για μεσημερι στο σταρ καλη θα ηταν… πιο κοντα σε οικογενειακη περιπετεια παρα σε sci-fi ταινια…
Τόσο καλό το The Conjuring?
Έλεγα να το δω σινεμά αλλά [U]αυτό[/U] το τρέιλερ δε με πολυέψησε + ότι έχω καιρό να δω καλή ταινία του είδους
Σε [U]αυτό[/U] το τρέιλερ που τσέκαρα τώρα φαίνεται ότι θα μετρούσε σε αίθουσα
White House Down.
Το περιμενα αλλη μια wannabe die hard αμερικανια (οπως ηταν το olympus has fallen πχ), αλλα ξεφευγει αρκετα απο αυτο.
Tα σπασε αγρια.
Emmerich σκηνοθετης,δηλαδη ανελεητη καταστροφη,χαμος και πουτανα ολα, και με αρκετο χαβαλε και χιουμορ. Kωλολεει αν ψηνεστε για εφετζιδικη ταινια δρασης.
[B]FOLLOWING - 1998 - Christofer Nolan[/B]
Μου κάνει εντύπωση που (μετά από μια γρήγορη αναζήτηση) δεν έχει αναφερθεί κάπου το σκηνοθετικό ντεμπούτο του Νόλαν (επίσης συγγραφέας και παραγωγός) στις ταινιίες μεγάλου μήκους.
Νομίζω ότι όσοι αγαπάνε το noir θα εκτιμήσουν ιδιαίτερα αυτήν την ασπρόμαυρη ταινία που περιστρέφεται -επιφανειακά έστω- γύρω από την νοσηρή ανάγκη κάποιων ανθρώπων να (παρ)ακολουθούν τυχαία άτομα στον δρόμο.
Κυλάει αβίαστα, έχοντας βέβαια τα κενά της μιας και είναι ντεμπούτο άλλωστε και μάλιστα σχετικά μικρής διάρκειας. Νομίζω είναι εμφανές ότι ο Νόλαν χρησιμοποίησε αρκετές ιδέες από εδώ (επεκτείνοντας τις και προσθέτοντας τα τρικ με τον χρόνο) για να φτιάξει δύο χρόνια μετά το Memento.
όχι, δεν είναι ΤΟΣΟ καλό. άλλη μια ταινία εξορκισμού είναι, με όλα τα κλισέ και τις “πρωτοτυπίες” που θα περίμενε κανείς. αν το ξεπεράσεις αυτό θα το διασκεδάσεις νομίζω, εννοείται βέβαια ότι σε σινεμά θα λέει πολύ περισσότερο.
Πολυ Ευχαριστη ταινια για μια κρυα Κυριακη και αραγμα.
Ενω ξεκινησε παρα πολυ δυνατα και θεαματικα, δυστυχως οσο περνουσε η ωρα επαιρνε την κατιουσα.
Πολλες τρυπες, πολυ κακο τελος και γενικα ενα μπερδεμα που ουτε αυτοι ξερουν πως θα το τελειωναν…
Γενικα παντως ωραιο κονσεπτ, what if οι magicians ηταν κλεφτες κλπ, με εντυπωσιακα εφε και σκηνικα απλα μη περιμενετε μεγαλο φιναλε.
ηθελα καιρο να τη δω, ειναι απο τις καλυτερες ταινιες με θεμα τη μαφια που εχω δει…
γαμει το following… κρισπ, πριν απο αυτο ειχε γυρισει καποια short… το doodlebug τα σπαει…
http://www.youtube.com/watch?v=-WhKt_CkXD0
Άλλο ένα novel μεταφέρεται στη μεγάλη οθόνη, και οι συγκρίσεις με Twilight αλλά και Harry Potter (λόγο μαγείας) αναπόφεκτες. Η βασική διαφορά τους είναι ότι εδώ έχουμε shadowhunters αντί για vampires ή λυκανθρώπους (οι οποίοι υπάρχουν αλλά δεν πρωταγωνιστούν). Τη πρώτη ώρα μπορώ να πω ήταν οκ, τη δεύτερη μπλέκουν και τα συναισθηματικά στοιχεία και θυμίζει λίγο Twilight. Σαφώς είναι κάπως ανώτερο, αλλά νομίζω στο ίδιο κοινό απευθύνονται, έφηβους γκοθάδες.
Χριστούγεννα κυκλοφορεί η συνέχεια, λόγο ανυπομονησίας και για να ξέρω τι παίζει, είδα το πρώτο (αν και είναι του 2004). Προς έκπληξη μου το βρήκα αξιόλογο. Η όλη ταινία περιστρέφεται γύρω απ’τη ζωή του κεντρικού παρουσιαστή ειδήσεων, με την ομάδα του, το φλερτάκι του, και τα μπλεξίματα του ενάντια σε άλλους δημοσιογράφους. Έχει μία ζεστή ατμόσφαιρα της Αμερικής στα 70s που το κάνει συμπαθητικό.
Αυτή την είχα βάλει στο μάτι καιρό, τώρα κατάφερα να τη δω. Είναι μία δυναμική ταινία δράσης, όπως πρέπει, χαμό, εκρήξεις, πιστολίδι. Το μοναδικό αρνητικό που βρίσκει κανείς είναι το σενάριο, το οποίο ναι μεν έχει βάθος, αλλά κάπου καταντά περίπλοκο ίσως λόγο πολλών ιδεών και μπερδεύει λίγο. Βασίζεται σε σειρά που έπαιζε το 80 και μάλλον δε ξέραν τι να πρωτοδείξουν. Κατά τ’άλλα ο Liam Neeson είναι συμπαθητικότερος απ’το Taken, ενώ σταθερή αξία κι ο Bradley Cooper.
κωμωδία είναι
Κάνει μπαμ κι απ’τις φάτσες.
απο τη κριτικη σου οχι. Πιο πολυ για κοινωνικο αντε για ρομαντικη κομεντί.
^ Να βλεπα τον Γουίλ Φέρελ σε ρομ-κομ και τι στον κόσμο ε.
Το πιο κοντινό που έχει κάνει σ’ αυτό είναι το Melinda & Melinda - από τις λίγες συμπαθητικές στιγμές του κατά τ’ άλλα αχώνευτου Γούντι Άλλεν.
After Earth
Σε αυτό έπεσε άγριο θάψιμο και σε συνδυασμό με το κακό σερί του Σαμαλαν αλλά και τις φήμες για ταινία-παραγγελία του Smith με σκοπό την προώθηση της Σαιεντολογίας κάπου επηρεάστηκα όταν έκατσα να την δω.
Δεν είναι το έκτρωμα που περίμενα. Ενδιαφέρον story και ωραία απεικόνιση μιας διαφορετικής μελλοντικής γης χωρίς ανθρώπους όπου κυριαρχούν τα ζωώδη ένστικτα και… αυτά. Οι αδύναμοι χαρακτήρες, τα απλοϊκά μηνύματα περί φόβου και αυτοκυριαρχίας ρίχνουν την ταινία όπως και η χειρότερη ερμηνεία στην ιστορία του κινηματογράφου (και δεν υπερβάλω καθόλου) από τον γιο του Will Smith που ελπίζω να μην τον ξαναδώ σε ταινία.
Monsters University
Αρκετά διασκεδαστικό, όχι καλύτερο από το πρώτο αλλά κυλάει κάτι παραπάνω από ευχάριστα η ώρα. Έχει κάτι από τα παλιά teen movies του hollywood. Πάντως η pixar φαίνεται πως έχει ξεμείνει από ιδέες και ευτυχώς για αυτή που έχει δημιουργήσει μερικούς καλούς χαρακτήρες στις προηγούμενες ταινίες τις και μπορεί και στηρίζει ακόμα ταινίες σε αυτούς.
ειναι λιγοτερο απο μιαμιση ωρα κ βαρεθηκα τη ζωη μου… νομιζω οτι μαζι με τη δευτερη ειναι οι χειροτερες της σειρας κ μπαζει απο παντου…
ενδιαφερουσα post-apocalyptic (?) ταινια, εχει καποιες πολυ δυνατες στιγμες με αποκορυφωμα την τελευταια σκηνη… και στο τελος εισαι καπως ετσι…:-s
Δύο ακόμα πασίγνωστες φυσιογνωμίες, που σίγουρα δεν είναι κωμωδίες:
Αυτή μπορούσα να τη δω και νωρίτερα, κακώς που την άφησα για τώρα, αλλά anyway. Μετά το Origins ο Wolverine επιστρέφει, φέρνωντας μαζί και κάτι από Ιαπωνία. Εκεί λαμβάνει χώρα η ταινία, με την ιστορία να έχει αρκετό βάθος, και τη δράση αν και μη συνεχόμενη να συναρπάζει. Η ώρα κυλάει γρήγορα, και τελικά έχουμε μία ολοκληρωμένη περιπέτεια είτε είστε λάτρεις του ήρωα της Marvel είτε όχι. Το μόνο απογοητευτικό που μπορεί να βρουν οι fans, είναι ότι δε συμμετέχουν άλλοι γνωστοί χαρακτήρες πλην της Viper, του Silver Samurai και της Jean Grey ελάχιστα.
Και συνεχίζουμε με τον γνωστό ήρωα της DC όχι σε νέες περιπέτειες φυσικά. Είναι η ιστορία που ξερουμε όλοι, αλλά με καινούργιους ηθοποιούς. H μόνη διαφορά που εντοπίζει κανείς είναι ότι φέρνει κάπως περισσότερο σε sci-fi αυτή τη φορά. Βλέπουμε και διαστημόπλοια να κατεβαίνουν, πολλά εφέ και καταστροφές εκτός απ’το ξυλάκι, παραβλέπωντας λίγο τον ανθρώπινο παράγοντα του Κλαρκ Κεντ. Γενικά ήταν αρκετά ικανοποιητικό κι ας ξεκινά μετά τη μιάμιση ώρα το γλέντι. Το θέμα είναι πως πλέον τον έχουμε μάθει απ’έξω τον Superman, ευτυχώς στο επόμενο θα δείξουν κάτι εναλλακτικό.
Δες τον τοτε σε ενα βιντεοκλιπ
[SPOILER]Μαλακες μιλαει. Ενταξει Γουιλ μπορεις να σταματησεις την εκπορνευση του παιδιου σου, ειναι φανερο οτι ειναι ενας σουαγκερ που θα αποτυχει σε ο,τι κ αν κανει οσο κ αν τον σπρωξεις[/SPOILER]
ψόφος τώρα!!!
το σουπερμαν ειδα και εγω χθες το βράδυ. δεν ηταν και άσχημο. το the quiet earth περιμένει εδω και καιρό
Χθες είδα αυτό. Πολύ ωραία ταινία. Μου άρεσε το πώς προχώραγε η ιστορία, η ηθοποιία, η χρήση του soundtrack και η όλη αισθητική.
[SPOILER]Δεν μου άρεσε εκεί που έδειξε τα φλασμπακς για να δείξει ότι κατάλαβε ο άλλος πως η Χάννα δεν ξέρει να διαβάζει. Εγώ το είχα καταλάβει πολύ νωρίς και πιστεύω και οι περισσότεροι.
Επίσης νομίζω εκεί που άλλαξε ο ηθοποιός, η διαφορά τους ήταν μόνο δέκα χρόνια μετά οπότε με χάλασε λίγο.[/SPOILER]