Τι dvd/ταινία στην tv είδατε σήμερα...;;;

Incendies

snowpiercer ΓΑΜΗΣΕ!!!
να δειτε το cheap thrills σκοταδενιο με καταμαυρο χιουμορ ,θετει ωραια ζητηματα περι διαφθορας απληστιας και κανιβαλισμου ακομα και οταν εισαι ενας σωστος νοικοκυρης που στο ονομα της δηθεν επιβιωσης ξεφτυλιζεις τα παντα ενω μεταμορφωνεσε σε ενα αχορταγο σκουπιδι

Πάμε και μιά 300άρα έτσι γιατί έπρεπε. Με τον Themistokles να παίζει μπάλα, σουτάρει, πασάρει, σκοράρει και πανηγυρίζει! ΓΚΟΟΟΟΛ! Democracy! Υπέροχες και οι ρώγες της Green για τα κλάσματα του δευτερολέπτου που φάνηκαν. Τελικά το μουνί της Αρτεμίσια έσερνε στόλο ολόκληρο.

Και συνεχίζουμε με κάτι κουρασμένα παλικάρια. Πού να φανταζόταν ο Trejo ότι στα γεράματα θα πρωταγωνιστούσε σε κάμποσες ταινίες δράσης, και μερικές απ’αυτές θα βγάζαν και sequel. Παρέα με Glover εδώ κυνηγάνε έναν έμπορα ναρκωτικών. Μόνο οι φανς του ηθοποιού να το δουν.

Να πω και εγώ με τη σειρά μου ότι το Snowpiercer γάμησε απίστευτα :slight_smile:

Το Snowpiercer είναι βασισμένο σε γαλλικό κόμικ, στο οποίο το τρένο έχει λέει 1001 (!) βαγόνια, ενώ στο 2ο τεύχος εμφανίζεται και 2ο τρένο. Με την πρώτη ευκαιρία θα γίνει παραγγελία, φαίνεται να λέει άσχημα.

Όντως ακούγεται γαμάτο. Έμενα πάντως όπως το έβλεπα νόμιζα ότι ήταν από βιβλίο (close enough). Επίσης θα γαμούσε και σε video game :stuck_out_tongue:

Byzantium

Αν και ταινία του 2012 μόλις τώρα βγήκε στις δικές μας κινηματογραφικές αίθουσες. Ωστόσο έχει διαρρεύσει εδώ και πολύ καιρό. Το περίμενα αρκετά μεν αλλά οι μέτριες κριτικές αλλά και η απογοήτευση αρκετών φαν σχετικών ταινιών με είχε αποτρέψει. Κάτι που δείχνει πως ποτέ δεν θα μάθω, αφού ποτέ με ΠΟΤΕ δεν πρέπει κανείς να επηρεάζεται από κριτικές ταινιών τρόμου/θρίλερ. Σοβαρά τώρα οι περισσότεροι κριτικοί πρέπει να παίζουν με τα κινητά του στις προβολές αυτών των ταινιών δεν εξηγείται διαφορετικά. Για άλλη ταινία διάβαζα, άλλη ταινία είδα. Επίσης η κακή αντιμετώπιση από πλευράς κοινού δείχνει πως τελικά τα διάφορα Twilight έχουν κάνει μεγαλύτερη ζημιά από ότι πίστευα.

Η ταινία είναι εκπληκτική. Με αργούς ρυθμούς, σπουδαία αφήγηση και μια πολύ πετυχημένη gothic ατμόσφαιρα που δεν μένει στο να χρωματίζει ψηφιακά την φωτογραφία, εδώ έχουμε μιας από τις καλύτερες βαμπιρικές ταινίες ever. Δεν ακολουθεί πάντα τον μύθο όπως είναι ευρέως γνωστός, δίνει μια διαφορετική ερμηνεία και σχεδόν θρησκευτική/δογματική διάσταση στην κοινωνία των βαμπιρ. H οποία δυστυχώς εδώ αν και παίρνει πολύ ενδιαφέρουσες διαστάσεις μένει σε μεγάλο βαθμό εκτός οθόνης και σεναρίου, το μόνο κακό της ταινίας που της στερεί για μένα τον χαρακτηρισμό αριστούργημα. Η ιστορία ακολουθεί την ζωή της Κλάρας και Ελινορ μάνας και κόρης που σαν άλλες μάγισσες σπάνε τους κώδικες και τους κανόνες της κοινωνίας για να ζήσουν ελεύθερες. Η προσπάθεια της Ελινορ (κόρη) να σπάσει την μονοτονία της ζωής τους και να μοιραστεί τα μυστικά της θα φέρουν τις 2 τους αντιμέτωπες με το σκοτεινό παρελθόν.

Γενικά η ταινία τα έχει όλα, σκοτάδι, αίμα, έρωτες, δράμα, δράση δεν κουράζει σε κανένα σημείο. Πολύ καλές οι ερμηνείες ειδικά της μικρής (Saoirse Ronan) αλλά και της Gemma Arterton που για μένα μετά και την ένοχη απόλαυση Hansel and Gretel τείνει να γίνει μεγάλη λατρεία. ΜΗΝ επηρεαστείτε από τις μέτριες κριτικές και το 6.6 στο IMDB θα χάσετε μια από τις καλύτερες ταινίες της χρονιάς.

Σωστός ο ντεντ, η ταινία είναι υπέροχη. Σκατά στις εταιρίες διανομής.

Αναδρομή στο παρελθόν.
[B]number 1)[/B]http://www.imdb.com/title/tt0088846/
Δηλώνω ενθουσιασμένη, 2 και ώρες χωρίς να βαρεθώ. Αντιθέτως το μυαλό μου ζυμώθηκε αρκετά.
[B]number 2)[/B] http://www.imdb.com/title/tt0087803/?ref_=fn_al_tt_1
Έχοντας διαβάσει το κλασικό βιβλίο μπορώ να πω πως κάπως έτσι φανταζόμουν τη μεταφορά σε ταινία. Αν και λείπουν πολλά στοιχεία σκηνές που θα έκαναν την ταινία υπερβολικά μεγάλης διάρκειας. Απομένει λοιπόν να τη συγκρίνω με αυτή του 1956.

Δέχομαι προτάσεις για κάτι παρόμοιο, δηλαδή με δόση sci-fi, δράματος, κωμωδίας, κάπου εκεί στα '80s.

Πολυ ωραιο το Snowpiercer αλλα θα προτιμουσα να ειχε διαφορετικο τελος.
Πολυ ωραια ιδεα ομως και φανταζομαι το κομικ να ειναι πιο ωμο και βαρβαρο.

Παρε σβαρνα τις ταινιες του Gilliam

Μια και το ξαναείδα τώρα μόλις, πας με κλειστά μάτια και βλέπεις το “Big Trouble In Little China” του ΜΕΓΙΣΤΟΥ John Carpenter με τον ΤΙΤΑΝΑ Kurt Russell και με ευχαριστείς αργότερα.

Mε χαροποιει πολυ το γεγονος οτι αυτη η ταινια οχι μονο δεν εχει ξεχαστει αλλα εχει και πολυ μεγαλο κοινο (στις κινηματογραφικες αιθουσες επιασε πατο αλλα πουλησε τρελα τοτε στα βιντεο κλαμπ).Απο τα εργακια που οσο σκατα και να ειναι τον τελευταιο καιρο η ζωη μου με φερνει στα ισα μου οποτε τη βαζω.Ευχαριστω που μου τη θυμησες Panos :wink:.

Αφού είναι υπεύθυνος και για το Brazil μέσα :smiley:

Σαγαπώ (αν και δε θέλω πολλή δράση). Θα σου πω όταν το δω.

Γενικό φαινόμενο αυτό με τον Carpenter δυστυχώς. Αν εξαιρέσεις το “Halloween” του budget πεινας και το αγαπημένο μου “Escape From New York” καμία άλλη δεν έδωσε ιδιαίτερα κέρδη στις αίθουσες. Βέβαια αν δεν είχε επιτυχία και το “Escape From New York” καλύτερα η ανθρωπότητα να έπαιρνε φόρα και να πήδαγε από κάνα Empire State Building :stuck_out_tongue:

<3 έχει sci-fi και κωμικά στοιχεία και είναι όσο cheesy πρέπει να έιναι μια 80ς ταινία.

Πολυ καλη προταση το Snowpiercer!!
Δυνατο post apocalyptic - survival - train thriller ! Ευχαριστη εκπληξη απο John Hurt που αγαπαμε αλλα γενικα πολυ καλογραμμενο και πολυ καλο concept.

Γενικα ενω δεν ειμαι φανμποις των animations μεγαλων εταιριων, το Cloudy ειναι πολυ αγαπημενο. Το 2ο βγηκε περσυ και ειναι πολυ ευχαριστο!
Περισσοτερα χρωματα, τρελα, γελιο και πολυ φαι!

snowpiercer γαμησε συμπαντα… προτεινεται χωρις δευτερη σκεψη… δεν καταλαβα ποτε περασαν 2 ωρες…

Έίδα το The Butler http://www.imdb.com/title/tt1327773/?ref_=nv_sr_1
καλή ταινία πέρασε ευχάριστα η ώρα…αλλά οκ Χολυγουντ καταλάβαμε πια είναι η μόδα της εποχής! Έχουμε και έγχρωμο πλανητάρχη βλέπεις…ειδικά στο τέλος τρελή προπαγάνδα.

Μποϊκοτάζ στις ταινίες με έγχρωμο πρωταγωνιστή που βασανίζεται. Ούτε το 12 Years a Slave δεν είδα!

Thruth be told οι ταινίες με την καταπίεση των αφροαμερικανών πάνε να γίνουν όπως σαν τις ταινίες του 'β παγκοσμίου με τους ναζί και τους εβραίους. Εύκολο δάκρυ και συναισθηματικός εκβιασμός στο full, τεράστιες μελοδραματικές σκηνές και υπερβολικές μιμητικές ερμηνείες. Είναι λες και το έχουν βάλει στοίχημα να μην μείνει κανείς ασυγκίνητος, λες και αν δεν σε αγγίξει μια τέτοια ταινία κάτι τρέχει μαζί σου. Το The Butler είναι ένα πολύ καλό παράδειγμα. Όχι πως λείπουν φυσικά οι καλές ταινίες. Για μένα τουλάχιστον το 12 years a slave ήταν απλά υπέροχο και ίσως η καλύτερη ταινία που έχει καταπιαστεί με ανάλογο θέμα (και ναι ξέρω πως αρκετοί διαφωνείτε :stuck_out_tongue: ).