Good lad… =Ρ
Αγνοείστε το παραπάνω ποστ :!:
Good lad… =Ρ
Αγνοείστε το παραπάνω ποστ :!:
[B]Under the skin[/B]
Ενδιαφέρουσα ταινία, αμφιλεγόμενη, ανάλογα με τα γούστα του καθενός για το αν θα του αρέσει.
Διαβάζω σχόλια δηλαδή του ύψους ή του βάθους. Προσωπικά επειδή δεν είμαι πολύ κουλτουριάρης δεν μπορώ να πω οτι ενθουσιάστηκα.
…αυτό με τον Jet Li σε διπλό ρόλο, και τον Jason Statham στα κλασικά…για μετά από σάπισμα 10 ωρών σε ξυπνάει καλά
:):!:
Dead of Night B[/B]
Από τις καλύτερες horror ταινίες, δεν την έβαλα στο άλλο thread αφού εκεί περισσότερο b movies πηγαίνουν.
Η υπόθεση θέλει ένα αρχιτέκτονα να πηγαίνει σε ένα σπίτι και να συναντιέται με άτομα που βλέπει τις τελευταίες μέρες στα όνειρα του. Μάλιστα βλέπει ακριβώς αυτή την συνάντηση, που όπως τους πληροφορεί τελειώνει με μια τραγωδία λίγο πριν ξυπνήσει.
Η ιστορία του θα ιντρικάρει τους παρευρισκόμενους που θα μοιραστούν και τις δικές τους μεταφυσικές εμπειρίες. Τις οποίες και θα δούμε με την σειρά ως ξεχωριστά επεισόδια, με καθεμία από αυτές να αποτελεί ένα μικρό διαμάντι horror κινηματογράφου με φοβερά πετυχημένη creepy ατμόσφαιρα που πείθει ακόμα και σήμερα. Ειδικά η ιστορία με τον καθρέφτη… it gets under your skin!!
Το φινάλε απλά τα σπάει.
Το είδα κι εγώ αυτό. Δε βρήκα και τόσο νόημα. Στο τέλος προσπάθησε να το σώσει κάπως αλλά μάπα.
Ένας βρυκόλακας ελληνικής καταγωγής, μια πόρνη κι ένας νορβηγός έμπορος ναρκωτικών μπλέκονται όλοι μαζί σε μια ιστορία με φόντο την Αθήνα του 1984. Ναρκωτικά, ντίσκο μουσική, μια εκκεντρική φιλία κι ένα αλλόκοτο παιχνίδι με το κακό, είναι μόνο λίγα από τα στοιχεία της Νορβηγίας, που κάνει πρεμιέρα στις 7 Ιουλίου στο Karlovy Vary International Film Festival.
Trailer: http://vimeo.com/98965465
Αφίσα:
[B][U]Road to Paloma[/U][/B]
…,άντε επιτέλους το βλέπω κιαυτό
Metallica: Through the Never
…στη Nova τώρα…πρεμιέρα
2 ωραίες ταινιούλες που έχουν βέβαια αναφερθεί ξανά εδώ μέσα αρκετές φορές.
[B]Under the Skin[/B]
Ωραία ταινία μεν αλλά ομολογώ πως την περίμενα πολύ διαφορετική από τα trailer και από τα λίγα που είχα διαβάσει σχετικά.
Την είχα στο μυαλό μου ως κάτι πιο mindfuck, πιο ονειρικό, γενικά κάτι πολύ πιο φεύγα. Ίσως κάτι ανάλογο με το σινεμά των Lynch, Gilliam αλλά τελικά καμιά σχέση. Περισσότερο Kubrick έχουμε εδώ. Η ίδια αφαιρετική λογική και η γοητεία της εικόνας. Ελάχιστοι διάλογοι, καμιά απολύτως επεξήγηση της πλοκής (χωρίς αυτό να σημαίνει πως δεν μπορείς να την ακολουθήσεις σχετικά εύκολα). Ο σκηνοθέτης ουσιαστικά μας λέει μια ιστορία χρησιμοποιώντας μόνο τις εικόνες και καθόλου λόγια.
Το “κακό” είναι πως ο Glazer δεν είναι Kubrick. Με αυτή την ταινία περισσότερο μας δείχνει πόσο τον θαυμάζει παρά καταφέρνει να δημιουργήσει κάτι ανάλογα εκθαμβωτικό. Αξίζει πάντως αφού όπως και να το κάνουμε δεν είναι και ότι συναντάμε συχνά τέτοιες προσπάθειες σήμερα. Εξαιρετική η Johansson.
[B]Only Lovers Left Alive[/B]
Ίσως η πρώτη ταινία Vampire vs Zombies :!:
Και μάλλον ταινία της χρονιάς από τώρα. Το ότι θα έβλεπα μποέμ βρικόλακες σε ταινία και θα τους λάτρευα κιόλας δεν το περίμενα ποτέ. Αλλά ταιριάζει η μποέμικη ζωή στους απέθαντους περισσότερο από όσο θα περίμενε κανείς.
Σε μια κριτική διάβασα ότι εδώ ο Jarmous κινηματογραφεί μια δική του φαντασίωση. Εγώ θα πρόσθετα πως κινηματογραφεί την φαντασίωση κάθε φαν του δικού σινεμά. Ποιος δεν θα ήθελε να ζει για πάντα και να απολαμβάνει όλες τις μουσικές και τα έργα τέχνης που βγαίνουν ανά τους αιώνες με μόνιμη συντροφιά τον παντοτινό του (κυριολεκτικά) έρωτα. Αυτό κάνουν και οι πρωταγωνιστές, μένοντας προσηλωμένοι σε ότι τους γεμίζει και έχουν αγαπήσει στην ατελείωτη πορεία της ζωής τους, αποφεύγοντας ταυτόχρονα τα ζόμπι/ανθρώπους που όσο ο χρόνος περνάει μολύνουν και καταστρέφουν τα πάντα γύρω τους.
Η μελαγχολική ματιά του jarmous όταν κινεί την κάμερα του στους σκοτεινούς δρόμους, φωτισμένους από νέον φώτα, και οι τεράστιες ερμηνείες των 2 πρωταγωνιστών (αυτή η Swinton μπορεί να παίξει τα πάντα όμως) την ανεβάζουν πολλά σκαλιά πάνω. Δεν περίμενα να δω καλύτερη vampire movie από το Byzantium τόσο σύντομα.
…τα Only Lovers Left Alive και Byzantium που είναι και αγαπημένων μου σκηνοθετών δεν τά’χω δει, κάτι που θα διορθωθεί σύντομα…πιστεύω ότι η ανατρεπτική ματιά τους κάνει τις ταινίες διαφορετικές απ’το σωρό τέτοιου είδους ταινιών, που εμένα όμως πάλι μαρέσουν:p
Μου κάνει εντύπωση αυτό που λες για έλλειψη νοήματος και ακαταλαβίστικης υπόθεσης. Εμένα το όλο story μου φάνηκε μέχρι και απλοϊκό βασικά.
[SPOILER]Προφανώς η Scarlet ήταν μια απεσταλμένη εξωγήινη με σκοπό το κυνήγι των αντρών. Οκ δεν μας περιγράφει τους απωτέρους σκοπούς όλης αυτή την διαδικασίας αλλά η ταινία το πάει αλλού έτσι και αλλιώς. Περισσότερο στην ανθρώπινη φύση και την έννοια του κυνηγού και του κυνηγημένου καταλήγει. Τον νόμο του ισχυρού βασικά. Με το που άρχισε να δείχνει κάποια συναισθήματα και συμπάθεια στο ανθρώπινο είδος και έφυγε από την προστασία/επιρροή των μηχανόβιων ακολούθων της, ξαφνικά μετατράπηκε αυτή σε θύμα.
[/SPOILER]
Το μόνο δικό μου πρόβλημα είναι πως δεν καταφέρνει να δημιουργήσει τόσο δυνατές εικόνες όσο θα ήθελε, ώστε να κάνει την όλη ιστορία πιο δυνατή,επομένως και πιο ενδιαφέρουσα. Ίσως από αυτή την άποψη να καταλάβω το πρόβλημα με την έλλειψη εξήγησης, αφού αν χάσεις τον ενδιαφέρον σου γρήγορα μπορεί εύκολα να χαθεί το όποιο ενδιαφέρον για τα πως και τα γιατί της ιστορίας. Πάντως σαν ταινία μου άρεσε αρκετά. Θα την πρότεινα προσωπικά.
Απλοϊκό ή ανύπαρκτο, αν δεν υπήρχαν οι τελευταίες σκηνές. Ναι τα κατάλαβα όσα γράφεις στο σπόηλερ. Αλλά θα προτιμούσα να ξεκινούσε με αυτό που είδαμε στο τέλος, έτσι ώστε να υπάρχει περισσότερο νόημα και να ξέρουμε γιατί σκατά βλέπουμε αυτά που βλέπουμε. Θα μπορούσε να είναι πχ με τη μορφή εκδίκησης. Τέσπα ελπίζω το Lucy να είναι καλύτερο.
για το[B] under the skin[/B] μια που το πιάσατε όλοι.
η ταινία είναι πολύ καλή.
o glezer τολμάει και πετυχαίνει στο έπακρο αυτό που είχε στο μυαλό του.
λίγοι διάλογοι, σκηνές χαοτικές(αλλά οχι ασυνάρτητες), και εικαστικές στιγμές που παραπέμπουν σε μεγάλους κινηματογραφιστές(πρώτη φορά που βλέπεις το μαύρο δωματιo/διαστημόπλοιο/κατασταση του μυαλού/whatever , σου έρχονται μνήμες απο παλιά.).
μουσική επένδυση τρομερή καθώς στο (σχεδόν)απόλυτο τίποτα που συμβαίνει νιώθεις την παγωμαρα αλλά ταυτόχρονα και την ένταση να ξεχειλίζει απο παντού.
η σκαρλετ επιβεβαιώνει αυτό που έλεγα τόσο καιρό, οτι δηλαδή δεν είναι μόνο βυζιά. εχει να δώσει και θα δώσει. δείτε μόνο τι κάνει με τα χέρια της σε όλη την ταινία. εξαιρετική!
επίσης το σενάριο(david bowie-david bowie-david bowie) είναι ξεκάθαρο, απλά δεν σου δίνει τις λεπτομέρειες. και για μένα δεν χρειάζεται.
για μένα η ταινία είναι οτι ακριβώς περίμενα και είμαι πενταχαρουμενος.
[B][SIZE=4][COLOR="#B22222"][B]Detachment [/B][/COLOR][/SIZE][/B]
μείνε κοντά σε κάτι, για λίγο χρόνο.
μην δένεσαι.
μην έχεις (νέες)μνήμες που θα μείνουν για πάντα.
κράτα μια συνηθισμένη ροή των πραγμάτων.
μην την αλλάζεις.
[B]ΓΑΜΗΣΤΕΡΟΣ [/B]Brody , ταινία(ρα) θάνατος, μακριά από ευαίσθητες καρδιές, θα θρηνήσουμε θύματα.
" [B][I]Whatever is on my mind, I say it as I feel it, I’m truthful to myself; I’m young and I’m old, I’ve been bought and I’ve been sold, so many times. I am hard-faced, I am gone. I am just like you…[/I][/B] "
[B][COLOR="#B22222"][COLOR="#B22222"][SIZE=4]Beasts of the Southern Wild[/SIZE][/COLOR][/COLOR][/B]
ενα μικρο κοριτσάκι αντιμέτωπο με τον αλλοπρόσαλλο πατερα της και μια πλημμύρα που καταστρέφει την περιοχή που μένουν.
θα επιστρατεύσει το κουράγιο, και την φαντασία της για να μείνει ζωντανή.
ενώ διάβαζα παντού για αυτή την ταινία, δεν τρελάθηκα κιόλας.
σε σημεία αδιάφορη, εκνευριστική με συνεχόμενα patτerns(κλαίω δεν μπορώ να βρω την ελληνική λέξη!Χαχα), αλλά με ενα κοριτσάκι που κατάφερε να σηκώσει μονή της όλη την ταινία. πάρα πολύ καλή. πάμε παρακάτω.
[COLOR="#B22222"][SIZE=4][B]Sorcerer [/B][/SIZE]/COLOR
*διασκευή σε παλιότερη γαλλική. (κάπου έχω και το βιβλίο που βασίστηκαν οι ταινίες)
4 χαρακτήρες θα προσπαθήσουν να περάσουν μέσα απο ζούγκλα μια συγκεκριμένη ποσότητα νιτρογλυκερίνης με σκοπό να πληρωθούν και να φύγουν απο το τρισάθλιο μέρος που έχουν καταλήξει/καταφύγει ο καθένας για τους δικούς του λόγους .
νταξ… μπάμιες παντού λέμε. η ιστορία κυλάει περισσότερο με βάση τις ιστορίες 2 απο τους 4 χαρακτήρες, αλλά δεν έχουν καμία σημασία στην τελική γιατί…
στην ταινία ξεχειλίζει η αγωνία(και η απόγνωση επίσης) και μερικές σκηνές να θες να τις βλέπεις για πάντα.χέστηκες πως βρεθήκαν σε αυτή την κατάσταση.(σκηνή πάνω σε γέφυρα που μαζί με το φορτηγό…έγερνα και εγώ στο σπίτι.χαχαχα και σκηνή σε σεληνιακό τοπίο που “χάνεσαι”)
Roy Scheider και Bruno Cremer(δεν μπορώ να θυμηθώ που τον ξέρω) για προσκύνημα!
“10 λεπτά πριν τις 9 στο παρισι” γαμώ την ευα μου γαμώ…
*κρεντιτ και awake Και amazing
Gun Woman
WOW!! Πραγματικα,φοβερη ταινια! Αυτην τη μειξη δρασης και gore την βρηκα ευφυεστατη. Straightforward ταινια,δεν κουραζε καθολου.
The Grand Budapest Hotel
Έχεις απόλυτο δίκιο. Ούτε αστεία τύπου 9gag είχε, ούτε καν από αυτά που βλέπεις στο φέισμπουκ. Δε γέλασα ούτε δευτερόλεπτο! Για λιντσάρισμα και να καταστραφούν όλες οι κόπιες πάραυτα.
Ειχα δει και εγω οτι ανηκε στην κατηγορια “κωμωδια”,και πραγματικα ΔΕΝ καταλαβα ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΤΟ ΑΣΤΕΙΟ;;;
Και μετα γκρινιαζουν οι παραγωνοι ταινιων γιατι ο κοσμος δεν παει σινεμα,και καταφευγει στην πειρατεια. Να λενε παλι καλα που παιρνουμε το ρισκο και τους κανουμε την τιμη και κατεβαζουμε τις μαλακιες που γραφουν στην τουαλετα!
Αμ το άλλο; Που βγαίνει το νέο Γκοτζίλλα η ΥΠΕΡΜΑΛΑΚΙΑΡΑ που δεν έχει ούτε ένα χιλιοστό από τη μαγεία του προηγούμενου του Έμεριχ; Έτσι είναι, όπως τα λες. Τουλάχιστον βγήκε το νέο Τρανσφόρμερς και ξεχαρμανιάσαμε. Άντε με όλους τους ατάλαντους.
Διακρίνω μια ειρωνεία.
Δεν ξέρω αν τρολάρετε ή όχι, αλλά τι κωμωδία περιμένατε ακριβώς απ’ τον Wes Anderson;
Να γελάσετε; Τι περιμένατε ακριβώς;
Έντιτ: Κάτι ψιλιάστηκα για ειρωνεία razoreater αλλά είπα να ρωτήσω να το σιγουρέψω. Πετυχημένο ήταν. :lol: