! 16 χρόνια μετά το Images and Words και ακόμα είναι απ’τα μεγαλύτερα γκρουπ στο είδος τους… δεν είναι και λίγο
Το DVD δεν ήταν σχεδιασμενο για να ειναι αριστης ποιοτητας. Ηταν πιο πολυ σε στυλ ντοκιμαντερ/5YIALT για οσους γνωριζουν. Προσωπικα αν και απολαυσα το 5YIALT αυτο το DVD με απογοητευσε ΠΛΗΡΩΣ. Και εξηγουμαι:
-Καμια live ατμοσφαιρα. Μα καμια ομως!!!
-Η ποιοτητα δεν μου αρεσε καθολου. Αλλο πραγμα να μην εχεις επαγγελματικες ληψεις και αλλο πραγμα απλα να ειναι χαλια ο ηχος και η εικονα. Σε 2-3 κομματια που η ληψη ειναι επαγγελματικη και η μιξη το ιδιο, ειναι τελεια. Στα περισσοτερα ομως κομματια ακουγονται ολα σαν ΣΚΑΤΑ. Αν περιμενετε δλδ μια κυκλοφορια παρομοια με το 5YIALT θα απογοητευτειτε οικτρα.
-Η σκηνικη παρουσια της μπαντας καθως και η εμφανιση της ηταν στο μετριο με ελαχιστες ωραιες στιγμες. Δεν ακουγονται τοσο tight πλεον. Δεν ξερω αν φταιει αποκλειστικα η μιξη του ηχου που ειναι ΓΤΠ αλλα βαριομουν να τους βλεπω. ΠΟΛΛΑ λαθη και δεν μας εχουν συνηθισει. Ειδικα ο LaBrie μας το χαλασε σε αυτο τo DVD. Ο Portnoy/Petrucci τα ιδια. Rudess/Myung σταθερη αξια
-Επισης με νευριασε και ο Portnoy με την σκατοφωνη του. Τοσο στο Constant Motion οσο και στο Schmedley Wilcox που κανει κατι ‘οπερετικες’ παπαριες. Ελεος dude.
-Υπηρχαν παρολ’αυτα καποιες πολυ ωραιες στιγμες στο live
Οσον αφορα το documentary…απογοητευση και εκει για μενα. Πιστευω οι σκληροπυρηνικοι οπαδοι θα βαρεθουν ΠΟΛΥ. Οι νεοι οπαρδοι θα βρουν ενδιαφεροντα στοιχεια. Εχω βαρεθει να τους ακουω να λενε τα ιδια και τα ιδια σε καθε συνεντευξη. Πραγματικα τα ξερουμε ολα για’αυτους, δεν υπαρχει κατι αλλο Καταντανε γραφικοι σε πολλα σημεια και τα κλισε δινουν και παιρνουν. Παρολ’αυτα,οπως ηταν αναμενομενο, υπηρχαν ελαχιστα πλανα/στιγμες που ηταν πολυ διασκεδαστικα και ωραια
Αυτα απο μενα
Συμφωνω 100% με σας μαγκες. Ενας λογος που δεν κραζω Maiden kai Theater για τα συνεχη DVD ειναι η πολυ καλη τους ποιοτητα απο καθε αποψη, γι’αυτο και εχω και ολα τα ΔΒΔ των Θιατερ. Αλλα σε αυτο η εικονα ειναι τουλαχιστον απογοητευτικη.
To χω στα χερια μου επιτελους.Σε λιγο θα το χω και στο dvd player μου…αντε να δουμε…
Αν και δέν το έχω πάρει ακόμα,το setlist σαν να με ψιλοχάλασε…
Λοιπον…
1.Ηχος και εικονα σαφως κατωτερα απ τα προηγουμενα.Βεβαια εν μερει δικαιολογειται γιατι δεν ειναι δυνατον να εχεις αριστη ποιοτητα ληψης εικονας και ηχου σε καθε σταθμο της περιοδειας και η συγκεκριμμενη κυκλοφορια ειναι highlights,οποτε λογικο μεν να υπαρχει ανομοιομορφια ΑΛΛΑ οταν εισαι μια τετοιου μεγεθους μπαντα,με τοσες συχνες κυκλοφοριες dvd στο ενεργητικο σου και οντας σε μια αρκετα μεγαλη εταιρεια,δεν κανεις τετοιου ειδους εκπτωσεις.
2.Απο πλευρας σετλιστ ικανοποιητικοτατο για τον οπαδο μια και επικεντρωνεται στον τελευταιο δισκο και οι εκτελεσεις των παλιοτερων κομματιων ειναι χορταστικες.Και απο πλευρας διαρκειας ειναι επισης χορταστικο.
3.Οι εκτελεσεις ειναι στα υψηλα επιπεδα που συνηθιζει η μπαντα,με τον Λαμπρουκο σε σημεια να με εκπλησσει ευχαριστα(πχ Lines in the sand και Scarred) και αλλοτε δυσαρεστα(πχ dark eternal night).
4.To tour documentary ειναι αρκετα καλο και προσωπικα δεν το βρηκα βαρετο οπως ειπαν καποιοι παραπανω,αλλα ουτε και ειδα κατι εντελως καινουριο.Παντως περασε την ατμοσφαιρα της καθημερινοτητας του γκρουπ πιστευω κατα τη διαρκεια της περιοδειας,κατι που ηταν και ο στοχος του υποθετω.
5.Ο Petrucci πως διαολο εγινε ετσι???Λες και δουλευει πορτα σε κανα μπουζουκτσιδικο ειναι.Οταν σε λιγα χρονια θα κρεμασει ολο αυτο το πραγμα θα ειναι σαν υπερφυσικος λουκουμας.
6.Το Medley το βρηκα λιγουλακι ακυρο ως προς τις επιλογες των κομματιων και δεν μπορω να πω οτι ξετρελαθηκα κιολας.
7.Τελος σαν οverall εικονα μου φανηκε αξιοπρεπες απλα,χωρις να φτανει στα επιπεδα περασμενων κυκλοφοριων.Αν εισαι καινουριος οπαδος των Dream Theater MHN ξεκινησεις απ αυτο!Βεβαια δινει μια πιο"νορμαλ και γηινη"εικονα της μπαντας,το οτι δεν ειναι αλανθαστοι,οτι καθε βραδια δεν ειναι ιδια,οτι μια περιοδεια μπορει να ειναι μια απλη εναλλαγη χωρων και ο οπαδικος ενθουσιασμος να μη σημαινει τιποτα για αυτον που βλεπεις πανω στη σκηνη κ.α.,οποτε ισως αυτη η ελαφρια"απομυθοποιηση"μετα τις τοσες κυκλοφοριες να ειναι που ξενιζει ελαφρως τον μεσο φαν τους.
Σαν γιαπρακι εχει γινει!!! Και 'γω αυτο ηταν ενα απο τα πρωτα πραγματα που προσεξα.
To “Chaos In Motion” απευθυνόταν εξαρχής στους fans (όπως και οποιοδήποτε dvd φυσικά τέτοιου είδους).
Και όσον αφορά το setlist και τα bonus και όλα. Από κει και πέρα η ποιότητα της εικόνας κυρίως δεν είναι σίγουρα και η καλύτερη (ιδίως αν υπάρξουν και συγκρίσεις με τα προηγούμενα dvd τους), όμως η κάλυψη δίνει την εντύπωση οτι ήταν εξαρχής προορισμένο να βγεί με αυτή την ποιότητα. Τέλος πάντων, δεν είναι το καλύτερο dvd τους, αλλά δεν είναι και χάλια. Από πλευράς setlist και μόνο, αρκεί για να ικανοποιήσει την μεγαλομανία του Portnoy και τις ορέξεις του οπαδού.
Το είδα και σίγουρα είναι χορταστικό το πακέτο. Το Live At Budokan μου άρεσε κατάτι περισσότερο, ίσως λόγω σετ λιστ. Η φάση με τον Άκερφιλντ δεν την βρήκα. Ή είμαι εντελλώς γκάβακας ή δεν πρόσεξα τόσο την συναυλία.
Το βρήκα και είναι μαμάτη φάση…
Ειδα Κατι Στιγμιοτυπα Και Ενω Ολοι Σαν Συνολο Μαρεσουν ο Labrie Δεν Μαρεσε Καθολου!
Αλα θα Το Τσεκαρω Ολο!Φενεται Πολυ Καλο!