Τι dvd/ταινία στην tv είδατε σήμερα...;;;

τελος παντων.Γουστα ειναι αυτα.Εμενα μου αρεσε παρα πολυ.Ισως να φταει οτι δεν εχω δει και παρα πολλες ταινιες και οποιαδηποτε ταινια λιγοτερο “Αμερικανικη” με πορωνει.Οποτε λογικο να με εντυπωσιαζει το κατι πιο ψαγμενο,κατι που προσπαθει να περασει ενα καποιο μυνημα.Αλλα ισως και να μην ισχυει τιποτα απο αυτα και ακομα και σε 10 χρονια να μου αρεσει το ιδιο.

Feel free να προτεινετε ταινιες τετοιου στυλ.Εχω αρχισει και ψαχνομαι στο θεμα κινηματογραφος και ταινιες.

To trainspotting είναι μια χαρα ταινία, όχι κάτι το συγκλονιστικό αλλά και όχι ο πάτος, απλώς για την εποχή που βγήκε ήταν κλωτσιά στα @@

ονγκοινγκ

Περίμενα η αλήθεια είναι πως και πως την νέα ταινία του Walter- Ημερολόγια Μοτοσυκλέτας - Salles, διότι όκ, όπως και να το κάνουμε, τα Ημερολόγια είναι από αυτές τις ταινίες που και θα ξαναδώ με άνεση και με είχαν αγγίξει πολύ την πρώτη φορά που τα είδα αλλά και γιατί το ομότιτλο βιβλίο του Jack Kerouac είναι από τα πιο κλασσικά αναγνώσματα του αιώνα που πέρασε…

Η ταινία παρόλα αυτά με απογοήτευσε και ίσως η απογοήτευση να είναι πιο μεγάλη από ότι έπρεπε, διότι όντως περίμενα πολλά…σε σχέση με τα Ημερολόγια, που ο Salles κατάφερε να μην κάνει τουρισμό με την κάμερα, εδώ απλά κάνει αυτό και τίποτα άλλο… επιφανειακή προσέγγιση στα πάντα, αμπελοφιλοσοφίες χωρίς κάποιο νόημα ή αντίκρυσμα, μέτριες ερμηνείες από ομολογουμένως καλούς ηθοποιούς κατ εμέ -ειδικά ο Μπάροουζ του Μόρτενσεν, οκ, cool αλλά πιο χάρτινος πεθαίνεις- και γενικότερα καμία σχέση με το πνεύμα του βιβλίου που η ταινία φαίνεται ότι θέλει να πιάσει αλλά μένει από καύσιμα στο 10λεπτο…

Και σαν ταινία δηλαδή αυτόνομη να την δεί κάποιος, χωρίς να γνωρίζει το βιβλίο κτλ, θα δεί ότι κινείται δίχως στόχο και προσανατολισμό… ταξίδι προς την ελευθερία? Ασυμβίβαστη γενιά? Ποίηση? τίποτα απόλα αυτά, ένα κουλουβάχατο αμπελοφιλοσοφίας, ψευδοναρκισσισμού, ψευτοοδοιπορικού, γενικά κούφιο έργο…

Το είδα σε 2 δόσεις γιατί κοιμήθηκα την πρώτη φορά, κρίμα…

υγ. Όταν σε μια ταινία η Stewart δίνει ίσως την καλύτερη ερμηνεία από όλο το cast, είναι κάτι που πρέπει να προβληματίσει…

υγ2. Αυτή η ταινία ήθελε έναν Terry Gilliam των '90ς + γερά ονόματα…είχα διαβάσει κάπου ότι επιθυμία της παραγωγής ήταν να καστάρει ηθοποιούς όχι σταρς, αλλά νομίζω πως οι αντίστοιχες ατίθασες και ανήσυχες προσωπικότητες των πρωταγωνιστών θα απαιτούσαν καλύτερα και μια πιο δυνατή διανομή ρόλων…

Περα απο το ‘’[B]Motorcycle Diaries[/B]’’ του[B] Salles[/B],εμενα μου ειχε αρεσει και το ‘’[B]Linha De Passe[/B]’’.
Δηλαδη το ‘’[B]On The Road[/B]’’ δεν πολυλεει???

…’‘Τα Κανόνια Του Ναβαρόνε’’ ξημερώματα στο Μέγκα…ταινία κόλημα:):!:

[B]Looper[/B]

Αν και τρόμαξα να το βρω σε καλή ποιότητα, τελικά βρήκα μια καλή κόπια και το είδα. Εντάξει η ταινία γάμησε. Αν και ξεκινάει τρέχοντας σχετικά γρήγορα με τις εξελίξεις και δημιουργεί νωρίς μαζεμένα ερωτήματα με τα πως και τα γιατί, κάτι που με έκανε να ανησυχώ για την συνέχεια, η εξέλιξη ήταν υπέροχη και το φινάλε πολύ καλό. Από τις καλύτερες ταινίας time travel που μπορώ να φέρω στην μνήμη μου.

Εξαιρετική κωμωδία βασισμένη σε θεατρικό έργο.
Δύο χωρισμένοι φίλοι εκ διαμέτρου αντίθετων χαρακτήρων μένουν στο σπίτι του ενός και γίνεται πανικός, ώσπου να καταλάβουν πόσο ευεργετική ήταν η συνεργασία τους.
Απολαυστικές ερμηνείες από τους δύο πρωταγωνιστές με τρομερή χημεία μεταξύ τους, οι ατάκες, οι εκφράσεις, οι κινήσεις είναι όλες αυθόρμητες περισσότερο παρά σκηνοθετημένες.
Αντρική καθαρά ταινία με τις ανησυχίες του φύλου και τις σχέσεις του με το γυναικείο να ναι πάντα επίκαιρες.
Μου φαίνεται ότι τουλάχιστον ο χαρακτήρας του Alan στο Two & A Half Men (και η σειρά σίγουρα) βασίστηκε τρομερά στον ρόλο του Jack Lemmon.

Oποια σχεδον ταινια να δει κανεις με Lemmon/Matthau της δεκαετιας του 1960 ειναι εγγυημενη απολαυση!!!

…καρατρού στόρυ:):!:

‘’[B]Mary And Max[/B]’’(2009) του [B] Αdam Elliot[/B]

Aπιστευτα ανθρωπινη,βαθια συναισθηματικη,γλυκοπικρη και πολυ εξυπνη ταινια,που η θεματολογια και η προσεγγιση της φερνουν στον νου λιγο την ‘’[B]Amelie[/B]’’.
O [B]Max[/B] και η [B]Μary[/B],κατοικουν σε [B]Νεα Υορκη[/B] και [B]Αυστραλια[/B] αντιστοιχα,δεν εχουν συναντηθει ποτε κι αρα δεν γνωριζονται μεταξυ τους,αλλα απο ενα τυχαιο γεγονος ξεκινουν να αλληλογραφουν κι ετσι αναπτυσσεται αναμεσα τους ενα περιεργο ειδος μια ουσιωδους ομως φιλιας.
Η ταινια ειναι animation film και μαλιστα αποτελειται απο ανθρωπακια φτιαγμενα απο πυλο,κατι που στα ματια τα δικα μου φαινεται πανεμορφο πραγματικα.Τα θεματα που αναλυει ειναι θεματα καθημερινα.Η ταινια μιλαει για την καταθλιψη ,το Α[B]sperger Syndrome[/B],τη φιλια,τη μοναξια,τον ερωτα ,την παιδικη ηλικια και την κοινωνικη συμπεριφορα και η προσεγγιση του δημιουργου της δειχνει κι αποπνεει μια ανθρωπια κι εναν βαθυ συναισθηματισμο.Εννοειται οτι οσο χαριτωμενα κι αν φαινονται τα ανθρωπακια τοσο το decor που τα περιβαλλει,οσο και οι εκφρασεις που παιρνουν ,αλλα και η θεματολογια της ταινιας εγειρουν τον προβληματισμο κι αποτελουν food for thought.
H μοναξια σε ολες τις ηλικιες ειναι μεγαλο προβλημα και κατα συνεπεια απο αυτην μπορει να προκληθει η καταθλιψη,η υπερβολικη παχυσαρκια,η στροφη στα ψυχοφαρμακα κλπ και μαλιστα ολα αυτα αναλυονται στο πανεξυπνο αυτο εργο.
Τις φωνες στους χαρακτηρες δωριζουν γνωστοι ηθοποιοι οπως ο [B]Philip Seymour Hoffman[/B],η [B]Τοni Collette[/B],o [B]Eric Bana[/B] και αλλοι.
Εννοειται πως η ταινια θα μπορουσε ανετα να ηταν ταινια με πραγματικους ηθοποιους και να πραγματευεται τα ιδια ακριβως θεματα.Το οτι υπαρχει το συγκεκριμενο ευρημα με τον πυλο,θεωρω οτι της δινει πολλους επιπλεον ποντους.

ωραια τα λες jiopa:thumbup:

την ειδα σχετικα προσφατα,πρεπει να εγραψα και δυο λογια.
γλυκοπικρη ταινια.ειχα διαβασει οτι ο δημιουργος της επειδη τα παντα ηταν απο πηλο,την δουλευε 5 χρονια!

Η ένοχη απόλαυση της χρονιάς μάλλον, απο David Koepp, σταθερο σεναριογραφο Spielberg κτλ, pure 90s Action ταινιονι με ηρωες ποδηλατες που μεταφερουν επικινδυνο δεμα στο Μανχαταν-οτιναναι δλδ!..πιο 90ς ειλικρινα πεθαινεις, απο ατακες μεχρι σκηνοθεσια ή κλισαρισμα…

1.30 ωρα απενεχοποιημενου Pop corn rollercoaster + Joseph Gordon Levitt, νεο μεγαλο κολλημα…

δεν φαίνεται αφίσα, για ποια λες;

ποτέ δεν βλέπω αφίσες απο lupin για κάποιο λόγο!!:-k
για αυτό… ΤΙΤΛΟΥΣ!!

μαλακια γμτ, γτ δεν φαινεται δεν ξερω…will check better next time

Ειδα Ted και Campaign προσφατα,κανενα δεν ανταποκριθηκε στις προσδοκιες μου,ειδικα το Τεντ παραηταν φλωρικο για McFarlane.

Εγω ειδα τον Λαβυρινθο του Πανα προχθες και μου αρεσε παρα πολυ, δυνατη ταινια!

ειχα ακουσει τα καλυτερα και ισως απογοητευτηκα.λιιιιγο.ισως εξαιτιας των αρκετων κλισε.να μου πεις τι περιμενες?ταινια τρομου ειναι ξερω γω:p
καθαρα ψυχολογικο,ομορφα πραγματα σε γενικες γραμμες,αν και μαντευεις που θα καταληξει.

δηλαδη περιμενε οτι θα ζουσε ο πιτσιρικας?αφου ειχε προβλημα και επρεπε να παρει τα φαρμακα του:-k

Διαφωνώ πάντως, το Orphanage είναι ένα πανέξυπνο θρίλερ που συνδέει εξαιρετικά τον τρόμο με την λογική και θέλει τον θεατή σε εγρήγορση!

Είδα το [B]Cockneys Vs Zombies[/B].

Ακόμη μια ταινία (κωμωδία) με ζομπι, είχε να δώσει κάτι στον χώρο του, αξίζει η προβολή του. Διασκεδαστικό.