[FONT=“Comic Sans MS”][COLOR=“Orange”][SIZE=“6”][B]Born of Hope[/B][/SIZE][/COLOR][/FONT]
Τρίτη φορά που το βλέπω και έχω μπει “μέσα” πραγματικά. Έτσι για να μην αρχίσω να βλέπω τον Finrod και τον Barahir μπροστά μου, θα ποστάρω…
Ταινία φαντασίας λοιπόν, διαδραματίζεται στον κόσμο του Tolkien και διηγείται ουσιαστικά την ιστορία του Arathorn (πατέρα του Aragorn) και της Gilraen, τον πόλεμο ενάντια του Sauron αλλά και την σημασία των απογόνων των Dunedain.
Τα χρώματα και η μουσική πλήρως εναρμονισμένα με τα συναισθήματα των σκηνών, πολύ αξιόλογη ηθοποιία και τέλειες σκηνές με δάση, μάχες, orcs και μικρά χωριά…
Eξαιρετική προσπάθεια από τον παραγωγό/σκηνοθέτη και ηθοποιό Kate Madison και την παρέα του, στους οποίους χρειάστηκαν έξι χρόνια για να τελειώσουν την ταινία.
Ωστόσο το όμορφο της υπόθεσης είναι η ανεξάρτητη παραγωγή του έργου, το οποίο θέλει πολύ δουλειά και κουράγιο στις μέρες μας και ότι δημιουργήθηκε από θαυμαστές ’ προς τους θαυμαστές του Tolkien. Κυκλοφορεί ελεύθερα στο internet.
Βασισμένο σε ιστορία του Lovecraft, το From Beyond μου κράτησε καλή παρέα. Όσοι γουστάρετε παλιακά horror ταινιάκια δείτε το. Η υπόθεση είναι γύρω από ένα πείραμα που αποσκοπεί στην ανάπτυξη της έκτης αίσθησης και ανοίγει μια πύλη για ένα παράλληλο σύμπαν (όχι και τόσο φιλικό όπως καταλαβαίνετε).
απο την στιγμή που είναι αγγλική,οχι δεν είναι σαν το american…!
είναι πιο απλή και με σχεδόν καμία ανατροπή…αλλά μου άρεσε…
το νοημα είναι πως οι διαφορές στη ζωή δεν είναι το χρώμα και η καταγωγή…αλλά το το εχει ο καθένας(ιδιοκτησία, οικογένεια, φιλους, καλή/κακή τύχη)
Ασχολουνται και τα 2 με την μαχη στο νησι Iwo Jima μεταξυ αμερικανων και ιαπωνων κατα τον Β’ Παγκοσμιο Πολεμο. Το Flags Of Our Fathers ειναι απο την σκοπια των αμερικανων και το Letters from Iwo Jima απο την σκοπια των ιαπωνων. Πολυ δυνατη σκηνοθεσια απο τον Clint Eastwood και στις 2 ταινιες, καποια φοβερα πλανα και πολυ ωραια η φωτογραφια των ταινιων. Αναπαριστουσαν πολυ πιστα την φρικη του πολεμου και τις αγωνιες των στρατιωτων και των 2 πλευρων. Μου αρεσαν παρα πολυ και οι 2, ισως λιγο παραπανω το Flags Of Our Fathers, γιατι το Letters from Iwo Jima μου φανηκε λιγο μονοτονο καπου στην μεση. Ισως βεβαια φταιει οτι το ειδα και δευτερο.
[SPOILER] Γενικα οι ταινιες ηταν οσο περισσοτερο γινεται αντικειμενικες. Αλλα μου την εσπασε στο Letters from Iwo Jima που ο στρατηγος Kuribayashi που ηταν ο πιο σεβαστος χαρακτηρας και ο Ολυμπιονικης Nishi ειχαν παει στην Αμερικη και οπως το παρουσιαζε ηταν σαν να ηθελε να δειξει οτι οι πιο αξιοι απο τους ιαπωνες ηταν αυτοι που ειχαν βιωσει την κουλτουρα και τον τροπο ζωης των αμερικανων. Κατα τα αλλα ηταν αντικειμενικες οι ταινιες. [/SPOILER]
Χωρίς να ναι κακό, δεν ξεπερνάει τα όρια του συμπαθητικού.
Δεν ξέρω αν επειδή ήταν ρημεηκ είχε τόση προβλεψιμότητα, μέχρι το 1ο μισό του είχες καταλάβει τα πάντα και περίμενες κάθε σκηνή.
Θέλει φρεσκάδα ο μύθος του μεταφυσικού τελικά.
Αστείες οι μεταμορφώσεις σε λυκάνθρωπους.
και μου αρεσε πολυ περισσοτερο απ’οτι περιμενα. Πολυ καλη η σκηνοθεσια του David Fincher και η ροη της ταινιας. Μου την εσπαγε ομως ο τροπος που μιλαγε και λιγο η φατσα του πρωταγωνιστη… Καλος στον ρολο του παντως, εβγαζε αυτο που επρεπε να βγαλει. Απο οτι φανηκε απο την ταινια ο Mark Zuckerberg ηταν ενας κομπλεξικος του κερατα nerd που δημιουργησε το Facebook, για να γινει καποιος που μετραει. Επισης θα ηθελα να ασχοληθει η ταινια και με την επιρροη του Facebook στην ζωη των ανθρωπων και ποσο κακο μπορει να προκαλεσει σε καποιους, αλλα δεν ηταν αυτος ο σκοπος της. Προσωπικα το μισω το Facebook. Η ταινια βεβαια εχει κριθει για το κατα ποσο οσα παρουσιαζει ειναι εγκυρα ή εγιναν οπως τα δειχνει, αλλα δεν με πολυαπασχολησε αυτο. Ενα 7 θα της εβαζα, πολυ καλη.