Μetallica

Έχει παίξει στο Sound Of Perseverance, έχει τα σέβη μου

8 Likes

Και το fragile art of existence, το πρώτο d&w, το horror show και αρκετα αλλα. Ωραίος ντράμερ

2 Likes

και οι Metallica τα δικά του.

2 Likes

Ξανάκουσα το δίσκο σήμερα, όχι στο προσκήνιο βέβαια, τον είχα ως soundtrack του ταξιδιού μου και έχω συμπεράνει το εξής ξανακούγοντας. Είναι ξεκάθαρα ο δίσκος που άνετα θα ερχόταν αμέσως μετά τον Load. Πρόκειται για το δίσκο οοου ξεκάθαρα υιοθετούν τη φόρμουλα του Load, η όλη αισθητική βαδίζει προς τα εκεί και θα έλεγα ότι στην ουσία, ο καινούριος δίσκος, είναι ένα πιο heavy Load/Reload. Σαν να άκουγαν οι Metallica τα σχόλια περί «Δεν είναι Metallica αυτό που ακούμε» και να αποφασίσουν να δείξουν ότι ακόμα έχουν το heaviness, ότι δεν έχουν «φλωρέψει».

Γενικά, όπως προείπα, δεν ήθελαν να γράψουν τα χιτάκια, ήθελαν να γράψουν ενδιαφέρουσα μουσική και πραγματικά φαίνεται ότι ακόμα και τώρα είναι μερακλήδες. Μπορεί να είναι αραιωμένες οι κυκλοφορίες τους, αυτό που προσφέρουν όμως, είναι προσεγμένο, δεν είναι απλά διεκπεραιωτικό.

Νομίζω γενικότερα ότι είναι πιο laid back και πάλι η προσέγγιση τους, με εξαίρεση το Lux όπου είναι το μόνο κομμάτι που σε αρπάζει από τα μούτρα και δεν σε αφήνει να πάρεις ανάσα, ενώ στον Hardwired, σχεδόν σε όλο το δίσκο είχαν πατημένο το γκάζι και ίσως, είναι οι Metallica που έχουν τσαμπουκά άφθονο εκεί. Στον εν λόγω δίσκο, δεν είναι εντελώς «φλωροι», γενικά, δεν είναι και ασυγκράτητα θεριά, δεν είναι τόσο λυσσαλέοι.

Επίσης, είναι ένας δίσκος γεμάτος από references ειτε δικά τους, είτε σε άλλους «μέντορες» τους γενικά, είναι ένας δίσκος ο οποίος, αναλαμβάνει να συστήσει τους Metallica σε όσους δεν τους γνωρίζουν η μάλλον, σε όσους δεν τους γνωρίζουν καλά.

Προφανώς δεν είναι κακός δίσκος, ακούγοντας τον ολόκληρο, τον εκτιμάς πολύ διαφορετικά, γι’ αυτό και τα single φάνηκε ότι είναι κάπως λειψά, ότι δεν στέκονται αυτόνομα, στη ροη του δίσκου όμως, τα κομμάτια αποκτούν άλλη διάσταση. Μπορεί από μόνο του το Lux να τραβάει την προσοχή, ακούγοντας το όμως στον δίσκο, αποκτά εντελώς άλλη έννοια και εκτιμάται περισσότερο. Τα κομμάτια, δεν έχουν τα αξιομνημόνευτα και πομπώδη ρεφρέν, φαίνεται όμως ότι δουλεύτηκαν για να είναι ως σύνολο ωραίες και εύηχες συνθέσεις.

Επίσης, ιδιαίτερα σημαντικό, μπορεί πολλοί να διαμαρτύρονται για τη διάρκεια των κομματιών, όμως, δεν είναι κατάσταση St. Anger όπου επαναλαμβάνονται μέχρι τελικής πτώσης τα ίδια riff και μελωδίες, εδώ η ροή σε συνεπαίρνει, ειδικά στο closing track (το οποίο ήδη έχει καταταχτεί στα future classics της δισκογραφίας), ούτε καταλαβαίνει κανείς πως κυλάει το 11λεπτο, υπάρχουν πολλές εναλλαγές.

Γενικά, ακόμα και η δομή των κομματιών, έχει κάποιες εκπλήξεις, σε φάσεις, πιάνεται λίγο απροετοίμαστος ο ακροατής. Φυσικά και υπάρχουν κομμάτια που είναι κάπως ουδέτερα, δεν ενοχλούν όμως, απλά περνάνε λίγο αδιάφορα, μάστιγα βέβαια του φορματ του cd όπου πρέπει ντε και καλά να καλυφθεί ο διαθέσιμος χρόνος.

Το αστείο είναι ότι έχει ακριβώς την ίδια διάρκεια με τον αμέσως προηγούμενο δίσκο. Πάντως, δεν υπάρχει κάποια μπαλάντα στο δίσκο, ίσως επειδή είναι πιο laid back η όλη προσέγγιση. Ένας δίσκος ταξιδιάρικος και πιστεύω ότι θέλει το χρόνο του και πολλές ακροάσεις για να μας «κάτσει», όπως προσωπικά μου είχε συμβεί με Load/Reload, δεν υπάρχουν πράγματα που μας μένουν με την πρώτη, είναι πραγματα που μας κάθονται μετά από πολλαπλές ακροάσεις, έτσι και με αυτό το δίσκο.

Δεν ξέρω αν το έχει παρατηρήσει κάποιος άλλος, έχω την αίσθηση ότι ο ήχος έχει μια «θολούρα», ότι δεν υπάρχει διαύγεια, κυριως στα φωνητικά. Επειδή άκουσα και τον Hardwired, εκεί τα φωνητικά ακούγονται κρύσταλλο, ίσως είναι κάποιο εφέ που να παρομοιάζει το «φύσημα» της κασέτας, πραγματικά δεν ξέρω και νομίζω ότι εξαιτίας αυτού, χάνουν σε ένταση τα φωνητικά, υπήρχαν στιγμές όπου ήθελα πιο μπροστά τα φωνητικά, κάπου τα έχανα.

Γενικά, μπορεί να μην υπάρχουν καινοτομίες, σίγουρα όμως είναι ένας δίσκος αντιπροσωπευτικός του τι εστι Metallica, δεν παρεκκλίνει απο το αναμενόμενο στυλ και ύφος, είναι αξιοπρεπέστατη δουλειά και εκπλήσσομαι από το μεράκι του κουαρτέτου, όλοι βρίσκονται ορεξάτοι και σε φόρμα, κάτι που μου αρέσει.

Πολύ ωραία δουλειά έκαναν, το δίκιο τους δεν τρώγεται, καλή απόλαυση κύριοι….

7 Likes

Για να είμαι ειλικρινής δεν εχω παρατηρήσει κάτι τέτοιο στα φωνητικά, για μενα ακούγονται αρκετά καθαρά και τολμώ να πω οτι είναι τα καλύτερα φωνητικά του James απο το black album. Εχει ξανά γρέζι αλλα και την μελωδικότητα που ειχε στο Load συν οτι πετάει και κάτι ψηλές οπως στο chasing light που μας στέλνει στο διαολο.
Κατα τα άλλα συμφωνώ.

2 Likes

Εχουμε και thread για τον δισκο παντως. Εμενα μου φαινονται αδυναμα σε πολλα σημεια τα φωνητικα του James, ενω στο Hardwired ηταν καταπληκτικα σε ολα τα τραγουδια. Στις ψηλες νοτες δυστυχως η φωνη του δεν εχει την ιδια ενταση που ειχε καποτε, κατι που ειναι εμφανες περισσοτερο στα γρηγορα τραγουδια του δισκου. Στα αργοσυρτα και τα mid tempo ειναι μια χαρα.

1 Like

Λάθος το προσδιόρισα, τα φωνητικά όντως είναι εντάξει, φωνητικά, σαφώς και είναι σε φόρμα ο αρχηγός, όντως, έτσι γρεζαριστό είχαμε καιρό να τον ακούσουμε. Κάτι με τον ήχο των ντραμς δεν μου κάθεται. Μπορεί λίγο να ξεψειρίζω τη μαϊμού αλλά, νομίζω ότι τα hi-hat δεν ακούγονται τόσο καθαρά, κάτι γίνεται σε σημεία. Είναι η «θολούρα» που ακούγεται και όταν ένα κομμάτι συμπιέζεται όταν ανεβαίνει στο YouTube. Ίσως παραήταν καθαρός ο ήχος στο Hardwired και εδώ φαίνεται η όποια διαφορά….

Πάντως, κάτι που δεν ανέφερα στην προηγούμενη τοποθέτηση. Ο Hammett δίνει ρέστα, δεν είναι τόσο διεκπεραιωτικός όπως πολλοί τον κράζουν, ο Ulrich είναι σαν να ξαναέμαθε να παίζει καθώς, έχω την εντύπωση ότι είναι πιο δημιουργικό το παίξιμο του, έχει ιδιαίτερα fills, όπως σε Load/Reload, γι’ αυτό μάλλον έχω αυτά τα vibes, επιτέλους, σαν να θυμήθηκε ότι έχει και αλλά τύμπανα περα από το έρμο το snare και μόνο το οποίο είχε ξεκάνει από το ανελέητο κοπάνημα στο Hardwired. Και ναι, επιτέλους, ακούμε τον Trujillo σε κάποιον δίσκο των Metallica, από εποχές Load/Reload είχαμε να ακούσουμε τόσο παρόν μπάσο.

2 Likes

Εχει αγορασει κανεις απο merch Metallica τον τελευταιο χρονο; Εχει δασμους, οπως θα επρεπε κανονικα; Ή ερχεται απο καμία αποθηκη ΕΕ και θα τη γλιτωσουμε;

Εγω πηρα αλλα μου το έφεραν απο Αμερική, αν θυμάμαι καλα το μαγαζάκι στην Ευρώπη ειναι στην Αγγλία, οποτε δυσκολα τα πράγματα

1 Like

Θα έχει pop up store στο Παρίσι λογικά, οπότε κράτα χώρο στην πιστωτική :wink:

1 Like

Pop up ε; Εχω ξοφλησει την καρτα για τα ως τωρα, καθαρη την εχω. Με χρυση βιζα παιζω μπαλα, βλεπω να κοιμαμαι κατω απο τη γεφυρα της Χαμοστερνας οταν γυρισουμε.

Η ερωτηση παντως παραμενει, δεν ειναι μονο για εμενα (ενα προϊον θελω να παρω), αλλα για φιλο που θελει να κανει παραγγελια και τον σταματησα.

3 Likes

Καλά έκανες και τον σταμάτησες. Για μένα δεν υπάρχουν τα stores των Metallica, αμερικανικό και ευρωπαϊκό, για αποστολή στην Ελλάδα. Το αμερικανικό έχει σίγουρα τελωνείο, άρα τουλάχιστον 30% καπέλο στη συνολική αξία (συμπεριλαμβανομένων των ταχυδρομικών). Επίσης, έχει αδιανόητα ακριβά ταχυδρομικά. Το ευρωπαϊκό είναι στην Αγγλία, καλή τύχη με παραγγελίες από εκεί. Το τι γίνεται εξαρτάται από τη δηλωμένη αξία, αλλά ο κίνδυνος για διάφορα “μα-μου” στο τελωνείο και τα επίσης πολύ ακριβά ταχυδρομικά, με έχουν κάνει να μην παραγγέλνω ούτε από εκεί για Ελλάδα. Ευτυχώς περιστασιακά (τύπου μια φορά τον χρόνο το πολύ) κάποιοι που μένουν Αγγλία με εξυπηρετούν. Σπανιότερα κάποιος που μένει Αμερική :stuck_out_tongue:, αλλά δε θέλω να τον χώνω :heart:.

3 Likes

Τα γνωριζω ολα αυτα, γι’ αυτο τον εκοψα. Ειδικα τη στιγμη που μου ειπε “μα εχουν παρει κι αλλοι απο εκει” κι επειτα ρωτησε “γιατι απο το Αμαζον δεν χρεωνεσαι τελωνειο”, καταλαβα οτι πρεπει να του βαλω φρενο. Ωστοσο, δεν καταλαβα: εχεις δυνατοτητα επιλογης απο πού θα αγορασεις; Απο μουρικα δεν εχω κανεναν :roll_eyes: αλλα απο Αγγλια θα βρουμε αν χρειαστει.

Επισης, δωσε ινφο για το ποπ απ.

Το amazon έχει μια υπηρεσία που προπληρώνεις το τελωνείο, απ’ όσο ξέρω. Αυτή την υπηρεσία δεν υπάρχει περίπτωση να την έχει κάποιο store όλων αυτών των άμπαλων τους οποίους ταΐζουμε :stuck_out_tongue:.

Φυσικά. Από όποιο κατάστημα θέλεις ψωνίζεις, είτε από το αμερικανικό, είτε από το αγγλικό. Είναι διαφορετικά καταστήματα. Αυτό σημαίνει ότι έχουν και διαφορετικά πράγματα διαθέσιμα: το αμερικανικό έχει περισσότερα, αλλά και στο ευρωπαϊκό (δηλαδή αγγλικό) μπορεί να βρεις κάτι που να μην υπάρχει στο αμερικανικό.

Εκτός του ότι υπήρχαν δύο pop up stores σε Λονδίνο και Βερολίνο πριν λίγες μέρες για την κυκλοφορία του νέου δίσκου, ανακοινώθηκε ότι θα υπάρχει pop up store και στο Άμστερνταμ από 25 μέχρι και 30 Απριλίου (οι συναυλίες εκεί, οι πρώτες της περιοδείας δηλαδή, είναι 27 και 29). Το pop up store είναι ένα περιοδεύον κατάστημα το οποίο εγκαθιστούν σε κάποιες από τις πόλεις που παίζουν, για τις ημέρες που είναι εκεί. Το είχα πετύχει το 2017 στη Φρανκφούρτη που είχαμε πάει, μάλιστα για μισή ώρα παραλίγο να πετυχαίναμε εκεί και τον μπαμπά :stuck_out_tongue:, τα μέλη της μπάντας περνάνε ενίοτε από τα καταστήματα. Σε αυτά τα pop up stores έχει πολύ πράγμα από merch, έχει και merch της συναυλίας, έχει και αρκετά άλλα. Πιστεύω ότι σε αυτή την περιοδεία που έχει μόνο διήμερα και που είναι τόσο περιορισμένη σε πόλεις, θα έχει pop up store σε κάθε πόλη. Θα μάθουμε σύντομα :stuck_out_tongue:

2 Likes

Σωστα ξερεις. Ο Τζεφ εχει κανει την περιουσια του απο εμενα, σιγουρα ξερω καλυτερα απο εκεινον πώς λειτουργει η εταιρεια του. Γι’ αυτο το ανεφερα ως red flag οταν μου ειπε ο φιλος μου για το Αμαζον.

Γκουντ, αλλα νοτ γκουντ, διοτι πολυ σωστα ειπες: θα εχει τελωνειο κατα 99%. Θενκς ομως, δεν ηξερα το ινφο.

Διαβασα πριν λιγο για εκεινα σε Λονδινο, Βερολινο, τρομερη ιδεα ο Λαρς γενικως. Ξερω τι ειναι τα ποπ απ στορια, απλως δεν βρηκα κατι για Παρισι. Καλα, μερτς θα εχει σιγουρα και θεωρω επισης οτι σε διημερο συναυλιας θα σκασει τετοιο. Καλυτερα, εκνευριζομαι οταν κουβαλαω μερτς μαζι μου σε συναυλιες. Θα πανε τα προϊοντα απευθειας στο ξενοδοχειο.

Ευχαριστω.

1 Like

Είναι νωρίς ακόμα. Μην ανησυχείς, και να μην το βρεις εσύ, θα σε βρει αυτό :stuck_out_tongue:

2 Likes

Τρεις βδομαδες ρε μλκ, τι “νωρις” αχαχαχαχαχαχα

1 Like

Να φύγει από 'dam πρώτα ρε. Το ίδιο store θα έρθει. Η ανακοίνωση λογικά θα γίνει σε καμιά δεκαριά μέρες. Σε τρώει η τσέπη σου μου φαίνεται :stuck_out_tongue:

2 Likes

Αχαχαχαχαχα 300 ευρω χρωσταω στην καρτα για τους Ταλικες κι ακομη δεν εχουμε φτιαξει βαλιτσα. Ο κουκος αηδονι θα μας στοιχισει ολο αυτο. Ο Λαρς θα μου τα φαει, να εισαι σιγουρος.

2 Likes

Αγορασε κανα ρουχο της προκοπης ολο σαταναδες αγοράζεις.

Ανώνυμη Μανα.

2 Likes