αγάπες και μόνο
Ναι ρε, μαζί σου εξ ορισμού για τις άλλες δύο ταινίες, αυτό μου έδωσε μια φυσικότητα , ανεπιτηδευτο συν τα όποια στοιχεία μαύρης κωμωδίας.
‘’[B]Τhe Lovely Bones[/B]’’(2009) του [B]Peter Jackson[/B]
Εφτασε η ωρα να δω κι εγω μια ταινια που ενω πολλοι την ανεμεναν με ανυπομονησια,τοσο οι κριτικοι οσο και ο ιδιος ο [B]Jackson[/B] τους εκοψαν λιγο τα φτερα.Φανταζομαι τοι οι πιο πολλοι το εχετε δει,οποτε δεν θα μακρυγορησω.
Ενα κοριτσακι πεφτει θυμα βιαιου βιασμου απο εναν γειτονα,πεθαινει και τα βλεπει ολα απο πανω.Ετσι βλεπουμε το πως αισθανεται με ολα οσα βλεπει να γινονται στην πραγματικοτητα,με ολα οσα ζει στον Ουρανο και ολα οσα σκεφτεται οτι θα ηθελε να γινουν.
Αρα στην ταινια μπλεκεται η φαντασια με το ρεαλισμο,ενω ο σουρεαλισμος απο τη γωνια κλεινει το ματι.
Ο [B]Jackson[/B],μεσα στο εργο εχει στοοχεια απο drama,απο romance,απο thriller,απο horror,απο οτι θες και στο τελος διερωτασαι:’‘Tελικα τι ειδους ταινια ηθελε να κανει?’’,αλλα απαντηση δεν παιρνεις,ενω στη διαρκεια της ταινιας συνειδητοποιεις οτι αυτος ο αχταρμας,δεν ειναι τειλκα και τοσο κακος.
Η ταινια στη μεση και για κανενα 20 λεπτο,κανει μια’‘κοιλια’’,αλλα επανερχεται.Η αληθεια ειναι οτι ο ρυθμος δεν ειναι σταθερος κι εχει αυξομειωσεις.Αυτο που δεν μου αρεσε ηταν η για αλλη μια χολυγουντιανη ταινια εμμονη στην αγαπη και στην απωλεια,με τα γνωστα,κλισεδιαρικα,δακρυβρεχτα μεσα και το οτι η χρηση των special effects σε σημεια επισκιαζει την ουσια.
Απο την αλλη ομως,νομιζω οτι η ταινια μου αρεσε.Δεν ειναι κακη και η αρνητικη κριτικη που δεχθηκε,δεν της αξιζει.
Ο [B]Jackson[/B] καταφερνει να δημιουργησει καποιες τρομερες σκηνες εντασης ,αγωνιας,εικονες ποιησης και ομορφιας κι αυτο ειναι δειχνει σκηνοθετικη μαεστρια.Σιγουρα ηθελε να πλυμηρισει το εργο του με συναισθημα και καπου το παρατραβηξε,αλλα η ταινια ειναι καλη και θα μπορουσε να ειναι ακομη καλυτερη αν της ελειπε κανα μισαωρο.
Πολυ καλος ο [B]Stanley Τucci[/B],αδιαφορος οπως παντα ο μονιμως ανεκφραστος [B]Mark Wahlberg[/B],ζωντανη και με το παραπανω η [B]Saoirse Ronan[/B]!
Θεωρω λοιπον την ταινια πραγματικα underrated.
Υ.Γ:Οπως εγινε ενα thread με overrated ταινιες και σφαχτηκαμε κανονικα,προτεινω να γινει κι ενα thread για τις ‘‘αδικημενες’’ ταινιες!
συμφωνω με τα παραπανω, με τη διαφορα πως η τελικη μου γνωμη δεν πτοηθηκε απο τα αψογα εφε, την καλη ερμηνεια της Ροναν, το γαματο Σαουντρακ κτλ κτλ και την θεωρω οριακα μετριοτατη, ισως αμα την ξαναδω να την πω απευθειας κακη…
αμα δεν εχεις δει, δες το Heavenly Creatures, την καλυτερη του ταινια μαζι με τα Braindead και Βad Taste και μια εκ των καλυτερων ταινιων των 90ς…ηθελε να κανει ενα δευτερο Heavenly Creatures στο Lovely Bones αλλα εχουν περασει παρα πολλα χρονια απο τοτε…
Ναι ,το εχω δει.Εννοειται οτι κι εγω πιστευω οτι το ‘’[B]Ηeavenly Creatures[/B]’’ ειναι η καλυτερη του.
Κι εμενα αυτο μου φανηκε,αλλα καλο ηταν και το ‘’[B]Lovely Bones[/B]’’.
Κανα καλο θριλερακι ή τρομου ειδε κανεις προσφατα για να προτεινει ;
…τα ‘‘Πορφυρά Ποτάμια ΙΙ’’ καλό Γαλικό θριλεράκι, με Ζακ Ρενό… καλύτερο από το Ι
…ααα και Κρίστοφερ Λη σε ρόλο έκπληξη:p…Θεός άλλη μια φορά
:):!:
καλη ταινια
την ειχα δει οταν βγηκε στο σινεμα
How High…η nigga style καλτιλα αυτης της ταινιας δεν περιγραφεται…Με πονουσαν τα πλευρα μου στο τελος :lol::lol::lol:
η genesis rodriguez ειναι φωτια!!!
Classic καφριλίκια! Χαχαχαχαχα!
Κλαίω με το επεισόδιο “The Entertainer”.
ΛΑΤΡΕΜΕΝΟΣ
Το είχε χτες το βράδυ η ετ3, πολύ καλό film noir αλλά με αρκετά μακάβριο τέλος για την εποχή του! (1952)
κάλο ε? έλεγα να το δω αλλά το προσπέρασα και ειδα το The omen.
αν το ξαναβάλει θα το δω
Να το δεις, Robert Mitchum = εγγύηση!
Μπραβο,πολυ ωραια.Εγω δεν το εχω δει το συγκεκριμενο,αλλα θα το ψαξω φυσικα.
Παντως τα film noirs,βαζετε τα κι εδω,να το κραταμε ζωντανο.
…ξενύχτι, αλλά άρεσε στην γυναίκα μου…δεν είναι κακό…Τόμυ Λη Τζόουνς έχει
:):!:
[B][U][SIZE=“4”][COLOR=“DarkRed”]Murder by Death[/COLOR][/SIZE][/U][/B] (1976)
[B]http://www.imdb.com/title/tt0074937/[/B]
cast:
[B]Peter Sellers/B
[B]Truman Capote/B
[B]Alec Guinness[/B](Ben ‘Obi-wan’ Kenobi:D)
[B]David Niven[/B](πιο πολύ στυλ, πεθαίνεις)
[B]James Cromwell[/B](ο “θεος” απο το Six Feet Under)
5 κορυφαίοι ντετέκτιβ προσκαλούνται απο τον Lionel Twain (Truman Capote) στο σπιτι του, για έναν φόνο που δεν εχει γίνει ακόμη.!
5 απίθανοι ντετέκτιβ με 5 συνοδούς το ίδιο ή ακόμη πιο τρελούς απο απο αυτούς.
ο Sidney Wang(Peter Sellers) με τον υιοθετημενο γιο του.
ο βελγος James Coco που λανθασμένα λογίζεται για γαλλος με τον υπηρέτη/οδηγό/τα κάνω όλα Marcel.
ο Dick Charleston(David Niven) που ειναι ολα μόστρα με την γυναίκα του.
η Jessica Marbles με την νταντα της και βοηθός της.ή και οχι :lol:
και ο Sam Diamond απο αμερικη με την ερωμένη γραμματέα του που συνθέτουν το αντίθετο απο οτι εχουμε στον νου μας για κλασικό ζευγάρι σε αστυνομική ταινία.(–φίλησε με. - δεν κάνω τέτοια :lol:)
5 ντετέκτιβ, 5 συνοδοί, ενα θεϊκό κουδούνι, ένας τυφλός μπάτλερ, μια ανήμπορη μαγείρισσα, ενας ιδιόρρυθμος οικοδεσπότης και ενας φόνος που δεν έχει γινει σε μια κωμωδία όνειρο με δόσεις μυστηρίου.
overall, ωραία περάσαμε το απόγευμα
*τον πιτερ σελερς τον βλέπεις και γελάς με την μια. δεν χρειάζεται να κάνει κάτι
‘‘Tinker Tailor Soldier Spy’’ (2011) του Tomas Alfredson
Noμιζω οτι αυτη η ταινια οταν πρωτοπαιζοταν στις αιθουσες,συζητηθηκε πολυ εδω μεσα κι εγω ως fan του Gary Oldman και εχοντας περιεργεια να δω το επομενο βημα του σκηνοθετη του ‘‘Låt den rätte komma in’’(Ασε Το Κακο Να Μπει)ειπα σημερα να την δω.
Κατασκοπικο thriller με στοιχει πολιτικου τοποθετημενο στη δεκαετια του 1970,οπου ενας πρακτορας μετα την αποσυρση του,ξανακαλειται σε υπηρεσια προκειμενου να επιβεβαιωσει τις υποψιες για εναν διπλο πρακτορα που συνεργαζεται με τους Ρωσσους.
Να πω την αληθεια,οερασε αρκετη ωρα μεχρι να ‘‘μπω’’ στην ταινια καθως ολα αυτα τα ονοματα,τα flashbacks και τα πηγαινε-ελα,με μπερδευαν.Οσο ομως κυλουσε ,καταλαβαινα τι γινοταν,αλλα και παλι θεωρω οτι ο τροπος που παρουσιαζεται η ταινια μπορει να μπερδεψει τον θεατη.
Παρ’ολα αυτα,το εργο θυμιζει πολυ αντιστοιχα πολιτικα thrillers των 1970’s,εχει καταπληκτικη φωτογραφια χωρων και καταστασεων και αυτο που μου αρεσε επισης ειναι το οτι εχει ενα ευρωπαικο touch που το διαφοροποιει απο τον καθιερωμενο αμερικανικο τροπο σκηνοθεσιας.
Δεν εχει δραση,αλλα ειναι αργο και πολυ ατμοσφαιρικο,με ηθοποιους που ανταποκρινονται πολυ καλα και τον Oldman ως πρωταγωνιστη να παιζει ενα ησυχο,μονιμως σκεπτικο και προσηλωμενο στο εργο του χαρακτηρα.
Το λεω ξεκαθαρα οτι δεν ξετρελαθηκα με την εννοια να παραμιλαω,αλλα σιγουρα ειναι μια πολυ καλη κι ενδιαφερουσα ταινια,αν σας αρεσουν οι ταινιες με πολιτικη κατασκοπια.
Y.Γ.Το ‘‘Μurder By Death’’ ειναι ο ορισμος της whodunnit μαυρης κωμωδιας και οσοι παιζουν cluendo η παιχνιδια με ιστοριες μυστηριου,να το δουνε.
Crimson,αν σου αρεσε,δες και το ‘‘Clue’’.
Ειναι στο ιδιο υφος!