Electric Litany - "Under A Common Sky"

  1. Azure
  2. CFU
  3. Sealight
  4. England
  5. Bedroom
  6. Under A Common Sky (Refugee)
  7. The 7th Goodbye
  8. Embark
  9. The World Is Changing While You Sleep

Σε λίγες μέρες κυκλοφορεί αυτό το αριστούργημα, αυτό το έργο μουσικού κάλλους. Δεν ξέρω αν πρέπει να του αποδώσω κάποια άλλη λέξη, αφού μοιάζει και λίγο αδύνατο να περιγράψεις μουσικές που σε ελκύουν να τις ακούς. Ακόμα και όταν θες να το προτείνεις σε κάποιον άλλον, νομίζω ότι η καλύτερη οδός είναι να πάρεις ένα ζευγάρι ακουστικά, να του τα φορέσεις και να τον εισαγάγεις μέσα του.

Άλλους δίσκους περίμενα και περιμένω να με συνταράξουν, αλλά αυτό το απροσδόκητο για μένα άλμπουμ με ανατρέπει. (Υποτίθεται ότι προετοιμάζομαι για Primordial, αλλά…)

Αξίζει να το ακούσετε μόλις κυκλοφορήσει, μη σας πω και να επενδύσετε. Για τους γνώστες της μπάντας και του δίσκου, πιάνω και κάποια Βαγγέλης Παπαθανασίου vibes στις ατμόσφαιρες.

2 Likes

Το έχεις ακούσει ολόκληρο; και πως;

Ναι, ολόκληρο. Λόγω αρθρογραφικού παρελθόντος.

Μετά από μια ακρόαση μπορώ να επιβεβαιώσω τον @Dr.Feelgood, πρόκειται για ένα πολλά υποσχόμενο άλμπουμ με πολύ ευρηματικές ιδέες και πανέμορφη ατμόσφαιρα.

1 Like

Από τις πιο χαρακτηριστικές και κολλητικές synth μελωδικές εισαγωγές του δίσκου.

Τα τελευταία πέντε δευτερόλεπτα δε διστάζω να πω ότι με παραπέμπουν και σε Ulver.

@athanasia_he_ro δε θα μπορούσα να διαφωνήσω ούτε στο ελάχιστο με το κείμενό σου. Κάθε λέξη σου σημαντική. Πάντως, αν και για μένα δεν υπάρχει ούτε ένα filler μέσα στο δίσκο - και αν να μιλήσουμε μουσικολογικά, μιλάμε για καθαρό 10άρι - εντούτοις θεωρώ την τριάδα “Sealight” - “England” - “Bedroom” το απόλυτο πικ του.

Ωραία πληροφορία επίσης και αυτή για το παραδοσιακό τραγούδι. Δεν έχω ακόμα το βινύλιο στα χέρια μου και δεν το ήξερα. Προσπαθούσα κιόλας να συλλάβω τις λέξεις τους.

1 Like

Η αλήθεια είναι πως δεν ερχόμαστε αντιμέτωποι με τέτοιο εμπνευσμένο υλικό κάθε μέρα. Του αξίζουν όμορφες λέξεις και σκέψεις κατά τη διάρκεια της ακρόασης. Μόλις άκουσα το Azure και την φωνή από το νυχτερινό πουλάκι γκιώνης (έτσι μου έχει πει η γιαγιά μου πως το λένε), ήρθαν αμέσως στο μυαλό μου τα λόγια της συγγραφέως στο βιβλίο που αναφέρω. Απλά χαίρομαι να το ακούω.

1 Like

Ακόμα μια υπέροχη κριτική από την Αθανασία!

3 Likes

Και ότι θα σου έστελνα να μου πεις άποψη :slight_smile:

Δεν θα είχα και πολλά να σου πω. Ένα πολύ όμορφο και πολυεπίπεδο άλμπουμ που συνοδεύεται από ένα κείμενο με τα ίδια ακριβώς χαρίσματα!

2 Likes

Επιπλέον πιστεύω ότι αυτός ο δίσκος είναι το έτερον ήμισυ του “Makena” των No Clear Mind. Συνδετικός ερωτικός παράγοντας έμπνευσης και δημιουργίας -> ένα ελληνικό νησί ως “παιδεία” που μεταφέρεται και πάλι στην Αγγλία.

2 Likes

Υπέροχο βίντεο πάνω σ’ ένα υπέροχο τραγούδι.

Αναμένω την 1η του Νοέμβρη για να τους δω live στο eightball. Και να παίξουν όλο τον καινούργιο δίσκο. Παρακαλώ.

1 Like