Κινεζική μαφία εναντίον Ρωσικής μαφίας εναντίον διεφθαρμένων αστυνομικών και όλα αυτά για μια 12χρονη κινεζούλα αριθμομνήμων που έχει “αποθηκευμένο” στον εγκέφαλο της έναν σημαντικό κωδικό. Και ποιος θα την σώσει; Μα φυσικά ο Jason Statham. Για τους φαν είναι must αφού ο Statham είναι πλέον μακράν του δευτέρου ο καλύτερος action hero σήμερα. Οι υπόλοιποι δεν θα αλλάξετε γνώμη από αυτή την ταινία. Εγώ πάντως την απόλαυσα
[SPOILER]You got some balls Luke
Ye, amazing I can even walk[/SPOILER]
[B]The raid: Redemption[/B]
Αν υπάρχει μια ταινία που μπορεί να κλέψει την παράσταση από τα stands του Statham στις δικές του ταινίες είναι αυτή η περιπέτεια από την… Ινδονησία. Τέτοια κλωτσοπατινάδα είχα πάρα πολύ καιρό να δω. Το story θέλει μια ειδική ομάδα της αστυνομίας να κάνει έφοδο σε κτίριο βαρόνου του εγκλήματος, όμως το όλο θέμα πάει στραβά και οι αστυνομικοί παγιδεύονται μέσα. Και μετά γίνεται απλά της πουτάνας, οι φαν επιβάλλεται να την δείτε. Πάντως όλες οι σκηνές είναι πολύ εντυπωσιακές γυρισμένες σε πολύ κλειστούς χώρους του κτιρίου. Πολύ εντυπωσιακή.
[B]The muppets[/B]
Ε μετά από τόσο ξύλο είπα να δω κάτι πιο χαλαρό. Εντάξει οι εποχές έχουν περάσει και δεν μπορώ να πω ότι το ευχαριστήθηκα το ίδιο όπως όταν ήμουν πιτσιρικάς, αλλά η ταινία είχες τις στιγμές της και στο τέλος έμεινα με ένα χαμόγελο στα χείλη. Πάντως όποιος δεν είχε ποτέ επαφή με τα muppets μικρός καλύτερα ας μείνει μακριά.
[B]______________________[/B]
Επίσης στο καινούργιο τεύχος του περιοδικού ΣΙΝΕΜΑ έχει ένα πολύ ενδιαφέρον άρθρο για τις πιο υπερεκτιμημένες ταινίες όλων των εποχών. Οι επιλογές σηκώνουν πολύ μεγάλη κουβέντα, όπως και μερικές παραλήψεις. Υπάρχει στο φόρουμ θρεντ σχετικό να βάλω την λίστα; Αλλιώς καλό είναι να το ανοίξω κάποια στιγμή (η κάποιος άλλος που έχει το τεύχος). Βέβαια ακόμα δεν έχω διαβάσει το άρθρο αλλά και μόνο η αναφορά των ταινιών σηκώνει thread.
Εδώ θα χαθεί ρε συ. Βασικά αν δεν υπάρχει θρεντ καλά είναι να γίνει ένα που να ξεκινάει από την λίστα του περιοδικού και να συνεχίσει κανονικά με τα γούστα του καθενός. Θα την ετοιμάσω εγώ και αν είναι κάνω νεο θρεντ
Διακοπεύωντας ακόμα έψαχνα κάτι σε sci-fi/post-apocalyptic που να μην έχω δεί, και βρήκα αυτό αγγλικής παραγωγής, το οποίο μου άρεσε θυμίζωντας λίγο Jurassic Park κι όλας αλλά με εξωγήινους που μοιάζουν με χταπόδια (cthulhu).
Πιθανοτατα η χειροτερη ταινια των τελευταιων ετων μετα το Skyfall, μονο μαστουρομενος, μεθυσμενος ή με συνδιασμο vallium, xanax και αψεντι…με παρεα το ξαναβλεπω ανετα:p
επισης dead,ναι,κανε, να κραξουμε,να κραξουμε:D
υγ. ποσο χαιρομαι που δεν ειμαι ο μονος που τα σκαει καθε τριμηνο για το ΣΙΝΕΜΑ:D
Μια ταινία για τις επιλογές που κάνει κάποιος στη ζωή του και για το πόσο αυτές επηρεάζουν την πορεία της. Μου άρεσε πολύ, και σκηνοθετικά. Είχα καιρό να δω μια καλή ταινία μετά τo αίσχος Deadgirl
Δεν έχω τι να δω απ’ότι καταλάβατε και το ρίξα σε μαλακίες sci-fi. Μέτριο παρόλα τα δύο-τρεία αξιόλογα γκομενάκια που είχε, και για κάποιο λόγο είναι στη Ρωσία. Όποιος έχει να προτείνει καμιά καλύτερη νέα κυκλοφορία ας το κάνει.
Το έχω κι εγώ αυτό το παράπονο. Η τελευταία καλή ταινία που έχω δεί είναι το The Day After Tomorrow. Τα Twister μου άρεσαν πολύ επίσης. Τώρα κάτι 2012, κάτι Σεισμός στη Νέα Υόρκη είναι να γελάει ο κόσμος, τίγκα στην υπερβολή
‘’[B]A Shock To The System[/B]’’(1990) του [B]Jan Egleson[/B]
Ο [B]Michael Caine[/B] αποτελει μεγαλη συμπαθεια για πολλους εδω μεσα ,φανατζομαι .και οχι μονο για εμενα.
Για τον τελευταιο ,λοιπον,λογο εβαλα να δω μια ταινια του που δεν ειχα δει τοσο καιρο.Το ‘’[B]A Shock To The System[/B]’’ ειναι δυσκολο να το καταταξεις σε ειδος,αλλα και να το ψυχολογησεις ευκολα.Αλλιως ξεκιναει,αλλου σε παει στη συνεχεια.
Ενας υπαλληλος μεγαλης εταιρειας περιμενει εναγωνιως την ποαγωγη του σε προισταμενο του Τμηματος Marketing,αλλα τελικα την χανει απο εναν γιαπη/γλειφτη/σιχαμερο συναδελφο του.Απο εκει και περα,κανει τα παντα για να αποκαταστησει την ταξη,συμφωνα με τη δικη του λογικη.
Η ταινια εχει στοιχεια απο διαφορα κινηματογραφικα ειδη.Ξεκιναει ως black comedy,στη συνεχεια γινεται drama και τελος αποκτα μυστηριο και υιοθετει αρκετα neo-noir στοιχεια.Αναμφισβητητα,το μεγαλο της ατου ειναι η ερμηνεια του [B]Caine[/B],ως evil/φαινομενικα τυπικος υπαλληλος,αλλα και η ατμοσφαιρικη σκηνοθεσια με τις πολυ ωραιες εικονες της νυχτερινης [B]Νεας Υορκης[/B].Ομως τοσο κατα τη διαρκεια,οσο και στο τελος εχει την αισθηση οτι καποια ερωτηματα δεν εχουν απαντηθει κι οτι ολα εγιναν εξαιρετικα ευκολα,προς οφελος του ηρωα.Θεωρω οτι σεναριακα το θεμα λυθηκε πολυ ευκολα,σε βαθμο που φανερωνει εξοφθαλμη προχειροτητα.Δεν ειναι κακη ταινια και τοσο η αρχη της(πρωτο 15 λεπτο) οσο και το τελος της(τελυατιο 15λεπτο με μσυτηριο) ειναι ομορφα,αλλα στο τελος μαλλον δεν πειθει και πολυ.
Εχει ομως [B]Michael Caine[/B] μεσα…
ξενερωσα… κακη ταινια αν και ειμαι fan και της πρωτης και του περσινου reboot. Λογικα θα κατσω να δω και τα υπολοιπα αλλα δεν πολυελπιζω να αλλαξει κατι
Άλλη μια εξαιρετική ταινία του ανεξάρτητου U.S cinema:
Φανταστείτε το μονόλογο του Νόρτον στον καθρέφτη (25η Ώρα) να παίρνει σάρκα και οστά από το πλέον κουλό δίδυμο. Μεσήλικας χωρισμένος παρέα με παρα-ώριμη έφηβη για την ηλικία της. Μαύρη κωμωδία με αρκετά καυστικά σχόλια και αλήθειες που συναντάνε τις σφαίρες τους, με αφορμή τον αντίστοιχο Κατέλη τηλεοπτικού talent show. Άψογες ερμηνείες, σκηνοθεσία και αντίστοιχο soundtrack με προεξέχων το “Beat the Devil’s Tattoo” των Black Rebel Motorcycle Club.
‘’[B]Regalo Di Natale[/B]’’(1986) του [B]Pupi Avati[/B]
Προσωπικα χαρτια δεν παιζω,αλλα παντα τελαινομουν για ταινιες με poker,μπιαλιαρδο και αλλα τυχερα παιχνιδια.Aυτη η ιταλικη ταινια εχει να κανει με μια παρτιδα poker ανημερα των Χριστουγεννων αναμεσα σε πεντε ατομα,τεσσερις φιλους κι εναν πλουσιο βιομηχανο παιχνιδιων,γνωστο ενος εκ των τεσσαρων.
Πριν βρεθουνε στη βιλα που εχουν νοικιασει γι αυτον το σκοπο,ο σκηνοθετης μας κανει διαδοχικα ,το πορτραιτο ολων σχεδον των παιχτων,δλδ το οικογενειακο τους background,τα οικονομικα προβληματα τους,το επαγγελμα τους κλπ…
Ετσι το παιχνιδι αρχιζει και αναμεσα απο καθε γυρο,παρεμβαλλονται συζητησεις,flashbacks με σκεψεις και μυστικα του παρελθοντος κι εντασεις.
Αυτο που ειναι πιο σημαντικο στην ταινια,ειναι οτι με την παροδο των λεπτων και κατα τη διαρκεια του παιχνιδιου,αποκαλυπτεται η ταυτοτητα των παιχτων,τα αδυνατα και δυνατα σημειατους κι οι σκεψεις που τους βασανιζουν.Ουσιαστικα λοιπον το παιχνιδι γινεται η αφορμη για να ξετυλιχθει η καθε πτυχη του χαρακτηρα τους.
Ενδιαφερουσα και συναισθηματικη ταινια,διαφερει απο τα κλασσικα εργα του ριδους,οπου γινονται πουστιες,τσακωμοι,παγαποντιες…
Και το τελος ολα τα λεφτα…
Μαλακία είναι μαν, τι σου άρεσε ? Σαν σενάριο ίσως φαίνεται ενδιαφέρον, στη πράξη όμως οι ρόλοι δεν είναι πειστικοί. Άσε που και το τέλος δεν ήταν καλό. Προτιμώ το Failing Down με τον Michael Douglas ή το γνωστό Natural Born Killers!