Τοποθετημένο κάπου στα βρετανικά 80’s και βασισμένο σε μια νουβέλα του Joe Dunthorne, το Submarine είναι από τις καλύτερες ταινίες που έχω δει τον τελευταίο καιρό.
Η υπόθεση της ταινίας περιστρέφεται γύρω από έναν εσωστρεφή και ονειροπόλο 15χρονο, τον Oliver Tate, που προσπαθεί να διατηρήσει τις ισορροπίες μεταξύ της σχέσης του με την κοπέλα με την οποία είναι ερωτευμένος και των γονιών του που περνούν κρίση. Η ταινία ακροβατεί επιτυχώς ανάμεσα στο συγκινητικό ρομάντζο και στην Wes Anderson-ική κωμωδία, με τον Richard Ayoade που κάνει το σκηνοθετικό του ντεμπούτο να κλέβει την παράσταση. Σπάνια βλέπεις πλέον τόσο αυθεντικούς και πρωτότυπους νέους σκηνοθέτες. Πέραν του Anderson, διακρίνονται επιρροές και από το Γαλλικό Nouvelle Vague, και σίγουρα ο Ayoade έχει τις δυνατότητες να κάνει σημαντικά πράγματα στο μέλλον. Υπάρχουν κάποια κοινά στοιχεία με το Donnie Darko, και σε κάποιες φάσεις σκεφτόμουν ότι ο Oliver Tate θα μπορούσε να είναι ο Tyler Durden σε μικρή ηλικία…
Απαράδεκτο να μην έχει βρει ακόμη διανομή στις ελληνικές αίθουσες. Δείτε την. Από τις ταινίες που θα συζητηθούν αρκετά, και που θα επηρεάσουν επίσης αρκετά.
Ειδα μεσα στην βδομαδα το Transformers: Revenge of the Fallen
το οποιο μου αρεσει πολυ, καθοτι μεγας φαν των Transformers απο μικρος. Ισως ενα κλικ πιο αδυναμη σεναριακα απο την πρωτη ταινια, αλλα με εξαιρετικα εφε και εκπληκτικες σκηνες δρασης. Τωρα για τα τραγικα γεωγραφικα λαθη της ταινιας τι να πω? Αυτοι οι αμερικανοι δεν παλευονται. Αιγυπτος (Γκιζα) και Ιορδανια, ενα τσιγαρο δρομος…#-o
Πηγα σινεμα και ειδα και την 3η ταινια, θα γραψω στο thread για το σινεμα.
Και επισης ειδα ξανα το Harry Potter and the Deathly Hallows: Part 1
για να προετοιμαστω καταλληλα και να παω να δω και το τελευταιο. Αν και αρχικα εκραζα τις ταινιες του Harry Potter στην πορεια τους εδωσα μια ευκαιρια και καποιες μου αρεσουν πολυ, αλλες οχι και τοσο. Αυτο εδω ηταν καλο, σε προετοιμαζει για το τελος που θα κριθουν ολα και την βλεπεις με αγωνια, αν και γενικα δεν εχει πολυ δραση. Αντε να δουμε το τελευταιο τι θα λεει.
ευτυχισμένη οικογένεια, κορη 14 ετων chatαρει για κάμποσο καιρό με έναν συνομήλικό της…
Μονό που δεν ειναι συνομήλικος της…και το καταλαβαίνει όταν συναντιούνται…
ωραία ταινιουλα, με πολύ κάλο τον Clive Owen, και την κοπελίτσα…ο ρος γκελερ:p(David Schwimmer) στη σκηνοθεσία μας προσφέρει απόλυτος safe εικόνες…
και είδα και το καινούργιο x-men([B]x-men first class[/B])το οποίο μαμησε.!! μου άρεσε πολύ περισσότερο απο οτι περιμενα…
Καλτιλες, μηδεν σεναριο, αλλα ειχε χαβαλε και γουσταραμε με το φιλο που το βλεπαμε. Ε αν θελετε ζομπυ κατασταστεις κτλ, ειναι καλη επιλογη για να περασει ευχαριστα η ωρα. Τωρα θελω να δω και το πρωτοτυπο!
Αυτο μετα, το οποιο μου αρεσε πολυ. Βασικα, επαιζαν αριστα και οι 2 πρωταγωνιστες, ιδιαιτερα ο Χουαν που ηθελε να σωσει το τομαρι του, ειχε μπει στο πετσι του ρολου. Και στηριζω φυσικα ισπανικες παραγωγες κτλ κτλ.
Και αυτο χθες βραδυ. Ε οπου δω post apocalyptic κοσμους, γκριζο και “ειμαστε μονοι μας πια” θα το ψαξω :Ρ. Ωραιος σχεδιασμος, ακομα πιο ωραιος κοσμος, αλλα πιστευω οτι θα μπορουσε να ειναι πολυ καλυτερη. Ευχαριστα περασε η ωρα ομως, δεν λεω, αλλα οχι κατι το ιδιαιτερο.
Όταν πας να δεις το transformers δεν πιστεύω κανείς να προσπαθεί να το αξιολογήσει με βάση το σενάριο…μη τρελαθούμε. Πας να δεις μια ταινία με γιγάντια ρομπότ να παίζουν ξύλο. Τίποτα άλλο. Τα εφφέ να τα σχολιάσεις μάλιστα, αλλά μέχρι εκεί.