Easy Star All Stars live στη Θεσσαλονίκη 21/11

ΣΑΒΒΑΤΟ 21 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2009 @ BLOCK 33
(26ης Οκτωβρίου 33, 54627, Θεσσαλονίκη)

Η Self Preservation Society παρουσιάζει live:
EASY STAR ALL STARS
(Reggae/Dub, USA)
Opening Acts: Global Vibe
Warm-Up & After-Show DJset by Northical

1η Ιουνίου 1967, οι Beatles κυκλοφορούν το 8ο στούντιο άλμπουμ τους. Το Sgt. Pepper?s Lonely Hearts Club Band είναι ένα άλμπουμ που όρισε την ψυχεδελική rock της εποχής και από τότε έχει αναγνωριστεί ως ένα από τους πιο επιδραστικούς δίσκους όλων των εποχών. Τον Μάρτιο του 1973, οι Pink Floyd κυκλοφόρησαν το 6ο άλμπουμ της καριέρας τους, τον δίσκο με τις περισσότερες συνεχόμενες βδομάδες παρουσίας στα τοπ ? 14 χρόνια - το Dark Side of the Moon. 16η Ιουνίου 1997, ακόμα ένας δίσκος που τοποθετείται στους καλύτερους όλων των εποχών βρίσκεται στα ράφια των δισκοπωλείων. Ονομάζεται OK Computer και είναι ο 3ος δίσκος των Radiohead και αυτός που έμελε να δώσει το έρεισμα στη μπάντα για την μετέπειτα πειραματική περίοδό της.
Πολλά τα κοινά αυτών των τριών δίσκων, θα δημιουργούσαν άνετα ένα παιχνίδι μουσικών γνώσεων που θα μπορούσε να διαρκέσει ώρες. Αντίθετα υπάρχει πιο απλή λύση, και ακούει στο όνομα Easy Star All Stars. Μία κολεκτίβα reggae μουσικών από τη Νέα Υόρκη που κατάφερε να δώσει άλλο ένα κοινό στοιχείο στους προαναφερθέντες δίσκους. Από το 2003 διασκευάζουν ολόκληρους δίσκους σε reggae και dub στυλ. Η αρχή έγινε με το Dark Side of the Moon που μετονομάστηκε σε Dub Side of the Moon - δίσκος που έμεινε για πάνω από 5 χρόνια στα reggae top του Billboard - για να ακολουθήσει τρία χρόνια μετά το OK Computer. Αυτή τη φορά δε πείραξαν τον τίτλο του δίσκου αλλά το όνομα του συγκροτήματος και ο δίσκος ονομάστηκε Radiodread, κερδίζοντας τις θετικές εντυπώσεις των ίδιων των Radiohead και 2 χρόνια παραμονής στο Billboard. Φέτος ήταν η σειρά των Beatles να πέσουν στα μαγικά τους χέρια. Ο περασμένος Απρίλιος μας πρόσφερε το εκπληκτικό Easy Star?s Lonely Hearts Dub Band (#1 στα reggae charts για μήνες) και την ευκαιρία να τους δούμε ζωντανά για πρώτη φορά στη πόλη μας.

Το αξιοσημείωτο είναι πως οι Easy Star All Stars λειτουργούν ως ένα ευέλικτο σχήμα με συνεχείς εναλλαγές όχι μόνο από περιοδεία σε περιοδεία αλλά και από συναυλία σε συναυλία! Όλοι τους προέρχονται από την reggae, ska, dub, και jazz σκηνή της Νέας Υόρκης και δίνουν ένα διαφορετικό χρώμα και ζωή σε κάθε εμφάνισή τους. Ο καθένας τους έχει την ευκαιρία που του αξίζει να λάμψει με το δικό του τρόπο στα live τους είτε παίζει κιθάρα, τραγουδάει, ή απλά παίζοντας ένα ρόλο σε αυτή την κολεκτίβα. Κάθε σχήμα προσφέρει κάτι μοναδικό αλλά ανεξάρτητα από το ποιοι συμμετέχουν το σίγουρο είναι πως προσφέρουν ένα διασκεδαστικό, συναρπαστικό, διαφορετικό show κάθε φορά! Αυτό άλλωστε έχει αποδειχθεί από τις συμμετοχές τους σε φεστιβάλ και δικές τους συναυλίες σε πάνω από 20 χώρες 5 ηπείρων και αυτό θα μας προσφέρουν και μας και τα 8 τους μέλη στην εμφάνισή τους το Σάββατο 21 Νοεμβρίου στο Block33.

Το δικό τους χρώμα στη βραδιά θα δώσουν οι δικοί μας Global Vibe σε μια ακόμα εμφάνιση που θα επιβεβαιώσει τη φήμη τους ως ένα από τα καλύτερα ελληνικά συγκροτήματα επί σκηνής ενώ μετά το τέλος της συναυλίας θα ακολουθήσει after party με τις επιλογές του Northical από το Κακό Συναπάντημα.

ΠΡΟΠΩΛΗΣΗ INTERNET: 15?
(περιορισμένα εισιτήρια στο www.esas.eventbrite.com)
ΠΡΟΠΩΛΗΣΗ: 20?
TAMEIO: 25?

ΠΡΟΠΩΛΗΣΗ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ
METROPOLIS: Τσιμισκή 33
MUSICLAND / TICKET HOUSE: Μητροπόλεως 102
BLOCK 33 BOX OFFICE: 26ης Οκτωβρίου 33

Oι Πόρτες ανοίγουν στις 21:00 μμ
'Εναρξη 21:30 μμ

LINKS:


www.myspace.com/easystallstars
www.spsp.gr
www.block33.gr