Τι dvd/ταινία στην tv είδατε σήμερα...;;;

Είδα το funny games και ειλικρινά δεν θέλω να γράψω πολλά πράγματα. Ανούσια ταινία που και καλά θέλει να μας περάσει το μήνυμα ότι ο καθένας μπορεί να είναι ανώμαλος και να να γίνεται σαδιστής για πλάκα!! Ξυπνητζήδηκες ατάκες και σεφερλίδικα αστειάκια με την κάμερα. Προβληματίστηκα αρκετά είναι αλήθεια… Στο αν θα ξαναδώ ταινία του
Haneke.

κατωτερη απο την πρωτη,αλλα καλη.

[SPOILER]στη σκηνη που ο ενας παριστανει τον χριστο που κουβαλαει το σταυρο και οι αλλοι για να σπασουν πλακα αρχιζουν να τον λιθοβολουν στην πραγματικοτητα παιζει να με ακουσε ολη η πολυκατοικια απο τα γελια.το τελος για μια ακομα φορα γλυκοπικρο[/SPOILER]

οχι μη δεις, λυπησου τον.

Έχω δει άλλες 2 ταινίες του φίλε μου, το Caché που μου άρεσε και το Time of the Wolf που το θεωρω μέτριο. Aπλά πιστεύω ότι το Funny Games ήταν εντελώς ανούσιο και επιτηδευμένα σου σπάει τα νεύρα, απλά για να σου τα σπάσει χωρίς κάποιον συγκεκριμένο λόγο. Αν κάποιος το θεωρεί αριστούργημα, δικαίωμά του.

Factotum (2005)

Προταθηκε απ΄τον Jiopa και καθησα να την δω.
Η ταινια ειναι μεταφορα της ομωνυμης νουβελας του Μπουκοφσκι.Ο Ματ Ντιλον υποδυεται εναν αποτυχημενο συγγραφεα (αλτερ εγκο του Μπουκοφσκι) χαμενο κορμι-μπεκρουλιακα που αλλαζει δουλειες πιο συχνα κι απο πουκαμισα,τζογαρει στον ιπποδρομο και γενικα καπνιζει-πινει-γαμαει ασυστολα κλπ κλπ.Κλασικα πραγματα δηλαδη και οσοι εχετε δει και σας αρεσε το Barfly με Μικι Ρουρκ-Φ.Νταναγουει το πιο πιθανο ειναι να γουσταρετε κι αυτο.

πολύ ευχάριστη, οι ηθοποιοί και οι δύο είναι από τους αγαπημένους μου αλλά η ερμηνεία του McGregor μου άρεσε ελαφρώς περισσότερο. Και η ανατροπή στο τέλος όλα τα λεφτά :smiley:

ανάλαφρη κωμωδία με κάποιου είδους baby sitting, με αρκετά κλισέ, που ούτε η αναφορά στους KISS δεν τη σώζει. Άλλο περίμενα να είναι κι άλλο μας βγήκε…

[B]’‘Blood And Wine’’/B του [B]Bob Rafelson[/B]

Νeo-noir των ?90?s σε σκηνοθεσια Bob Rafelson.Αυτη αν δεν κανω λαθος ,είναι η τεταρτη συνεργασια μεταξυ του Rafelson και του Jack Nicholson!Οπως βλεπετε και στην αφισσα η ταινια διαθετει δυνατο cast,κι ετσι ένα film στο οποιο παιζουν Jack Nicholson και Michael Caine,δεν θα μπορουσε να με αφησει ασυγκινητο!!!
Αυτό που κανει εντυπωση στην ταινια,είναι η σπουδη των χαρακτηρων και η ικανοτητα που εχει ο Rafelson να μας παρουσιασει τις αδυναμιες τους φορα παρτιδα!!!Απληστια,εγωκεντρισμος,χαμενα ονειρα και φθηνες ελπιδες, βασικα δλδ στοιχεια της κλασσικης noir θεματολογιας ,αποτελουν την ουσια της ταινιας!!!
Το να πω ότι Caine και Nicholson είναι απολαυση να τους βλεπεις μαζι,θεωρω ότι είναι περιττο να αναφερθει!!!Μου εκανε αντυπωση το χαμηλο rating που εχει η ταινια στο ΙΜDB,διοτι προκειται για ένα πολύ αξιολογο neo-noir με παλιομοδιτικα στοιχεια.
Αυτό που δεν μου αρεσε ηταν η μουσικη της ταινιας την οποια βρηκα εντελως αταιριαστη με το υφος της και πιστευω ότι ένα διαφορετικο soundtrack θα προσεδιδε πολλα περισσοτερα στη γενικοτερη ατμοσφαιρα!
Παρ?όλα αυτά,την προτεινω??..

Hancock. Γελοίο όνομα, αλλά καθόλου γελοία ταινία με μαύρο σούπερ ήρωα, και απ’τις πιο καλοφτιαγμένες που μπορείτε να βρείτε (εξαιρούνται φυσικά της Marvel). Τα effects επίσης πολύ αξιόλογα και ταιριαστά, μα και σεναριακά δεν υστερεί.

αληθεια σου αρεσε το σεναριο?εγω θυμαμαι οταν την ειχα δει εβριζα για το χασιμο χρονου.:-k

Συγκεκριμένα μου άρεσε το μήνυμα που προσπαθήσε να περάσει, τουλάχιστον αυτό που κατάλαβα εγώ. Νομίζω πως ήθελε να μας πεί ότι ο καθένας μας παλεύει με όλες του τις δυνάμεις μόνος του ακριβώς όπως έκανε κι ο Hancock, όταν ερχόμαστε όμως κοντά με το υποτιθέμενο ταίρι μας (κοινώς ερωτευόμαστε) βγαίνει η τρωτή αδύναμη πλευρά του εαυτού μας.

ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ ΤΟ ΦΑΣΙΣΤΙΚΟ ΠΑΡΑΚΡΑΤΟΣ ΤΗΣ ΔΕΞΙΑΣ, ΓΡΗΓΟΡΗ ΛΑΜΠΡΑΚΗ ΖΕΙΣ

Συγκινητική ταινιάρα:):!:

Άλλη μία ταινία με κάποιον superhero wannabe. Η συγκεκριμένη όμως είναι λίγο παλιότερη απ’τις τελευταίες που κυκλοφορούν τύπου Kick-Ass (Defendor, Super, Griff the Invinsible), αφού κυκλοφόρησε το 2006. Έτσι μοιάζει κάπως “φτωχότερη” απ’τις προαναφερθέντες, άν και δεν είναι μόνο γι’αυτό το λόγο. Είναι κι όλας περισσότερο δράμα, με έναν ψυχοπαθή που παίρνει φάρμακα και νομίζει ότι έχει δυνάμεις. Αυτό μας δείχνει το ταινιάκι λοιπόν, όσο πιο ρεαλιστικά γίνεται (τολμώ να πώ ρεαλιστικότερα απ’τις άλλες). Μου άρεσε για την αληθινή του προσέγγιση σ’αυτή τη θεματολογία.

Wishmaster III…δείτε το για την A.J. Cook, και άμα δεν έχετε απολύτως τίποτα άλλο να κάνετε
…η A.J. Cook παίζει και στο Κρίμιναλ Μάηντς
:):!:

Και τα σχόλια περιττά…

Παιδική ταινία της Disney με -τι άλλο?- παιδάκια superheroes. Παραγωγή του 2005 ακόμα πιο παλιά δηλαδή. Αλλά παρότι είναι παιδική και παλιότερη, το κάνει καλά θυμίζωντας το τελευταίο X-Men και κάτι ψιλά από Scott Pilgrim.

Anchorman

Πολυ γελιο

Τα ‘‘Στίγματα’’ είδα γιατί ήθελα να δω τον καταπληκτικό ηθοποιό Γκάμπριελ Μπερν…βλέπεται ευχάριστα και η ταινία:):!:

Κρυφό διαμάντι με ελαφρώς Χαλογουινίστικη ατμόσφαιρα το οποίο σάπιζε χρόνια κατεβασμένο και δε το είχα δεί. Προσωπικά για κάποιο λόγο μου θυμίσε λιγάκι Sucker Punch στο πιο σκοτεινό του, με λιγότερη δράση όμως και περισσότερο σενάριο.