Τι dvd/ταινία στην tv είδατε σήμερα...;;;

Είχε αφιέρωμα στον Tetsuya Nakashima και τις πολύχρωμες παραμυθένιες ταινίες του το σαββατοκύριακο:

Memories of Matsuko είναι αυτό ακριβώς που λεει ο τίτλος, βλέπουμε τη ζώη ολόκληρη της Ματσούκο, από μικρή που έκανε συγκεκριμένη γκριμάτσα για να γελάσει ο πατέρας της, τον τσακωμό με την αδερφή της, τον έρωτα της με έναν Γιακούζα, το χωρισμό τους, μέχρι και τη κατάρρευση της. Όλα αυτά σε υπερβολικά χαρούμενο και πολύχρωμο κλίμα όπως συνηθίζει ο σκηνοθέτης, ουσιαστικά είναι ένα δράμα γυρισμένο με κωμικό και παιδικό τρόπο.

Paco and the Magical Book είναι πάλι αυτό που λεει ο τίτλος, ιστορία μέσα σε ιστορία, ενός γέρου που μας διαβάζει την ιστορία ενός γέρου σε νοσοκομείο μαζί με την Πάκο, το κοριτσάκι που έπασχε από κάποιο είδος αμνησίας και ξεχνούσε τι συνέβη τη προηγούμενη μέρα, κι αναγκαζόταν να διαβάζει κάθε μέρα αυτό το μαγικό βιβλίο. Ακόμα περισσότερη πολυχρωμία μα και κάμποσο animation, λιγότερο δράμα τούτη τη φορά και πιο πολλή παιδικότητα.

…επαναληψούλα σήμερα, στα Ανθρωποκυνηγός, Η Σιωπή Των Αμνών, και Χάνιμπαλ:):!:

Suburbia (1983)
Η καθημερινοτητα μιας παρεας πανκηδων στα προαστια του LA.
Απ?την Penelope Spheeris που γυρισε και το ?Decline of western civilization? ,ιστορικο punk ντοκιμαντερ.
Πολυ ρεαλιστικη ταινια ,αλλωστε και οι ?ηθοποιοι? είναι πραγματικοι πανκηδες που τους μαζεψαν για τους σκοπους της, live σκηνες απο TSOL,Vandals καφριλικια,ξυλικια και ο κωλοπαιδαρας Flea στην πρωτη του εμφανιση στον κινημ/φο.

Μud,αυτη ειναι η punk ταινια που σου ελεγα προχθες απο κοντα με αφορμη το ‘’[B]Repo Man[/B]’’.Καλο,ετσι?

‘’[B]Eden A L’Ouest[/B]’’(2009) του [B]Costa-Gavras[/B]

Στις 21 Μαρτιου ειναι η Παγκοσμια Μερα Μεταναστη και με αυτην την αφορμη το Στεκι Μεταναστων στο Βολο διοργανωσε ενα αφιερωμα με την προβολη της ταινιας του [B]Γαβρα[/B].Την ταινια την ειχα δει οταν ειχε βγει κι ετσι για τη φαση ειπα να ξαναπαω.
Η ταινια μπορει να εχει ως στοχο και σκοπο να μας προβληματισει για το θεμα των μεταναστων,αλλα στα ματια τα δικα μου μονο αυτο δεν κανει.Δυο μεταναστες πηδανε απο ενα πλοιο κι ο ενας εξ αυτων βρισκεται σε ενα πολυτελες ξενοδοχειο σε ενα νησι κι εκει πηδαει μια τουριστρια,του την πεφτει ο hotel manager,τον πληρωνουν,τον χαρτζιλικωνουν,τον βρισκει με το τρακτερ μια αγαμητη θειτσα,τον γουσταρει κι αυτη,αυτος δεν γουσταρει ομως,φευγει,παλι κωμικες περιπετειουλες,παλι γλυκαναλατοι Ελληνες τηλε-ηθοποιοι([B]Ιεροκλης Μιαχαηλιδης,Οδυσσεας Παπασπηλιοπουλος,Μαρκουλακης[/B] κλπ),χαζομαριτσες-μαλακιτσες και δεν συμμαζευεται.Τελικα ο ηρωας μας φτανει στο Παρισι,τρωει κι εκει φαπες,αλλα τον καλομεταχειριζονται κιολας,ενω οι κωμικες πινελιτσες και η γλυκαναλατιλα συνεχιζονται…
Εν ολιγοις ο ηρωας αντι για μεταναστης θα μπορουσε να ειναι οτιδηποτε.Εγω δεν ειδα κανεναν προβληματισμο για το θεμα.Δηλαδη αν πιασω εναν μεταναστη και τον ρωτησω για την περιπετεια του να ερθει στην Ελλαδα,θα μου πει οτι μεχρι να ερθει ειχε πηδηξει οποια τουριστρια εβρισκε στο δρομο κι οτι παντου τον εβρισκαν στο δρομο και τον εβαζαν στο σπιτι τους και τον χαρτζιλικωναν?
Προσωπικα ο [B]Γαβρας[/B] ειναι ενας σκηνοθετης που εχω σε τεραστια εκτιμηση για ολα τα φανταστικα πολιτικα thrillers που γυρισε στα 70’s και οχι μονο,ενω θεωρω,οπως πολλακις εχω γραψει,το προφητικο για ο,τι περναμε τωρα ‘’[B]Le Couperet[/B]’’ την κορυφαια ταινια της δεκαετιας 2000-2010.
Κριμα διοτι μετα απο την ταινια αυτη,περιμενα κατι τουλαχιστον αξιοπρεπες κι οχι αυτη τη μουφα!!!

[B]Straw Dogs[/B]

πολυ καλη ταινια! σπανια μ αρεσουν οι τοσο παλιες ταινιες (ειναι γυρισμενη το 1971) ομως αυτη εδω ηταν πολυ καλη. ενα ζευγαρι ενος αμερικανου με μια αγγλιδα μετακομιζουν στο σπιτι της κοπελας σε ενα χωριο στην αγγλια. εκει αρχιζουν τα προβληματα στη μεταξυ τους σχεση και προκυπτουν και πολλα ακομη λογω του οτι οι ντοπιοι τους “καλοδεχτηκαν”. εξαιρετικες οι ερμηνειες των 2 πρωταγωνιστων και γενικα πολυ καλη ταινια. (απιστευτα ομορφη η πρωταγωνιστρια! 8O)

^ Πωω, καλή φάση που μου τη θύμισες. Πρέπει να τη δω.
Στα υπόψη και το “Tightrope” του Eastwood (αδυναμία) που πρότεινε πιο πίσω ο jiopas.

Ασχετο με την ταινια, αλλα εχει ξεκινησει απο περυσι ενα κινημα αλα chuck norris facts σχετικα με τον φαλλο του Liam Neeson.
Ξεκινησε απο το περιφημο podcast του Kevin Smith, HBO (Hollywood Babble On).
Για ενα δειγμα.

και εδω το site οπου τα μαζευουν οι fans του show

πρωτη φορα τη ειδα
πολυ καλη ταινια

[B]’‘Inception’’[/B] (ναι, τώρα το είδα πρώτη φορά). Και γαμώ. Στην αρχή χαώθηκα με όλα αυτά τα επίπεδα που αλλάζουν το ένα μετά το άλλο, αλλά στη συνέχεια απλά σε συνεπαίρνει. Ερωτήματα πολλά και διάφορα, νομίζω ότι εάν θέλει κάποιος μπορεί να φάει τον εγκέφαλο του σχετικά με το τι ακριβώς γίνεται και γιατί. Εμένα μ’ άρεσε πολύ σαν ιδέα γενικά.

Royal Tennenbaums προχτες,γαμησε στεγνα,απορω γιατι μου ειχε ξεφυγει.

Και 30 minutes or less χτες,ψιλομαπα,ειχε μεν λιγο γελιο,αλλα περιμενα πολυ περισσοτερα.

Royal Tennebaums παρα πολυ ωραιο.
Εαν σας αρεσε μη παραληψετε το The Life Aquatic with Steve Zissou !!

Ειδα χθες το Tin Tin

Γενικα ειχα ακουσει πολλα αλλα σε καμια περιπτωση δεν το περιμενα ΤΟΣΟ καλο. Instant classic.

Αρκετα καλη ταινια βλεπετε ευχαριστα. Μετα απο ενα σημειο κατανταει πολυ κουραστικο.

Καταπληκτικές ταινίες αλλά το αδιαφιλονίκητο αριστούργημα του Wes Anderson ονομάζεται Rushmore (με τον Bill Murray εκπληκτικό σε ένα ρόλο που έκανε μανιέρα σε μετέπειτα ταινίες της Κόπολα και τουΤζάρμους)

To είχα δει πριν κανένα μήνα. Είναι απ’το είδος ταινιών εκείνο που πραγματικά θα ήθελα να εξαφανιστούν, αυτές και οι αμπελοσοφικές της π… Σενάριο που πραγματικά δεν ξέρεις αν πρέπει να γελάσεις με τα χάλια του. Συναίσθημα που εκβιάζεται για να πιάσεις το χέρι της δικιάς σου και ένα δάκρυ να κυλήσει. Τραγικά ερασιτεχνικά footage για να δώσουν και καλά το ποστ-αποκαλυπτικό σκηνικό, έχει ένα τραγικό narration από την Eva Green όπου ακούς τρομερές επιφανειακές πίπες, και φυσικά στην κορυφή ένα από τα πιο αδιάφορα ρομάντζα όλων των εποχών. Πιο επιφανειακό πεθαίνεις, στον καιάδα του σινεμά κατευθείαν!

[B]Memento[/B]

ποσο γαματη ταινια! ΟΠΩΣ και ΔΗΠΟΤΕ θα την ξαναδω γιατι δεν εχω συνδεσει 100% το παζλ!

ενας τυπος υποφερει απο προσωρινη απωλεια μνημης και βλεπουμε στην ταινια μια ιστορια που εκτυλισσεται αναποδα στο χρονο. οσοι δεν την εχετε δει, πιειτε ενα καφεδακι και δειτε την!

[SPOILER]ΠΟΣΟ ΓΑΜΑΤΗ ΗΤΑΝ Η ΣΚΗΝΗ ΠΟΥ Η ΝΑΤΑΛΙ ΕΦΑΓΕ ΞΥΛΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΝΤΟΝΤ!?!?![/SPOILER]

Κατ’αρχας συγκινηση και αναμνησεις παιδικων χρονων.Περα απο αυτα,παρα πολυ ωραια ταινια,δεν το περιμενα να μ’αρεσει τοσο (βασικα δεν ηξερα καν οτι ειναι animation,νομιζα ηταν με κανονικους ηθοποιους).Καταπληκτικο το αποτελεσμα παντως,δειτε το.

Ποτέ δεν κατάλαβα τι ακριβώς ήθελε να περάσει η ταινία…

[B]’‘Tell no one’’[/B]. Γαλλική. Κάποιοι δολοφονούν τη γυναίκα ενός τύπου, και μετά βλέπουμε να ξετυλίγεται ένα γαμάτο παζλ που οδηγεί στη λύση του όλου μυστηρίου. Ενώ στην αρχή ξεκινά φλώρικα, στο τέλος απλά κρατάς την ανάσα σου. ΠΟΛΥ γαμάτη πλοκή, τα πάντα εξηγούνται τέλεια (ενώ κατά τη διάρκεια της ταινίας ξύνεις το κεφάλι σου από περιέργεια), προτείνεται ανεπιφύλακτα.