Η e-Ελλάδα, 10η πιο ισχυρή χώρα παγκοσμίως

anadimosieusi apo ethnos:
Η e-λλάδα του eRepublik, του δημοφιλούς διαδικτυακού παιχνιδιού στρατηγικής., 10η πιο ισχυρή χώρα παγκοσμίως

Σ? αυτό απεικονίζεται ο εικονικός κόσμος -αντιγραφή του πραγματικού- με το όνομα New World, ενώ ο κάθε παίκτης έχει τη δυνατότητα να συμμετέχει ενεργά στον οικονομικό τομέα (ως επιχειρηματίας), στα πολιτικά (μπορεί να διεκδικήσει ακόμα και την προεδρία ενός κόμματος) και στον στρατό. Δημιουργοί του on line παιχνιδιού είναι οι ρουμανικής καταγωγής Τζορτζ Λεμναρού και Αλέξις Μποντέ, δυο παιδιά-θαύματα που εργάζονται στον υπέροχα πολύπλοκο ηλεκτρονικό κόσμο.

Η συμμετοχή για κάποιον παίκτη είναι δελεαστική, καθώς έχει τη δυνατότητα να αλλάξει την ροή της ιστορίας σε μια τεράστια εικονική κοινότητα, να εκπληρώσει τους οικονομικούς, πολιτικούς και στρατιωτικούς του στόχους και γενικά να ακολουθήσει μια παράλληλη εικονική ζωή.

Ο ηλεκτρονικός πλανήτης New World αποτελείται από 61 e-χώρες με κοινό πολίτευμα αυτό της Προεδρικής Δημοκρατίας των ΗΠΑ. Σε κάθε χώρα υπάρχει ξεχωριστό νόμισμα, ο χρυσός χρησιμοποιείται για τις ανταλλαγές νομισμάτων και θεωρείται μέσο σύγκρισης τιμών για αγορές διαφορετικών χωρών, ενώ οι εκλογικές αναμετρήσεις λαμβάνουν χώρα κάθε 25 του μήνα!

Η εικονική Ελλάδα συναλλάσσεται με δραχμές, έχει πρωτεύουσα την Αλεξανδρούπολη και στην πολιτική σκηνή της συμμετέχουν συνολικά έξι κόμματα. Πριν από ένα χρόνο έληξε η πολεμική εμπλοκή της με την Τουρκία, ενώ δυο ημέρες μετά την ίδρυση της συμμαχίας PEACE (26/8/2008) ενεπλάκη στον Πρώτο Παγκόσμιο Πόλεμο… Οχι και λίγα για ένα παιχνίδι που έκανε ντεμπούτο τον Νοέμβριο του 2007.

Το «Εθνος» συνομίλησε με τον πρόεδρο της εικονικής Ελλάδας, ο οποίος εμφανίζεται με το ψευδώνυμο Tall Niki και τον βουλευτή αντιπολίτευσης Andrea Βο. Και οι δύο εξελέγησαν στις εκλογές του περασμένου Μαρτίου.

Τι λέει ο πρόεδρος της χώρας μας στο παιχνίδι.

Ολόκληρος μηχανισμός για την προστασία του νομίσματος

«Η μεγάλη επιτυχία της ηλεκτρονικής Ελλάδας οφείλεται στις υποδομές, στην οργάνωση και στους θεσμούς που έχουν δημιουργηθεί», αναφέρει ο πρόεδρος της χώρας μας και ηγέτης του κόμματος Κίνημα Εθνικής Ενότητας, Tall Niki. «Η οικονομική της άνθηση είναι αποτέλεσμα πολλών παραγόντων. Εχει από τους μικρότερους φόρους εισοδήματος και ΦΠΑ στον κόσμο του eRepublik. Ενας άλλος παράγοντας είναι η σταθερότητα της οικονομίας. Υπάρχει ολόκληρος μηχανισμός για την προστασία της δραχμής έναντι των κερδοσκόπων».

Ο βουλευτής του κόμματος «Εθνική Πατριωτική Δράση», Ανδρέας, ζει στην Αλεξανδρούπολη και είναι νεαρός επιχειρηματίας. Χωρίς πολιτικές βλέψεις στην πραγματική του ζωή, ο Ανδρέας δίνει τη δική του εξήγηση για την άνθηση της eΕλλάδας:

«Οταν κάποιος εκλέγεται βουλευτής, αυτόματα η αμοιβή του δωρίζεται στο κράτος. Το σημαντικότερο είναι η διαφάνεια η οποία επιδιώκουμε να υπάρχει παντού, σε κάθε συναλλαγή. Κάθε μήνα η κυβέρνηση θέτει συγκεκριμένους στόχους, τους οποίους αν δεν τους πετύχει, ο ψηφοφόρος θα στραφεί σε άλλο κόμμα. Μάλιστα, όταν οι πολιτικοί απομακρύνονται από τον κόσμο απλά δεν ξαναεκλέγονται!».

Η οικονομική κρίση χτύπησε και την πόρτα του ηλεκτρονικού πλανήτη. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει ο τρόπος που η Ελλάδα κατάφερε να ορθοποδήσει ξανά: «Πολλά κράτη επέλεξαν να αυξήσουν τη φορολογία σε πολλά προϊόντα, η ελληνική κυβέρνηση διατήρησε την ίδια φορολογία και έκανε μειώσεις στα έξοδα. Η ταυτόχρονη αναδιοργάνωση των δημόσιων οργανισμών και του στρατού έδειξε ότι τα έξοδα έχουν αρχίσει να μειώνονται, κάτι το οποίο μας οδηγεί να έχουμε ακόμη και εν μέσω κρίσης θετικό ισοζύγιο», δηλώνει ο πρόεδρος.

Αψογη η συνεργασία των παικτών
8.500 πολίτες με ελληνική ταυτότητα

Τη μικρογραφία της παγκόσμιας πραγματικότητας ζουν στο Internet πάνω από ένα εκατομμύριο παίκτες, οι οποίοι διαρκώς αυξάνονται. Οι πολίτες που διαθέτουν ελληνική ταυτότητα είναι περί τους 8.500. Πρώτη χώρα σε πληθυσμό είναι η Πολωνία με 58.729 πολίτες.

Η κυριαρχία της κάθε χώρας εξαρτάται κατά πολύ από τον αριθμό των πολιτών της. Εντούτοις η Ελλάδα έχει καταφέρει μέσα από την άψογη συνεργασία των πολιτών της και την ολοένα και προοδευτική πολιτική της να πλασαριστεί στη 10η θέση των ισχυρών χωρών, με προοπτική ανόδου ακόμα και στην 5η!

Σε αυτό συμβάλλουν οι εξαγωγές που αποφέρουν τεράστια κέρδη σε χρυσό και στο γεγονός ότι οι οικονομικοί δείκτες κινούνται σε υψηλά επίπεδα.

αν μπείτε από το κάτωθεν link, θα βοηθήσετε στην ανάπτυξη της e-Ελλάδας καθώς μόλις φτάσετε στο level 6 το κράτος θα κερδίσει 5 τεμάχια χρυσού, ποσό πολύ σημαντικό για την οικονομία μας.

http://www.erepublik.com/en/referrer/deviant777

μαλιστα…και πρεπει να χαρουμε για αυτο?

Γιατί όχι ρε; Γαμάμε…

Μονο στα παιχνιδια ομως…γιατι στην πραγματικοτητα η 10 θεση φανταζει ουτοπικη…

εδω κυρησουμε πτωχευση και ο αλλος λεει οτι ειμαστε στο τοπ 10 των ιντερνετικων οικονομικων δυναμεων…#-o

Ενα παιχνιδακι που εχει γεμισει με ελληνικα φασιστακια τα οποια τσακωνονται με τα αντιστοιχα φασιστακια της FYROM και της Τουρκιας. Τι ωραια.

καλά κάτι μας είπες.
Εδώ σε ένα χαζο-αππ στο φέησμπουκ που είχα κολλήσει, βρίζονταν ελληνοφασιστάκια με τουρκοφασιστάκια.

εγω παλι σε ενα φορουμ που ασχολείται με μουσικες(και ωραιες μαλιστα!) ειδα ολυμπιακους να μαλωνουν με παναθηναικους…!!!

που παμε ω ρε…?

i leksi “fasistas” prepi na einai i leksi pou xrisimopiite pio lan8asmena sto elliniko le3iko. ali8ia omos.

Το κίνημα αυτό εμφανίστηκε στο τέλος του Πρώτου Παγκόσμιου Αυνανισμού, μέλη του ήταν «άνθρωποι» και διάφορα άλλα ζώα που λόγω της των παρενεργειών των χημικών όπλων που χρησιμοποίησαν οι Ελοχείμ την εποχή εκείνη είχαν σχηματίσει κάλο στον εγκέφαλο. Τα όντα που ήρθαν σε επαφή με αυτά τα χημικά όπλα, άρχισαν να αποκτούν συμπτώματα ίδια με αυτά της Σοβαρότητας, καθώς και μια σειρά από άλλες ψυχικές ανωμαλίες όπως μίσος προς οποιοδήποτε παρόμοιο ον διαφέρει από αυτούς. Λόγω της ανελέητης τους έκθεσης στα χημικά αυτά παρουσίασαν προβλήματα στο λόγο και αυτό είχε ως αποτέλεσμα να λένε διάφορες παρόμοιες ασυναρτησίες όπως “Πίσω από αυτό κρύβονται οι Εβραίοι”, “Είναι κακό που αγαπώ την πατρίδα μου;”.