Epica - The Quantum Enigma

Eπιστροφή των Epica με νέο (δυνατό) άλμπουμ, που κυκλοφορεί στα τέλη του μήνα.

tracklisting:
1 - Originem
2 - The Second Stone
3 - The Essence of Silence
4 - Victims of Contingency
5 - Sense Without Sanity - The Impervious Code
6 - Unchain Utopia
7 - The Fifth Guardian - Interlude
8 - Chemical Insomnia
9 - Reverence - Living in the Heart
10 - Omen - The Ghoulish Malady
11 - Canvas of Life
12 - Natural Corruption
13 - The Quantum Enigma - Kingdom of Heaven part II

Εδώ μπορείτε να ακούσετε και το "The Essense Of Silence, το οποίο δεν είναι απο τα καλύτερα κομμάτια του δίσκου αλλά δίνει μια ιδέα.

Παίζει να είναι και το καλύτερό τους έως τώρα. Η μπάντα είναι σε μεγάλη φόρμα, η ανανεωμένη Simone αποδίδει απίστευτα και τα τραγούδια είναι εξαιρετικά και κολλητικά, κάτι που δεν ήταν το δυνατό σημείο της μπάντας μέχρι τώρα.
Από το επίσημο ηλεκτρονικό κατάστημα της μπάντας διατίθενται και κάποια εξαιρετικά bundles για όποιον παραγγείλει το άλμπουμ μαζί με tshirts και άλλα καλούδια.

Sent from my iPhone 5 using Tapatalk

Γω έχοντας ακούσει μόνο το Essense Of Silence, έχω αρκετά ψηλές προσδοκίες. Δυνατό κομμάτι, δεδομένου ότι μιλάμε για σινγκλ και προσωπικά μου φάνηκε πολύ θετικό το ότι απομακρύνθηκαν από τη στανταρ δομή που είχαν εδώ και καιρό στα χιτάκια τους, με τα τα φωνητικά της Simons στο 90% του κομματιού και λίγο Jansen προς το τέλος ή σε δεύτερα.

Μακάρι κι ο υπόλοιπος δίσκος να κινείται σε αντίστοιχα επίπεδα, γιατί η αλήθεια είναι ότι το Requiem… μου είχε φανεί αρκετά μέτριο για τα δεδομένα της μπάντας και με είχε αφήσει με την αίσθηση ότι το συνεχές στούντιο-τουρ και οι αλλαγές μελών τους είχαν ρίξει.

Εννοείται ότι από το Kingdom of Heaven part II περιμένω δεκάλεπτο έπος με μπλαστμπιτ και τα πάντα όλα.

O δίσκος κινείται σε υψηλότερα επίπεδα, προσωπικά το single το θεωρώ απο τα πιο μέτρια κομμάτια (κ πάλι ειναι καλό).

Επίσης, Kingdom Of Heaven part II είναι λίγο πάνω από 10 λεπτά, αλλά blastbeat δεν έχει. Sorry bro :stuck_out_tongue:

Ναι,ωραιο τραγουδι. Τα φωνητικα τελεια,ειδικα τα οπερετικα! (το θεμα ειναι ΑΝ θα ειναι σε θεση η Simone να το πει [U]αξιοπρεπως[/U] και live)
Aντε να ακουσουμε και πως θα ειναι και τα αλλα τραγουδια…

Ανέβηκε και το review, επιλογάρα εννοείται, είναι πολύ καλό το άλμπουμ.

Ορίστε και η συνέντευξη με τη Simone, είχε να πεί αρκετά ενδιαφέροντα πράγματα για το πόσο διαφορετικά προσέγγισαν το δίσκο αυτό http://www.rocking.gr/interviews/Sunenteuksi-Epica-Simone-Simons/19994/

Όντως πολύ καλή δουλειά και ειδικά στην παραγωγή, ισορροπώντας πολύ καλά τα συμφωνικά στοιχεία. “Victims Of Contingency” τραγουδάρα.

Όπως τα λέει ο σύντροφος στο ρηβιου είναι τα πράγματα. Ανέλπιστα δυνατός δίσκος, σκάλες καλύτερος από τον προηγούμενο, παίζει στο επίπεδο του Divine Conspiracy. Δουλεμένες συνθέσεις, ωραίες εναλλαγές στα φωνητικά και πραγματικά ισορροπημένο αποτέλεσμα ανάμεσα στα συμφωνικά και τα heavy στοιχεία.

Το Unchain Utopia πρέπει να 'ναι η πιο πετυχημένη επιλογή σινγκλ που χουν κάνει σα μπάντα μέχρι τώρα.

Εννοείται ότι περιμένω λαηβ, να παίξουν στα καπάκια Kingdom of Heaven και Quantum Enigma, να μαζεύω τα μυαλά μου απ’ τα πατώματα.

Out there…

Sent from my Xperia T using Tapatalk

ΠΩΠΩ ΠΟΣΟ ΓΑΜΗΣΕ??

Δίσκαρος!!!
Βάζει υποψηφιότητητα για την έκπληξη της χρόνιας.

Told you guys, ο δίσκος παίζει μπαλίτσα υψηλού επιπέδου. Και για μένα μεγάλη έκπληξη, εξακολουθώ να τον ακούω τακτικά.

Έχω πάθει πλάκα με τον δίσκο. Τέτοιο κόλλημα με φετινή κυκλοφορία είχα να φάω από το The Satanist. Στα καλύτερα της χρονιάς ήδη.

Θα συμφωνήσω και εγώ με τους παραπάνω. Ανέλπιστα καλός δίσκος. Δεν το περίμενα. Τα 2 προηγούμενα τα άκουσα και τα άφησα. Δεν με έκαναν να κολλήσω. Η παραγωγή άψογη και είναι αυτό που με κερδίζει πιστεύω περισσότερο στο δίσκο. Φωνητικά στα υψηλά-κλασικά επίπεδα. Μπράβο και μακάρι να συνεχίσουν έτσι.