…το ‘‘Μη Φοβηθείς Το Σκοτάδι’’ σε σενάριο+παραγωγή του Γκιγιέμο Ντελ Τόρο…πολύ καλύτερο απ’ότι περίμενα…με καλούς Πιρς+Κέητ Χολμς και μένα αρκετά ψαρωτικό κοριτσάκι…πολύ ωραία ατμόσφαιρα+φωτογραφία:):!:
Λαχτάρησα να δω καμια παλιά αστυνομική/gangster-ική ταινία κι έτσι έβαλα χτες και είδα στα καπάκια 2 κλασικές που δεν είχα δει :
[SIZE=“4”][B]Bullitt[/B][/SIZE] (1968 ) [[I]trailer[/I]]
Ο Steve McQueen στο ρόλο του αστυνομικού Bullitt ψάχνει να εντοπίσει τους δολοφόνους του μάρτυρα μιας δίκης που είχε υπό την προστασία του.
Αν και το σενάριο είναι αρκετά απλό και ο McQueen δεν ενθουσιάζει ιδιαίτερα με την ερμηνεία του (μεταξύ μας, δεν ήταν ποτέ και κανένας φοβερός ηθοποιός…), η ταινία αυτή παραμένει μια κλασική αμερικανική αστυνομική περιπέτεια που δημιούργησε σχολή στο είδος. Στα μεγάλα συν, η αξιομνημόνευτη μουσική επένδυση του μάστορα Lalo Schifrin.
Τέλος, θα δείτε μια από τις καλύτερες αυτοκινητιστικές καταδιώξεις με την κούκλα Mustang που άφησε εποχή :
[SPOILER]
[/SPOILER]
[SIZE=“4”][B]Get Carter[/B][/SIZE] (1971) [[I]trailer[/I]]
Ντάξει, άλλη κλάση αυτή η ταινία. Βρετανική υπεροχή. Από τις καλύτερες γκανγκστερικές που έχω δει !
Ο Michael Caine στο ρόλο του gangster Jack Carter προσπαθεί να εξιχνιάσει τη μυστηριώδη δολοφονία του αδερφού του.
Ανέλπιστα σκληρό και σκοτεινό φιλμ με πιστολίδι, βρισίδι, ωμή βία, γυναίκες και γυμνές σκηνές που πρέπει να ήταν αρκετά σοκαριστικό για την εποχή του.
Ο Caine ενσαρκώνει ιδανικά τον μισάνθρωπο, ψυχρό Carter. Φοβερός χαρακτήρας με το γνωστό βρετανικό, φλεγματικό χιούμορ και τρομερές ατάκες.
Με εξαιρετική πλοκή, γυρισμένη σε πολύ ενδιαφέρουσες τοποθεσίες και με επίσης πολύ καλό τζαζίστικο soundtrack από τον Roy Budd.
Α και με την Britt Ekland σε καυτές σκηνές…:naughty:
Jack & Jill
και γω αυτο ειδα χτες…πραγματικα ωραια ταινια
επισης ειδα και το True Grit το οποιο δε μαρεσε καθολου…0 ουσια το εργο
Το ghost writer ειναι ταινιαρα!
Τις τελευταιες μερες ειδα αρκετες ταινιες,καταρχην η καλυτερη ολων [B]Funny games u.s[/B].remake του γερμανικου,απο τον ιδιο σκηνοθετη φυσικα τον haneke.δειτε το χτες!!!Ανυπομονω να δω κ το πρωτο.
Πολυ καλο ηταν κ το [B]Anonymous[/B].Δολοπλοκιες στην αυλη των Αγγλων βασιλειαδων κ μια αλλη αποψη για τον Σεξπηρ!
Το [B]Zombieland[/B] η αληθεια ειανι οτι το περιμενα καλυτερο.Στις comedy zombie movies υστερει.Shaun of the dead ρε!
[SPOILER]Παντως γελασα με τη λιστα,αρκετα πρωτοτυπη,οπως κ με το περασμα του θεουλη Bill Marey[/SPOILER]
Βρηκα παρα πολυ ενδιαφερουσα το [B]The dissappearance of alyson creed[/B]!
Βρετανιλα κ πολλες ανατροπες!Τελικα οτιδηποτε δεν ειναι Hollywood εχει ενα αλλο χρωμα που ανεβαζει επιπεδο τις ταινιες ακομα κιαν ειναι μετριες.Αυτο παντως δεν ηταν!
Τελος το [B]the ides of march[/B],η ταινια εξελισοταν φοβερα μεχρι περιπου τη μεση κ μετα σαν να τελειωσε αποτομα!Καλη ταινια πολιτικου περιεχομενου.Το [B]drive[/B] παντως που πρωταγωνιστουσε το gosling απειρως καλυτερο!
Μόλις. Αρκετά καλό…
- Vantage Point:
Ξεκίνησε καλά για να εξελιχθεί σε κλασική, μαλακισμένη “καταδίωξη-πιστολίδι-good_guy_saves_the_day” αμερικανιά.
- Black Swan:
Καλλιτεχνικά δυνατό, αλλά στο τέλος δεν αφήνει και πολλά πράγματα. Ο φόβος του να ξεπεράσεις τα όρια και να σπάσεις τα δεσμά της ζωής που είχες μέχρι τώρα νομίζω έχει αποδοθεί καλύτερα σε άλλες ταινίες.
Immortals.
Νομίζω το μοναδικό προσόν της ταινίας είναι ότι είναι ελάαααααααχιστα καλύτερη από την Τιτανομαχία.
οικογενειακή μαλακιούλα που στην ουσία μας δείχνει αυτό που λέμε περισσότερο αξίζει το ταξίδι παρά ο προορισμός. Απ’το ξεκίνημα μου φάνηκε γλυκανάλατο, κάπου στη πορεία νόμιζα πως φτιάχνει, αλλά τελικά ξενέρωσα.
ελα ρε εμενα μου χε αρεσει πολυ το Little Miss Sunshine οταν το χα δει,και θυμαμαι οτι ειχε και αρκετο γελιο
μπά, μου φάνηκε κάπως παιδικό και προβλέψιμο…
[B]Hugo[/B]
Αν και ήθελα να το δω σε αίθουσα ο κινηματογράφος της πόλης μου δεν μου έκανε την χάρη και όπως έμαθα δεν υπήρχε περίπτωση να το φέρει. Έτσι αρκέστηκα στην οθόνη του υπολογιστή… δυστυχώς αφού όπως τελικά είδα είναι ταινία για σινεμά και πιθανότατα ταινία που ΕΠΡΕΠΕ να δω σε 3D.
[SPOILER]Δεν μπορώ να φανταστώ πιο ιδανική σκηνή για 3D από αυτήν της πρώτης ταινία που γυρίστηκε ποτέ με το τραίνο που ερχόταν στον σταθμό και τρόμαξε τους θεατές [/SPOILER]
Χάρηκα που δεν είχα πολλές πληροφορίες για την υπόθεση αφού και οι ελάχιστες κριτικές που διάβασα και το trailer δεν αποκάλυπταν τα βασικά της ιστορίας. Η οποία μπορεί στην βάση της να είναι κάργα απλοϊκή και παιδική αλλά ακόμα και αυτό είχε τον σκοπό του αφού τι καλύτερο από μια παιδική ιστορία που θα εξυμνεί την ίδια την δύναμη του κινηματογράφου να σε κάνει να ονειρεύεσαι.
Γενικά φέτος είχαμε αρκετές ταινίες που εξυμνούσαν το ίδιο το μέσο και ιδιαίτερα πετυχημένο τρόπο (The Artist, Hugo ακόμα και τα War horse και Tin Tin θα μπορούσαν να μπουν στην λίστα). Το ότι αυτές οι ταινίες έγιναν από άτομα που λατρεύουν τον κινηματογράφο είναι και ο βασικός λόγος που ο δικός τους φόρος τιμής δεν θυμίζει τραγούδι των Manowar που υμνεί το metal για παράδειγμα. Τίποτα το τόσο ρηχό εδώ και ας είναι όλα τόσο απλά.
ντροπη που δεν το χα δει
[B]memento[/B]
:wacko::wacko::wacko:
καποια στιγμη αυριο θα ξαναβαλω τα τελευταια 20 λεπτα γιατι εχω αποριες.
Τίποτα το ιδιαίτερο είναι η αλήθεια, χωρίς να σε κουράζει κιόλας. Μετριούτσικο…
να μία ψιλοενδιαφέρον ιδέα η οποία χαραμίζεται λόγο εκτέλεσης. Φταίει η επιλογή του πρωταγωνιστή, μάλλον αρπαχτή έκανε ο Robin Williams / δε του ταίριαζε ο ρόλος. Mπορούσαν να το κάνουν πολύ μεγαλύτερο και καλύτερο…
αυτή η ταινία έχει εξαιρετικό soundtrack!!
…στην σκοτεινή αίθουσα, και με λίγο καλό χαβαλέ από κάποια πιτσιρίκια, όλη η ταινία έχει το ενδιαφέρον της…και γενικά μου φάνηκε αρκετά καλή, χωρίς να είναι κάτι το συγκλονιστικό:):!:
[B]The beaver[/B]
Οικογενειακό δράμα σε σκηνοθεσία Jodie Forter λίγο by the book, αποκτά ενδιαφέρον όταν πηγαίνει σε πιο σκοτεινά μονοπάτια αν και δεν τολμά τόσο ώστε να μιλάμε για κάτι ξεχωριστό.
Ρε πόσο μαλάκας είμαι που δεν είχα δει το [B]“No Country for Old Men”[/B] τόσο καιρό !!
Βασικά το είχα μπερδέψει με άλλη ταινία κι έτσι το είχα παραμελήσει.
Τι αριστούργημα ήταν αυτό ρε :!:
Το είδα χτες και πέτυχε διάνα το mood μου.
Το κατάλαβα από την αρχή ότι θα μου αρέσει πολύ, γέμισα το ποτήρι και πραγματικά δεν ήθελα να τελειώσει.
Ένα σύγχρονο western με καθηλωτική ατμόσφαιρα, σκηνοθεσία και ερμηνείες.
Πόσο τρομακτικός ο χαρακτήρας του Bardem ! Και πόσο τραγικό κούρεμα… ;p
Επίσης απόλαυσα ιδιαίτερα το διαβολικά ευφυέστατο χιούμορ που διακριτικά ελάφρυνε το σοβαρό κλίμα.
[SPOILER]Γιατί ρε αγόρι μου τού πήγες τη νταμιτζάνα με το νερό ??
Άστονα εκεί να σαπίσει !
;p[/SPOILER]