Elbow-Build A Rocket Boys!

Οι Βρετανοί Elbow παίζουν ένα είδος alternative-brit pop.Ο δίσκος που κυκλοφόρησαν το 2008 με τίτλο “Seldom Seen Kid” μπορώ να πω οτι είναι ένα πραγματικό αριστούργημα,και ίσως να είναι κι ένα από τα αγαπημένα μου άλμπουμ ever.Τρία χρόνια μετά οι Elbow κυκλοφορούν νέο άλμπουμ με τίτλο “Build A Rocket Boys”.Μπορεί κατά τη γνώμη μου το νέο άλμπουμ να μην είναι τόσο καλό όσο το προηγούμενο αλλά αυτό δεν σημαίνει οτι το “Build A Rocket Boys” δεν είναι ένας γαμάτος δίσκος.Ο ήχος των Elbow είναι ξεχωριστός και δεν είναι ακριβώς ο ίδιος που είχαμε ακούσει στα προηγούμενα άλμπουμ τους!Όμορφες μελωδίες αυτή τη φορά με λιγότερη έμφαση στην κιθάρα,η χωρίς ντραμς αλλά πάντα με τα φοβερά φωνητικά του Guy Garvey.Eπίσης είναι ακόμα πιο χαλαρό με περισσότερο πιάνο και με κάποιους λίγους ηλεκτρονικούς ήχους.Αμα μπορούσα να πω ότι κάτι λείπει από αυτό το αλμπουμ,αυτό θα ήταν ένα ξέσπασμα στυλ “Grounds For Divorce” για να απογειώσει τον δίσκο.Είναι αρκέτα ταξιδιάρικος αλλά χρειάζεται και το απαραίτητο mood για να τον ακούσεις.(Που δεν έχω αυτό τον καιρό)
Μπορεί να μην σας αρέσουν από την πρώτη ακρόαση,ούτε εμένα μου άρεσαν,αλλά άμα σας αρέσει το είδος και τους δώσετε λίγο χρόνο πιστεύω θα τους αγαπήσετε.

Από το Seldom Seen Kid:

Aπό το Build A Rocket Boys: