Emperor

Ρε παιδιά δεν υπάρχει θρεντ για αυτή την μπαντάρα ;
Πραγματικά δεν έχω πολλά να πω για αυτούς πέρα από το ότι ίσως είναι το αγαπημένο μου black συγκρότημα μαζί με τους dissection. Οι δύο πρώτοι δίσκοι είναι τεράστια έπη με το In The Nightside Eclipse να ξεχωρήζει. Γενικά πάντως δεν πιστεύω ότι έχουν μέτριο δίσκο.
Πείτε μια δυο κουβέντες για αυτούς τους θεούς .

Μου φαίνεται περίεργο που δεν υπάρχει μπάντωζ. Καλά εγώ να πω ότι In the nightside ασάλιωτο, στα αγαπημένα μου της εποχής και της σκηνής αυτής (που μετά βέβαια από λίγα χρόνια από την συγκεκριμένη κυκλοφορία σταμάτησα να πολυψάχνω). Ακόμα θυμάμαι το βάρος της μαυρισμένης εφηβικής μου άσπρης κάλτσας στο άκουσμα του Beyond the great vast forest. Κατά τα άλλα, αυτό που είναι αδυναμία μου είναι αυτό το ep που τους πρωτογνώρισα

Τι κόλλημα με αυτή τη μπάντα…και εγώ από τό 94 περίπου που έπεσε στα χέρια μου το promo του Nightside και είχα χαζέψει δεν ψάχτηκα παραπέρα…το Nightside ήταν υπεραρκετό να μου καλύψει τις “μαύρες” ανάγκες μου…μόνο οι Dissection με το Storm Of The Lighs Bane, μετά από αρκετά χρόνια, με έκαναν να ξανασχολήθώ με αυτόν τον ήχο…μέχρι που έπεσα στους Carach Angren και τέλος…
@panagiotis + Illuvatar: κάντε ένα κόπο κι βρείτε και ακούστε το Lammendam από Carach Angren…ειδικά ρε panagioti σε είχα στο μυαλό μου όταν είχα πρωτοκολλήσει με το Lammendam αλλά δεν θυμόμουν να είχες τόση αγάπη για Emperor και δεν έλεγα και τπτ γιατί δεν νομίζω να ακούς εύκολα πλέον black metal…αν και δεν είναι μαυρίλα black αλλά έχει μια καταπληκτική Horror ατμόσφαιρα και υπερθεικές συνθέσεις…αρκεί να είσαι λίγο στο mood…

τόσα χρόνια που περάσαν, εδώ κόντευα να το ξεχάσω εγώ ρε! :lol::lol: Θα το ακούσω πάντως με την πρώτη ευκαιρία το προτεινόμενο!

ix equilibrium
τα πιο ματζεστικ δε μαρεσουν και τοσο

Το καλύτερο σχόλιο που έχω δει για τους Εmperor γενικά είναι ένα στο “Alsvastr” (από τις καλύτερες μουσικές όλων των εποχών) που λέει στο 3.35 αρχίζει να προελαύνει ο στρατός της κόλασης. Μα πόσο αληθινό πάντως.
Κατά τ’αλλα, το Nightside είναι ένα από τα μαργαριτάρια του μεταλ γενικά, αξίζει μια ακρόαση από τον κάθε μεταλλά, και είναι από τους αγαπημένους δίσκους μου.

Nightside Eclipse για μενα ειναι το κορυφαιο αλμπουμ και σταθμος για το μεταλ… Καταπληκτικη μπαντα. Η πρωτη μου επαφη ηταν με το The Loss And Curse Of Reverence παντως θυμαμαι!

said it all! Άν κι όλα μ’αρέσουν, προτιμώ IX Equilibrium και το τελευταίο περισσότερο.:slight_smile:

In the Nightside Eclipse και 'γω. αν και έχω ψάξει μόνο αυτό το αλμπουμ τους, μπορώ να πω με σιγουριά πως θα τους ψάξω παρα πολύ ακόμη κάποια στιγμή.
ο δίσκος απλά σκοτώνει. αρχικά όμως χρειάζεται πολλές ακροάσεις για να τον κατανοήσεις πιστεύω, και για να συνηθίσεις τα φωνητικά και τον ήχο τους.