ρε εχω μπερδευτει του πουστη. βασικα προσπαθω να σκεφτω καθαρα να καταλαβω τι εγινε και δεν μπορω.
[SPOILER]απο τη μια σκεφτομαι οτι η ξανθια ηταν διχασμενη προσωπικοτητα και ηθελε να σκοτωσει την κανονικη πρωταγωνιστρια για να παρει εκεινη το ρολο αλλα απο την αλλη απο το πολυ μπερδεμα σκεφτομαι οτι ισως να λεω βλεκειες.[/SPOILER]
Βασικά το mulholland drive δεν έχει νόημα να κάτσεις να σκεφτείς και να αναλύσεις τι έγινε σκηνή με σκηνή, δεν νομίζω πως και ο ίδιος ο Λιντς είχε σκοπό να βάλει το θεατή σε τέτοιο παιχνίδι. Η ταινία ήταν απλά σαν ένα κακός εφιάλτης, συγκεκριμένα ένα όνειρο μιας κοπέλας που πήγε στο hollywood για να κάνει καριέρα και στην πορεία μετατράπηκε σε αυτό τον εφιάλτη και φυσικά στα όνειρα ποτέ η σχεδόν ποτέ δεν μπορούν να εξηγηθούν τα πάντα. Το παιχνίδι μεταξύ φαντασίας και πραγματικότητας χάνεται από ένα σημείο και αυτό για να βγει η ουσία της ταινία, αυτό που πραγματικά ήθελε να δείξει και να τονίσει ο Λιντς, την ματαιοδοξία της φήμης και του hollywood.
Όταν είχα δει πρώτη φορά την ταινία σε βίντεο την είχα σιχαθεί μεν αλλά μου είχε μείνει έντονα και η δεύτερη και τρίτη προβολή δεν άργησε και τόσο. Βασικά θυμάμαι πως στα video club όταν είχε πρωτοκυκλοφορήσει σου έδιναν και μια κάρτα αν ήθελες που έγραφε μερικά στοιχεία του τι πρέπει να προσέξεις σε διάφορες σκηνές για να βγάλεις συμπέρασμα. Δεν ξέρω ποιανού ιδέα ήταν η κάρτα αλλά δεν μπορώ να φανταστώ πως υπήρξε άνθρωπος που να έβγαλε άκρη από εκείνο το πράγμα. Ένας από τους βασικούς λόγους που είχα σιχαθεί την ταινία την πρώτη φορά που την είδα ήταν και εκείνη η κάρτα που περισσότερο σε μπέρδευε παρά σε βοηθούσε.
κωμωδία καταδίωξης, λίγο παραπάνω απ’το μέτριο. Είχε ενδιαφέρον άν και δεν είναι τίποτα πρωτότυπο ή σπουδαίο. Τον Ινδό τι στο διάολο τον θέλαν, τόσοι και τόσοι ηθοποιοί αυτόν βρήκαν ?
Τον Gerard Butler τον αντιπαθώ γιατί συνηθίζει να παίζει τον ρόλο του πολλά βαρύ στις ταινίες του. Μετά την αποτυχία του Gamer, τέτοιο πιασάρικο τίτλο και εξώφυλλο που σε κάνει να το λυπάσαι, περίμενα να έχουμε άλλη μία πατάτα κι εδώ γεμάτη ανούσια δράση. Ευτυχώς όμως μόνο ανούσια δεν είναι, αφού το σενάριο βασισμένο και σε πραγματική ιστορία, δίνει νόημα σε όλα αυτά που βλέπουμε τις 2 ώρες που διαρκεί. Πιστεύω ότι το 6 στο ιmdb το αδικεί, αφού άξιζε και περνάει και σωστό μήνυμα!
Δεν τρελάθηκα αλλά μου άρεσε…
πολυ ωραία σκηνοθεσία και μουσική, το στόρι δε με τρέλανε αλλά είχε κάποιους πολυ ωραίους διαλόγους με ωραία μηνύματα.
Ντάξει, ωραία ήταν. Δε κλαίω τα λεφτά μου!!
Πρέπει να το είχε προτείνει κάποιος σε αυτό εδώ το θρεντ. Αρκετά άρρωστη ταινία με έναν μαθητή λυκείου ο οποίος κάνει το λάθος να πει όχι σε μια συμμαθήτρια του που του ζήτησε να πάνε μαζί στο χορό του σχολείου. Με ικανοποίησε αρκετά γιατί ξεφεύγει από τα κλισέ που συνήθως έχουν οι ταινίες με μαθητές.
[SPOILER]Δηλαδή στα πρώτα 5-10 λεπτά φανταζόμουν ότι ο πρωταγωνιστής και η κοπέλα του θα φερθούν άσχημα στην άλλη οπότε αυτή θα φορτώνει σιγά σιγά μέχρι να τους εκδικηθεί αλλά έπεσα πολύ έξω αφού αυτή ήταν psycho ούτως ή άλλως και είχε αρχίσει να βασανίζει κόσμο από πολύ μικρή ηλικία, όπως αποδείχτηκε αργότερα. Το μόνο παράπονο είναι ότι θα μπορούσαν να δώσουν μεγαλύτερη διάρκεια στη σκηνή στο υπόγειο με τους κρατούμενους της Lola[/SPOILER]
καλογυρισμενη ταινια ομως περιμενα κατι παραπανω απο το σεναριο περα απο το τι εγινε μετα απο μια ενοπλη ληστεια που πηγε στραβα. αν ειχε και συνεχεια θα μπορουσε να ειναι πολυ καλυτερη.
το παιδακι γαμησε! πολυ καλος κ ο βιγκο. δυνατη, σκληρη και αρκετα αληθινη ταινια γενικοτερα!
πάρα πολύ ενδιαφέρον κι αξιόλογη βιογραφία/δράμα με τον Al Pacino στο ρόλο του Jack Kevorkian γνωστού και σαν Doctor Death και θέμα τον αγωνά και γενικότερα το έργο του υπέρ της ευθανασίας. Αναρωτιέμαι γιατί αυτές τις ταινίες, όπως και το The Sunset Limited που είδα πρόσφατα, δε τις παίζουν στο σινεμά και τις κρατάνε μόνο για το HBO.
σεναριακα δεν μπορω να πω πως ενθουσιαστηκα.παρολα αυτα ειχε μερικες εξαιρετικες guest εμφανισεις,οπως ο αλκοολικος καφρος χεμινγουει και η απιστευτη kathy bates(πως γερασε ετσι ρε?).επισης θελω να φυγω αυριο για παρισι:!:
Weedow,κι εγω οταν το ειχα δει,εδω το παρουσιασα.Δεν ειναι b movie,φιλε,με τιποτα.Δραμα με στοιχεια horror στα σφαξιματα ειναι και ταινιαρα φυσικα.B movie,δεν το λες.
To ‘‘Loophole’’ ειναι ενα heist movie με πολυ καλο cast που περιλαμβανει αξιολογοτατους, Βρετανους κυριως,ηθοποιους οπως οι Albert Finney, Martin Sheen, Susannah York, Jonathan Pryce και Colin Blakely .Aρχικα ξεκιναει με την επιδειξη μιας ληστειας με μικρη ‘‘μπαζα’’,παραλληλα δειχνει το πως ο Martin Sheen απολυεται απο τη δουλεια του και ανεπιτυχως ψαχνει μια αλλη,μεχρι που οι μοιρες ληστων και Sheen συναντωνται!Η ταινια εχει αργη αναπτυξη και αναλογο ρυθμο,μεχρι την πραγματοποιηση της ληστειας βλεπουμε εναν ανθρωπο να χτυπαει πορτες για δουλεια κ να μην βρισκει,τραπεζιτες να τον πιεζουν για δοσεις δανειου και αλλα τετοια επικαιρα,αλλα η ληστεια αν και αυτη παρουσιαζεται επισης αργα,ειναι πολυ ωραια.Η ταινια εμενα μου αρεσε και θεωρω οτι το 5,8 στο IMDB την αδικει.Δεν ειναι αριστουργημα,αλλα εχει μια παλιακη γοητεια και μαλιστα αν και γυρισμενη το 1981 εχει περισσοτερο 70’s feeling,παρα 80’s trash αισθητικη!!!Tα γυρισματα στον υπονομο ειναι πολυ ωραια και παραστατικα και ξαναλεω οτι ο ρυθμος ειναι αργος,αλλα η ταινια βλεπεται ευχαριστα!!