Αγορά Drums - Αρχάριος

Γεια σας παιδιά, είμαι καινούργιος στο φόρουμ και θέλω να ζητήσω την βοήθεια σας σχετικά με την αγορά τυμπάνων.

Εψαξα στο φόρουμ πριν ποστάρω και είδα την περίπτωση του crabsody, που τον βοήθησε ο shortsman και ακούστηκε ευχαριστημενος κλπ και γενικα πιστεύω οτι όλο και κάτι θα ξέρετε απο drums εσείς, οπότε είπα να ρωτήσω.

Είμαι 18, φέτος τέλειωσα με τις πανελλαδικες και για δώρο το ψήνω να ζητήσω απο τους γονείς μια ντραμς. Γενικα δεν εχω πολυ ασχοληθει με την μουσικη στην ζωη μου, αλλα απο του χρόνου θα έχω απεριόριστο χρονο. Τον χειμωνα σκεφτόμουνα τι όργανο να αρχισω να μάθω, και διαβασα καπου πως τα ντραμς έχουν να κάνουν περισσότερο με τον ρυθμό παρα με την μελωδία κλπ και εκει μου μπήκε η ιδέα. Επαιξα και στο σπιτι του αδερφου του κολλητου μου και πορώθηκα τελείως. Οπότε απο σεπτεμβρη ξεκιναω σε ωδείο, ή σπιτι αν βρω (ή μου προτείνετε κάποιον καλο καθηγητή).

Οσον αφορά την αγορά του οργάνου, σκέφτομαι για ακουστικά (οχι ηλεκτρονικα παντου λενε οτι για αρχαριους πρεπει να εχεις την αισθηση του κανονικου τυμπανου) και ενα απλο σετάκι με hi-hat, ταμπουρο, μποτα, 2 τομ ψηλα, ενα χαμηλο, ενα κρας και ενα ride. Νομιζω ειναι το κλασσικο για αρχη σωστά?

Ολοι λενε να ακουσεις πρωτα το τυμπανο ή το πιατινι πριν το παρεις, αλλα για να το ακουσεις και να καταλάβεις πρεπει να εχεις και μια ιδεα. Εγω δεν εχω ^^ Για αυτο ζητάω την βοήθεια σας, αν εχετε κατι να μου προτείνετε!

Για λεφτα καλό θα ήταν να μην περάσουμε τα 800 ευρώ, γιατι οι γονεις μου θα μου αρχίσουν τα μουσου σουξου μανταλακια :@

Και αν μπορειτε να μου προτεινετε και κανενα μαγαζι εδω στην Αθηνα με ψαγμενο ιδιοκτήτη που να παω να μιλήσω και να δω και κανενα οργανο απο κοντα.

Αυτά, ευχαριστώ εκ των προτέρων! :slight_smile:

Βασίλης

Φίλε έχει χώρο να τα βάλεις; Ο θόρυβος είναι απίστευτος που βγάζουν τα ακουστικά!!!

Εχω χώρο, και δεν υπάρχει πρόβλημα με τον ηχο (μονοκατοικία). Αλλά και πάλι υπαρχουν και τα pads απο καουτσουκ. :wink:

Γεια σου φίλε!
Εγώ θα σου πρωτινά να κινηθείς σε κάτι καλό με αυτά τα χρήματα για να το κράτησης. Η TAMA IMPERIAL STAR είναι αρκετά καλή και για τα χρήματα που έχει αξίζει! Μπορείς να πας στην Αθηνά στον Τριμη και να της ρίξεις μια μάτια η μπορείς και μέσο Internet από τον thomann να δεις τιμές και άλλες μάρκες τύμπανων.
Τώρα για πατίνια καλό είναι για αρχή να πάρεις κάτι σχετικά φτηνό για να μάθεις.
Δες τα και εδώ είμαστε!!!8)

Το έψαξα λίγο παραπάνω και βρήκα τα εξής:
(εμφανίζονται με σειρά προτίμησης)

TAMA Imperialstar (ready to rock kit ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΟΛΑ) 779.97$ = 500? περίπου
http://www.americanmusical.com/Item--i-TAM-IS52C12-LIST

Sonor Force series 507 (χωρίς πιατίνια) 424?

Stagg (με hi-hat και crash χωρίς ride) 335? / 379?
http://www.adagio.gr/product.php?catid=90&prodid=599

Οντως ξάδερφε η τάμα ιμπεριαλσταρ είναι μια πολυ πολύ καλή επιλογή, γιατι παντού όλοι λένε τα καλύτερα για αυτήν. Δηλαδή οτι ειναι απίστευτα καλή για τα λεφτά της κλπ. Απλά δεν θέλω να βιαστώ και ψάχνομαι λίγο. Βρήκα και αυτό, αλλά ξεφεύγει λιγουλάκι στην τιμή

TAMA SK52 Superstar (τα πάντα όλα - παιζει και χωρίς πιατίνια) 825?
http://www.thomann.de/gb/tama_sk52bk_superstar.htm
http://www.billsmusiconline.com/tamsk52.html

Τεσπά, σε ενα άλλο σιτε (kithara.gr) άκουσα πως στον τρίμη υπάρχει ενα ιδανικό σετάκι για αρχάριους με 10 - 12 - 14 στα 300?, μήπως ξέρετε αν αξίζει κάτι τέτοιο?

Και τέλος, είδα κάποιον να λεει “μην πάρεις 12-13-16, πάρε 10-12-14 γιατί ειναι πολύ καλύτερο σαν σετ σε πολλά σημεία και θα το μετανιώσεις καθως θα μαθαίνεις αν πάρεις 12-13-16” κλπ. Ισχύει κατι τέτοιο? Τι εννοούσε?

Καταρχήν στο site που είδες την Tama είναι αμερικανικό αν κατάλαβα καλά και δεν γνωρίζω τι παίζει να τα φέρεις από Αμερική?. Αν θέλεις να πάρεις κάτι από internet εγώ της σου έλεγα από thomann που είναι και αξιόπιστος. Για εμένα παντός μην χαραμίσεις τα χρήματα σου σε ένα σετ που μόλις θα μάθεις να παίζεις λίγο θα θέλει αλλαγή?..Τώρα για τις διαστάσεις που λες μήπως σου είπανε για πατίνια?

Υ.Γ και εγώ την imperial έχω και είμαι πολύ ευχαριστημένος?..

Υ.Γ2 Η TAMA SK52 Superstar είναι πιο ακριβό μοντέλο της εταιρίας και πιο καλή

Οχι όχι, δεν παιζει να τα φέρω απο έξω. Απλά βρήκα το site που είχε φωτό και λεπτομέρειες!
Συμφωνώ οτι, καλό ειναι να πάρω ενα σετ που θα το κρατήσω για καιρό, για τα λεφτά αυτά.

Για το 10-12-14 και 12-13-16 εγώ νόμιζα οτι ηταν για τα τομς… Αφου τα πιατίνια πάνε απο 16 17 και πάνω… Μπορει και να λεω βλακείες, άσχετος ειμαι, οπότε ζητάω τα φώτα σας!

Λέω να πάω αύριο στον τρίμμη, με εναν φίλο (Leviathan ακους?) να τα δω απο κοντά (τα ιμπεριαλσταρ) και να μιλήσω και μαζι του (ξέρει αυτός ε? :D), οπότε θα ξαναποστάρω. Θέλω και να δω τι μπορει να μου φέρει αυτός απο τα μοντέλα που βλέπω στο ιντερνετ… Και καμια τιμούλα αν μπορεί να μου φιξάρει, θα είμαι τζετ :slight_smile: :slight_smile: :slight_smile: