Dylan Dog

Aπιστευτη σειρα κομιξ του ιταλικου εκδοτικου οικου Βonelli με πρωταγωνιστες τον αντι-ηρωα ντετεκτιβ Dylan Dog κ τον τρελο βοηθο του Groucho Marx.Στα ελληνικα εχουν κυκλοφορησει εδω κ καποια χρονια τα 8 πρωτα απο μαμουθκομιξ κ προσφατα αλλα 4 απο JEMMA.Τα χω διαβασει κ ειναι υπερτελεια.Κανεις αλλος?

τα ψιλοκοιταζα χθες στο comicdom γιατι μου φανηκαν ωραιες εκδοσεις και καπου την ειχα ξανακουσει αυτη τη σειρα.μηπως μπορεις να μας δωσει κανενα επιπλεον στοιχειο για την υποθεση,το σχεδιο κ.λ.π?

Το σχέδιο είναι ασπρόμαυρο με λεπτομερειες, ο τρόπος σχεδιασμού μοιάζει λίγο με φιλμ νουάρ. Τα επεισόδια είναι αυτοτελή, με έντονα υπερφυσικά στοιχεία και λίγο σπλάτερ. Όμως υπάρχει και πολυ σουρρεαλιστικό χιούμορ.

Ο Ντύλαν είναι ντετέκτιβ του ανεξήγητου, πρώην αστυνομικός της σκότλαντ γιαρντ, και στο γραφείο του καταφθάνουν κάθε λογής τέρατα και εφιάλτες.

Χμμμ, από Τζέμμα το καλύτερο είναι το Johnny freak νομίζω… Αλλά αυτά της μαμουθκόμιξ σίγουρα υπερτερούν σε αναλογία ποιότητας/τιμής (2 ευρώ το τεύχος (?!), αν και πλέον είναι δυσεύρετα.

οκ,θα τα τσεκαρω καποια στιγμη.ευκαιρια κιολας γιατι ηθελα να διαβασω και ευρωπαικα κομιξ,πλην των αγγλων δημιουργων:)