lock stock ??? Εννοείς το “[B]ΔΥΟ ΚΑΠΝΙΣΜΕΝΕΣ ΚΑΝΕΣ[/B]” του 1998 (νομίζω)…
Α-Σ-Φ-Α-Λ-Ω-Σ!!!
Ρητορική η ερωτησή σου, (ξανα) ασφαλώς…
Αν νομιζεις οτι πειστηκα πως ο Ben Stiller ειναι καλυτερος ηθοποιος απο τον Φραγκισκο Μανελη και οχι ισαξιος,εισαι γελασμενος!
Εντωμεταξυ ,κατι σου εχω στειλει και περιμενω,ε?
Έγινε μια από τις ομορφότερες εικαστικά ταινίες του παγκόσμιου κινηματογράφου. Έγινε ένα από τα μεγαλύτερα trips που μπορεί να βιώσει άνθρωπος εκεί έξω. Η οπτικοποίηση του “Dopesmoker” των Sleep ας πούμε. Κινηματογράφηση παραισθήσεων. Πάνω κάτω αυτά που είπε κι ο Νίκος πιο πάνω δηλαδή. Εμπειρία που όμοια της δύσκολα ξαναζεί κάποιος. Αριστουργηματικό.
[B]Battleship[/B]
Βλαχοαμερικανάκι πάει στο ναυτικό και πάνω που πάνε να τον διώξουν από τις πολλές μαλακίες που κάνει εξωγήινοι αποφασίζουν να κάνουν επιδρομή στην γη. Μασάνε όμως τα ναυτάκια από αυτά ωρέ; Όχι βέβαια και μέσα από υπερβολικά αντίξοες συνθήκες που περνάνε στην οθόνη με την μορφή ψαρωτικών εφέ θα σώσουν τον κόσμο από μια ακόμα καταστροφή με το βλαχοαμερικανάκι που λέγαμε πρωταγωνιστή. Α ναι τους βοήθησαν και κάτι Γιαπωνέζοι κάπου στην πορεία. Βασικά δεν νομίζω πως μπορώ να σχολιάσω και πολλά, το story τα λέει όλα. Με ανάλογη χαβαλέ διάθεση η ταινία, που είναι κάτι μεταξύ σεναρίου του Armaggedon και σκηνοθεσίας του Transformers, μπορεί να γίνει απόλαυση και να μην καταλάβεις για το πότε πέρασε το 2ωρο, αλλιώς ούτε συζήτηση. Εγώ καλά πέρασα πάντως. Τέλος η Ριάνα ουσιαστικά κλέψει τον ψωμί της Μισελ Ροντριγκεζ με ένα ρόλο κομμένο και ραμμένο στα μέτρα της δεύτερης. Το μόνο που αναρωτιέμαι είναι τι διάολο κάνει εδώ πέρα ο Λιαμ Νισον σε ένα τραγικό ρόλο.
Φιξντ
Τι να το κάνεις ούτε δείγμα από αυτά δεν βλέπεις στην ταινία
Σκατά τότε. Καλύτερα το videoclip του “Hard” με Rihanna με βρακί, δίκωχο και οπλασκήσεις.
[B][U]Τropa de Elite (Επίλεκτοι)[/U][/B]
Bραζιλιάνικη , πρώτο βραβείο στο Βερολίνο το 2008.Αγνή επίλεκτη ομάδα αστυνομικών τύπου SWAT, εναντίων έμπορων ναρκωτικών στις φαβέλες, διευθαρμένων απλών αστυνομικών κλπ. Η ταινία απ’ το πρώτο δεύτερολεπτο (με το εισαγωγικό soundtrack και τη γραμματοσειρά του τίτλου με τη νεκροκεφαλή) ως το τέλος , είναι η χαρά των στρατό/αστυνομό-κα**ων. Στρατιωτική πειθαρχία, αρρενωπά αγόρια, παραγγέλματα για ανύψωση “ηθικού”, προβολή του ιδεώδους του αγνού μάχιμου επίλεκτου. Πλάκα είχε και ο αντισυστημικός φοιτητής επίλεκτος , που τα βάζει με όλη την τάξη, που αποτελείται από αριστερίζοντα πλουσιόπαιδα(!) , υποστηρικτές των εμπόρων ναρκωτικών και μελετητές του “Discipline and Punish” του Foucault.
Επειδή κάποιες κριτικές μιλάνε για απλή προβολή της φτώχειας , πείνας , βίας , εγκληματικότητας , διαφθοράς κλπ κλπ στις βραζιλιάνικες φαβέλες, η σκοπιμότητα του σκηνοθέτη και η πλευρά που παίρνει φαίνεται μόνο απ’την ύπαρξη του Tropa de Elite 2. Σκηνοθετικά πάντως είχε πολύ ρεαλιστικές και δυναμικές σκήνες δράσης και βίας.
Πιο πολύ Disney ήταν. Φουλ παιδικό ενώ περίμενα να έχει τουλάχιστον 2-3 σκηνές πιο “edgy” ιφ γιου νόου γουάτ άι μιν.
αφου την χωνεψα μπορω να συμφωνησω μαζι σου…πραγματικο mindfuck πολυ μπροστα ο Kubrick
Swift as the wind. Quiet as a forest. Fierce as fire. Immovable as a mountain.
Πολυ καλη ταινια, οι τοποθεσιες, τα χρωματα, τα εξωτερικα περιβαλλοντα και το στησιμο σε αυτα (και σε ολη την ταινια) εξαιρετικα. Παρα την μεγαλη διαρκεια δεν κουρασε ιδιαιτερα. Ο σωσιας του Shingen ανατριχιαστικος στο τελος. Γενικοτερα, θετικο προσημο, βαριεμαι να γραψω δυο αραδες παραπανω :Ρ
χθες ειδα το killer joe!μην τολμησει κανεις κ το δει
μεγαλη ταινια.-
Δεν ενθουσιάστηκα τελικά. Μου φαίνεται ότι την τραβάνε με το ζόρι την ταινία. Κάνει κοιλιά, έχει φουλ αργόσυρτα σημεία χωρίς κανένα απολύτως λόγο και νομίζω πως αν δεν υπήρχε και ο Κασέλ που ξέρει να συμμαζεύει λίγο τέτοιες ταινίες δε θα είχε ασχοληθεί ιδιαίτερα κανείς μαζί της. Αυτά τα ολίγα…
Αν αναλογιστει κανεις οτι το 90 % των ταινιων που κυκλοφορουν τα τελευταια χρονια ειναι μετριες εως σκουπιδια, το Κiller Joe ειναι ταινιαρα!
σαν το σκιαδαρέση φαίνεται ο κασέλ στην αφίσα
Kαμια λογικη στο αποπανω ‘επιχειρημα’ αλλα κραταμε τις 5 τελευταιες λεξεις…
Το Killer Joe είναι η έκπληξη της χρονιάς.
Τα μεγάλα πνεύματα συναντώνται! Την είδα χθες βράδυ στο σπίτι ενός φίλου ο οποίος μας την εξεθείαζε. Ήταν αρκετά καλή αλλά όχι αντάξια της διαφήμισης που της έκανε ο φίλος.
Η πλάκα είναι ότι το πρώτο μισό με το ζόρι το παρακολούθησα διότι είχαμε μετατρέψει το θριλεράκι σε τρελή κωμωδία από τα γέλια και τα πειράγματα που έδιναν και έπαιρναν με τον οικοδεσπότη να προσπαθεί επί ματαίω να μας κάνει να επικεντρωθούμε στο έργο.
[SPOILER]Κάποιοι από την παρέα πρόβλεψαν επιτυχώς ότι ο Βαλέριος ήταν … Βαλέρια.
[/SPOILER]
Αυτό ακριβώς! Είνια αρκετά προβλέψιμη ταινία και αποτυγχάνει το όλο μυστήριο που θέλει να δημιουργήσει.