Ποια τεχνική ακολουθείτε?(drums)

Παίζετε heel down ή heel up ή και τα δύο?Τι προτιμάτε και γιατί?
Εγώ ξεκίνησα και συνεχίζω με heel down αλλά παρατηρώ πως ιδιαίτερα σε rock-metal φάσεις χρησιμοποιείται περισσότερο το heel up (και από νέους drummers). Πιστεύω πως κάθε τεχνική μέχρι να την αφομοιώσεις παρουσιάζει κάποια δυσκολία, ιδιαίτερα όταν αυξάνεται η ταχύτητα και πρέπει ωστόσο να παραμείνει η σταθερότητα. Γενικά πιστεύω ότι ο κάθε drummer θα πρεπει να έχει καλή σχέση και με τις δύο τεχνικές έτσι ώστε να έχει περισσότερες επιλογές. Θα ήθελα να μάθω και τη γνώμη σας…

το heel down ειναι τραγικα δυσκολη τεχνικη…
εγω παιζω με heel up αλλα οχι πολυ ψηλα!!!
Αρχιζω και δουλευω και heel toe δηλαδη μυτη και φτερνα…παιζω κυριως flat foot σε οποια ταχυτητα και αν παιζω!Δηλαδη συτην την τεχνικη που χρησιμοποιει ο Lombardo,Roddy κλπ.
Τελευταια δουλευω αλλα ειναι πολυ δυσκολο να το εχω ανετα την ankle motion! Ειναι ο μονος τροπος για να καταφερω να παιξω οσο γρηγορα θελω! Οπως λεει και ο Κολλιας, με ολο το ποδι μπορεις να φτασεις μεχρι 16α στα 220 bpm! Απο κει και πανω μονο με ankle motion…αυτα!

Αρχικά έπαιζα heel down!
Μετά έφαγα βρίσιμο από τον δάσκαλο μου όταν άρχισα μαθήματα,και πλέον παίζω μόνο heel up!

γιατι εφαγες βρισιμο; Ο Τhomas Lang λεει να μελετας τα παντα και heel down. Επισης ο Terry Bozzio παιζει πολυ heel down…απλα ειναι πολυ δυσκολο να αποκτησεις ελεγχο και ειναι σιγουρα πολυ κουραστικο!

Σε heel down ο έλεγχος είναι αρκετά δύσκολος σε υψηλότερες ταχύτητες (εμένα με δυσκολεύουν οι γρήγορες διπλές). Τώρα έχω αρχίσει να χρησιμοποιώ και λίγο heel up και διαπιστώνω ότι τα 16α βγαίνουν πιο έυκολα με αυτή την τεχνική και για περισσότερη ώρα( μιλάω πάντα για μονό πετάλι)