Earthtone9 (uk)

Οι Earthtone9 δημιουργήθηκαν το 1998 στο Nottingham, έδρασαν μέχρι το 2002, διάστημα στο οποίο πρόλαβαν και κυκλοφόρησαν τρία albums και άλλα τόσα ep, διαλύθηκαν και επανενώθηκαν φέτος δίνοντας το καλοκαίρι που μας πέρασε κάποιες συναυλίες σε φεστιβάλ κυρίως (Damnation,Sonisphere) και κυκλοφόρησαν και μια συλλογή. Χαρακτηριστικά του ήχου τους είναι το βάθος, η ενναλαγή των φωνητικών (καθαρά/σκισμένα) δίχως να είναι και το δυνατό τους σημείο, και τα Tool/Neurosis περάσματα πάντα μέσα από ένα Hardcore(?) πρίσμα.

Επιπλέον χαρακτηριστικά ότι δισκογραφούσαν στην Copro(Skylo) records, τα 2 πιο δυνατά τραγούδια τους (Tat twam asi, Amnesia) προέρχονται από ep (το Tat twam asi υπάρχει και στο album (2000) Arc’tan’gent αλλά πιο γνωστή εκτέλεση έγινε αυτή του (2004) Hi-point (rem) ep). Επίσης η αλά-ραβίνος εμφάνιση του τραγουδιστή τους στο βίντεο του Tat τwam αsi




tip: όποιος καταφέρει να μου βρει τη γραφή του ονόματός τους με το 9 σε ρίζα, όπως απεικονίζεται στα εξώφυλλα κερδίζει κίντερ-μπολόνια

=D>

Αδικοχαμένη μπάντα!
Το Arc’tan’gent μου άρεσε πάρα πολύ. Έβαλα να ακούσω το [U]Binary101[/U], και όντως οι επιρροές από Tool είναι εμφανείς.
Από κει και πέρα, πιστεύω ότι το ύφος τους το υιοθέτησαν αρκετές μπάντες αργότερα, ιδιαίτερα όσες ανέβηκαν στο πλοίο του post-metal και του metalcore!

Σε σημεία πάντως μου θυμίζουν αρκετά Will haven, ειδικά σε κάτι περάσματα με κιθάρες.