Electrocution 250 - Electric Cartoon Music From Hell

[SIZE=“1”][CENTER][αααα! αααυτό ήταν ένα θέμα που ήθελα πολύ καιρό να τ’ ανοίξω! 8)][/CENTER][/SIZE]

__“Μάγκα, τράβα άκουσε μία απίστευτη δισκάρα, λέγεται Electric Cartoon Music From Hell”… αν άκουγε ένας φυσιολογικός (?) άνθρωπος κάτι τέτοιο, υπήρχε περίπτωση να πάρει την μπάντα στα σοβαρά; Μάλλον θα προσπερνούσε. Ευτυχώς για μας όμως η μπάντα αυτή με απόλυτη σοβαρότητα, δεν πήρε καθόλου στο σαβορά τον εαυτό της και ευτυχώς για τον νορμάλ άνθρωπο (ας μείνει “νορμαλ”) προσπέρασε “τρελή” μπαντάρα! Υποδεχτήτε τουυυς…:

[CENTER][/CENTER]

__Αλλά ας τα πάρουμε τα πράγματα από την αρχή…

__Αν κάποιος προσπαθούσε να τους βάλει σε κατηγορίες θα την χαρακτήριζε ίσως ως μία avant-garde metal μπάντα, η οποία παίζει extreme, progressive, cartoon, jazz, thrash, fusion, shred experimental μέταλ…! Εναν πολύ ωραίο “ορισμό” /περιγραφή, μου έδωσε ένας μπασίστας που τους του σύστησα “Είναι απίστευτο το τι παίζουν. Και τρομερά αστείοι. Τους ακούω στ’ ακουστικά ενώ περπατάω στο δρόμο και θέλω ν’ αρχίσω να βαράω κόσμο!” χαχαχα, όχι δεν είναι επειδή είναι τόσο “κακοί” (κάθε άλλα παρά “evil” είναι), είναι επειδή είναι τόσο τρελοί! …Νομίζω πως ο τίτλος του άλμπουμ τα λέει όλα: Electric Cartoon Music From Hell! :lol:

__Βλέπεις και το εξώφυλλο και λες, “α ναι, τώρα μάλιστα!”

[CENTER]

(και αυτό μάλλον είναι alternate για την Ιαπωνία)
[/CENTER]

__Ο δίσκος [παραγωγή του 2003 (Liquid Note Records (829667015727)], είναι σχετικά μικρός αλλά πολύ-πολύ περιεκτικός (ακούγονται νότες που γεμίζαν άλλους 8 δίσκους) και σύμφωνα με τους συνθέτες του που είναι τρελοί τεχνίτες, δεν έχει ίχνος “πειράγματος”, όλα είναι παιγμένα real-time (“nothing is sped up -no computer tampering or correction”). Παρόλο τον καταιγισμό, δε θα λέγαμε πως κουράζει, ίσως και λόγω διάρκειας, και λόγω παύσεων και σίγουρα λόγω του ύφους των κομματιών. Υπάρχει διάχυτη μία γερή δόση χιούμορ, ενοίωτε σαρδόνια και ενοίωτε αφελής) Ως άκουσμα, σίγουρα, δεν είναι για όλους. Πάρτε μία ιδέα και από τους τίτλους των κομματιών:

Tracklist:

  1. Fletcher the Mouse ? 5:01
  2. Funky Lizard ? 4:22
  3. Gee-Wiz - Guitar Solo ? 1:20
  4. Brainscraper ? 3:43
  5. Dr. Fluffels ? 7:13
  6. Exploding Head - Drum Solo ? 2:07
  7. Ridiculosous ? 3:06
  8. Nincompoop Scuttle ? 4:36
  9. Looney Tune - Piano Solo ? 1:49
  10. Mr. Scruffen McFluff ? 4:23

total time 37:40

__ Το τρίο αποτελείτε από τους εξής παίχτουρες :smiley: :

[ul]
[li]Todd Duane -Guitars, Bass, Production, Engineering[SIZE=“1”] [The Regime][/SIZE]
[/li]

[li]Lale Larson -Keyboards, Piano, Production, Engineering [SIZE=“1”][Karmakanic][/SIZE]
[/li]

[li]Peter Wildoer -Drums, Production [SIZE=“1”][Darkane, Non-Human Level, , Majestic, Arch Enemy, Armageddon (Swe), Agretator/Demise (Swe), Silver Seraph, Grimmark, Pestilence (Hol), Gardens of Obscurity, Old Man’s Child, Zaninez, Time Requiem][/SIZE]
[/li][/ul]

__Να έχε στο νου σας πως ο Todd Duane και ο Lale Larson, έγιναν γνωστοί στην Ευρώποι ως βιρτουόζοι μουσικοί που έκαναν βιρτουοζιτέ live και εκπαιδευτικά video όπως το ‘Schizoid’ (υπάρχει στο “Guitar on the Edge No. 4”) και το ‘Double Delight’. Οπότε, ψαχνόντουσαν για κάτι τέτοιο, να κάνουν έναν δίσκο που θα είναι πρόκληση γι’ αυτούς και όταν ζημώθηκαν οι καταστάσεις και βρήκαν και drummer “που έπαιζε τις κάλτσες του”, το τόλμησαν. Μη μου περιμένετε εμπορικότητες (ακόμα και με την καλή έννοια). Εμπορικότητες και τέτοιο οπισθόφυλλο μάλλον εν πολυ-πάνε μαζί ε (χοχοχο);

[CENTER]
[/CENTER]

__Γενικά, είναι ένας δίσκος πείραμα και συνάμα ένας δίσκος πρόκληση. “Απλά” τελικά το αποτέλεσμα είχε και πολύ γούστο κατά τη γνώμη, μου αποφεύγοντας να γίνει ένα βαρετό “μάθημα” για μουσικούς. Εχει ρίζες σε Frank Zappa, Spastic Ink, Cartoon εποχής 70 και Looney Tunes, πιθανώς Liquid Tension Experiment και γενικότερα στο metal, και φτιάχτηκε από αγάπη προς την ακραία μουσική και τη διασκέδαση (μην περιμένετε τo prog-έπος στο οποίο θα ανατρέχετε και θα μείνει κλασσικό όπως ο Bach), τη διασκέδαση του να δοκιμάζεις όρια (“ακραία” δε σημαίνει μόνο growl του θανάτου και blast-beats) και τον πειραματισμό “pushing the envelop” θα έλεγαν πιθανώς οι ίδιοι (U.S.A & Sweden οι χώρες καταγωγής τους).

__Να και μια δήλωση του Larson που είναι χαρακτηριστική:

"This is probably the most demanding recording I have ever done. It’s not exactly the kind of music that you just go in and sight-read. This took a lot of practise. Todd didn’t even write some of the parts down. He would just give it to me on a CD, played in real time, and then I had to pick it out by ear and transcribe it. The whole interlude in “Ridiculosous” for instance I had to pick out by ear since Todd had improvised the line when he recorded it. Even though the actual recording was too much work to be real fun sometimes, I’m still pretty happy with most of my playing on there. Learning all the guitar lines was a great challenge and improvising solos to this kind of music is almost like composing. It has to sound a certain way to stay true to the E-250 sound. The whole album was a great learning experience and a challenge, and I’m always up for a challenge."

__Πάρτε μια πρώτη γεύση και από το YouTube (τα οποία όμως είναι σχετικά αντιπροσωπευτικά -όχι μόνο γιατί διαφέρουν αρκετά από τραγούδι σε τραγούδι, αλλά γιατί άλλη αίσθηση παίρνεις πατώντας play στον δίσκο και να τον ακούς ως όλον με τη σειρά του… καλύτερα κατεβάστε τον αν διστάζετε να τον αγοράσετε και βγάλτε μόνοι σας συμπέρασμα. τι όμως δεν ξεχνάμε ποτέ;! ειδικά τις ξεχωριστές και μικρές σε δύναμη και προβολή προσπάθεες, αν μας αρέσουν, τι στηρίζουμε με την αγοραστική μας δύναμη):

[ul]
[li]Ridiculosous
[/li]

[li]Nincompoop Scuttle
[/li]

[li]Mr Scruffen Mcfluff
[/li]

[li]Brainscraper
[/li]
[SIZE=“1”]ακούστε και το ίσως πιο αστείο και (μαζί με το πρώτο) χαρακτηριστικό τους (όταν έσκασε το πιο έυκολο /αναγνωρίσημο ριφ της ροκ με πέθαναν! χαχα), το πρώτο που σε μπάζει στο τι πρέπει να περιμένεις… περίπου! (στο παράθυρο που θα βγει, ακριβώς κάτω απ’ το εξώφυλλο είναι ο player της σελίδας με το) :smiley: :[/SIZE]

[li]Fletcher The Mouse
[/li][/ul]

__Αν λοιπόν, κάτι απ’ όλα αυτά σας έκανε “κλικ”, κάντε κι εσείς μερικά και ψάξτε τη μουσική τους. Ακόμα κι αν τελικά δε σας αρέσουν, θα αποτελέσουν ένα πολύ ξεχωριστό άκουσμα.

… [SIZE=“4”]ρε τι λέμε τώρα!?![/SIZE] ΤΑ ΣΠΑΝΕ! ElEcTrOCuTiON 250, ξυρισμένο κεφάλι, σφουγκαράκι και τα μυαλά στην ηλεκτρική καρέκλα!!! :lol::metal:

Εχω ψηθεί χαλαρά. (και μόνο η εικόνα με τον Μίκυ και τα ποντίκια αρκούσε για μένα, χεχε!)

Θα τους ψάξω και θα επανέλθω με εντυπώσεις.

ειναι φανταστικο το τι μπορει να κανει ενας ανθρωπος οταν εχει εμπνευση!!!
το αποτελεσμα βεβαια δν μπορει να ειναι τπτ αλλο παρα απιστευτο!!!:smiley:
τσεκαρετε απιστοι να παθετε πλακαρα! thanks ρε shadow για τις προτασεις σου!!! :smiley: :smiley:

[SIZE=“4”]“δύο reply - δύο reply οε-οεεεε!
δύο reply οε-οεεεε! δύο reply - δύο reply οε-οεεε!! …”
[/SIZE]

__Χαχαχαχα! :lol: Μεγάλο σουξέ για τέτοιο είδος /δίσκο!

__Θενκς μαν, όντως είναι σούπερ οι τύποι! Ο πληκτράς με έκανε να προσέξω και τους Karmakanic (συμμετέχει μόνο στο τελευταίο τους, το “Who’s The Boss In The Factory”), όπου εκεί η δουλειά του (αν και σε άλλο στιλ φυσικά, πιο “συμβατικό”) είναι εξαιρετική και πολύ ενδιαφέρουσα, με jazz και κλασσικά περάσματα που δεν κάνουν “μπαμ” ως άσχετα και επιρρεασμένα περάσματα, αλλά δένουν εξαιρετικά.

__Απ’ τα κορυφαία πλήκτρα, για μένα, σήμερα!

__Εllanor, όντως αξίζει να τους ψάξεις -ακόμα κι είναι να πεις στο τέλος “πω-πω εντελώς ό,τιναναι, δε γούστραρα καθόλου”… :wink: Περιμένουμε εντυπώσεις (το ίδιο και απ’ όποιον άλλον φίλο ψάξει (άντε, σας έδωσα και τόσα links…! :D).

το βρήκα και εγώ ρε συ, το έχω στα προς ακρόαση, αλλά ο χρόνος είναι ελάχιστος. Και μόνο η αναφορά σε Karmakanic θα μου έκανε.

μου φάνηκε ενδιαφέρουσα περίπτωση αρχικά μιας που η περιγραφή μού έφερε στο μυαλό τους flying luttenbachers και σίγουρα δεν θα με χαλούσε μια λιγότερο άρρωστη και κατεστραμμένη περίπτωση. μέχρι που άκουσα τα τραγούδια από το utube και απογοητεύτηκα, αφού δεν έχουν καμιά σχέση τελικά :frowning: οι μεν είναι αδιάφοροι και βαρετοί (για μένα) φιουζονοσρεντάκηδες ενώ οι άλλοι κάτι πραγματικά άρρωστο (ίσως περισσότερο απ’ όσο μπορώ να αντέξω :p). ένιγουεη, χάπι λίσενινγκ σ’ όσους γουστάρουν.

λοιπον ακουσα και γω τα κομματια που ποσταρες

και δεν ενθουσιαστηκα

μου φανηκαν σαν μια υπερβολικη instrumental συνθεση των theater

σε instrumental καταστασεις
προτιμω canvas solaris ή behold the arctropus

ενω για αβαντ γκαρντ τα λεμε στο αντιστοιχο θρεντ

maudlin of the well rules!!! :stuck_out_tongue:

edit: πολυ καλοι οι flying luttenbachers
φαινεται οι naked city δεν ηταν μονοι τους…

__Μα σίγουρα δεν είναι να πεθάνεις. Ούτε όπως είπα είναι το νέο prog έπος που θα γραφτεί με χρυσά γράμματα για πάντα, ούτε η σύνθεση του Μπαχ που θα συγκλονίζει 500 χρόνια μετά τα πλήθη. Ούτε καν το ίδιο με το πρώτο των Spastic Ink.

__Και το εκτενές αφιέρωμα και ο ενθουσιασμός, είναι ότι μιλάμε για ένα πολύ-πολύ άγνωστο σχήμα, για κάτι πολύ διαφορετικό και επειδή αφιερώνουμε τόοοοσο χρόνο και κόπο σε άλλα και άλλα σχήματα που έχουν και όλα τα φώτα πάνω τους, έκανα κι εγώ αυτό το αφιέρωμα. Οπως ακριβώς έκανα και με τους Diablo Swing Orchestra. :wink:

__Επί της ουσίας του περιεχομένου του δίσκου τώρα… Ε, δεν ξερω… ίσως αν έχεις όλο τον δίσκο και τον αντιμετωπίσεις ως ένα συνολικό “προϊόν” /“πακέτο” είναι αλλιώς. 8) Μου θύμισε κάτι απο “A Wild Hare” (<–click it! το γραγούδι του δίσκου δεν έχει τα λόγια /screenplay του Bambi) ήταν τολμηρό, πειραματικό και είχε και κόνσεπτ. Και δεν έχει ούτε καν ακούσει ο κόσμος γι’ αυτό. Μπορεί π.χ. να έκανα το ίδιο και για τον Max Raabe (<–click για τρελό “sex Bomb”) ας πούμε, δηλαδή να το έκανα πριν τον φέρουν στην Ελλάδα -νόμιζα πως “δεν τον ξέραμε” εδώ…

__Αλλά δεν είναι εύκολο, ούτε για τα γούστα όλων, σίγουρα! Γι’ αυτό και έψαξα και έβαλα δείγματα -όχι βέβαια, πως υπήρχε στις μέρες μας ο κίνδυνος να αγοράσει κάποις στα τυφλά σήμερα με τα torrents και τα blogs… :wink: Οκ, ευχαριστιέμαι να τους ακούω κάθε τόσο ή να σκάσουν μύτη τυχαία στο random του mp3 player μου, να προκαλέσουν πανικό και πονηρά χαμόγελα για 3:08 και μετά να μου σκάσει κανά άσχετο “bryan adams” ας πούμε! :lol: Αλλά, δεν θα τους άκουγα πάντα το ίδιο άνετα, όπως θα άκουγα ίσως άλλα “avant-garde” σχήματα /καλλιτέχνες και “freaks” όπως τον λατρεμένο Klaus Nomi (<-- click-able --> Klaus Nomi #2) π.χ. :slight_smile: [τώρα θυμήθηκα και την Nina Hagen (<-- click-click, έχει και Apocalyptica! διασκευή Rammstein!)]

Y.Γ. είναι και σρεντεράδες αλλά theater δε μου θύμησαν και σε άλλα σημεία /τραγούδια είναι και fusion, thrash… Ναι γενικά προσπάθησαν επίτηδες να παίξουν υπερ-δύσκολα πράγματα (οπότε θα έχει και τρελή ταχύτητα /shred μέσα το πακέτο), δε το έκαναν όμως για εντυπωσιασμό & εμπορικότητα όπως κάποια prog, power, death και neo-classical-metal και λοιπά σχήματα (μόνο εμπορικός δεν είναι ο δίσκος) αλλά προς “αγάπη στο άθλημα”. 8)

__…τι θυμήθηκα ε?! :stuck_out_tongue:

__Ellanor, δε μας είπες, πώς σου φάνηκαν… :lol: :stuck_out_tongue: