Είδα αυτό, από σπόντα. Έσκισε, εσοδόμησε, μας άφησε ν αερίζουμε τα εσώτερά μας, ω ναι. Ένιωθα ότι θα ξεράσω ή ότι δε θα κοιμηθώ ξανά.
Μια ταινία με το Μπραντ Πιτ ήταν η εμπειρία της ημέρας…
- [B]Dazed and Confused[/B] : στη φιλοσοφία του American Graffiti, ένα καθαρόαιμο νεανικό party movie. Προς πολύ μεγάλη μου έκπληξη απο ότι είδα, παίρνει γενικά σαρωτικές κριτικές, εμένα δε μπορω να πω όμως οτι με ενθουσίασε ιδιαιτέρως. Γενικά πάντως αυτής της θεματολογίας οι ταινίες είναι αρκετά ιδιότυπες και περίεργες.
[B]Βαθμός : 6[/B]
- [B]Τhe Wave[/B] : πολύ δυνατό το θέμα της ταινάς ( απολυταρχική ιδεολογία ), πολύ καλές ερμηνείες, αλλα καταλήγει σε ένα σχετικά απλοικό φινάλε.
[B]Βαθμός : 7[/B]
- [B]Εden Lake[/B] : ένα απο τα καλύτερα και πιο νευρώδη θρίλερ που έχει βγάλει η Βρετανία τα τελευταία χρόνια.
[B]Βαθμός : 8[/B]
- [B]Ηunger[/B] : τρομερό ντεμπούτο για τον Μακουίν, ο οποίος αποτύπωσε ένα πολύ δύσκολο θέμα με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Αψεγάδιαστη σκηνοθεσία, εξαιρετικές ερμηνείες, φοβερή κλειστοφοβική ατμόσφαιρά, γενικά film-making ολκής.
[B]Βαθμός : 9[/B]
Rokakia,καλες επιλογες.Τις δυο πρωτες ταινιες δεν τις εχω δει,αλλα για τις αλλες εχω να πω οτι πριν απο καποιες σελιδες εκθειαζα το επος “Εden Lake”,το οποιο ειναι απιστευτο ,αλλα το “Hunger” ηταν αηδια κυριολεκτικα.Σαπιλα και βορβορος χωρις λογο,χωρις νοημα και ακραια για να προκαλεσει απλα.Μου θυμισε σε φιλοσοφια την αλλη υπρ-αηδια “Αntichrist”,που απλα προκαλουσε ετσι για να το πουμε πρωτοτυπο.
Τες πα,προσωπικη αποψη παντα!
Πριν καμια ωρα τελειωσε το [B]Oldboy[/B]. Αν και στην περισσοτερη διαρκεια της ταινιας, προσπαθουσα να ακολουθησω το κονσεπτ, το οποιο ειχα κατανοησει αλλα χανομουν σε σημεια, το τελος (πειτε τελευταιο μισαωρο) με αφησε με το στομα ανοιχτο! Δειτε το οσοι δεν το εχετε τσεκαρει ακομα, αξιζει σιγουρα και δωστε βαση σε καθετι που γινεται!
ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΤΑΙΝΙΑ!!!
on topic:
πολύ έξυπνο concept, spot on ερμηνείες και γενικά πρωτότυπη κομεντί/δράμα (χοντρικά)…
Ρε τι να λεμε τωρα, στο τελος οταν [SPOILER]εγινε η μεγαλη αποκαλυψη (ξερεις ποια)[/SPOILER] ειχα μεινει καγκελο.
^^εγω λέω να το βάλεις σε σποιλερ αυτό το τελευταίο…
πολύ έντονη ταινία το oldboy…όχι άδικα χαρακτηρίστηκε από πολλούς ως “αρχαία ελληνική τραγωδία”…:!:
την ειδα προσφατα, πολυ καλη ταινια αλλα λιγο υπερβολικη σε καποιες στιγμες…
Το Fight Club το είχα δει στον κινηματογράφο όταν είχε βγει σε ηλικία 10 ετών. Η αλήθεια είναι ότι τότε δεν είχα καταλάβει και πολλά, αλλά η σκηνοθεσία, η ατμόσφαιρα, η φωτογραφία… κάτι τέλος πάντων με είχε συνεπάρει. Σήμερα είναι η αγαπημένη μου ταινία ever (όσο κλισέ και αν ακούγεται), αυτή που έχω δει περισσότερες φορές, και η καλύτερη μεταφορά βιβλίου στο σινεμά. Θα ήθελα όσο τίποτε άλλο να ήμουν στα παρασκήνια όταν γυριζόταν.
Ο Μπραντ Πιτ πάντως είναι καλός ηθοποιός…
Τα έχω ξαναπεί για το Oldboy στο φόρουμ. Αυτή η ταινία είναι ο λόγος που ό,τι και να κάνει έκτοτε ο Chan-woo Park είναι καταδικασμένο να συγκρίνεται μαζί της. Τρομερό το πως συνυπάρχουν αρμονικά η απόλυτη αρρώστια με μια πρωτοφανή αθωότητα.
Για μεγαλύτερο κάψιμο, δες και το Shinboru του Matsumoto… _
Σας ζηλεύω πάντως, να το ξέρετε. Ταινίες σαν αυτές οφείλονται για τη σχέση που ανέπτυξα με το σινεμά.
Παρα πολυ γελιο η ταινια
το oldboy είναι απλά από τις καλύτερες ταινίες που έοχυν βγει ποτέ:)
Φοβερή ταινία, με καλές ερμηνείες και concept και ατμόσφαιρα που θυμίζει rosemary’s baby. Δυστυχώς δεν βρίσκεται με ελληνικούς υπότιτλους, αλλά κατέβασα τους αγγλικούς και (αφού είδα την ταινία έτσι) μετά έκατσα και τους μετέφρασα!
Δε μπορώ να σας πω πολλά για το στόρυ, απλά το ότι μια οικογένεια αποφασίζει να μετακομίσει από την Νέα Υόρκη σε μια μικρή πόλη, όπου τα πράγματα εκεί είναι λίγο περίεργα, κυρίως ό,τι αφορά στις γυναίκες!
Δείτε το!!!
Πολυ καλη ταινια!!!
…έτσι τά’βλεπε τότε ο Θωμόπουλος, πάντως και το Να Μαγαπάς, που γύρισε πιο πρόσφατα, με τις αναμνήσεις, απ’την γνωριμία του με τον Σιδηρόπουλο, είναι πολύ καλό:):!:
Πριν λιγο ειδα αυτο.Καλουτσικη κωμωδια ειχε αρκετο γελιο
Το αγγλικό είναι κλάσεις ανώτερο κατα τη γνώμη μου.
Το αγγλικο θεριζει βασικα…Αυτο δεν το εχω δει.
Δεν το ηξερα οτι υπηρχε και αγγλικο μαγκες και αφου λετε οτι θεριζει θα το ψαξω
on topic μολις ειδα στην nova αυτο Παρα πολυ ωραια ταινια παιδια!!!