Dream Theater - Systematic Chaos

Επιρρεασμένοι από το octavarium το οποίο το θεωρώ ως το χειρότερο αλμπουμ που έχουν φτιάξει…Επίσης στα φωνητικά του στο systematic chaos μου θυμίζει προσωπικά κάτι σαν Ρόμπι Γουίλιαμς…Κυρίως στο “Prophets of war”.[-X

Emena mou arese poly to album. Exei arketa orea stoixia kai kapoia pio heavy komatia. Mporw na pw oti den ime sigouros pio ine to agapimeno mou pleon. Afto i to Train of Thought…
Kai sti sinavlia symfwnw, fanike to poso oreos ine o diskos

Διαφωνω οριζοντια και καθετα και με τις 2 σου προτασεις,αλλα οκ αποψεις ειναι αυτες.Βρισκω παντως την αναφορα και μονο του Robbie Williams εντελως ακυρη.Αν εχει κομματι σαν το Dark eternal night o robbie ειμαι πολυ περιεργος να το ακουσω.
Bεβαια ειχες πει και παλιοτερα στο τοπικ οτι δεν εισαι οπαδος τους(βλεπε σχετικο quote παρακατω),οποτε ειναι αρκετα λογικες οι ενστασεις σου και το μπερδεμα σου.Οπως ειπε και ο Hatebreeder πιο πανω,δεν εχει νοημα να συγκρινεις παρον και παρελθον μιας μπαντας που θελει να λεγεται progressive.:wink:

Αν και δεν είμαι και big fan του συγκροτήματος…Το άκουσα και δε μου άρεσε καθόλου

Ο δίσκος είναι καλύτερος από το Octavarium σαφώς αλλά δεν είναι και καμμιά δισκάρα δυστυχώς. Επίσης δεν κατάλαβα πως επέλεξαν να παίξουν ένα από τα χειρότερα κομμάτια του δίσκου το Constant Motion.

Μάλλον το καλύτερο μετά την Six Degrees εποχή.

Έχω αρχίσει και ανασκευάζω για το δίσκο. Πιστεύω ότι είναι ο καλύτερος τους από την εποχή του καταπληκτικού Falling into infinity

Για αυτο το cd εχω ακουσει πολλες κριτικες που το ψιλοκραζουν και πολλες που το προσκυναν και δν ξερω τι να κανω.

να το ακούσεις :wink:

Γενικως να μην ασχολεισαι τοσο με τις κριτικες και να ακους τα αλμπουμ και να βγαζεις δικα σου συμπερασματα!
Και το Συγκεκριμενο ακου το με 1000!

H αλήθεια είναι ότι με απογοήτευσε λιγάκι το Systematic Chaos. Είμαι μεγάλος φαν των Theater από την εποχή του μεγαλειώδους Scenes from a Memory, ίσως και για αυτό να νιώθω έτσι…
Δεν είναι σίγουρα αυτές οι δυνατότητές τους, εκτός κι αν αποφάσισαν να κινηθούν σε νέα μονοπάτια, όπως φαίνεται και από τα Tool και Muse στοιχεία τους, έχασαν ισως την αυθεντικότητα τους?
Τραγούδια που μου άρεσαν: Ιn The Presence of Enemies Pt.1, Constant Motion, The Ministry Of Lost Souls.

Υστερα από εντατικές ακροάσεις κατέληξα ότι είναι σίγουρα πολύ καλύτερο από το Octavarium kαι ότι έχει πιο εμπνευσμένες και πολύπλευρες συνθέσεις…(Το constant motion βέβαια παραθυμίζει Metallica…:lol: )Πλέον πρέπει να καταλάβουμε οτι οι Theater χουν κτασταλλάξει σε ενα συγκεκριμένο ύφος και πλέον δεν θα περιμένουμε την μεγάλη έκπληξη από αυτούς…Απλά πράγματα…(To dvd της special edition είναι πολύ αξιόλογο και προσεγμένο…)

Συζήτηση από άλλο θρεντ

Metal Laws: To κανω συχνα ν’αγοραζω “καινουργια” αλμπουμς κανα χρονο αφοτου βγηκαν…
Ε, εχω και δισκογραφια απο τους Theater, δεν θα μπορουσε να ειναι ελλιπης.
Αν και μεχρι τωρα πατατουλα μου φαινεται…
Εσενα πως σου φανηκε???

Davi: Καλό,αλλα το επισκίασαν αλλες δισκάρες που κυκλοφόρησαν…Επίσης πιστευω οτι ο Labrie δεν τραβάει πια…+επίσης οτι πλεoν δεν περιμενουμε την μεγαλη υπερβαση από τους Τheater…Εχουν κατασταλαξει σε ενα υφος καλώς η κακώς και απλά κινουνται πάνω σε αυτό…

M L: Σε παρομοιο στυλ ηταν και το Train of thought αλλα πολυ καλυτερο…!
Κριμα!

manos87:Ο δίσκος είναι καλός, αλλά δεν είναι η δισκάρα. Δεν έχει το κάτι παραπάνω
ΤΟ octavarium από την άλλη ήταν πιο άνισο. Είχε τα φόντα να είναι δισκάρα, είχε όμως και τις πολύ αδύναμες στιγμές.
Πάντως για τους λάτρεις των μεταγενέστερων Theater, το systematic chaos πιστεύω ότι είναι ένας δίσκος που θα ακούσουμε πολλές φορές και θα γουστάρουμε.

Εδιτ: Τσέκαρε πόσο muse είναι το prophets of war!

M.L. :Πραγματι ανοσο το Octavarium! Ειχε καποιες την κομματαρα The root of all evil και μετά το μετριοτατο Τhe answer lies within, μια μπαλλαντα που δεν μου βγαζει καθολου συναισθημα. Παντως μεχρι τωρα το Systematic Chaos μου φαινεται κατωτερο του προκατοχου του…
Και σε αυτο που ειπες πριν Davidian περι ενος μεγαλου βηματος, πραγματι απο οτι φαινεται δεν προκειτε να κανουν κατι τετοιο αλλα και να μην το κανουν εγω θα ειμαι ευχαριστημενος με δικους με συναισθημα και καλες/φρεσκιες ιδεες. Σαν το X των Fates Warning που δεν ειναι και η επανασταση στο προγκ αλλα ειναι τουλαχιστον πολυ καλος δισκος για να μην πω και καμμια υποκειμενικη υπερβολη

manos87: To X είναι δισκάρα. Δε δέχομαι αντιρρήσεις!

Το πάντως εγώ τα πιο train of thought κομμάτια του systematic chaos τα γουστάρω πολύ.
Δηλαδή, τα constant motion και ειδικά το dark eternal night.
Επίσης μου άρεσαν και τα in the presence of enemies και prophets of war.
Από την άλλη δεν τρελάθηκα με το ministry of lost souls, το sacrificed sons μου θύμισε αλλά λίγο χειρότερο.
Τα Forsaken και Repentance συμπαθητικά, ειδικά το πρώτο…

Αλλά βγαίνουμε off topic, πάω να ποστάρω τη συζήτηση όλη στο κατάλληλο θρεντ

Νέο βίντεο για το"Forsaken".

ασχετο αλλα τρελη ποπια το forsaken :!:

Τωρα τι θελει να πει ο ποιητης?

Κοπια?
Παπια?
Ολα τα παραπανω?:-k

Ον τοπικ,αν και οπαδος.το καινουριο βιντεακι ειναι τερμα κακογουστο και ακολουθει την παραδοση των Theater του να μην εχουν καλα βιντεοκλιπ(εκτος ισως του Ηοllow Years).

ότι είναι pop νομίζω εννοεί… (αν και δε θυμάμαι το κομμάτι για να επιβεβαίωσω :oops:)

E πάτα στο λινκ του video τότε βρε κάρβου, να το θυμηθείς :smiley:

edit: This video is no longer available due to a copyright claim by Roadrunner Records
Το διαγράψανε

Δεν έχω δεί το βίντεο αλλά με το forsaken κάτι μου πήγαινε πολύ στραβά από την πρώρη φορά που το άκουσα…
Μου φαίνεται πως θα μπορούσε να είναι σύνθεση Evanescence 8O

χαχαχα

δεν είχα δει ότι δινόταν το λινκ:lol: :lol:

Έχω συνηθίσει τα λινκς να ξεχωρίζουν κάπως και έτσι δε το κατάλαβα:p

Συμφωνω με το πρωτο σκελος καθοτι το βρηκα πολυ κακο αλλα διαφωνω για το δευτερο! Εμενα μ’αρεσει πολυ και το βιντεκλιπ του “Lie” αλλα και αυτο του “Silent Man” ειναι καλουτσικο.