Αγαπημένος Drummer

Nai, o Tony Royster Jr (o pitsirikas sto video) eixe parousiastei prin merika xronia sto MODERN DRUMMER mazi me ton Dennis Chambers (mazi kai sto front cover). Paizei ekplhktika kai oxi mono gia thn hlikia tou.

Yparxei ena DVD apo THE ULTIMATE DRUMMERS WEEKEND pou lambanei xwra ka8e xrono sthn AUSTRALIA kai ginetai enas pragmatikos xamos. Auto eidika tou 2002 (einai diplo DVD) einai apo ta pio xortastika kai oloklhrwmena drummistika DVDs pou exw parakolou8hsei pote. Apisteutes emfaniseis KAI EXTRA WORKSHOPS apo Virgil Donati kai Dave Weckl. Anamesa se allous o monadikos Dom Famularo, Grant Collins, John Tempesta, Sam Alliano kai polloi alloi. Osoi endiaferontai as checkaroun kai ta DVDs apo to Modern Drummer Festival - opou den einai oi emfaniseis tou Mike Portnoy pou ksexwrizoun, alla kata kuria bash autes tou TERASTIOU STEVE SMITH. Se diafores xronies. Portnoy exei me Threater se instrumental fash - alla kai me Matt Bissonnette, Paul Gilbert kai Neal Morse na paizoun Beatles fusika.
Auta

Apla megalos. RIP. http://www.youtube.com/watch?v=DsDY5YRO5pQ

O Jeff Porcaro exei isws to kalutero groove pou exw akousei pote se drummer.
Fantastikos mousikos!!!

Bill το post σου…απλά “δεν υπάρχει”!!!
Respect.

ολα καλα αλλα αν δεν ηταν ο Buddy Rich…
ηταν κ ειναι ακομα ενα ολοκληρο σχολειο!
με ενα πολυ λιτο Drum Set επαιζε τα κερατα του! οχι σαν μερικους μερικους…
οσα κλαπατσιμπαλα κ να βαλετε ηχο δεν προκειτε να βγαλετε…

συμφωνω απολυτα.πολλοι τον θεωρουν σαν το καλυτερο drummer ολων των εποχων. :stuck_out_tongue:

Parte allo ena megalo allani tou organou… Ma kala ayto to sygrotima den borei me tipota na symvivastei me kati ligotero tou aristou!
http://www.toto99.com/multimedia/videos/drumsolo.shtml

__Cozy & Karvou… :oops: :-# :oops: Thanx 8) Με τέτοιους καλλιτέχνες, πως να μη παθιαστείς και να γράψεις γι’ αυτούς… Πραγματικά ό,τι έγραψα το αξίζουν (μη πω πως είναι και λίγο). Χαίρομαι σας άρεσε το απολαύσατε κι εσείς μαζί με 'μένα. :smiley:

__Ο Royster είναι όντως πολύ καλός. ΠΟΛΥ (αν και “χορογραφημένο” το σόλο). Βέβαια, θα ήθελα πολύ περισσότερο να δω τι τώρα εξέλιξή του και κυρίως πως λειτουργεί μέσα σε σύνολο για να τον κρίνω ως drummer… :wink: 8)

__Οσο για τους υπόλοιπους που αναφέρθηκαν ή που δώσατε video τους, αξίζουν σίγουρα και αυτοί ανάλογα αφιερώματα (αλλά εγώ απο χρόνο αυτές τις μέρες… ΚΑΘΟΛΟΥ). Χαχα, και όσο για το υπονοούμενο του πολύ αγαπητού Bluezlick… ΑΥΤΟΙ ας έχουν όσο περισσότερα μέρη γουστάρουν στο drumset τους… ΤΑ ΑΞΙΟΠΟΙΟΥΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙ και παίζουν (έχουν παίξει), επείσηξς απίθανα και με πολύ-πολύ μικρότερα set. Οσο για τον Duddy Rick, τι να πούμε; Και μόνο πού έπαιζε έτσι, ΤΟΤΕ και με σακάκι και γραβάτα (χιχιχι), φτάνει.

Y.Γ. Karvou, προς το παρόν είμαι Θεσ/νίκη (θα μείνω μάλλον μέχρι τα μέσα αυτής της βδομάδας) και μετά -ΑΝ όλα πάνε καλά- ανεβαίνω Γιάννενα για 2 μήνες!! :?

EDIT:
__Λοιπόν, μιας και λέγαμε για Buddy Rich, βρήκα ένα υπέροχο videάκι που ο -θεός- Peart (rush) κάνει ένα solo ως φόρο τιμής σ’ αυτόν και μάλιστα παίζει με “big band” όπως εκείνος και ντυμένος στο ίδιο concept -ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΕΔΩ!

προσωπικα θα φυγς απο τις επιλογες που προσφερουν μεγαλα hard rock και βαλε συγκροτηματα και θα αναφερω τον phill collins.ειδικα στο In the air tonight και στον δισκο του mike oldfield QE2 κανει εντυπωσιακη δουλεια…

επισης…μακης γιουλης απο τους socrates… εκπληκτικος και πολυ νεος

Καλοί και εντυπωσιακοί οι drummer που αναφέρατε αλλά δεν μετράει μόνο αυτό. Για διαβάστε και την γνώμη κάποιου που ξέρει κάτι παραπάνω και τί είπε στο τελευταίο τεύχος του Rhythm

“Τhe song is everything. You can do a million notes, but the bottom line is you’ve got to play for the song, man, and a lot of guys can’t do that. They thinks it’s a drum solo. One of the most basic bands is AC/DC; every one of their songs is great. I love Phil Rudd. It’s so hard for a technical drummer to play like him”

(John Tempesta)

Εμενα μ αρεσει και ο simon wright πολυ.

O καλύτερος τεχνικά που είχαν οι AC/DC ήταν ο Chris Slade. ΤΕΡΑΣΤΙΑ καριέρα. Ο Αngus είχε δηλώσει ότι είναι ο καλύτερος μουσικός που ήταν ποτέ στην μπάντα. Γι αυτό έπρεπε να φύγει. :slight_smile: Ο Phil Rudd είναι ο καλύτερος drummer για τους AC/DC. Ο Simon Wright ήταν κάπου ανάμεσα

O Slade είναι όντως φοβερός.
Πάντως, sorry κιόλας, αλλά ο Rudd μου φαίνεται τελείως βαρετός :? !!

__O Slade είναι που κάνει το ξέσπασμα στο ΤΝΤ?

__Ρε παιδιά, οκ, το πιάσαμε το νόημα, ΑΛΛΑ μην πάμε και ΣΤΟ ΑΛΛΟ ΑΚΡΟ… Μη τρελαθούμε… Εντάξει, κατά βάση κι εγώ συμφωνώ ΑΛΛΑ έχει να κάνει και με το είδος της μουσικής που υπηρετεί ο κάθε ένας…

__Δηλαδή τι? Θα πούμε στον Jazz drummer να τονίζει μόνο σε θέση και σε 4/4 -θα τρελαθούμε κιόλας;! Μη το παρατραβάμε… Δε μπορώ τις απόλυτες απόψεις… όποιος κι αν τις εκφράζει. Αλλωστε, π.χ. όνταν ο Bozzio έπιανε beat με τον Zappa (και μετά το έσπαγε και το ξανασύνέθετε αριστουργηματικά) ήταν άψογος. Ασχετα που μετά έπαιζε τους Jazz-Fusion παπάδες που ΕΛΑΧΙΣΤΟΤΑΤΟΙ μπορούσαν να παίξουν… Ο Portnoy, σε πολλά τραγούδια του (π.χ. octavarium) σπάει την πολυπλοκότητα με ένα groovy beat, όταν θέλει ΜΠΟΡΕΙ και εκεί είναι η ουσία. Οσο για τον Peart, ούτε λόγος, ο άνθρωπος κάνει ΤΑ ΠΑΝΤΑ. Μπορεί να παίζει εκνευριστηκά σταθερά απλά και καθαρά, πιο πολύ και απο μετρονόμο. Αλλά η μαγκιά είναι οτι μπορεί να το κάνει αυτό αλλά κάνει κάτι άλλο, το πάει παραπέρα (αν και ο ίδιος δηλώνει, “εγώ είμαι απλά ένας τύπος με ξυλάκια που χτυπάει πράγματα, δεν είναι πια κάτι τόσο φοβερο”).

__Μιλήσαμε και για τον Porcaro, ο βασιλιάς του ρυθμού, της μουσικότητας, της απλότητας (φαινομενικής βέβαια) και του beat. Είχε και τους τρεις drummer των Ac/dc για πρωινό… Αυτός πάλι, σίγουρα μπορούσε να παίξει και πιο σύνθετα και πιο απλά, αλλά αυφού αυτό το στιλ τον εξέφραζε και εξΥΠΗΡΕΤΟΥΣΕ τη μουσική του…

__Ε, τι να κάνουμε τώρα; Αν παίζω blues και βαράω σαν τον Portnoy είμαι βλάκας. Αν τζαμάρω με τους Theater και τους Tool που αλλάζουν ρυθμούς κάθε λίγο και λιγάκι (και μόνο 4/4 δεν παίζουν) κι εγώ βαράω όλο “θέση-άρση, θέση-άρση, πιατίνι…” ε, τότε να δεις τι βλάκας που θα είμαι. Γίνεται στον Καλαματιανό ( 7/8 ) να σηκωθώ να χορέψω Βαλς ( 3/4 ) γιατί αυτή είναι η μουσική που μ’ αρέσει εμένα ή στο ζεμπέκικο να χτυπάω παλαμάτια λες και κάνει σολο ο Billy Cobham?

__Μη τα πολτοποιούμε όλα. Ας αφήσουμε έξω τα προσωπικά γούστα (και πιθανή μικρή ή μεγάλη εμμονή σ’ αυτά). Εκεί είναι η ομορφιά, στον πλουραλισμό. Στους Rush και τα drums που φεύγουν, στον Corea που τα drums είναι αλλού και στον ACDC που τα drums σκάνε ακριβώς στις θέσεις και γουστάρουμε. Φαντάζεστε σόλο κιθαρίστα της jazz στους AC/DC, ή τον ντράμερ τους σε latin…?

__Οχι… :wink:

Ωραία όλα αυτά που έγραψες αλλά δεν κατάλαβα γιατί τα έγραψες. Δεν διαφωνεί πιστεύω κανείς μαζί σου. Δεν είπε κανείς ότι ο Rudd είναι “καλύτερος” από τον Peart.

PS: Ο Rudd παίζει στο TNT. O Slade το παίζει μόνο στο “LIVE”

hmmmmm να το σκεφτώ…

DANNY CAREY

:o

brian downey των thin lizzy εκπληκτικος αλλα υποτιμημενος drummer παιζει τα παντα με thin lizzy…των θεωρω εφαμμιλο αν οχι καλυτερο των powell,paice,bonham,peart,portnoy…που προαναφερθηκαν…

οποιος τον εχει ακουσει ας πει γνωμη,

shadowcaster ποια ειναι η γνωμη σου…αν δεν εχεις ακουσει πολυ thin lizzy ακου
johny the fox meets jimmy the weed,massacre,bad reputation,do anything you want to do,dancing in the moonlight και πολλα αλλα…o τυπος γαμει και δερνει…

θεος!!!
φοβεροες ιδεες κ χωνει πολυ ο ανθρωπας!
μαζι με τον Lynnot ειναι για μενα το καλυτερο k το πιο δεμενο Hard rock drumm and bass.

__Δεν έχω πολύ χρόνο και απο τα τραγούδια που αναφέρεις, έχω ακούσει μόνο τα 3 (και φυσικά τα υπόλοιπα, πιο “γνωστά” των Lizzy)… Ετσι στα γρήγορα, πρέπει να ομολογήσω πως έχει πολύ ΩΡΑΙΟ παίξιμο, φοβερό ρυθμό και ΠΟΛΥ μεγάλη γκάμα…! Φοβερός! Στο Johny the fox, δίνει ρέστα!!

__Αν στο μέλλον βρω χρόνο και ακούσω τα υπόλοιπα που αναφέρεις και δεν έχω ακούσει, θα προσέξω λίγο παραπάνω το παίξιμό του και θα επανέλθω! Σωστός ο Bluez, μαζί με τον Lynnot ήταν υπέροχoi (και μου θυμίζουν λίγο, σε δέσιμο, όχι αναγκαστικό σε ύφος το rythm section των υπέροχων Mountain…).

Carl Palmer…Se sindiasmo me atomikes ikanotites kai proswpika gousta…Allwste poios allos drummer epaize me 5 meli sigxronismena… :lol: (2 podia,2 xeria k …stoma!!!)