Dream Theater - Fates Warning 02/08/11 @ Terra Vibe Park

Ενταξει, δεν το χανω με τιποτα να δω και τις δυο αυτες τοσο αγαπημενες μπαντες μαζι.
Και περασαν χρονια απο την τελευταια φορα που ειδα fates.

Θα εχω και αδεια εκεινες τις μερες, ολα κομπλε :smiley:

[B]Επειδη λογικα εκεινη την περιοδο δεν θα εχω καποιον να κατεβω μαζι, και επειδη το Intercity το βαριεμαι, μπορω να παρω μεχρι 4 ατομα (4x4 εχω, οποτε θα ειμαστε πολυ ανετα) ας μου στειλει pm oποιος/α ειναι απο Θεσσαλονικη η τριγυρω και θελει να τσονταρουμε τα καυσιμα/διοδια. [/B] Εννοειται πως σε ολη τη διαδρομη θα ακουγονται μονο τα αρχικα album απο την καθε μπαντα :stuck_out_tongue: ασχετως το τι θα ακουσουμε στη συναυλια (εκτος των fates που πανω κατω ξερουν τι θα παιξουν για μας :smiley: )

Αν υπήρχε Θεός και ήταν δίκαιος οι Dream Theater θα έπαιζαν support στους Fates…

Κι εγώ λέω ότι αν υπήρχε Θεός και ήταν δίκαιος θα παίζανε οι Dream Theater χωρίς support, με 4ωρο σετ.

Ετσι ακριβως, χωρις να θελω να υποβιβασω τους Fates που τους αγαπω πολυ. Αξια ονοματα και οι δυο. Αλλη ιστορια το ενα αλλη το αλλο. Μην ανησυχεις αδερφε. Το 2:30ωρο νομιζω ειναι στο νερο και βαλε.

Εκ των οποίων οι 2 ώρες θα ήταν αφιερωμένες σε solo κιθάρας , drums , μπάσου πλήκτρων και κλαρίνου. Α , επίσης θα το βιντεοσκοπούσαν και θα το έβγαζαν σε live cd/dvd…

E αφού υπάρχουν καμμένοι σαν κ μένα που θα τα αγοράσουν αυτά και γουστάρουν και τα σόλο, καλά κάνουν. Οταν πας να δείς DT πάς να δείς παιχταράδες, νομίζω είναι αυτονόητο.

Μηπως εισαι λιγο υπερβολικος? Μιλαω για τον deadskin. Εχω παει σε πολλες συναυλιες και των Theater αλλα και των Fates και εχω περασει καταπληκτικα και στις δυο μπαντες.Η καθε μια εχει τη χαρη της. Αυτο που λες δεν ισχυει σε καμια περιπτωση για τους πρωτους. Μπορει να σου φαινεται αυτο που λες γιατι εχουν και μεγαλα τραγουδια η μηπως το λες επιτηδες για να μας πειραξεις? Και στο κατω κατω ας εχουν και αλλες μπαντες τα αρχιδια να παιξουν 2:30 και 3 ωρες. Οι περισσοτερες μπαντες παιζουν 1:30 ωρα το πολυ και γεια σας. Και κατι ακομα…σε συναυλια των Theater θα ακουσεις πολλα και διαφορα τραγουδια παντα με εκπληξεις στο σετ. Ποτε δεν ξερεις σχεδον τι θα παιξουν στο συνολο. Ποιος το κανει αυτο? Και για αυτο το λογο ειναι επιπεδα παραπανω απο αλλες μπαντες. Φιλε μου τα τραγουδια ειναι απο μονα τους μεγαλα και λογικο ειναι να υπαρχουν και μακροσκελη σολο και λοιπα. Αλλα ειναι μεσα στην βαση των τραγουδιων. Οσο για τα dvd εμενα προσωπικα δεν με χαλανε καθολου. Το αντιθετο μαλιστα. Το οτι βγαζουνε σχεδον παντα τι σε πειραζει εσενα? Μην τα αγοραζεις ρε αδερφε. Με το ζορι θα το παρεις. Και απο την στιγμη που δεν σε συγκινουν τι το αναφερεις. Και δεν ειναι το μοναδικο συγκροτημα στον κοσμο που βγαζουν πολλα dvd. Υπαρχουν πολλα παραδειγματα. Ασε που στη τελικη ειναι και προωθηση και μαρκετινγκ μαζι η θεμα εταιριων. Ετσι ειναι αυτα. Αλλα επαναλαμβανω με το ζορι θα τα παρεις? Το θεμα ειναι οτι εμενα με χαροποιει και μονο το γεγονος που θα παιξουν 2 μεγαθηρια του σε μια συναυλια και αντι να μιζεριαζετε θα επρεπε να χαιρεστε. Ειναι ιστορικη στιγμη για την χωρα μας σε επιπεδο συναυλιων.

Σαφώς και έιναι αυτονόητο αυτό. Προτιμώ τους Theater στα album τους. Live πολλές φορές χάνουν το μέτρο μεταξύ ουσίας και παπάτζας και τους βαριέμαι. Oι Fates γράφουν μουσική με ουσία , χωρις να αναλόνονται σε επιδειξιομανίες. Τεσπα , προσωπική άποψη ο καθένας έχει τις προτιμήσεις του. Άλλα αν δεις τι αναγνώριση έχει η μια μπάντα και τι άλλη , το λιγότερο που μου έρχεται στο μυαλό είναι η λέξη ΑΔΙΚΙΑ.

κατι περισσοτερο απο συμφωνω…

Παιζουν 2 τετοιες μπαντες μαζι και τρωγεστε για το ποιος θα ηταν support του αλλου :?
Γαμω. Συνεχιστε.

Θα κανω τα κακα μου παξιμαδι και θα παω.

Ρε γαμώ, μη ψάχνετε να βάλετε τη μία μπάντα πάνω από την άλλη. Λιώστε τις δύο δισκογραφίες όσοι θα 'ρθετε και τα λέμε εκει.

[SIZE=“6”]38 και σήμερα ρεεε![/SIZE]

[SPOILER]Δεν έχω ακούσει ολόκληρα τα δύο τελευταία απ’ τον καθένα όμως… Αξίζουν αρκετά τον κόπο μου; :oops:[/SPOILER]

Δεν μπορω παρα να συμφωνησω απολυτα!!! Δεν εχετε ακομα καταλαβει τι prog οργιο θα δουν τα ματια σας. Τι να πω πραγματικα λυπαμαι για την μιζερια σας…

Κάτι περισσότερο από διαφωνώ…
Ευτυχώς που Fates θεωρούνται “υποδεέστεροι” των DT. Με τον τρόπο αυτό διατηρούν τον ιδιαίτερο χαρακτήρα τους ενώ η μουσική τους, απαλλαγμένη πλέον από το άγχος της επιτυχίας, κινείται σε πιο ουσιώδη και εσωτερικά μονοπάτια.
Όπως και να έχει, στις 2/8 θα δώ ζωντανά δύο αγαπημένα συγκροτήματα που ανέκαθεν ευχόμουν να δω μαζί στη σκηνή.

Οκ για να κόψουμε τις παπάτζες, μπαντάρες είναι και οι δύο, απλά πλέον είναι τόσο κλισέ να συνδέει κάποιος την επιδειξιομανία με τους Theater που δεν γίνεται να μην καυλαντήσουμε όταν ακούγεται για πολλοστή φορά σαν άποψη. Στην τελική το εισιτήριο κάνει γύρω στα 50 αν θυμάμαι καλά, αν τα πληρώνεις για να δεις σαππόρτ τους Fates και μετά να φύγεις ή να κάτσεις με το ζόρι να δεις μία κουραστική για σένα μπάντα για να μην κλαις τα λεφτά σου, με γεια σου με χαρά σου απλά μην ονειροπολείς σε φάση “μακάρι να παίζανε headliners”, δες την αλήθεια: πληρώνεις πολλά γι’ αυτό που θα πάρεις.

Και απαντώντας στον ίδιο φίλο με πάνω, αν αναφέρεται σε κανα Live Scenes λέγοντας “live cd/dvd”, απορώ πού τις είδε τις 2 ώρες με σόλος.

__Aφήστε ρε παίδες (αναφέρομαι στους 2 ως άνω, μα σε όσου αγανάχτησαν στην προηγούμενη σελίδα)… Ειμαστε φοβεροί, μας αφιερώνω το “never enough” όλους μας…

__Τώρα θα “τ’ ακούσει” ο φίλος Deadskin για όλα τα φανμπόις που με έχουν (ίσως κάποιες φορές και εν δικαίω) σκάσει τόσα χρόνια… :p:lol: χαχα, όχι-όχι, θα συγκρατηθώ, ΑΛΛΑ…

__Τι λέτε ρε παίδες… ΑΜΑΝ πια! Μιλάμε απλά για να μιλάμε και να βγάζουμε τον προσωπικό μας πόνο…;

__Μα στα γαμωλάιβ τους, το φοβερό είναι ότι τα παίζουν φάκιν-ολόιδια τα τραγούδια (που προτιμάς απ’ τα άλμπουμ τους). COME-ON! Σόλο για το σόλο ανάθεμα και αν θυμάμαι αν έχει κάνει ποτέ ο Πετρούτσι, ενώ ο Μάικ έχει (είχε) να κάνει χρόνια. Στα live είναι ΘΕΟΙ. ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ ΑΠΟΔΩΣΗ και ΔΙΑΡΚΕΙΑ σε τραγούδια που άλλη μπάντα απλά μόνο δύο φορές συνεχόμενες να έπαιζε το Panic Attack θα μας έλεγε “thank you goodnight, come again”, όχι ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΠΑΙΖΟΥΝ επί 2,5 / 3 ώρες. Συν ότι σε τόοοοοοσες χιλιάδες νότες, τόσο δύσκολες να τις παίζεις τις περισσότερες, ψάχνεις να βρεις λάθος (και συνήθως ΔΕΝ βρίσκεις).

__Και ποιά η παπάτζα; Ο Πορτνόι που σηκώνονταν όρθιος και έδινε παλμό χτυπώντας τις μπαγκέντες; O μίνιμαλ φρόντμαν επειδή ανοίγει ένα κουμπί παραπάνω στο πουκάμισο; Ο Πετρούτσι που βάλει το πόδι πάνω στο σταντ για να παίξει τα υπερδυσκολα σημεία χωρίς λάθος; Ο Ρούντες που γυρίζει γύρω-γύρω τα keys (ά ρε Moore που σου χρειάζεται… χαχαχα πλάκα κάνω φίλε μου, μη το παρεξηγήσεις)…; Μα αλήθεια, πού το είδες αυτό;!! Ρε παιδιά, μη γράφουμε ο καθένας το πρώτο που μας κατεβαίνει χωρίς να το φιλτράρουμε, ή αν άλλο θέλαμε να γράψουμε, ΝΑ ΓΡΑΦΑΜΕ ΑΛΛΟ… Ποιά ουσία χάνουν στα λάιβ χάρην παπάτζας, ενώ τα παιζουν ΙΔΙΑ τα κομμάτια με το Cd…; Σε λίγο θα πιστέψουν αυτοί που σε διαβάζουν ότι ο Myung είναι ο δίδυμος αδερφός του David Lee Roth… :stuck_out_tongue:

__Τώρα για τους Fates…

__Εκεί είπες την μαγική λέξη… ΓΟΥΣΤΑ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΑ. Αν εσένα ΔΕΝ σου φαίνεται ξεκάρφωτο και επίδειξη το φλαμένγκο σόλο στο Monument (όπως και το προηγούμενο κουλό, “μα καλά σόλο είναι αυτό, γιατί παίζει έτσι περίεγα, επίδειξη μας κάνει;”) και σου φαίνεται ως γαμώ ιδέα που δένει τέλεια με τη λογική του κομματιού και δε θα ήθελες το κομμάτι αλλιώς (το σολάρισμα στο τραγούδι, ΟΧΙ ΙΝΣΤΟΥΜΕΝΤΑΛ ΜΕΡΗ, σολάρισμα κιθάρας, διαρκεί 1,5 συνεχόμενο λεπτό!), κάποιος άλλος το ίδιο πιστεύει για το “δεν παίζεται” ατελείωτο σολάρισμα στο In The Name Of God ή τα διαδοχικά σόλο και τους φρενήρεις ρυθμούς (“επίδειξη” μπορεί να έλεγες εσύ) σε όλα τα όργανα στο Panic Attack (hint: o τίτλος είναι ΚΡΙΣΗ ΠΑΝΙΚΟΥ). Γούστα είναι αυτά, it’s ok.

__Και προσωπικά τα λατρεύω όλα τα τραγούδια που ανέφερα και απο Fates και από Theater και ναι, χαχα, μου τη σπάει που πετσόκοψαν το σόλο στο βίντεο κλιπ χαχαχα, αλλά ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΩ ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΕΚΑΝΑΝ ΕΚΕΙ… Εσύ; μάλλον όχι… δηλαδή δεν καταλαβαίνεις την ουσία όταν μου λες ότι “Άλλα αν δεις τι αναγνώριση έχει η μια μπάντα και τι άλλη , το λιγότερο που μου έρχεται στο μυαλό είναι η λέξη ΑΔΙΚΙΑ”…

__Φίλε μου, προσπάθησε να τραγουδήσεις το ρεφρέν του “Point Of View”. ΔΕΝ ΤΡΑΓΟΥΔΙΕΤΑΙ! Ναι, ως progster δε με νοιάζει καθόλου, μη σου πω ότι μ’ αρέσει κιόλας. Αλλά αν δεν μπορεί ο μέσος ακροατής να κάνει sing-along ούτε στα verse, ούτε έστω στα chorus (εδώ ούτε το bridge δεν τραγουδιέται, τίποτα!), Ε, πώς θες να έχει μεγαλύτερη αναγνώριση…! ΝΑ ΞΕΡΟΥΜΕ ΤΙ ΛΕΜΕ!

__Ας κλάψουμε όλοι μαζί που οι Spastic Ink δεν έλαβαν την αναγνώριση που τους άξιζε… Ναι ρε γμτ, το κωλο-MTV θα φταίει, ή οι ανόητοι οπαδοί που δεν ξέρουν να ξεχωρίζουν την καλή μουσική και ακούνε θίατερ αντί fates και cynic… Ρε παίδες…

__Mια χαρά αναγνώριση έχουν οι Fates, περισσότερη και απο τους Theater ίσως ΣΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΚΑΙ ΤΑ ΔΥΟ ΣΧΗΜΑΤΑ. Εδώ ο ίδιος ο Portnoy είπε (σε παράφραση) “οκ, ευχαριστούμε, καλοί είμαστε, αλλά δεν κάνουμε δα και κάτι τρομερό, τα κάναν αυτά και οι Fates και άλλοι πριν απο μας”…

__Φίλε Deadskin, πάρε αυτά που έγραψα και αφαίρεσέ τους το 90% της έντασης και της “αγανάκτισης” που ίσως βγαίνει απ’ τα γραπτά μου, ήσουν ο δέκατος απο τους άλλους εννιά στους οποίους αναφέρεται αυτό το κείμενο! :stuck_out_tongue:

__Εννοώ ότι όλα αυτά τα λέω φιλικά και απλά είναι ότι ώρες-ώρες, κάνουμε σα μικρά παιδιά με την αποψη μας ο καθένας και τα παράπονά του και χάνουμε την αντικειμενικότητα… αλλά και την ουσία ίσως (βλέπε συναυλία Theater+Fates… THEATER + FATES ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ!) …my two cents…

__ :slight_smile:

[B]“the beast is awake”[/B] :smiley:

Δεν υπάρχει περίπτωση να κάτσω να διαβάσω αναλυτικά, εμπιστεύομαι την επιχειρηματολογία των Leviathan και Shadowcaster.

Απλά, for the record, οι Fates Warning είναι πρώην μπάντα εδώ και κάμποσα χρόνια. Μπορεί να επανακάμψουν δε λέω, αλλά προς το παρόν μόνο χαρτζιλίκι στη χώρα μας βγάζουν τα τελευταία χρόνια.

Επίσης, να σηκώσει χέρι κι όποιος θυμάται το απροβάριστο “Parallels” και το ρεζίλι με τα μπλουζάκια β-διαλογής ελληνικής προέλευσης στο live.

Εγώ πάντως θυμάμαι και ένα τεράστιο λαηβ 2 χρόνια πριν από αυτό.

το 2005 έβγαλαν τον τελευταίο τους δίσκο (μόλις 6 χρόνια πριν).

και ήρθαν και έπαιξαν γαμάτα και έβγαλαν και DVD (με D’Virgillio)

και μετά από δυο χρόνια ξανάρθαν έτσι για το χαβαλέ, αλλάζοντας 2 τραγούδια και έπαιξαν καλά όντως, χωρίς να συγκλονίσουν κανένα βέβαια (2008 με Jarzombek)

και ξανάρθαν να γιορτάσουν (:wink: το Parallels με 5 (:wink: εμφανίσεις παγκοσμίως, εκ των οποίων οι 2 στην ελλάδα και ήταν μετριότατοι.

Εν τω μεταξύ ο Matheos βγάζει δίσκο με τον Arch και ο Alder με τους Redemption, αλλά ας είναι καλά το μοναστήρι δε λένε;

*για να μην παρεξηγηθώ οι FW είναι από τα αγαπημένα μου group γενικώς όπως και οι Ryche που έχουν καταντήσει περίγελος μουσικά.

Καλά τα λέτε, πάρτε όμως εισιτήρια όσο προλαβαίνετε γιατί μπορεί να βάλουν σαπόρτ DOUBLE SQUARE και να ανέβει κάνα δεκάρικο η τιμή.