Electric Wizard - Time To Die

Tracklist:

  1. Incense For The Damned
  2. Time To Die
  3. I Am Nothing
  4. Destroy Those Who Love God
  5. Funeral Of Your Mind
  6. We Love The Dead
  7. Sadiowitch
  8. Lucifer’s Slaves
  9. Saturn Dethroned

…έχου ακούσει κάποια σκόρπια πράμματα, και μου φαίνεται αρκετά heavy, και με καλές συνθέσεις σαυτά που έχω ακούσει:):!:

Το λες και βαρετούλι. Μύριζε η φάση από το Legalize Drugs and Murder που ήταν όλα περίσσεμα, από τίτλο μέχρι riffs. Η οκαλτοσατανίλα πλέον είναι τέρμα ανέμπνευστη, ο ήχος τίμιος και γνωστός αλλά οι συνθέσεις σε πολύ λίγα σημεία καβλώνουν πραγματικά.

Μέχρι στιγμής μια από τα ίδια. Και το λέω για καλό. Τους πάει κάπως αυτό το νιχιλιστικό που έχουν σε στίχους και σύνολο πλέον, οι συνθέσεις θα μπορούσαν να ανήκουν σε όποιοδήποτε από τους προηγούμενους δύο δίσκους, μα δε με χαλάει. Ξοφλάνε τα χρέη τους σ’ αυτό που κάνουν, παραδίδουν την ίδια μονότονη ογκώδη γραφή. Και τα σκόρπια screechy πλήκτρα εδώ κι εκεί με πείθουν προσωπικά.

Έλα ρε συ, έχουν σχέση οι ριφφάρες του Witchcult με δαύτο;

Κατά τόπους ίσως, ας πούμε κάποια σημεία του Incense For The Dead μου έφεραν στο μυαλό (όχι απαραίτητα σε φόρμα) Torquemada '71 ή ο τρόπος που παλαντζάρει Όργανο και ριφ (και ο τίτλος λίγο) του We Love The Dead μου φέρνει λίγο στη νοοτροπία του κλεισίματος του ομώνυμου από Witchcult. Αν δεν έχουν με του Witchcult, σίγουρα θα έχουν με του Black Masses όμως, αυτό σίγουρα (μέχρι και το Funeral of Your Mind θα μπορούσε να ναι το μικρό αδερφάκι του Turn Off Your Mind). Δεν ακουμπάει Witchcult, μα πλησιάζει Masses. Και μου αρκεί.