Estatic Fear

Symphonic Doom Metal, τους κατανομάζει το metal-archives, δεν θα διαφωνήσω σε αυτό. Μελωδικά και μη φωνητικά, φλάουτα, τσέλο, ακουστικές κιθάρες, φλογέρες συνθέτουν μια πολύ ωραία ατμόσφαιρα που παρουσιάζουν στα 2 album τους.

Το πρώτο κυκλοφόρησε το 1996, με το όνομα Somnium Obmutum και περιέχει 4 κομμάτια, 2 Instrumental και τα υπόλοιπα 2 μεγάλης διάρκειας, που σαν σύνολο μας δίνουν ένα ωραία δίσκο.

Το δεύτερο και τελευταίο προς το παρών album ονομάζετε A Sombre Dance, κυκλοφόρησε το 1999 και περιέχει 10 τραγούδια. Προσωπικά το βρίσκω καλύτερο σαν άκουσμα από το πρώτο. Έχουν κάνει σαφώς καλύτερη δουλεία.

Click to listen Chapter IV

Ατμοσφαιρικό/συμφωνικό gothic metal θα τους χαρακτήριζα εγώ, λιγότερο doom, με έντονο το θεατρικό στοιχείο (ή αυτή την αίσθηση μου δίνει η μουσική τους).

Το A Sombre Dance είναι απίστευτη δισκάρα. Απο τους καλύτερους δίσκους του είδους που έχω ακούσει ποτέ. Λυρικό, θεατρικό, με εναλλαγές φωνητικών, και υπέροχη, παραμυθένια μουσική. Οι φίλοι του ατμοσφαιρικού ήχου, και συγκροτημάτων τύπου Haggard, να τους τσεκάρουν οπωσδήποτε, αν δε το έχουν κάνει ήδη!

Αχα ξέχασα να το αναφέρω,αυτό που λες περί θεατρικού στοιχείου το παρατήρησα και εγώ, αλλά ξέχασα να το αναφέρω. Πάντως ναι αξίζει και είναι πολύ καλός δίσκος.

Και θα ήθελα να τους δω σε live(νταξ δυστυχώς δεν μπορώ τώρα),αλλά θα ταιριάζουν γάντι στο Μέγαρο Μουσικής πχ, είμαι πεπεισμένος γι αυτό.

εδιτ:Ήμουν σίγουρος ότι το πρώτο ποστ θα το κάνεις εσύ χαχα

Now playing: Estatic Fear - Intro (Unisono lute intumental)
via FoxyTunes

Mε αφορμη το θρεντ εβαλα να τους ακουσω. Chapter I. ωραια εναρμονισμενα φωνητικα και εναλλαγες

αχα και συνέχισε με τα υπόλοιπα, λογικά θα σου αρέσουν:wink:


Now playing: Estatic Fear - Chapter II
via FoxyTunes