“L’armata Brancaleone” του 1966 με Vittorio Gassman κ Gian Maria Volonté.
Μιλάμε για τρελό κάψιμο. Μάλλον οι Monty Pythons χρωστάνε αρκετά σ αυτό. Σουρεάλ τραγελαφικές καταστάσεις!
…’‘Το Αίμα Βαφηκε Κόκκινο’’…για άλλη μια φορά η σκηνοθεσία, το σενάριο, οι ερμηνίες, φανέρωσαν το γιατί αυτή η ταινία είναι απ’τις κορυφαίες Ελληνικές ταινίες μετά απ’τα αριστουργήματα των Τζαβέλα, Κακογιάννη:):!:
Η παρανόμα αντεπιτίθεται. :roll:
Πρώην μαφιόζα οικογένεια με τον Ρόμπερτ Ντε Νίρο σε ρόλο (σαδιστικά) ευαίσθητου πατερούλη και τη Μισέλ Πφάιφερ σαν (πυρό)μανούλα, βρίσκεται υπό την επίβλεψη του πράκτορα του FBI Τόμμυ Λι Τζόουνς που σκοπό έχει να τους προστατέψει στη προσπάθεια τους να ξεκινήσουν νέα ζωή. Τους έχουν όμως μείνει οι κακές συνήθειες από το παρελθόν, και τα μπλεξίματα δεν αργούν. Δεν είναι ούτε τόσο κωμική, ούτε έχει βάθος το σενάριο. Σίγουρα πάντως τη προτιμώ απ’τη προηγούμενη του ηθοποιού (Killing Season), ο οποίος δυστυχώς αναλώνεται σε μετριότητες.
Έχωντας δει το Prisoners χτες, είπα να τσεκάρω τι άλλο έπαιξε ο Jake Gyllenhaal σαν μπάτσος. Μόνο που η ταινία εδώ είναι ότι πιο ρεαλιστικότερο υπάρχει με αυτό το θέμα, αφού μοιάζει με ντοκιμαντέρ και είναι γυρισμένη και με POV κάμερα. Θυμίζει μία σειρά που έδειχνε η τιβί παλιότερα με αληθινούς μπάτσους, καταδιώξεις και περιστατικά. Καταλήγει και σε δράμα, γιατί παρ’όλη τη δράση που έχει η δουλειά, παραμονεύει πάντα ο κίνδυνος. Αξιόλογη!
[B]STIGMATA (1999 - Rupert Wainwright)[/B]
Άλλο ένα κάτω του μετρίου θρησκευτικό θρίλερ, με μέτριες ερμηνείες, ελάχιστα υποβλητική ατμόσφαιρα και κυρίως κάκιστο σενάριο.
Ειδικά αυτό το τελευταίο μειονέκτημα είναι η πραγματικη αχίλλειος πτέρνα της πλειοψηφίας των ταινιών του είδους, αφού η όποια μελέτη πάνω στην οποία βασίζεται η ιστορία είναι από ελάχιστη έως ανύπαρκτη.
Εδώ η ταινία πιάνεται από 2-3 φράσεις του απόκρυφου/απαγορευμένου Ευαγγελίου του Θωμά (το οποίο κατά θεωρίες είναι η παλαιότερη και ίσως η πιο κοντινή καταγραφή των λεγόμενων του Ιησού -όποιος κι αν ήταν, είτε υπήρξε είτε όχι) και αυτό είναι. “Πραγματική Αλήθεια vs. εκκλησιαστικό κατεστημένο” και παπάρια μάντολες.
…Night Watch
…μια χαρά θριλεράκι στην σύχρονη Μόσχα
…αυτό προοριζόταν για τριλογία…βγήκε η συνέχεια
…αλλά μετά τίποτα…ξέρει κανείς αν υπάρχει και το τρίτο μέρος?
:):!:
although the rights for it were acquired by FOX, production has not started yet
το εχω λιωσει το σπορ τις τελευταιες μερες λογω ασθενειας…
πολυ καλη σκηνοθεσια απο τον αφλεκ αλλα η ιστορια δεν ειναι κατι το ιδιαιτερο…
χαβαλε ειχε αλλα μεχρι εκει, αρκετα καλος ο τζακμαν… απευθυνεται κυριως σε ηλικιες μεχρι 16 χρονων.
το περιμενα καλυτερο γιατι νομιζα οτι σκηνοθετει ο νολαν… τελικα ομως μενει οτι επιτελους ειδαμε μια καλη ταινια σουπερμαν μετα την πρωτη…
πολυ καλη ταινια τρομου με ωραιο στορυ… θα μπορουσε να ειναι λιγο πιο τρομακτικη ομως, δε με ταρακουνησε αρκετα.
και κλεινω μ’αυτο το sci fi υπερ επος… τα πρωτα 3 λεπτα ημουν σε φαση “τι μαλακια θα δω παλι σημερα” αλλα μετα το βουλωσα μια κ καλη… εξαιρετικη σατυρα σε μια πανεξυπνη ταινια που τα συνδιαζει ολα…
και στους σημερινούς 30άρηδες που μεγάλωσαν με Τζουμαρού
true dat
Πάθαμε overdose με κορεάτικα. :razz:
Psychometry γνωστό και σαν The Gifted Hands. Μετά το Blind Detective είπα να τολμήσω να ξαναδώ αστυνομικό με άλλου είδους χάρισμα αυτή τη φορά, αυτό της ψυχομετρίας. Ο νεαρός που το έχει πέφτει στα χέρια του μπάτσου πρωταγωνιστή, και συνεργάζονται με σκοπό να εξιχνιάσουν μία απαγωγή ενός κοριτσιού. Καλό μου φάνηκε, βρήκα την ιδέα κάπως αυθεντική, παίζει να τη πάρουν και αυτή οι αμερικανοί.
Killer Toon. Συνεχίζουμε με άλλη μία λίγο πρωτότυπη ιδέα, η οποία έχει να κάνει με ένα horror webcomic, το οποίο βγαίνει προφητικό και γίνεται πραγματικό. Το σκηνικό επαναλαμβάνεται χωρίς να υπάρχει δράστης και η μοναδική ύποπτος είναι φυσικά η δημιουργός του. Η ιστορία όμως είναι πιο περίπλοκη απ’ότι φαίνεται. Κι αυτό καλό μου φάνηκε, δημιουργεί ατμόσφαιρα, το τέλος μόνο ήθελε κι άλλο.
τζουμαρου δεν προλαβα αλλα μου θυμιζε κατι αντιστοιχο που εδειχνε το αλτερ, medabots νομιζω το ελεγαν…
οντοπι
μετα τα planet of the apes ειπα να πιασω τα star trek
πρωτη επαφη με το παλιο καστ του star trek…μια χαρα sci fi ταινια με εντυπωσιακα ειδικα εφε
πολυ ωραιο το σεναριο σ’αυτο… γενικα πολυ καλη ταινια…
[B]Good[/B]
Καθηγητής πανεπιστημίου στην ναζιστική Γερμανία γράφει ένα μυθιστόρημα για την ευθανασία ασθενή. Το ναζιστικό καθεστώς εκμεταλλεύεται το έργο του ως μέσο προπαγάνδας.
Μέτρια ως κακή ταινία αφού δεν ξέρει που να εστιάσει. Στο βιβλίο του καθηγητή; στην φιλία με του με έναν εβραίο γιατρό η στα διλήμματα του σχετικά με την δική του ανάμειξη στο ναζιστικό κόμμα; Ωραίος ο Viggo αλλά τίποτα άλλο. Not so GOOD.
[B]London River[/B]
Αυτή εδώ ήταν πανέμορφη και συγκινητική. Ένας μουσουλμάμος πατέρας και μια χριστιανή μητέρα ψάχνουν τα παιδιά τους στο Λονδίνο που αγνοούνται μετά την τρομοκρατική επίθεση το 2005 στο μετρό και τα λεωφορεία. H Elizabeth (η μητέρα) θα έρθει αντιμέτωπη με τις προκαταλήψεις τις όταν ανακαλύψει πως η κόρη της συνδεόταν με το γιο του μουσουλμάνου πατέρα. Πολύ καλές οι ερμηνείες των 2 πρωταγωνιστών και ειδικά αυτής της Brenda Blethyn μιας καταπληκτικής ηθοποιού και ένα μετρημένο σενάριο. Προτείνεται.
Nerdοέπος από τα λίγα. FROM HELL’S HEART I STAB AT THEE
Raw Deal με Governator
2η ταινία του σκηνοθέτη μετά το Primer, με θέμα κάποιο είδος σκουληκιού που μεταφέραν απ’τα γουρούνια στον άνθρωπο (στο ζευγάρι αυτό συγκεκριμένα). Είναι αρκετά αρτίστικ γυρισμένη, αλλά παρ’όλες τις καλές κριτικές εμένα δε μου άρεσε. Τη βρήκα αφηρημένη, σε βαθμό να μη γίνεται κατανοητή. Έπρεπε να συγκεντρωθεί περισσότερο στο θέμα που ήθελε να παρουσιάσει.
Τη ταινία αυτή δε ξέρω πως να τη χαρακτηρίσω. Είναι μία κοροϊδία του Μάλκοβιτς σαν ένας gay που παριστάνει τον Κιούμπρικ για να κερδίσει τον σεβασμό των ανθρώπων, γιατί στη πραγματικότητα είναι ότι χειρότερο. Ο ηθοποιός βγάζει όλο του το πουστριλίκι για να γίνει πιστευτός. Σαφώς δεν αγγίζει άλλες καλύτερες του, αλλά είχε ενδιαφέρον απλά και σαν ιδέα.
Και κλείνουμε με τον Νικολή τον Κέητζ, παρέα με το συνεργάτη του και τη κορούλα του, σε ρόλο απατεωνίσκου. Μέστην ανασφάλεια, γεμάτος τικ και ψυχολογικά με τη καθαριότητα, γνωρίζει το παιδί του και αλλάζει τη ζωή του. Τέτοιοι προβληματικοί ρόλοι του ταιριάζουν, κι όχι ταινίες δράσης τύπου Ghostrider.
Και εγώ αυτό είδα μόλις πριν λίγο. Εντάξει γάμησε η ταινία. Τουλάχιστον ισάξια με τις 2 προηγούμενες από την corneto trilogy. Το φινάλε θα μπορούσε να είναι λιγάκι καλύτερο μόνο αλλά οκ,
κλαιν ρε. γάμησε στεγνά. στα πρώτα 29 λεπτά νόμιζα οτι ο γκαρι ήμουν εγω
:lol::lol: η αλήθεια είναι ταυτίζεσαι εύκολα μαζί του. Η δικαίωση όλων των looser είναι ο πούστης.
[SPOILER]Η σκηνή με την τελευταία μπύρα ήταν ότι καλύτερο είδα φέτος, στο πετσί σου την νιώθεις, Η αμέσως επόμενη με την φωνή του εξωγήινου όμως δεν τράβηξε και τόσο και η τελευταία που παραγγέλνει τα νερά άφησε μια μικρή πικρή γεύση[/SPOILER]