Με το ζόρι το είδα όλο, πολύ χάλια, ένας αχταρμάς!
κατέβασε την από το διαδίκτυο
[B]The Seven Year Itch[/B]
Ποτέ δεν την είχα δει μέχρι σήμερα. Ήμουν σχεδόν σίγουρος πως η ταινία θα ήταν περισσότερο διάσημη για την σκηνή με το φόρεμα της Μεριλιν και όχι για την ποιότητα της. Αλλά έκανα μεγάλο λάθος. Σίγουρα μια από τις καλύτερες κωμωδίες που έχω δει ποτέ. Με ένα one man show από τον Tom Ewell στο ρόλο ενός συζύγου που μένει μόνος του για λίγες μέρες στην καλοκαιρινή και ζεστή Νέα Υόρκη και με μια καινούργια γειτόνισσα σκέτη πρόκληση να έρχεται στο πάνω διαμέρισμα και να τον αναστατώνει.
Πολύ έξυπνοι διάλογοι ή καλύτερα μονόλογοι αφού στο μεγαλύτερό μέρος της ταινίας έχουμε τον κεντρικό χαρακτήρα να μιλάει στον εαυτό του συναγωνιζόμενος τον Woody Allen σε νευρικότητα (ο οποίος Allen μάλλον έχει δει αρκετές φορές την ταινία). Με αφετηρία μια αυθόρμητη πρόσκληση για ποτό ο γενικά ήσυχος και πιστός οικογενειάρχης Richard Sherman θα μπει σε έναν κυκεώνα καταστροφικών σεναρίων που θα προσφέρουν μερικές επικές ατάκες (I was just wrapping the paddle!!!) και juice σκηνές με την Μεριλιν (για την εποχή ε).
Must see, ειδικά αν την πετύχει κανείς σε θερινό σινεμά.
[B][SIZE=4][COLOR="#B22222"]Kimssi pyoryugi (Castaway on the Moon)[/COLOR][/SIZE][/B]
κορεατης αποφασίζει να δώσει τέλος στην ζωή του . πηδάει απο γέφυρα και το μόνο που καταφέρνει είναι να βρεθεί σε ενα ενα νησάκι 200-300 μετρά μακριά…αποτυχία…
…στην αρχή. γιατί αργότερα αυτό φαινεται πως είναι η λύση στα προβλήματα του. να μείνει εκεί σε ενα νησάκι χωρίς κανέναν άλλον.(μια που πραγματικά αδυνατεί να φτάσει πίσω.).
ταυτόχρονα μια κοπέλα με προβληματικό χαρακτήρα τον παρακολουθεί με την κάμερα της απο το δωμάτιο της που εχει παραμείνει για 3 ολόκληρα χρόνια…
τομ χανκς πάρε τα κορεάτικα @@ μου με τον ναυαγό σου!!
ακόμη και με τις αστείες(κλασικές) στιγμές του κορεάτικου σινεμά και τους επιδερμικούς προβληματισμούς, αυτή εδώ μου φαινεται καλύτερη απο τον άνευ ουσίας ναυαγό του τομ.
[SIZE=4]
[B][COLOR="#B22222"]Dans la maison (in the house)[/COLOR][/B][/SIZE]
ένας καθηγητής γαλλικων βρίσκει ενδιαφέρον στα γραπτά ενας μαθητή που εξιστορεί με μοναδικό τρόπο την προσπάθεια του να εισχωρήσει στην οικογένεια του καλύτερου του φίλου. και προσπαθεί να τον βοηθήσει καθώς βλέπει έναν μελλοντικό συγγραφέα.
σιγά σιγά όμως απρόβλεπτες καταστάσεις θα αναστατώσουν τις ζωές όλων.
γαμηστερο γαλλικο δράμα και ψευδο-αγωνιας(όρος απο το κεφάλι μου, αλλά έτσι είναι). “βρομάει” φρεσκαδουρα και ας χωλαίνει σε βαθύτερο νόημα.
*τα μούτρα της Kristin Scott Thomas θα μπορούσα να κάθομαι να τα κοιτάω μέχρι να γινει 150 ετών.-
[B][COLOR="#B22222"][SIZE=4]Chung Hing sam lam (Chungking Express)[/SIZE][/COLOR][/B]
2 ξεχωριστές ιστορίες αστυνομικών για τους περίεργους έρωτες που θα βρουν στην .
μελαγχολικό, αστείο, τα πάντα όλα. λατρεία το δεύτερο μισό(η δεύτερη ιστορία δηλαδή). πάω να μείνω hong kong
[SIZE=4]
[B][COLOR="#B22222"]The Sweet Hereafter[/COLOR][/B][/SIZE]
ενα δυστύχημα με σχολικό λεωφορείο, και ενας δικηγόρος που θα προσπαθήσει να πείσει τους γονείς να κινηθούν νομικά κατά παντός υπευθύνου.
πολύ καλή δραματική ταινία με τρομερό Ian Holm στον ρόλο του δικηγόρου που έχει τα δικά του προβλήματα και προσπαθήσει να τα λύσει με την ανάμειξη του στην μελλοντική δικαστική διαμάχη .σε μια μικρή περιοχή που πολλοί έχουν πράγματα να κρύψουν.ειδικά οι γονείς…
πολύ καλή και η κοπέλα που παίζει την επιζών απο το δυστύχημα.
[SIZE=4]
[B][COLOR="#B22222"]half nelson[/COLOR][/B][/SIZE]
ενα καθηγητής θα έρθει κοντά σε μια μικρή του μαθήτρια, με σκοπό να την κρατήσει απο κινδύνους που ελλοχεύουν στο περιβάλλον της. μόνο που και ο ίδιος έχει τα δικά του θέματα
- πωπωωω. τι καλά ειχε παίξει ο gosling στο drive.
- εδω να δεις σε αυτό το δράμα τι καλά παίζει…
Το έχω δει το πρώτο και συμφωνώ ήταν όντως καλό! Για το τρίτο έχω αμφιβολίες λόγω σκηνοθέτη.
ωραίος για το πρώτο.8)
το δεύτερο έχει μερικές ιδιαιτερότητες(ας πούμε, λοξοκοιτάζει, να μην πω τίποτα άλλο, προς ατλαντικό μεριά σε μερικά πράγματα), αλλά είναι καλό.
The Raid 2: Berandal επιτέλους. Θα το θέσω απλά, είναι η καλύτερη ταινία δράσης των τελευταίων ετών! Μία απ’αυτές σίγουρα. Μέχρι να βγει το 3 τουλάχιστον. Εν αντιθέση με το 1 που ήταν μόνο σε πολυκατοικία, αυτή είναι σε όλη τη πόλη. Διάφορα σημεία, από φυλακή, κλαμπάκι, γραφείο, αποθήκη, κουζίνα. 2μίση ώρες σχεδόν, ξύλο παντού, πολύ βία, αβασάνιστος ρεαλισμός. Πιο ρεαλιστικό δε γίνεται. Κεφάλια στο τοίχο, σπασμένα ποδάρια για πλάκα, υπερβολικά πολλές μαχαιριές, πυροβολισμοί σε πρόσωπα. Απίστευτη τεχνική απ’τον πρωταγωνιστή κι όχι μόνο. Ξεχωρίζουν άλλοι 3, μία γκομενίτσα με σφυριά, ένας τυπάκος με ρόπαλο του baseball, κι ένας με γυριστά μαχαίρια. Κι από πλευράς σεναρίου δε τα πάει άσχημα, αν κι έχουμε πήξει στους undercover μπάτσους. Τέτοιους σκηνοθέτες ζηλεύει το Hollywood. Αυτό ήταν, από σεπτέμβριο ξαναγράφομαι καράτε, τέλος!
Πριν λίγες μέρες είδα κι αυτή τη μαλακιούλα με Wahlberg και ξανθιά Beckinsale (που ούτε καν την αναγνώρισα). Περίμενα κάτι σε Death Sentence ή όποια άλλη γαμωταινία με παρανομία. Αλλά τελικά αδιάφορη ήταν, με το ζόρι τη τελείωσα. Ίσως με άλλους ηθοποιούς ξεχώριζε περισσότερο.
Ακόμα περιμένω να το φέρουν Ελλάδα. Μάλλον πρέπει να το πάρω απόφαση.
Nixon…κλασική αυτοβιογραφική ταινία του Όλιβερ Στόουν, που προσπαθεί να καταγράψει την εποχή, αλλά εδώ ακολουθεί τον Nixon, απ’τα παιδικά χρόνια, με συχνές βουτιές στο παρελθόν του, και έχοντας τον πάντα έξοχο Anthony Hopkins και άλλους σπουδαίους ηθοποιούς, καταφέρνει να κρατά αμείωτο το ενδιαφέρον
:):!:
χαχαχα! μολις προχτες ηταν που κοιταζα το βιντεοκλιπ!
ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ ΕΡΓΑΡΑ!!!
Αν κ δν ειμαι φαν των ταινιων αυτου του ειδους, με το πρωτο μερος κ αυτην επαθα πλακα!
Κ το redemption ηταν τρομερο αλλα το berandal πραγματικα ειναι αλλη κλαση! Ψιλοσυνηθισμενο σεναριο αλλα με καθηλωτικη/καταιγιστικη δραση!
Κ επειδη στο hollywood οτι χρυσαφι πιανουνε γινεται σκ… δν βλεπω να το γλιτωνουμε το αχρειαστο remake κ εδω
Δυνατό ταινιάκι με conflict μεταξύ μαφιόζων που είχαν συνεργαστεί σε μια δουλειά που στράβωσε στην πορεία. Έχει την ατμόσφαιρά του, έχει την ωραία μαφιόζικη βία του, έχει και ένα twist στο τέλος. Περνάει αρκετά ευχάριστα η ώρα.
Ένα αρνητικό πάντως ίσως είναι η απόσταση απ’τη μία μάχη στην άλλη. Αν και χωρίς αυτή μπορεί να λέγαν για ακόμα πιο μαλακία σενάριο.
Επίσης χρειαζόταν περισσότερο hammer time το hammer girl. Είχε βάθος αυτός ο χαρακτήρας, τόσο που θα μπορούσε να γίνει πρωταγωνίστρια!
Very nice αλλά σε πρόλαβα εδώ.
Ωπ, δεν το θυμόμουνα αυτό. Βασικά ακριβώς όπως τα λες στο συγκεκριμένο post είναι. Με κάλυψες πλήρως.
το raid το είδαμε με καλο ήχο?? γιατί εγω ακόμα δε εχω βρει torrent της προκοπής
Η κόπια που βρήκα εγώ είχε καλό ήχο πάντως (σου στέλνω πμ αν θες)
Το είδα και εγώ το [B]The Raid 2[/B] λοιπόν. Ήταν από τις πλέον αναμενόμενες ταινίες της χρονιάς που για ένα μυστήριο λόγο δεν βγήκε στην Ελλάδα (η πρώτη είχε κυκλοφορήσει στις αίθουσες, υποθέτω πάτωσε τόσο πολύ που ο διανομέας δεν ρίσκαρε και φέρει και αυτήν).
Anyway η ταινία τα έσπασε όπως είπαν και οι προλαλήσαντες. Απίστευτες σκηνές δράσης, ο σκηνοθέτης κάνει μικρή και έξυπνη χρήση του μονταζ, χρησιμοποιεί πολλά μονοπλάνα alla Oldboy (σκηνή με το σφυρί για όσους θυμούνται) κινώντας συχνά την κάμερα του με την φορά των σωμάτων, κάνοντας το κάθε χτύπημα να πονάει ακόμα και εσένα που απλά παρακολουθείς. Η εντυπωσιακή χορογραφία που θυμίζει ένα πιο brutal Τζακι Τσαν αλλά και η χρήση αρκετού gore συμπληρώνουν ιδανικά το παζλ και κάνουν αντίστοιχες ταινίες δράσης του Hollywood να φαίνονται σαν ερασιτεχνικές ταινιούλες της σειράς.
Το σενάριο από την άλλη δεν δίνει και πολλά. Ουσιαστικά μια αρκετά κοινή ιστορία γκαγκστερ, undercover μπατσων κτλ. Μηδέν πρωτοτυπία που κάνει το πρώτο μισό της ταινίας κάπως αργό. Κάπου εκεί θα έρθει εκείνο το κυνηγητό με τα αυτοκίνητα που με άφησε εντελώς μαλάκα. Και μόνο η σκηνή που η κάμερα, χωρίς να αλλάξει πλάνο, μετακινείται από το εσωτερικό του ενός αυτοκινήτου σε αυτό που ακολουθούσε μερικά μέτρα πιο πίσω για να καταλήξει έξω από το παράθυρο της πίσω θέσης, ακολουθώντας την δράση φτάνει για να μείνεις με το στόμα ανοιχτό. Πως διάολο την γύρισαν αυτή την σκηνή ρε πούστη μου, με τηλεκατευθυνόμενο ελικοπτεράκι 8O
Από εκείνο το σημείο και μετά το στόμα μένει ανοιχτό μέχρι τέλους. Η μόνιμη έκφραση δέους δεν φεύγει από το πρόσωπο και η κλωτσοπατινάδα στο φινάλε είναι τεράστιο έπος. Μαζί με την πρώτη μάλλον οι καλύτερες ταινίες δράσης που έχουν γυριστεί ποτέ. Κάνουν όλες τις υπόλοιπες να μοιάζουν πολύ φτωχές.
Εχω πραγματικα κατενθουσιαστει ομως μιλαμε!
Τι να πρωτοθυμηθω οσον αφορα τη σκηνοθεσια…
Πραγματικα εντυπωσιακη η σκηνη με τα αυτοκινητα οπως κ το μονοπλανο της μαχης στη φυλακη! Αριστουργηματικο χωρις να υπερβαλλω!
Κορυφαια στιγμη παντως κατα τη γνωμη μου ηταν
[SPOILER]η τελικη μαχη με τον τυπο με τα δρεπανομαχαιρα [/SPOILER]
^ Ανοίξτε το παραπάνω σπόιλερ χωρίς φόβο, έχετε - δεν έχετε δει την ταινία :!:
Τωρα μαθαινω το ρημαδοσποιλερ…