Τείνω να συμφωνήσω με τον φιλτατο…
…και με αυτό το δαχτυλίδι σε παντρεύομαι…οπ, λάθος…είσαι αγοράκι…γαματο…πάμε για μπύρες…
Τι νοημα εχουν ταινιες οπως forrest gump,schidlers list,The lives of others μπροστα στις ταινιες του Μεγαλου will Ferrell
Θέλω μια μέρα να πέσει στα χέρια μου αυτός που είχε την φαεινή ιδέα να γυρίσει ταινία με κάμερα στο χέρι. Αν και δεν είχα σκοπό να ξαναδώ ταινία που ήταν γυρισμένη έτσι μετά την απόλυτη ζαλάδα του Cloverfield ψήθηκα τελικά μετά από επιμονή γνωστού να την δω. Αποτέλεσμα; Και άλλη ζαλάδα. Στα 50 λεπτά την σταμάτησα και δεν νομίζω να την συνεχίσω ποτέ. Πάντως όσο είδα είχε ένα κάποιο ενδιαφέρον αν και δεν ενθουσιάστηκα και ιδιαίτερα. Και όσο σκέφτομαι πως αυτή η μαλακισμένη μόδα ξεκίνησε από εκείνο το άθλιο blair witch project μου έρχεται να τρελαθώ. [-X
δεν ξέρω ποια μόδα ακολούθησαν οι σκηνοθέτες των ταινιών που λες, αλλά την κάμερα στο χέρι (και άλλα πολλά) την έφερε στο προσκήνιο το δόγμα 95 για συγκεκριμένους λόγους.
Α ναι σωστά, την είχα ξεχάσει αυτή την ψευτο-κουλτουριάρικη φούσκα που θα “ανανέωνε τον κινηματογράφο” (εδώ δεν γελάμε απλά πέφτουμε στο πάτωμα και κρατάμε την κοιλία μας). Πάντως στα rec και cloverfiefd περισσότερο έχουν ακολουθήσει το blair witch project.
γιατί τέτοιος αρνητισμός; πόσες από αυτές τις ταινίες έχεις δει για να σχηματίσεις τόσο στερεή άποψη; πού τη βασίζεις γενικά;
Έχω δει τις περισσότερες ταινίες του Trier και κάποιες του Vinterberg (όπως και πολλές ακόμα που δεν ανήκουν ακριβώς στο δόγμα αλλά θεωρούνται επηρεασμένες από αυτό π.χ. “μη αναστρεψιμος”). Ο αρνητισμός όπως λες έχει να κάνει κυρίως με την υποδοχή από του κριτικούς όλου αυτού του πράγματος, οι ταινίες στις πιο πολλές περιπτώσεις μου φάνηκαν απλά αδιάφορες (με εξαιρεση ίσως το dancer in the dark η μοναδική ταινία που το παιχνίδι με το είδος-μιουζικαλ σε αυτη την περίπτωση κρίνεται σε ένα βαθμό πετυχημένο) Όταν διάβαζα όμως πως ο Trier είναι ο σωτήρας του κινηματογράφου δεν ήξερα να πρέπει αν γελάσω η να κλάψω. Φυσικά αποδείχτηκε τεράστια φούσκα επικών διαστάσεων κιόλας και με χαρά μου βλέπω πως σιγά σιγα ξεγυμνώνεται και ο πρωτομάστορας του δόγματος, Trier.
To REC ειναι απ τις καλυτερες horror movies τα τελευταια χρονια τουλαχιστον
Λάθος πράγματα έχεις στο μυαλό σου ως προς το τι είναι το δόγμα. Ο τρίερ μια ταινία έχει όλη κι όλη που ανήκει σε αυτό και νομίζω το ίδιο κι ο βιντερμπεργκ. Ίσως πρέπει να ξαναπροσπαθήσεις με ταινίες που ανήκουν όντως εκεί, θα βρεις πολύ πράμα να κράξεις μια που φαίνεται να σου αρέσει.
Σα να ακουω την συζητηση απ το Κωνσταντινου & Ελενης
Για δώσε στοιχία για την ταινία:):!:
Πραγματικα τι σας αρεσε απο αυτη την ταινια? Απορω γιατι ειχα ακουσει καλα λογια και απο αλλους πριν την δω. Ειπαμε εχει ενα ωραιο νοημα, αλλα γιατι να υπομεινω αυτες τις αθλιες ερμηνειες και το ανουσιο τελος? Σε βιβλιο ισως και να γαμουσε, σε ταινια οχι. Ουτε σκηνοθετικα ηταν κατι, απλα ενα ωραιο νοημα.
Τι αθλιες ερμηνειες…θα μας τιρλανεις?Για πες τι ταινιες σαρεσουν δλδ
Πολλες και διαφορες, θα κατσω τωρα να σου γραψω κατεβατο ποιες μου αρεσουν? Ναι αθλιες ερμηνειες, με τον μαυρο ειδικα, σε φασεις με επιαναν γελια… Εσενα σου φανηκαν καλες οι ερμηνειες?
Ταινιαρα ο Κυβος.Τι να λεμε τωρα!Μην τσακωνεστε ομως.Εγω ξερω κοσμο που δεν του αρεσε ο Νονος!8OΓουστα ειναι αυτα!
μεγαλη ταινια! ολα τα λεφτα η εμφανιση του μοναδικου στηβεν!
Εχει καιρο που την ειδα και δεν θυμαμαι τον μαυρο.Τελος παντων
λιγα με τον φορεστ:lightsabre:
το machete αν και εχω μπει πολλες φορες στον πειρασμο να το δω,περιμενω να βγει στα σινεμαδικα \μ/
Επιτέλους
Πόσο καιρό τώρα συγκρατούμε να μην διαβάσω το θρεντ που έχει ανοίξει για την ταινία εδώ μέσα.
Η ταινία απλά ΓΑΜΗΣΕ μόλις καταφέρω να μαζέψω το σαγόνι μου από το πάτωμα θα παω να διαβάσω όλο το θρεντ και να αποθεώσω με την σειρά μου και εγώ.