Eric Woolfson R.I.P

Ένας σημαντικός άνθρωπος για το χώρο του progressive / FM rock στα 70’ς και 80’ς έφυγε από κοντά μας…

Ο Eric Woolfson, συνιδρυτής μαζί με το μηχανικό ήχου και πληκτρά Alan Parsons της μουσικής κολεκτίβας Alan Parsons Project, νικήθηκε από τον καρκίνο την Τετάρτη, σε ηλικία 64 ετών.
Γεννημένος το 1945 στη Γλασκόβη, δοκίμασε την τύχη του σαν session μουσικός και συνθέτης αλλά όντας επιχειρηματικό πνεύμα έγινε πιο επιτυχημένος σαν μανατζερ και παραγωγός. Στα μέσα της δεκαετίας του 70 και ενώ ο Parsons ήταν ήδη γνωστός μηχανικός ήχου και παραγωγός, συναντήθηκαν και ο Woolfson ανέλαβε να τον μανατζάρει.
Ο μύθος λέει ότι ο Eric Woolfson γύριζε στα γραφεία των εταιρειών με έντυπο προωθητικό υλικό αναφερόμενο στο project που ετοίμαζε με τον Alan Parsons, το οποίο project όμως δεν είχε ακόμα όνομα… Έτσι τους έμεινε και το συγκρότημά τους υπέγραψε με τη δισκογραφική ως Alan Parsons Project.
Ο Eric στο συγκρότημα ήταν κυρίως μάνατζερ, βασικός συνθέτης και ενίοτε τραγουδιστής αν και αρχικά ο Alan δεν πίστευε στις φωνητικές του δυνατότητες. Βοηθούσε ακόμη τον Alan και στην παραγωγή.
Το συγκρότημα έμεινε στην ιστορία για δύο κυρίως πράγματα: τα φοβερά και τρομερά instrumentals - που έχουν χρησιμοποιηθεί κατά κόρον ως σήματα και χαλιά ραδιοφωνικών εκπομπών στην Ελλάδα - και τον πρώτο τους δίσκο, Tales of Mystery & Imagination που ήταν βασισμένος αποκλειστικά σε ποίηση του Edgar Alan Poe.
To 1990 ο Eric αποχώρησε και έβγαλε τον πολύ καλό δίσκο Freudiana ο οποίος αρχικά υπολογιζόταν να κυκλοφορήσει ως APP. Στη συνέχεια απέδειξε τη συνθετική του δεινότητα γράφοντας και ανεβάζοντας με μεγάλη επιτυχία musicals, ενώ πριν λίγα χρόνια κυκλοφόρησε το πολύ καλό More Tales of Mystery & Imagination, συνέχεια του δίσκου των ΑΡΡ από το 1976. Τελευταία του κυκλοφορία, φέτος αν δεν κάνω λάθος, το The Alan Parsons Project That Never Was, με κομμάτια που δεν κατάφεραν ποτέ να μπουν στη δισκογραφία του Project.
Αξίζει να διαβάσετε την ανακοίνωση που έβγαλε μετά την είδηση για το θάνατό του ο Alan Parsons. Δε μοίαζει καθόλου με νεκρολογία και λέει πιστεύω την αλήθεια για το ποιος ήταν ο Eric…
http://newmusicreviews.net/alan-parsons-press-release-on-eric-woolfson/

Time keeps floating like a river…to the sea…till it’s gone for ever…

ΚΑΛΟ ΤΑΞΙΔΙ ERIC

r.i.p. τον ειχα μονο ακουστα…αλλα αποτι διαβαζω βοηθησε πολυ τον χωρο…πουτ@να αρρωστια ο καρκινος.

:frowning:

__Αντίο για τώρα Eric.

__Θα συναντήσω όμως και πάλι σύντομα, μέσα απ’ τη μουσική σου. Την υπέροχη μουσική σου. Εφυγες μα θα ‘σαι εδώ. Σ’ ευχαριστούμε.

Και εγω αν και γνωριζω ελαχιστα για αυτον…

R.I.P. γιατι πανω απ’ ολα ειμαστε ανθρωποι.

Κρίμα ρε γαμώτο. Εξίσου σημαντικός με τον Parsons στους APP, δεν πήρε ποτε την αναγνώριση που του άξιζε…

Ε οχι ρε γαμωτο… Πριν λιγες μερες ακουσα πρωτη φορα Alan Parsons Project και μου αρεσε ιδιαιτερα ο Ερικ στα πληκτρα. Rest in peace Eric:(

Για συζήτηση γύρω από τον Eric και τους APP πηγαίνετε εδώ:

http://www.rocking.gr/modules/forum/showthread.php?goto=newpost&t=14113

r.i.p