__O Slade είναι που κάνει το ξέσπασμα στο ΤΝΤ?
__Ρε παιδιά, οκ, το πιάσαμε το νόημα, ΑΛΛΑ μην πάμε και ΣΤΟ ΑΛΛΟ ΑΚΡΟ… Μη τρελαθούμε… Εντάξει, κατά βάση κι εγώ συμφωνώ ΑΛΛΑ έχει να κάνει και με το είδος της μουσικής που υπηρετεί ο κάθε ένας…
__Δηλαδή τι? Θα πούμε στον Jazz drummer να τονίζει μόνο σε θέση και σε 4/4 -θα τρελαθούμε κιόλας;! Μη το παρατραβάμε… Δε μπορώ τις απόλυτες απόψεις… όποιος κι αν τις εκφράζει. Αλλωστε, π.χ. όνταν ο Bozzio έπιανε beat με τον Zappa (και μετά το έσπαγε και το ξανασύνέθετε αριστουργηματικά) ήταν άψογος. Ασχετα που μετά έπαιζε τους Jazz-Fusion παπάδες που ΕΛΑΧΙΣΤΟΤΑΤΟΙ μπορούσαν να παίξουν… Ο Portnoy, σε πολλά τραγούδια του (π.χ. octavarium) σπάει την πολυπλοκότητα με ένα groovy beat, όταν θέλει ΜΠΟΡΕΙ και εκεί είναι η ουσία. Οσο για τον Peart, ούτε λόγος, ο άνθρωπος κάνει ΤΑ ΠΑΝΤΑ. Μπορεί να παίζει εκνευριστηκά σταθερά απλά και καθαρά, πιο πολύ και απο μετρονόμο. Αλλά η μαγκιά είναι οτι μπορεί να το κάνει αυτό αλλά κάνει κάτι άλλο, το πάει παραπέρα (αν και ο ίδιος δηλώνει, “εγώ είμαι απλά ένας τύπος με ξυλάκια που χτυπάει πράγματα, δεν είναι πια κάτι τόσο φοβερο”).
__Μιλήσαμε και για τον Porcaro, ο βασιλιάς του ρυθμού, της μουσικότητας, της απλότητας (φαινομενικής βέβαια) και του beat. Είχε και τους τρεις drummer των Ac/dc για πρωινό… Αυτός πάλι, σίγουρα μπορούσε να παίξει και πιο σύνθετα και πιο απλά, αλλά αυφού αυτό το στιλ τον εξέφραζε και εξΥΠΗΡΕΤΟΥΣΕ τη μουσική του…
__Ε, τι να κάνουμε τώρα; Αν παίζω blues και βαράω σαν τον Portnoy είμαι βλάκας. Αν τζαμάρω με τους Theater και τους Tool που αλλάζουν ρυθμούς κάθε λίγο και λιγάκι (και μόνο 4/4 δεν παίζουν) κι εγώ βαράω όλο “θέση-άρση, θέση-άρση, πιατίνι…” ε, τότε να δεις τι βλάκας που θα είμαι. Γίνεται στον Καλαματιανό ( 7/8 ) να σηκωθώ να χορέψω Βαλς ( 3/4 ) γιατί αυτή είναι η μουσική που μ’ αρέσει εμένα ή στο ζεμπέκικο να χτυπάω παλαμάτια λες και κάνει σολο ο Billy Cobham?
__Μη τα πολτοποιούμε όλα. Ας αφήσουμε έξω τα προσωπικά γούστα (και πιθανή μικρή ή μεγάλη εμμονή σ’ αυτά). Εκεί είναι η ομορφιά, στον πλουραλισμό. Στους Rush και τα drums που φεύγουν, στον Corea που τα drums είναι αλλού και στον ACDC που τα drums σκάνε ακριβώς στις θέσεις και γουστάρουμε. Φαντάζεστε σόλο κιθαρίστα της jazz στους AC/DC, ή τον ντράμερ τους σε latin…?
__Οχι…