Electric Wizard - Black Masses

Καταστάλαξα. Το ριφφ που μπαίνει στο 4:50 περίπου του Σάτυρου και κρατά μέχρι το τέλος είναι η πιο γαμάτη, mindfuck στιγμή του δίσκου. Παρακαλούνται οι συνθέτες όλων των σύγχρονων μπαντών να περάσουν για μαθήματα ριφφολογίας από τον ηλεκτρικό μάγο.

Δεν θυμαμαι τωρα αν ειναι η χρονικη στιγμη το 4.50 αλλα απ’οσα λες καταλαβαινω για ποια στιγμη μιλας!Τωρα για καλυτερη στιγμη του δισκου δεν ξερω παντως ειναι καλυτερη στιγμη του σατυρ και ενα απο τα πιο ψυχεδελικα σημεια του δισκου.Γενικα ολο το Σατυρ απο τη μεση περιπου και μετα!Οσο δεν με επιασε το Σατυρ απο την μουρη οταν το πρωτοακουσα τοσο και αλλο τοσο με επιασε τωρα!!Και το mindfuck ισχυει…ημουν στο λεωφορειο και το ακουγα και απορροφηθηκα τοσο που ξεχαστικα τελειως και κατεβηκα 2 στασεις μετα απο την σταση που επρεπε να κατεβω

oχι και δευτερη σελιδα, δισκος της χρονιας μεχρι τωρα…
θελω να ακουσω το Satyr X live γαμω το Δια!Ειδικα απο το 4ο λεπτο και μετα βιαζει οτι εχει μεχρι 4 ποδια, ζωντανο και πεθαμενο…+ το γαμημενο το scorpio curse εχει ενα απο τα πιο γαμηστερα ριφ που εχω ακουσει τελευταια, ανελεητο αργο και βασανιστικο headbanging\m/

[B]ΓΑΜΗΜΕΝΗ ΤΕΛΕΙΟΤΗΤΑ![/B]

α ρε Oborn ΠΑΙΧΤΟΥΡΑ ΜΟΥ!!!

με μια πρωτη ακροαση χτες κι αλλες δυο σημερα εχω να πω οτι τα αγαπημενα μου-προς το παρον-ειναι τα εξης:

[B]black mass [/B] λιγο πονοκεφαλος αλλα το ρεφραιν χωνει απιστευτα
[B]turn off your mind[/B] ωραια ψυχεδελικη πινελια που αγαπαμε
[B]patterns of evil[/B] μ’αρεσουν τα κολπακια της κιθαρας σε αυτο
[B]scorpio curse[/B] και [B]satyr IX[/B] Βαρια doom ατμοσφαιρα και μιζερια
:smiley:

αυτο το satyr ix διαλυει συμπαντα…8O

Είναι ΠΟΛΥ ευχάριστο να ανακαλύπτεις νέες δισκάρες από κει που δεν το περιμένεις.
Βλέπεις σχόλια, λες ας τσεκάρω και καταλήγεις να το ακούς 3-4 φορές την μέρα.
Δεν τους έχω ψάξει πολύ τους κυρίους, μόνο το Dopethrone έχω ακούσει πέρα από το καινούργιο και σίγουρα μπορώ να πω ότι το Black Masses που φαίνεται καλύτερο.
Ισως επειδή τα φωνητικά είναι πιο καθαρά, ο ήχος είναι σε μια πιο στρωτή κατεύθυνση από την "αναρχία"¨που υπάρχει στο Dopethrone.

Τι άλλο να πούμε, όλα κομματάρες και δεν μπορείς να αγνοήσεις ένα τραγούδι με τίτλο The Crypt of DRUGula.:lol:

Ψηνόμουν έτσι και αλλιώς να πάω στο λαηβ, απλά τώρα ένα Nightchild, ε θα το απαιτήσω.

Μπράβο, μπράβο.

Μετά από καιρό, το ξανάχωσα χθες και εκτός από τα ηχεία γάμησε και τα μυαλά μου, ΠΑΛΙ!

Nightchild, Scorpio Curse και Satyr έχουν τον αχόρταγο. Αυτές οι γαμημένες ριφάρες τους, διαλύουν σύμπαντα.

Αν και η παραγωγή δεν με τρελαίνει (γιατί όταν μιλάμε για την πιο γαμημένα ΧΕΒΙ μπάντα του πλανήτη, δεν μπορεί να έχει παραγωγή που της αφαιρεί σε χέβινες), μιλάμε εύκολα για τον κορυφαίο, καλύτερο και πιο πωρωτικό δίσκο της χρονιάς.

Άντε με το καλό να έρθει και το λάιβ, να μας παραδώσουν τα μυαλά στο χέρι, να ολοκληρωθεί ο οργασμός…!

Μετά από αρκετό καιρό και ακροάσεις αφού καταλάγιασαν οι πρώτες εντυπώσεις, να πω ότι δε συμμερίζομαι τελικά τον άκρατο ενθουσιασμό των περισσότερων.
Ο δίσκος είναι πάρα πολύ καλός αλλά δε με ενθουσίασε τελικά.

Βασικά οκ είναι Electric Wizard, oi EW δε θα βγάλουν ποτέ κακό δίσκο, απλά μερικοί δίσκοι τους είναι έπη και κάποιοι άλλοι είναι γαμάτοι και κάποιοι άλλοι απλά καλοί, αυτό εδώ είναι στη μέση, είναι απ’τα πολύ καλά τους, αλλά όχι από αυτά που θα σου’ρχονται με τη μία στο μυαλό όταν ακούς τις λέξεις Electric Wizard. Για να το θέσω πιο απλά, είναι καλύτερο π.χ. από το Let Us Pray, κατώτερο από το Dopethrone.

Γαμάτος δίσκος όπως και να’χει, και φυσικά στο λάιβ θα προσκυνήσουμε.

Οι Electric Wizard φαίνεται πως παρόλα τα κλασικά άλμπουμς που μας έχουν προσφέρουν, δεν επαναπαύονται, γι? αυτό το ?Black Masses? είναι απλά ένα doom αριστούργημα με vintage αισθητική. Ίσως και ο καλύτερος δίσκος του συγκροτήματος ως τώρα. Ακόμη και το εξώφυλλο είναι επιβλητικό και περιγράφει με τον καλύτερο τρόπο τι θα ακούσεις εδώ μέσα. Η παραγωγή είναι retro (όπως και στο Witchcult Today) αλλά ακόμη πιο βρώμικη και αναλογική. Το φοβερό είναι πως κατάφεραν να κάνουν την μουσική τους ακόμη πιο heavy, ενώ η ψυχεδελική, σχεδόν παραισθησιογόνα ατμόσφαιρα ταιριάζει απολύτως με την occult θεματολογία και τους στίχους εμπνευσμένους από b-movies. Ο ορισμός του cult!

Ο δίσκος περιέχει πραγματικά φοβερές συνθέσεις. Το ?Black Mass? ανοίγει σε πιο γρήγορο tempo απ? ότι μας έχουν συνηθίσει, το ?Venus in Furs? έχει ένα riff που ταιριάζει σε θρίλερ (ακούγεται και η κραυγή στην αρχή του κομματιού), το ?Nightchild? είναι ένα βαρύ και ογκώδες τραγούδι (λες και χάθηκε από τους Black Sabbath) με ύπουλες μελωδίες, ultra-heavy είναι το ?Patterns of Evil? με ένα διαβολικό riff και στοιχειωτικές παραμορφώσεις. Αλλά δεν τελειώνουμε εδώ. Το ?Satyr IX? ηχεί σαν το soundtrack ταινίας με ζόμπι με τα φωνητικά να είναι λίγο διαφορετικά και η ατμόσφαιρα πένθιμη. Εξαιρετικό τραγούδι. Το ?Turn Off Your Mind? Sabbath-ίζει επικίνδυνα κι έχει ένα ανίερο groove, ενώ το ?Scorpio Curse? έχει κάποια stoner στοιχεία. Το ?Crypt of Drugula? που δεν τοποθετήθηκε τυχαία στο τέλος του δίσκου είναι δυσοίωνο, με πολλές παραμορφώσεις και effects, χωρίς φωνητικά, αλλά με έναν υπνωτιστικό ρυθμό.

Μάγισσες, κάπνα, πολύ χόρτο και τσιγαριλίκια, μαύρα κεριά μπροστά σε καθρέφτες, μια ασπρόμαυρη τηλεόραση να παίζει ταινία του George Romero, μια σκιά να κάθεται στην άκρη της πόρτας και να σε κοιτάζει. Όλες αυτές οι εικόνες έχουν περάσει μέσα στις νότες των Electric Wizard, στις τρομερές κιθάρες και τις απειλητικές μπασογραμμές που δημιουργούν αρρωστημένη ατμόσφαιρα λες και οι δαίμονες τους έδωσαν παρτιτούρες. Το απόλυτο μαύρο κυριαρχεί στο ?Black Masses?. Μαύρο που όσο κι αν θες να φωτίσεις δεν θα καταφέρεις. Ξέρω τι θ? ακούει το Θηρίο σε κάποια από τις γωνίες της Κόλασης. Ότι καλύτερο στον χώρο για το 2010 κι ένα εικόνισμα για προσκύνημα στην ιστορία του doom. Μυρίζει θυμίαμα εδώ??

Στις κυκλοφορίες της χρονιάς.

Νταξι ρε παιδια οχι κι ο καλυτερος δισκος του συγκροτηματος…Κι εμενα μου αρεσει αλλα αλλα μην μας παρασερνει ο ενθουσιασμος.

γιατι δηλαδη, τι προβλημα υπαρχει αν ο ανθρωπος πιστευει πως ειναι ο καλυτερος δισκος της μπαντας?
σαν συνολο και μενα ισως μου αρεσει παραπανω απο το dopethrone

κανένα πρόβλημα, ίσα-ίσα παίρνεις και δωράκι (κλικ)

χαχαχ, ελα μωρε

αλλα ναι αυτη η ατμοσφαιρα που βγαζει, αυτο το μυστηριο, η σεβεντιλα με τρελαινει πραγματικα
το dopethrone πχ καταπινει μαυρες σφαιρες να πουμε, αλλα την ατμοσφαιρα του black masses δεν την εχει

εντιτ
τελοσπαντων, οσο και αν ειναι παραξενο για μια μπαντα σαν τους EW, τα αλμπουμς τους ειναι αρκετα διαφορετικα, ειναι αδικο να μπαινουμε εξ αρχης σε συγκρισεις

καλά δεν είναι καλύτερο απο το dopethrone , αλλά είναι Wizard …οπότε…:smiley: <- ύποπτο χαμόγελο

Το Black Masses πραγματικα βγαζει μια μπαφιασμενη ατμοσφαιρα,σεβεντιλας οπως λεει και ο haliseco αλλα αλλη φαση το dopethrone(που μαζι με Come My Fanatics… δεν μπορουν να συγκριθουν με τους υπολοιπους δισκους-προσωπικη αποψη-)
Το σιγουρο ειναι οτι εχουν καταφερει να βγαλουν μεγαλες δισκαρες που διαφερουν μεταξυ τους σε ενα ειδος που δεν χωραει πολλους πειραματισμους

Κι εμενα μου αρεσει η ατμοσφαιρα και συμφωνω(παντα σχεδον) στο οτι δεν πρεπει να κανουμε συγκρισεις.Για εμενα δεν ειναι σε καμια περιπτωση καλυτερο απο το dopethrone.Βεβαια απο τη στιγμη που το Dopethrone ειναι ενα απο τα αγαπημενα μου αλμπουμ εβερ και ειναι και το αλμπουμ με το οποιο γνωρισα τους Electric Wizard ειναι πιθανον η γνωμη μου να μην ειναι τοσο αντικειμενικη…Απλα πιστευω οτι βιαζεστε παρα πολυ να βγαλετε συμπερασματα καθως το Dopethrone εχει βγει εδω και 10 χρονια ενω το Βlack Masses δεν εχει βγει ουτε ενα μηνα.Ακομα κι αν ειναι καλυτερο απο το Dopethrone καλο ειναι να περασει λιγος καιρος και αφου εχει “σβησει” ο ενθουσιασμος να κανετε συγκρισεις.

αυτα.

άσχημο, αργό και ύπουλο κόλλημα το album…για ένα καιρό κόλλαγα στο πρώτο κομμάτι στο repeat…ακόμα δεν το έχω φτάσει μέχρι το τέλος…:stuck_out_tongue:
8)

Ελπίζω ότι το να χαρακτηρίζεται πχ το Dopethrone καλύτερο από το B.M. να μην στηρίζεται στο κριτήριο ότι το 1ο είναι πιο σάπιο.
Γενικά τι δισκάρα ρε γαμώτο, σαπίλα,70-ίλα, έμπνευση και αμεσότητα μπήκαν μαζί και βγήκε το Black Masses.

Μετά από συνεχές λιώσιμο, έχω να πω ότι πρόκειται για έναν πάρα πολύ καλό δίσκο που όμως θέλει να του δώσεις το χρόνο του (όπως εξάλλου και σε όλους τους δίσκους της μπάντας) δε θέλω να βγάζω βιαστικά συμπεράσματα γι’ αυτό και απλά θα αναφέρω ότι δε μου έκανε τη ζημιά που μου έκαναν ας πούμε τα Dopethrone, We Live ή Come My Fanatics. Αγαπημένα κομμάτια: Satyr ΙX, The Nightchild, Scorpio Curse και Black Mass.