Ensiferum

Oi Ensiferum einai mia anerxomenh Filandikh mpanta pou paizoun viking, melodic/folk death metal. Tsekarete tous edw an goustarete tetoiou eidous metal (mixi Blind Guarding, Children of Bodom, Finntroll etc.) www.myspace.com/officialensiferum

Poia einai oi gnwmh sas gia to teleutaio album ‘Victory Songs’?

Εχω το ομωνυμο,το Dragonheads και το Iron.
Πολυ καλη μπαντα,συνδυαζει το folk και το viking πολυ ωραια.
Το τελευταιο τους δεν το εχω ακουσει ακομα,εχω ακουσει αρκετα καλα λογια ομως.

εχω ακουσει το ομωνυμο, μ’αρεσαν αρκετα, συνδυαζουν μελωδια με καφριλα πολυ ωραια και εχουν και viking θεματολογια, πολυ ωραιοι.

ΟΙ Ensiferum τα σπανε και απορω πως δεν προσεξα το τοπικ!
Το ομωνυμο τα σπαει καθως και το Iron και το Victory Songs ακου το!
Το Dragonheads δεν με ξετρελανε αν και ηταν και minidisk δεν ηταν κανονικο αλμπουμ!

Oι Ensiferum γαμανε κανονικα!
Μακαρι να βλεπα με τετοιες μπαντες στην Ελλαδα!

Μια απ’τα ιδια, σε search το βρηκα:p
Ειναι η τοπ folk metal band για μενα, και αγαπημενος μου δισκος το Iron. To Tale of revenge δεν εχει απιστευτο riff?:!:
Μονο το Dragonheads δεν εχω ακουσει(ακομα), ενω τα Victory songs και Ensiferum τα βρηκα κι αυτα εξ’ισου γαματα.
Το ακομα πιο πωρωτικο με αυτους ειναι το οτι συνδυαζουν την καφριλα με μελωδια και που και που καθαρα φωνητικα. Επισης σε αρκετα κομματια υπαρχουν και ακουστικα μερη(ακομα κι αν αυτα διαρκουν λιγα δευτερολεπτα:p)
Ομολογω οτι ειμαι φαν του Jari. Ιδρυσε μετα τους wintersun, αλλη γκρουπαρα απο κει…

Ενα πακετακι με Wintersun και καμια αλλη παρομοια μπαντα δε θα με χαλαγε…

Ξαναφερτε τους ρεεεεεεεε

εγώ όταν είχαν έρθει δεν τους ήξερα,και την επόμενη μέσα του live ένας φίλος μου είπε να τους τσεκάρω…
εεε όταν έμαθα πως τους έχασα για μια μέρα,έβρισα λίγο:D

Now playing: Iron Maiden - Alexander The Great
via FoxyTunes

Θείλα όλο το φινλανδικό πακέτο: Ensiferum,Wintersun,Norther,Arthemesia,Rotten Sound,Moonsorrow και και και να μην συνεχίσω γιατί ξεφεύγω από το θέμα, αλλά με τα συγχωρήσεως…μετά από τόσες αλλαξοκωλιές στα μέλη τους βλέπω σαν αλυσίδα… Εύγε στην φινλανδική σκηνή!!! Πολύ τους γουστάρω όλους!!!

Dates για το album release tour

01.10.09 GER, Hamburg, Markthalle
02.10.09 NL, Leeuwarden, Romein
03.10.09 GER, Hamm, Devils Revenge Festival
04.10.09 GER, Köln, Essigfabrik
06.10.09 UK, London, Scala
07.10.09 UK, Nottingham, Rescue Rooms
08.10.09 UK, Glasgow, Cathouse
09.10.09 UK, Dudley, JB’s
10.10.09 B, Vosselar, Biebob
15.10.09 ESP, Bilbao, Santana 27
16.10.09 ESP, Madrid, Heineken
17.10.09 ESP, Alicante, Nave 8
18.10.09 ESP, Barcelona, Salamandra 1
20.10.09 IT, Bologna, Sottotetto
21.10.09 GER, München, Backstage
22.10.09 AT, Wien, Arena
23.10.09 GER, Jena, F- Haus
24.10.09 GER, Lichtenfels, Hellflame Festival
26.10.09 GER, Aschaffenburg, Colos Saal
28.10.09 CH, Pratteln Z7
29.10.09 GER, Karlsruhe, Substage

πφφ…

Ξεθάβινγκ για να εκφράσω κι εγώ την προτίμησή μου στους εν λόγω κυρίους!
Προσωπικά αγαπημένα το Victory Songs και το From Afar, επειδή τα έχω ακούσει περισσότερο απο τ’ άλλα.
Σύντομα θα κάψω και τα υπόλοιπα για πιο ολοκληρωμένη άποψη.

Αρκούντως τροματικοί πανηγυρτζήδες οι συγκεκριμένοι (όπως και οι περισσότεροι άναλογοι). Κακές μπάντες ρε γαμώτο.

Αυτό. Όλοι αυτοί υποτίθεται ότι είναι MeloDeath μπάντες επιρρεασμένες από Skyclad και Bathory? Εμένα πάντως σαν (χειρότεροι) Rhapsody μου ακούγονται με το κλαρίνα να φαίνονται περισσότερο.

Κανεις το κοπο να αναφερεις μια τους λιγοτερους αναλογους που σου αρεσουν?

Falkenbach, Moonsorrow και Cruachan είναι τρία ονόματα που έρχονται αμέσως στο μυαλό. Οι Lumsk και οι Glittertind αν θες να το ανοίξεις λίγο περισσότερο, και προφανώς οι Storm όπου και μπορεί να λήξει η συζήτηση αν πάμε για πιο παλιά.

Bonus αναφορές στους Astrofaes για σαφώς πιο μπλακμεταλ μονοπάτια, αλλά γενικά απολαμβάνουμε ανατολικοευρωπαικό κομμουνιστικό μπλακμεταλζ έστω και αν είναι πιο καθυστερημένοι και από τον Faust.

Astrofaes και Lumsk δεν εχω ακουσει.Glittertind δε πολυπαλευω…Κρουασαν(:p) οτι εχω ακουσει μου αρεσε…

Τους(θεους)Moonsorrow oμως ας πουμε ηχητικα πως τους βαζεις μαζι με τους Ensiferum?Νταξει μπορει να τους δεις και τους 3 κατω απο τη ταμπελα “folk/pagan metal” αλλα το θεμα ειναι τι ακουμε.Οι Ensiferum μια ζωη ηταν οι πιασαρικες τους μελωδιες(που ειδικα στα πρωτα 2 που ειναι και τα καλυτερα τους δεναν αψογα με τις γκαριδες του Jari),δε διναν βαση στο επικο φιλινγκ αλα Bathory ουτε τους συνεδεσε ποτε κανεις με αυτους οπως λεει ο Darth.Ουσιασικα melodeath παιζαν(πλεον σχεδον ξεκαθαρα power)με folk θεματολογια και απιστευτα κατσι μελωδιουλες…Τους Moonsorrow τους συγκρινεις με τους Primordial ξερω γω…

Α και Darth το γαμησες και ψοηφησε λιγο.Οχι για το ποσο κακους τους θεωρεις(αυτο ειναι υποκειμενικο),για τη συγκριση που εκανες…

Δε ξερω πανω σε ποιο τραγουδι τους επεσες οταν θελησες να τους τσεκαρεις η σε ποια era αλλα οι Ensiferum που εξυμνω εγω ειναι αυτο το πραμα:

Κοίτα, τους μόνους που παραδέχομαι (χωρίς να μου αρέσουν) από αυτή την τρελοπαρέα είναι οι Korpiklaani, που ξέρουν ότι είναι χαζοχαρούμενοι και το απολαμβάνουν στην τελική. Και για τους Moonsorrow, δεν ακολουθούν τους ίδιους δρόμους ακριβώς (προφανώς), αλλά και αυτοί στα πρώτα τους ήτο σαφως πιο πανηγυρτζίδικα και λιγότερο bathorικα.

Και οι Ensiferum στα lives,στις συνεντευξεις και τα λοιπα attitude αναλογο αυτο που παιζουν εχουν,μη νομιζεις οτι παιρνουν τους εαυτους τους στα σοβαρα η το παιζουν πρωτοποροι=p

Μακαρι να μην ειχαν φαει τοσο hype γιατι εγω πραγματικα απο τους Korpi που αναφερεις και κατι τετοιους τους διαχωριζω(οσο αναφορα τη πχιοτητα εννοω)και πιστευω οτι αντιμετωπιζονται με μια αποστροφη λογω γενικα απειρης σαβουρας σ’αυτο το συναφι.(ασε που και τα lives τους απο οτι εχω ακουσει ειναι η μερα με τη νυχτα.Τους Korpi τους ειδα κιολας και κοιμηθηκα μπορω να πω)

(Οι Moonsorrow ακομα και εποχης Suden Uni ειχαν ενα ηχο που στηριζοταν σ’αυτο το επικο vibe και-λιγοτερο εμφανη τοτε-ψυγματα μπλακ.Aλλα και παλι στους συγκεκριμενους τα πιο χαζοχαρoυμενα τραγουδια(πχ Pakanajuhla)τους τα θεωρω το τελευταιο λογο για να τους τσεκαρει καποιος)

Ενιγουει…

Τους πρωτακουσα οταν κυκλοφορησαν το ομωνυμο ντεμπουτο τους και πρεπει να παραδεχτω οτι μου καναν αρκετα καλη εντυπωση.Ακολουθησε ακροαση στο Victory Songs το οποιο και παλι ηταν υψηλου επιπεδου.Το Iron δεν το εχω ακουσει,ουτε και το τελευταιο τους που κυκλοφορει συντομα.Το θεμα ειναι το From Afar τωρα.Πολυ ανευρο ρε γμτ,πολυ παιχνιδιαρικο, παιδικο.Ελπιζω να μην ειναι τοσο χαζοχαρουμενο και το Unsung Heroes γιατι θα τους σβησω απο τον χαρτη μου

το From Afar ειναι δισκαρος…και οι ensiferum καμια σχεση me korpiklani και τα λοιπα…πολυ ανωτερο επιπεδο σε θεματα ποιοτητας…!!