Σετ e drums για αρχαριο

Καλησπερα σε ολους. Ειμαι αρχαριος στα ντραμς αν και πλεον ‘γέρος’ (22) και θα ηθελα να με βοηθησετε.
Ψαχνω σετακι ηλεκτρονικων ντραμς,λογικα μεταχειρισμενων αφου εχω περιορισμενο μπατζετ (λεω γυρω στα 300-350 και βλεπουμε αν κατσει τιποτα εξαιρετικο).Προφανως δε θελω κατι τρελο,αφου το τρελο σετακι θα χαραμιζεται,αλλα δε θελω και να ειναι μουφα και να ξενερωσω.Ρωτησα φιλους που ειχαν ασχοληθει στο παρελθον και μου συνεστησαν να παρω roland td -3 η yamaha dtxplorer. Μπορει κανεις να μου συστησει μοντελα? Αν ειδικα μου εδινε και κανενα λινκ θα ημουνα υποχρεος!
Γενικα, οποιαδηποτε συβουλη για να μην παω στα τυφλα και μετα χτυπαω το κεφαλι μου στον τοιχο …!
ΥΓ.Πολλοι ισως βιαστουν να μου πουν να παρω φυσικα ντραμς. Δεν αμφισβητω τη γνωμη σας,αλλα δεν υπαρχει χωρος και κυριως θα με διωξουν απο το διαμερισμα…

δε θα σ’αρέσει η απάντηση
αλλά αν είναι να δώσεις τόσα λεφτά, ξέχνα τα ηλεκτρονικά
το λιγότερο χιλιάρικο πρέπει να σκάσεις για κάτι αξιοπρεπές.
σ’αυτά τα λεφτά που διαθέτεις, είναι όλα τα ίδια και όλα σκατά.

πάρε το πιο φθηνό ακουστικό σετ που θα βρεις, βγάλε τα δέρματα και βάλε mesh heads (σίτες)

δεν ακούγεται τίποτα.
ή πάρε ένα practice pad των 40 ευρώ και μάθε paradiddles κτλ, και πήγαινε μια φορά τη βδομάδα σε studio να ξεδίνεις :slight_smile:

πρώτον, όταν λες οτί γέρασες εσύ προκαλείς το κοινό άισθημα:lol:
ξεκίνησα ντραμς πριν ενάμιση μήνα περίπου και μετάω αντίστροφα για να μπω στα 29, οπότε μια χαρά είσαι από άποψη ηλικίας. ΄τωρα όσο αφορά την αγορά που θες, θα συμφωνήσω δυστυχώς με τον σαμαν. κι εγώ ηλεκτρονική έχω πάρει αλλά δεν είναι και ότι καλύτερο. καμμία σχέση με ακουστική ,όχι μόνο ηχητικά, αλλά από όλες τις απόψεις. (πχ το στήσιμο τις ,οι αποστάσεις κτλ). παρόλα αυτά σε καταλαβαίνω που θες να πάρεις ηλεκτρονική( είναι και θέμα χώρου εκτός από έντασης ήχου).
για να ολοκληρώσω την τοποθέτηση μου θα πω οτί τη δικιά μου την πήρα από τον thomann ,έκανε το σετακι 375 ευρώ μαζί με ακουστικά, κάθισμα και μπακέτες(σάπιες).
στα λεφτά αυτά πιστεύω οτί ήταν από τα καλύτερα που μπορούσα να βρω (δεν ήμουν για παραπάνω φράγκα, και με αυτά υπέρβαση έκανα)
millenium mps 200 είναι το μοντέλο ,μπες στο site του thomann να το δεις.
ότι θέλεις να σου πω ρωτάς:)

Λοιπον,καταρχην ευχαριστω και τους 2 για τις πολυ γρηγορες απαντησεις.
Δεν διαφωνω μαζι σας,αλλα επειδη πιστευω οτι ξερετε καλυτερα θελω καποιες διευκρινισεις.
Φιλε shaman μου το χουν πει κι αλλοι αυτο, αλλα θελω λιγη περεταιρω βοηθεια. Δηλαδη 1000ρικο,1000ρικο,τι να κανουμε,αλλα για τι? Ποιο μοντελο?τι ακριβως ψαχνω? Και οταν λες 1000ρικο εννοεις 1000ρικο για καινουργιο η 1000ρικο για μεταχειρισμενο (δηλαδη υποθετικα,1500+ για καινουργιο)? Γιατι αν ειναι να σκοτωσω τα λεφτα των διακοπων μου,τουλαχιστον να ξερω τι ψαχω :p.
Φιλε elric,μολις ειπα στον φιλο μου οτι ψηθηκα να ξεκινησω να ασχολουμαι με ντραμς πριν κανα 2μηνο,η πρωτη απαντηση του ηταν “τωρα,στα γεραματα το θυμηθηκες ρε μα…α?” .:smiley: Στο θεμα μας,πιστεψε με,εχω ξενερωσει ΠΟΛΥ στην ιδεα οτι μπορει και να σκασω 1000 ευρω και να παρω ηλεκτρονικα. Και να μου λεγες οτι τα ηλεκτρονικα ειναι καλυτερη επιλογη,εγω παλι ακουστικα θα γουσταρα. Το θεμα ομως ειναι οτι εκει που μενω,ειλικρινα, ΔΕΝ γινετα ακουστικαι, και αυτο ειναι δεδομενο… Εγω αυτο που θελω ειναι επειδη θα μου δωσει ο φιλος μου καθισμα,μπαγκετες κλπ, με ενδιαφερει αν μπορω να βρω ενα σετακι ντραμς, τιμιο που να μη με ξενερωνει πολυ συντομα μετα την αγορα του… Παραδειγμα,τα roland td-4 δεν αξιζουν?

έχω την εντύπωση οτί πάνε κοντά στο 1000αρικο αυτά ε?
για να είμαι ειλικρινής δε το είχα ψάξει επειδή δεν έπαιζαν τόσα για την αγορά, αλλά σίγουρα θα είναι καλύτερα από αυτά που έχω πάρει εγώ. τώρα είναι στο πόσα θες να δώσεις! πάντως είμαι της άποψης να μη δώσεις πολλά για ηλεκτρονική ντραμς, καλύτερα να πάρεις κάτι πιο οικονομικό για να έχεις να κάνεις εξάσκηση και μετά κάποια στιγμή να πάρεις μια καλή ακουστική(αν θες να σπρώξεις φράγκα).

Και γω συμφωνω με αυτη την ιδεα,απλα ξερω πως ο,τι ηλεκτρονικη ντραμς και να παρω,δεν προκειται να αγορασω ακουστικη νωριτερα απο ας πουμε 1-1,5μιση χρονο μετα. Δηλαδη δε βλεπω στον οριζοντα πιθανοτητα να παρω τωρα ηλεκτρονικα και σε κανα 4μηνο ακουστικα. Γι’αυτο θελω να μη με ξενερωσουν γρηγορα μετα την αγορα,και απο κει που σκεφτομουνα να δωσω κανα 300ρι τωρα με κανατε να σκεφτομαι τα διπλασια και :stuck_out_tongue: .Απλα ,και στα ηλεκτρονικα,δε ξερω τι πρεπει να ψαξω. Πειραζει καποια στιγμη να σου στειλω pm επειδη πρεπει να φυγω τωρα? Και παλι ευχαριστω που ασχολεισαι και απαντας τοσο γρηγορα

http://www.thomann.de/gr/millenium_mps100_edrum_starter_set.htm

Κάτι τέτοιο όμως; Δεν είναι τίποτα εξτριμ, αλλά νομίζω τη δουλειά του μια χαρά θα τη κάνει.

Οκ κραχτε οσο θελετε οι pro drummers αλλα…

Εχεις δει καθολου τα drums απο rock band / guitar hero? Εαν ψαχτεις λιγακι μπορεις να τα τσιμπισεις με 30-40? και αυτα του rock band εχουν midi OUT…οποτε τα κοτσαρεις πανω σε ενα pcακι και εχεις οτι ηχους γουσταρεις…

just saying…Για αρχη και για την καβλαντα…why not?

σε νιώθω γιατί κι εγώ ήμουν στη θέση σου και πάλι τα παιδιά από εδώ βοήθαγαν και απάνταγαν, οπότε θα ήμουν γαιδούρι να μη το έκανα κι εγώ. να ρωτήσεις όποτε θες, νο prob. freedom πιο μοντέλο είναι αυτό που πόσταρες? έχω firewall στο γραφείο και δε μπορώ να μπω thomman :stuck_out_tongue:

MILLENIUM MPS-100 E-DRUM STARTER SET στα 300 ευρώ

το mps-200 που έχω πάρει εγώ είναι so and so. αλλά για κάποιον που δε θέλει να σκάσει πολλά φράγκα είναι μια χαρά το value for money. η αλήθεια είναι οτί το χαι-χατ δεν την πολύ παλεύει αλλά γενικά είμαι ευχαριστημένος για τα λεφτά που έδωσα (375, ήξερα οτί δε θα πάρω κάτι σουπερ ουαου).

Καταλαβαινω οτι τα ηλεκτρονικα για εσας που μενετε σε πολη ειναι αναγκαιο κακο αφου δεν εχουν καμια σχεση με τα ακουστικα.
Τουλαχιστον με τα ηλεκτρονικα δεν θα εχεις φθορες στις μπαγκετες και να θελεις 2 ζευγαρια το μηνα!!!.
Το μεγαλυτερο θεμα με τα φθηνα ειναι τα πεταλια που ειναι πολυ χαλια…
Σιγουρα το ντραμς θεμα ειναι και μακραν το πιο ασυμφορο και οικονομικα αλλα και απο ολες τις αποψεις.
Εγω παντως απο την εμπειρια μου στο θεμα δεν θα επαιρνα ηλεκτρονικα… Θα προτιμουσα ακουστικα με muflers. Νομιζω οτι με 400 ευρω παιρνεις κατι καλο σε μεταχειρισμενο αν και παντα θα εισαι στο"δωσε" γιατι παντα θα θελεις πιατινια, μεμβρανες και μπαγκετες.
Εγω θελω περιπου ενα 70ευρω σε μπαγκετες το χρονο!!!
Επισης θα συμβουλευα να κξεκινησεις μαθηματα πρωτα

Kαλά ρε μαν όλο στεφάνι βαράς?:stuck_out_tongue:
Δε σπάνε και τόσο εύκολα
Μπορεί να μην έχω γράψει πολλές ώρες παιξίματος αλλά 2 ζευγάρια είχα για 1 χρόνο και είναι ακόμη μια χαρά
Τώρα βέβαια σταμάτησα
:frowning:

Κι άμα δε σου σπάνε τελείως, δένε τις με ταινία.

πλακα πλακα ουτε εμενα μου ειχαν σπασει ποτε μπαγκετες. και τα χτυπαγα τα κακομοιρα τα τυμπανακια με καταπληκτικη μανια! :lol:
βεβαια επαιρνα και ψχοντρες μπαγκετες (2Β αν θυμαμαι καλα). κατι λεπτες που ειχα στην αρχη τις εσπασα μονος μου γιατι δεν αντεχα να τις βλεπω να βασανιζονται! :lol:

Καταρχην παιζω με 7Α μπαγκετες και παντα με ξυλινο τιπ… Πλαστικο τιπ χρησιμοποιω σε live χωρις μικροφωνα για δυναμη. Τα ξυλινα τιπ φθειρονται γρηγορα… ΟΙ Μπαγκετες φθειρονται περισοτερο πανω στα πιατινια οταν χτυπαν στη “κοψη”… και στα hi hat επισης.
Παιζω περιπου 3-4 φορες την εβδομαδα απο 3-4 ωρες καθε φορα.
Μου εχει τυχει να σπασει μπαγκετα και απο την πρωτη μερα… Πανω στην καμπανα του ride.
Η Αληθεια ειναι οτι παιζω καπως δυνατα αλλα υπαρχουν κι αλλοι που παιζουν πιο δυνατα.
Μερικες φορες παιζω και στεφανι στο ταμπουρο αλλα σιγουρα δ4εν ειναι αυτος ο λογος που σπανε.

… Οι 2Β που γραφει ενας φιλος ειναι σαν καδρονια και σαφως δεν σπανε τοσο ευκολα οσο οι 7Α