Dream Theater

Για να το τελειώνουμε. Αρχικά δεν υπάρχει false info, σχετικά με τα credits. Για ποιο λόγω έχει γίνει είναι ένα ερώτημα… που δεν θα μάθουμε ποτέ. Το αναλύεις παραπάνω από εμένα με κάποια ενδεχόμενα ή σκέψεις, αλλά δεν αλλάζει το fact. Το είδα με τα μάτια μου και εγώ. Μάλιστα μου το έδειξε οπαδός των DT, που εργάζεται στον χώρο, ο οποίος έψαξε να δει τι παίζει, για το εάν υπάρχει λάθος. Δεν ξέρω γιατί γίνεται. Απλά μην θεωρείς ότι ΜΜ ήταν το κορόιδο εδώ. Θα είχε πάρει τα μέτρα του από την αρχή ξέροντας ότι η στιγμή του να γυρίσει ο MP θα έρχονταν, αργά ή γρήγορα.
Στα υπόλοιπα προφανώς και δεν συγκρίνω της μπάντες και την ιστορικότητα τους. Οι DT, και τα προηγούμενα χρόνια έβγαζαν πράγματα και «προκαλούσαν» τους φανατικούς οπαδούς τους να αγοράσουν. Καμία διαφωνία εδώ. Και αρπαχτές έκαναν. Μαζί σου. Τα τελευταία δύο χρόνια, έχουν κυκλοφορήσει ένα δίσκο, έχουν ήδη έτοιμο ένα live και έχουν επανακυκλοφορήσει όλο το κατάλογο τους με τον Portnoy και ξεχωριστά και σε box set, ενώ για να έχεις κάτι πλήρες μπορεί να χρειαστεί να αγοράσεις δύο εκδόσεις και ακόμα δεν έχουν κάνει κάτι με τα live albums της Portnoy era. Αισθάνομαι λοιπόν και όχι άδικα θεωρώ, ότι ξαφνικά, ενώ ζητήσουν λεφτά από τους οπαδούς τους, πλέον ζητούν περισσότερα. Θα μου πεις όσο η ζήτηση καλύπτει την προσφορά καλά κάνουν. Σωστό.
Δεν θέλω να κατηγορήσω τον Portnoy αποκλειστικά, απλά σε όλα τα θέματα υπάρχει πλέον μια υπερβολή την οποία λόγω χαρακτήρα ή προς εκμετάλλευση της κατάστασης και αυτός ανατροφοδοτεί.

Παρεμπιπτόντως, πολλά από τα Lost Not Forgotten ήταν ουσιαστικά επανακυκλοφορίες των περίπου 20 official bootlegs που είχαν βγάλει τα χρόνια πριν φύγει ο Portnoy.

3 Likes

Τελικα γιατι δεν ερχονται;
:laughing:

Τα οποία σταμάτησαν όταν γύρισαε γιατί δεν του άρεσαν αισθητικά και θα ξεκινήσουν πάλι μετά το τουρ να τα δουλεύουν, όπως έχει δηλώσει ο ίδιος

Εσένα σου άρεσαν αισθητικά; Εμένα όχι. Τα παλιά ήταν πολύ καλύτερα.

1 Like

Ποιος ασχολείται με το αισθητητικό κομμάτι σε official bootleg κυκλοφορίες;

Όταν έχεις να συγκρίνεις αυτό:

με αυτό:

ε, ασχολείσαι.

1 Like

Το 2ο φαίνεται πιο επαγγελματικό από το 1ο. :stuck_out_tongue:

Το πάνω εξώφυλλο είναι πολύ καλύτερο. Και καλά demo εξώφυλλο για τα demo τραγούδια :stuck_out_tongue_closed_eyes: Από μένα είναι ναι…

Αυτό:

…με αυτό:

Τα εξώφυλλα των επανεκδόσεων είναι πλήρως φασόν. Τα παλιά ήταν πάνω σε ένα μοτίβο σχεδιασμού, αλλά είχαν σύνδεση και με το κάθε bootleg. Επίσης θυμάμαι ήταν χωρισμένα σε 4 κατηγορίες: live, demo, διασκευές και studio, με διαφορετικά χρώματα στο μοτίβο τους. Μια χαρά ωραία ήταν τα παλιά, ούτε πλήρως επαγγελματικά, ούτε πλήρως ερασιτεχνικά.

4 Likes

Να άλλο ένα παλιό:

Καταλαβαίνεις ότι είναι Dream Theater, καταλαβαίνεις ότι έχει να κάνει και με το Dark Side Of The Moon, μια χαρά επιτελεί τον σκοπό του.

2 Likes

Καλα, τα εξώφυλλα είναι το λιγότερο. Το γεγονός ότι δεν εχουν σχεδόν καθόλου πληροφορίες για την κυκλοφορία είναι το χειρότερο, ενώ πριν είχες διάφορες σημειώσεις και πληροφορίες.

2 Likes

Κάντε μια επανέκδοση του back catalogue με remix σε Atmos και τα συναφή, φέρτε και τον Steven Wilson να κάνει τη δουλειά, σίγουρη επιτυχία, όλα εγώ πια;

(πέρα από την πλάκα, ειδικά το I&W θα το χρειαζόταν)

χαλια ηταν τα καινουργια απο αισθητικη. μου αρεσε οτι ειχαν καινουργιιο bootleg υλικο. περιμενα υλικο απο το ΤΑ και το ADTOE. τελοσπαντων

how_about_no

2 Likes

Νομίζω και ο ίδιος ο Portnoy έχει πει το ίδιο πράγμα σε ανύποπτο χρόνο.

Ο ίδιος ο Portnoy εβγαλε στο greatest hits κατι τύπου remixes σε pull me under και take the time, τα οποία χάνουν πολύ από τη μαγεία των original κομματιών.

Το Images μια χαρα άψογο είναι, δε χρειάζεται τίποτα.

2 Likes

Όπως σε όλα τα αντίστοιχα project, εφόσον υπάρχει πρόσβαση στο original δεν βρίσκω κάτι κακό σε μια νέα εκδοχή. Πόσω μάλλον αν προέρχεται από την ανάγκη του ίδιου του συγκροτήματος.

Και όπως πάντα, σε άλλους θα αρέσει, σε άλλους όχι.

1 Like

Ο Portnoy σιχαινεται τον ήχο του snare στο Images και γενικά το πόσο τριγκαρισμένα βγήκαν τα τύμπανα. Το γράφει και στην επίσημη βιογραφία τους. Δεν τον αδικώ φυσικά, δεν το λες και παραγωγάρα, αλλά οκ, σε σχέση με τη σημερινή πλαστικούρα, που ακούγονται τα πάντα στα τέρματα, διαρκώς, εκείνες οι παραγωγές είχαν και μια ποικιλία στις δυναμικές τους. Το Images πολύ ευχαρίστως θα το άκουγα remastered πάντως.

2 Likes

Τώρα που λέμε για Portnoy και Images, θυμήθηκα την… αποκάλυψη που έκανε σε ανύποπτο χρόνο (πριν από καμιά δεκαετία πρέπει να έγινε) “ειδικός” στα του prog συντάκτης του Hammer, ισχυριζόμενος ότι τα drums που ακούγονται στο εν λόγω album δεν είναι παιγμένα από τον Mike αλλά από drum machine ή κάτι ηλεκτρονικό τέλος πάντων! Μιλάμε γα εμβριθείς αναλύσεις, όχι αστεία!

3 Likes