Τι dvd/ταινία στην tv είδατε σήμερα...;;;

AOYA

Ταινία που ποτέ δεν ασχολήθηκα τόσο καιρό και το έκανα χθες για πρώτη φορά, σε φάση να μην ξέρω καν υπόθεση και απλά να ξέρω σκηνοθέτη και τον πρωταγωνιστή.
Ομολογώ πως κατά την διάρκειά της αν και υποψιαζόμουν την ανατροπή την θεωρούσα κατώτερη των περιστάσεων, τα πάντα όμως διαγράφτηκαν στο τελευταίο 20λεπτο και την τελευταία σκηνή.
Μιλάμε για ένα αριστούργημα, και είναι και ταινία που δεν έχει και τις τέλειες ερμηνείες να την απογειώσουν.
Οπωσδήποτε και άλλες προβολές.

*πρέπει να ξαναδώ και το Brazil, δεν θυμάμαι σχεδόν τίποτε!

Χα, χα, κι εγώ προχτές το είδα αυτό πρώτη φορέ, ρε. Καλά, στις πρώτες σκηνές έπαθα πλάκα με την εικόνα και τα εφέ, όλα τα λεφτά το σκηνικό που είχαν στήσει. Και τελικά η ταινία δεν έχασε ούτε σε πλοκή, ούτε σε ‘‘φιλοσοφικά ερωτήματα’’ (να το θέσω έτσι), ήταν καθ’ όλη τη διάρκεια πολύ δυνατή. Αλλά ειδικά ο συνδυασμός space synthesizer ήχων και του φουτουριστικού Los Angeles νομίζω ήταν το κάτι άλλο.

Κι εγώ το ‘‘Brazil’’ έχω στα υπόψη να κατεβάσω τώρα. Γενικά επειδή δεν παίζουν φράγκα έχω πάρει σβάρνα όλα αυτά τα topics και ψάχνω για ταινίες.

Τυχεροί είστε που βλέπετε έπη σαν το Μπλέιντ Ράνερ και το Μπραζίλ για πρώτη φορά. Απολαύστε το. Τέτοιες ταινίες και συναισθήματα σπανίζουν.

Χθες βράδυ…

Να πω ότι το είδα με θετική διάθεση αλλά με άφησε μάλλον αδιάφορο. Μάλιστα κατόπιν προτροπής προς την παρέα, πριν από αυτό είδαμε ένα επεισόδιο της πρώτης σεζόν του TOS (the corbomite maneuver). Ως καμμένος trekkie έχω να πω ότι:

Ο J.J. απέδωσε τις δέουσες τιμές και προσοχή στους χαρακτήρες. Υπήρξε προσπάθεια να κρατηθεί μια συνέχεια με όσα γνωρίζαμε ως τώρα από το σύμπαν του Σταρ Τρεκ. Ωστόσο το σενάριο έμπαζε, πολλές εύκολες λύσεις, δεν υπήρχε βάθος. Ο Spock Prime ειλικρινά δεν ξέρω που κόλλαγε. Ίσως ήταν η μόνη λύση στην ιστορία για να εμφανιστεί στην ταινία ο μέγας Leonard Nimoy. Κατά τα άλλα οι ερμηνείες ήταν καλές έως πολύ καλές. Ξεχώρισα τον Σποκ, το Μακόυ και τον Σκότυ. Δεν κατάλαβα τον Ερικ Μπάνα και τη Γουαινόνα ως που είδα τα ονόματά τους στα credits. Όσο για το τριγωνάκι Κερκ-Ουχούρα-Σποκ, είναι κι αυτό παρμένο από το TOS, αν και εκεί δε θυμάμαι τόσο τρυφερές στιγμές ανάμεσα στην Αφρικάνα και το Βολκάνιο. Η ζυγαριά έκλεινε προς τον κυβερνήτη…

…αυτό τό’δε κάποιος το Σαββάτο βράδυ στο Star

…πολύ καλό, καιι άκρως διασκεδαστικό, για την ώρα προβολής του
:):!:

‘‘Duvar’’(1983) του Yilmaz Güney

Δεν εχω λογια να περιγραψω αυτην τη συγκλινιστικη τουρκικη ταινια,που γυριστηκε στη Γαλλια μετα κοπων και βασανων και που μεχρι προ τινος ηταν απαγορευμενη στην Τουρκια και δεν ειχε προβληθει.
Στην Τουρκια που τελει υπο αυστηροτατο στρατιωτικο καθεστως μεταφερομαστε σε μια φυλακη οπου συστεγαζονται απαντες,δλδ ανηλικοι,αντρες και γυναικες μαζι και στην οποια επικρατουν εξαιρετικα απανθρωπες συνθηκες πονου,εκμεταλλευσης,αυστηροτητας και σκληροτητας.
Η ταινια ειναι γυρισμενη κατα τετοιον τροπο που σου αφηνει μια αισθηση ντοκυμαντερ με την παραστατικοτητα και το ρεαλισμο που την περιβαλλουν ωστε νομιζει κανεις οτι βρισκεται μεσα στη φυλακη και τα παρακολουθει ολα αυτα σαν τριτος.Τα παδια αντιμετωπιζονται ως ζωα κυριολεκτικα,δεν εχουν φαγητο,νερο να πλυθουν,τα σαπιζουν στο ξυλο και τουε φερονται παρα πολυ ασχημα.Αυτο εχει ως αποτελεσμα το ιδιο το κρατος να γεννα την αντιδραση και τον τρομο.Καποιες σκηνες συγκλονιζουν πραγματικα και η ταινια ειναι γεματη απο συναισθημα.Ο ιδιος ο σκηνοθετης ηταν πολιτικος κρατουμενος κι απεδρασε απο τη φυλακη οποτε η ταινια εχει κι αυτοβιογραφικα στοιχεια.
Αν μισει κανεις τους μπατσους και τις δυναμεις καταστολης,αυτη ειναι μια ταινια ‘‘κερασακι στην τουρτα’’.
Μισος και μονο μισος για τα κοπροσκυλα που πληρωνονται για να σακατευουν κοσμο και να σπερνουν τη δυστυχια.
Αναμφιβολλα μια απο τις καλυτερες ταινιες με φυλακες που εχουν γυριστει και μια ταινια ‘‘δριμυ κατηγορω’’ εναντια στο πολιτικο και σωφρονιστικο συατημα της Τουρκιας εκεινης της περιοδου.

Highly recommended!

[B][U]To Kill A Mocking Bird (Robert Mulligan)[/U][/B]

Άργησα αλλά το είδα… Σε μια μικρή επαρχιακή αμερικάνικη κωμόπολη, όπου οι αγρότες ανταλλάσσουν ακόμα προϊοντα αντί για χρήματα, οι έγχρωμοι (και όχι μόνο) είναι ακόμα πολίτες Γ’ κατηγορίας, και οι δεισιδαιμονίες με την αμάθεια βασιλεύουν…ένας δικηγόρος αναλαμβάνει την υπεράσπιση ενός έγχρωμου σε υπόθεση βιασμού. Δικηγόρος και ταυτόχρονα πατέρας ο [B]Gregory Peck[/B], προσπαθεί να διδάξει στα παιδιά του τις αρχές της ισότητας και της αλληλεγγύης , σε μια κοινωνία που διδάσκει τα αντίθετα. Έχει στοιχεία μεταφυσικά αλά Χίτσκοκ, αλλά καταλήγει σε δικαστικό κοινωνικό-πολιτικό θρίλερ. Τα παιδιά κλέβουν την παράσταση, και δίνουν τις λύσεις στο πως θα έπρεπε να 'ναι δομημένη η (τοπική) κοινωνία…

[B][U]About Elly - Asghar Farhadi[/U][/B]

4 νεαρά ζευγάρια αφήνουν την Τεχεράνη, για να περάσουν ένα Σ/Κ σ’ ένα καλοκαιρινό θέρετρο, ώσπου κάτι αναπάντεχο συμβαίνει και διαταράσσει την ηρεμία και τα πιστεύω τους… Απ’ τον δημιουργό του “Un Separation” , παρόμοιας λογικής ταινία. Η υποκειμενικότητα της αλήθειας , σε αντιδιαστολή με την απόλυτη φύση του Κορανίου… Όμορφη ταινία, μια άλλη πιο εκσυγχρονισμένη ματιά της Ιρανικής κοινωνίας, μακρυά απ’ τον “οριενταλισμό” και την οπτική της …Bigelow , εκεί όπου ακόμα και η μαντίλα μοιάζει στοιχείο πολιτιστικής κληρονομιάς και όχι καταπίεσης των γυναικών… Πόσο κοντά είναι στην αλήθεια, δεν ξέρω…

Αυτό είναι ότι πιο αξιόλογο έπαιξε ο Michael Jai White μετά το θρυλικό Black Dynamite (το Mortal Kombat: Legacy δε μετράει), παρέα με τον Christian Slater κλπ. Γενικά προς κωμωδία φέρνει η ταινία, στήνουν μιά κομπίνα με σκοπό τη κλοπή χρημάτων. Ξεχωρίζει για τους χαρακτήρες και την κατά κάποιο τρόπο 70s αισθητική της.

…’‘Hellraiser VIII’’:):!:

Εκπληκτικο…
Phoenix τα ισοπεδωνει ολα απτις καλυτερες ερμηνειες που εχω δει ever.
Τα θεματα που πιανει η ταινια ειναι τοσα πολλα κι ομως νιωθεις οτι τπτ δε καλυπτεται επιφανειακα στο τελος της…
Πιστευω απτις ταινιες που αξιζουν παραπανω προβολες.

Επισης ποια η διαφορα να γυριζεις ταινια σε 65mm?

Το να έχεις μεγαλύτερο μήκος φιλμ από το συνηθισμένο (συνήθως χρησιμοποιείται 35ρι ή 16ρι) σημαίνει λιγότερο ξεχείλωμα κατα την προβολή σε μεγάλη οθόνη, αρα και περισσότερη λεπτομέρεια/καλυτερη ανάλυση της εικόνας

[CENTER]

[/CENTER]

Ωραίο ταινιάκι, του κατά τα άλλα ψιλοαδιάφορου για 'μένα Χάλστρομ, βγάζει αρκετό γέλιο, Έμιλι Μπλαντ καρδούλες, Γιούαν θεούλης ακόμη μια φορά.

καλο ηταν…διδυμο-εγγυηση…:smiley:

καλο ηταν… διδυμο εγγυηση…:smiley:

Αυτό περίμενα να είναι πιο δραματικό, τελικά βγήκε ευχάριστο και συμπαθητικό. Δείχνει πως ο γεράκος που έπρεπε να μπει γεροκομείο, δέθηκε τελικά με το ρομπότ που του κάναν δώρο να τον φροντίζει. Τόσο που σχεδόν ζήλεψα.

[B]American Psycho[/B]

Ναι είμαι ότιναναι που είδα τώρα αυτήν την ταινία. Έπος!

…υπεργαμάτο:):!:

Πολύ σεξ και χρώμα σε ένα σενάριο που θα ήθελε να είναι του Lynch. Αν και δε φτάνει ούτε το Enter the Void. Περισσότερο για μπαϊσέξουαλ είναι. Την είχα κατεβάσει και παλιότερα αλλά για κάποιο λόγο διεγράφη. Την είδα τελικά γιατί παίζει μία ηθοποιός που μου αρέσει. Μαζί με δύο μπέργκερ και μία κόκα κόλα, έτσι πέρασα το σαββατόβραδο.

το δα και γω
ωραιο ητανε
παρα τις αφελειες και τα κλισε του
και οντως η εμιλυ μπλαντ
ειναι απο τις πιο ερωτευσιμες ηθοποιους τωρα…

[SPOILER]
δεν καταλαβα γιατι κοτζαμ σειχης ηθελε consultant και επρεπε να συνεργαστει με την αγγλικη κυβερνηση?[/SPOILER]