Τι dvd/ταινία στην tv είδατε σήμερα...;;;

το 12 years a slave ήταν μια ευθεία γραμμή. πιο ευθεία και από καρδιογράφημα νεκρού. ολα ωραία, ολα καλά, ολα προβλεπέ και πάμε για όσκαρ! τραγικό

Όπως είπα και πριν ξέρω πως μερικοί διαφωνείτε… απλά έχετε άδικο :lol:

:stuck_out_tongue: :stuck_out_tongue:

Coffee and Cigarettes του Jim Jarmusch

…άτομα κυρίως ανά δύο, που πίνουν καφέ, καπνίζουν, και μιλάνε για διάφορα θέματα…μερικά είναι απλά απολαυστικά…κυρίως το ζευγάρι Iggy Pop Tom Waits

:):!:

Οντας φαν των sci fi thrillers περιμενα πως και πως και πως να δω το Last Days on Mars.
Μετα απο ενα δυνατο Gravity προσφατα περιμενα αλλο μια ωραια ταινια παρεμφερους genre.
Η ταινια ξεκιναει πολυ καλα; μια αποστολη στον Αρη μολις ολοκληρωσε την 6μηνη ερευνα της και προκειται να εγκαταλειψει τον κοκκινο πλανητη. Δυστυχως μια last minute ανακαλυψη τους χαλαει τα σχεδια (και τις ζωες! :open_mouth: ) . Ενω ειχε ολα τα φοντα να γινει μια ωραια ταινια κατεληξε ενα ανοστο zombie-in-space-been-there-seen-that. Παρολαυτα οι λατρεις του ειδους θα παρουν τη δοση τους!

Μιας και εχετε ενθουσιαστει με το Snowpiercer, καντε τον κοπο και δειτε τις υπολοιπες ταινιες του σκηνοθετη, ειναι ολες εξαιρετικες!

Ναι και δώστε βάση στα “Memories Of A Murder” και “Mother” που είναι αδιανόητες ταινιάρες.

Έχω δει μόνο το Host και το Memories of A Murder. To πρώτο το είχα δει όταν είχε πρωτοβγεί και δεν το θυμάμαι καθόλου, θυμάμαι μόνο ότι μου άρεσε. Το Memories το είχα δει πρόσφατα και ναι είναι αδιανόητη ταινιάρα.

Ωραίο είναι και το the Host

Χθες είδα αυτό πάντως και έμεινα μαλάκας.

Ιncendies

Το οποίο ξεκινάει σαν μια απλή ιστορία όπου 2 αδέλφια στον Καναδά ψάχνουν να βρουν τα μυστικά της μητέρας τους αφού αυτή πέθανε και τους άφησε μια διαθήκη-μυστήριο. Η διήγηση θα δοθεί σε 2 παράλληλες ιστορίες, από την μια τα παιδιά που ψάχνουν το παρελθόν της μητέρας τους στην μέση ανατολή και από την άλλη την ίδια την ιστορία της μητέρας τους από την στιγμή που ξεκινάει η δική της περιπέτεια όταν ήταν αρκετά νέα.

Δεν είναι ότι δεν έχουμε δει παρόμοια story στον κινηματογράφο, αλλά εδώ ο τεράστιος αυτός σκηνοθέτης που λέγεται Denis Villeneuve (έχει κάνει το prisoners) καταφέρνει και το δίνει με έναν αριστοτεχνικό τρόπο, ξετυλίγοντας με μεγάλη μαεστρία τις 2 ιστορίες μέχρι την τεράστια κορύφωση των τελευταίων 30 λεπτών όπου το παρελθόν θα συναντήσει το παρόν με τις αποκαλύψεις να προσφέρουν αληθινή συγκίνηση χωρίς ίχνος εκβιαστικού συναισθηματισμού. Μέσα σε όλα θα δώσει μια πειστική εικόνα της μέσης ανατολής εκείνης της περιόδου που θα δέσει τέλεια με την οικογενειακή τραγωδία. Απλά αριστουργηματική και πλέον ο συγκεκριμένος σκηνοθέτης είναι μέσα στους αγαπημένους μου. Το Enemy, η νέα του ταινία (μόλις η 5η) στις πλέον αναμενόμενες.

το [B]incendies[/B] το ειδα πριν κατι μερες…
δεν γνωριζα περι τίνος προκειται, δεν ειχα διαβασει τιποτα σχετικα με την ταινια και απλα το εβαλα να παιξει, αφου μου το πρότειναν…
θα συμφωνησω σε ολα με τον dead…
συστήνεται ανεπιφύλακτα

:tomato::tomato::tomato:

[SPOILER][B][U]Scooby Doo: Wrestlemania Mystery[/U][/B]

Ναι,καλα διαβασατε! :stuck_out_tongue: Βασικα πριν κατι μερες πηρε το ματι μου οτι βγηκε αυτο το καρτουν. Ασε που δεν ξερω και εγω ποσα χρονια εχω να δω ταινια του Scooby,και με επιασε μια νοσταλγια… Ε,πλακα ειχε,τελικα(Scooby Doo και cheesy feeling του WWE). :p[/SPOILER]

Χωρίς καμία αμφιβολία από τα χειρότερα sequels που έχω δει στη ζωή μου.

47 Ronin- με πολυ μεγαλη επιεικεια μετρια…

Έκατσα και το είδα τελικά το [B]Mother[/B]. Φοβερή ταινία, τι να λέμε τώρα. Εξαιρετική από όλες τις απόψεις, είχε αυτό το “αρρωστημένο” που όπως και να το κάνουμε μόνο στον ασιατικό κινηματογράφο μπορείς να το βρεις.

Είδα επίσης και το [B]Escape Plan[/B] με Σταλόνε - Σβαρτζενέγκερ. Απολαυστικότατη ταινία, προσωπικά την βρήκα στο ίδιο επίπεδο με το expendables (αλλά με λίγο λιγότερη δράση). Είχε, φυσικά, μια δόση υπερβολής (όπως όλες οι ταινίες του είδους άλλωστε) αλλά σε κρατάει. Τα παππούδια μια χαρά κρατάνε πάντως και θα τολμήσω να πω πως περνάνε μια δεύτερη νιότη (ειδικά ο Αρνι έχει γαμηθεί να βγάζει ταινίες και να μαλακίζεται με βιντεάκια στο youtube τον τελευταίο καιρό). Έπαιζε και η λατρεία ο Vinnie Jones (<3) αν και στην ταινία ήταν αχώνευτος (στρατόκαυλος φύλακας γαρ). Το κωμικό στοιχείο υπήρχε και εδώ με μερικές κορυφαίες ατάκες (η αγαπημένη μου: “You hit like a vegetarian” :lol: ) και με θεούλη Άρνι να παραληρεί στα γερμανικά. Γενικά, η ώρα πέρασε ευχάριστα και αν θες να δεις κάτι ευχάριστο παρέα με μια πιίτσα και μια μπίρα είναι ό,τι πρέπει.

Περιμένωντας το The Zero Theorem, έψαξα κάτι παρόμοιο υπαρξιακό επιστημονικό και έπεσα σ’αυτή. Με το πρωταγωνιστή να προσπαθεί να συνδεθεί στον εγκέφαλο μίας κοπέλας που βρίσκεται σε κώμα. Τα καταφέρνει και κάπως έτσι ερωτεύονται, παρατά τη γυναίκα του στη πραγματική ζωή, για να βρίσκεται στο μυαλό της άλλης. Αν ήταν πιο εφετζίδικη και σύντομη θα μου άρεσε περισσότερο.

Ξόδεψαν τα καλύτερα τους χρόνια να σπουδάσουν, να γίνουν σπουδαίοι, whatever, whateverist, για να δώσουν το τελευταίο διαγώνισμα πριν κερδίσει ένας και πάρει τη δουλειά στην εταιρεία. Μόνο που δεν υπάρχει ερώτηση. Ψιλοκαλό αν και στη μέση βαρέθηκα λίγο, με κέρδισε ύστερα και σαν σύνολο.

4 μαθηματικοί σε ένα δωμάτιο που αρχίζει να κλείνει απειλητικά, με αινίγματα να έρχονται στο κινητό τους. Κάθε φορά που απαντάνε σωστά το δωμάτιο σταματά για λίγο, μέχρι το επόμενο. Ένα θριλλεράκι που φέρνει ελάχιστα του Cube, αν και κάπως απλότερο. Μπορούσε να είναι και πιο drama ή horror.

Γλυκια Βρετανικη ρομαντικη κομεντι με ενα twist sci fi απο τον Richard Curtis (love actually, notting hill). Guilty pleasure αυτες οι γλυκερες βρετανικες ταινιες αλλα ολοι τις κρυφο γουσταρουμε.
Με τον Domhnall Gleeson, τον τυπα που ηταν κλονος στο Black Mirror επεισοδιο , Billy Nighy και την Αμερικανα Rachel Adams σε μια ταινια για σχεσεις ανθρωπων με τη διαφορα οτι ο πρωταγωνιστης μπορει να τηλεμεταφερεται στον χρονο!

Την ειδα και εγω την ταινια μαζι με την κοπελια μου.
Ωραια ηταν.Ισως λιγο ηθελε να ηταν λιγο πιο μικρη αλλα ωραια οπως
και να’χει.

^^είναι καλύτερη απο οτι υπόσχεται το ποστερ πάντως.

Μυαλο πουρες…
Low budget sci fi επος που απλα χανεις τη μπαλα.
Ταξιδι στο χρονο, paradoxes και mindfuck.

King Of New York (1990) του Abel Ferrara

Την είχα ξαναδεί πριν από 3 μήνες περίπου μετά από αναφορά στο b-movies thread και είπα να της κάνω μια επανάληψη. Στην λεπτή γραμμή που χωρίζει το b από το a-movie, έχουμε να κάνουμε με ένα μαφιόζικο που παρά το φανερά μικρό του budget στέκεται άνετα δίπλα σε classics του είδους. Υπεύθυνοι γι’ αυτό είναι αφ’ ενός ο μάστορας Abel Ferrara με τα υποβλητικά και χαμηλών τόνων πλάνα του στη νυχτερινή Νέα Υόρκη, και αφ’ ετέρου το πολύ καλό cast στο οποίο πέραν του τιτάνα, μέγιστου, ανυπέρβλητου, υποτιμημένου κλπ Christopher Walken συμμετέχουν κι άλλοι πολύ καλοί ηθοποιοί όπως ο Victor Argo, o Lawrence Fishburne, o Wesley Snipes και ο David Caruso (οκ το “πολύ καλός” είναι γι’ αυτόν ελαφρώς αμφισβητίσιμο, εγώ προσωπικά τον βλέπω ευχάριστα). Η υπόθεση πραγματεύεται την επάνοδο στον υπόκοσμο ενός βαρόνου των ναρκωτικών μετά την αποφυλάκισή του, και το κυνήγι μιας ομάδας αστυνομικών της δίωξης εναντίον του. Η ταινία έχει αρκετά προκλητικές και ωμές σκηνές εμπρός στο δρόμο που χάραξε το “Scarface” μόνο που αντί μόνο για πρέζα και πιστολίδι, εδώ έχουμε και μπόλικο γυμνό με αρκετά μάχιμο γυναικείο πληθυσμό (μεταξύ διάφορων αγνώστων και μια Σουηδέζα μοντέλα ονόματι Carrie Nygren). Προφανώς εξαιτίας αυτής της προκλητικότητας, όπως και ο προαναφερθείς “Σημαδεμένος”, θάφτηκε από τους κριτικούς και πήγε άπατο στο box office όμως έχει ένα cult following και δεν παύει να είναι ένα πολύ δυνατό και καλοφτιαγμένο crime drama. Προτείνεται ανεπιφύλακτα.

είδα και εγω το Snowpiercer. ψιλογαμησε έως χοντρογαμησε σε σημεία!!

μου άρεσε η

[SPOILER]
αντιστοιχία της ζωής στο τρένο και η διατήρηση της αριθμητικής ισορροπίας με δικαιολογία την επιβίωση , με την πραγματική κατάσταση και λογική που υπάρχει. υπόλοιπος κόσμος/αφρικη, πλούσιοι/φτωχοί κτλ.
επίσης ωραίο το οτι έχουν ελπίδες για συνέχιση του είδους, 2 συγκεκριμένα είδη ανθρώπων και οχι ένας ασπρουλιάρης.
όλα βέβαια ευκολακια για να "νιώσει"ο θεατής, αλλά κανένα πρόβλημα. μια χαρά

*βαλε την (γαμάτη!)Swinton να αναστηθεί απο το πουθενά να γίνει μάχη… αν και δεν ξέρω τι παίζει με το κομικ[/SPOILER]