Μetallica

το ειπαμε οτι αυτο το “by request” ειναι αποτυχια απο την πλευρα των οπαδων …

Ε αμα περιμενεις απο τη μαζα να φτιαξει σωστο σετλιστ καηκες. Θα εχει πλακα να το κανουν οι Maiden θα βγει 1ο trooper 2o fear 3o run to the hills etc etc etc

Αρχικά λες τι μαλακία κάνανε.
Από την άλλη όμως (αν δε μιλάμε για τα συγκεκριμένα κομμάτια, καθώς και τα δύο είναι από αυτά που βρίσκονται συχνά-πυκνά στα set list), προσωπικά θα ψήφιζα το The House That Jack Built αντί να ακούσω 1654η φορά το Seek. Ασχέτως που αν με ρωτήσεις ποιο προτιμώ σαν ήχο/μουσική κατεύθυνση κλπ κλπ θα σου πω το δεύτερο.
Οπότε, προσωπικά χάρηκα που είδα το Frayed, το St. Anger, ίσως το Unforgiven 2 στην Πράγα κλπ.
Αυτά έπρεπε να είναι το νόημα ενός By Request tour. Να ακούς τραγούδια που παίζονται σπάνια έως ποτέ.

Γενικά, αποδείχτηκε πως όταν σε ένα arena tour πας “by request” η πλειοψηφία πάει στα hit.
Μακάρι να κάνουν κάποτε το ίδιο σε indoor tour με ψηφοφορία από τα μέλη του ΜetClub.

ΥΓ: Ιδού και γιατί είναι καλύτερα να εμπιστευόμαστε κάτι τέτοια στον κοντό

[B]Can you tell us one thing you’re definitely going to do? Maybe one song you’ll play.[/B]

You know what? We, um? To be totally honest, I don’t want to sound blase about it but we haven’t sat down and started honing in on it.

[I][U]Listen, we have about 70 songs that we rotate, more or less, and can play fairly. We haven’t played the same set list in 10 years - because we have a lot of fans that travel with us and see all 19 shows on a tour.[/U][/I]

But obviously there are certain cornerstones of a Metallica set list - Nothing Else Matters, Enter Sandman, Master Of Puppets, One, Sad But True. It would probably be fairly surprising if most of those didn’t show up at Glastonbury.

από τη συνέντευξη στο BBC με αφορμή την εμφάνιση στο Glasto. Ολόκληρη η συνέντευξη [U]εδώ[/U] (κλικ)

Αχαχαχαχαχ τι μαλακες ειναι μωρεεεε :smiley:

Ρώμη, χθες.

Για την απόδοση τους δεν υπάρχουν και πολλά να πεις. Σαν το παλιό καλό κρασί…

Knebworth, UK

Ίσως η καλύτερη συναυλία που έχω παρεβρεθεί τα τελευταία 3-4 χρόνια. Η μπάντα αλάνθαστη αλλα κυριότερος λόγος ήταν το απίστευτο κοινό, που μου θύμισε ελληνικό festival/live στα 90’s.
Χάος στα πρώτα δευτερόλεπτα του Battery με δεκάδες moshpit (που απ’ όσο είδα συνεχίζονταν καθ’ όλη τη διάρκεια της συναυλίας, ακόμα και σε κομμάτια στυλ Fuel, μέχρι και 30-40 μέτρα από τη σκηνή), οι security δεν προλάβαιναν να βγάζουν κόσμο, τραυματίες και crowdsurfers και ο κόσμος να καλύπτει τον Hetfield στο μεγαλύτερο μέρος του σετ. Α! Και μία φανταστική εκτέλεση του Whiskey για encore.

Σε 3 συνεχόμενες μέρες είδα κατά σειρά Sabbath στο Hyde Park, Μaiden και Metallica στο Sonisphere. Πλέον μπορώ να πεθάνω ευτυχισμένος :slight_smile:

Όταν επιστρέψω θα γράψω και για τους υπόλοιπους που είδα κάποια πράγματα, μένει η Πράγα αύριο :drunk:

Άρχοντας!

Ωραιος ο alejandro_mshrm, 3 φορες ειδες Metallica δηλαδη? Ρωμη, Αγγλια και Πραγα? Το 3ημερο που ειδες καπακια Black Sabbath, Μaiden και Metallica πρεπει να ηταν εμπειρια ζωης, η ιστορια του Heavy Metal σε ενα 3ημερο, θελω καποια στιγμη να κατσει να τους δω και εγω συνεχομενες μερες και την 4η να δω και Judas Priest να ολοκληρωθει το ζωντανο μαθημα ιστοριας.

Θα ήθελα να μας πει όσο πιο αντικειμενικά γίνεται ποιοι ήταν καλύτεροι όμως. Ξέρω ότι είναι δύσκολο.

Οι Metallica.-

Αντικειμενικός δε μπορώ να είμαι (ούτε και θα προσπαθήσω να το παίξω) γιατί οι Metallica είναι η αγαπημένη μου μπάντα.
Προχθες στην Πράγα υπό καταρακτώδη βροχή τα έδωσαν όλα και πέρασαν πιο πολύ ώρα στο Snakepit από οποιοδήποτε άλλο show (ασήμαντη λεπτομέρεια μεν, δείχνει νοοτροπία που κάνει διαφορά δε).

Επίσης, αυτοί που συνήθως είναι στο στόχαστρο στα live, ο Lars και ο Kirk, ήταν αλάνθαστοι και στα 3 live που παρακολούθησα. Είναι όλοι τους σε πολύ καλή κατάσταση. Kαι ο Hetfield βγάζει φοβερή διάθεση και ατάκες πάνω στη σκηνή!

Οι Sabbath ήταν ευχάριστη έκπληξη, δεν τους περίμενα τόσο καλούς. Σίγουρα ένας Ozzy σε καλή κατάσταση τους ανεβάζει αρκετά. Το Rythm Section τους είναι απίστευτο (τα δάχτυλα του Geezer πρέπει να μετακίνησαν το νησί μερικά εκατοστά, στο ομόνυμο έπος έτρεμε το σύμπαν και ο Clufetos μπορεί να μην είναι το original μέλος, αλλά η απόδοση του είναι εξαιρετική). Ο Iommi είναι απλά ο Iommi.
Δυσάρεστη έκπληξη ήταν οι Motorhead (με πόνο καρδιάς το λέω), γιατί ο Lemmy είναι εμφανώς καταπονημένος και απλά στέκεται πλέον στη σκηνή, μιλάει λίγο (περισσότερο μιλούσε στο κοινό ο Cambell) και δείχνει να ζορίζεται.

Οι Maiden είχαν όλα τα ατού τους (το κοινό τους, το Maiden England set list, tα φοβερά σκηνικά) και ήταν εξαιρετικοί σε απόδοση (με τα γνωστά πλέον, ο Bruce δεν είναι 30αρης να βγάζει ξεκούραστα στο encore to Aces High) και γενικά δεν πρέπει να άφησαν κανένα παραπονεμένο. Ο Dickinson είναι χαρισματικός frontman (δεν περιμένατε από μένα να το πω προφανώς!) τόσο σαν performer, όσο και σαν επικοινωνία με το κοινό (έριξε πάλι και τη μπηχτή του για το autocue των Priest βέβαια, πριν το The Evil That Men Do είπε “bring me the cue on, the… evil… that men do… lives on and on” και το επανέλαβε συλλαβίζοντας :p).

Οι Metallica είχαν τον περισσότερο κόσμο (παραδόξως για μένα), αν και πολλοί που μίλησα μου είπαν πως μετα το Glastonbury (που μετέδιδε live το BBC), δεν θα τους έχαναν με τίποτα. Είχαν περίπου 60.000 κόσμο, ενώ οι Maiden την προηγούμενη 40-45.000.
Το ότι έγραψα πως ήταν το καλύτερο show τους, απ’ όσα έχω παρακολουθήσει την τελευταία τριετία δεν είναι τυχαίο :wink:

Γενικά με μπάντες τέτοιου επιπέδου και με τέτοια σετ λιστ, δε γίνεται να μην περάσεις καλά.
Απλά, σε πιάνει και μία μελαγχολία βλέποντας πως είναι στη δύση της καριέρας τους και δε βλέπεις ποιος μπορεί να γεμίσει τέτοιους χώρους και να τους αντικαταστήσει σε 5-10 χρόνια που θα είναι και οι 3 παρελθόν.

edit: Και το σημαντικότερο! Στην Πράγα έπαιξαν σε ένα χώρο που δεν ήταν σε έκταση, ούτε κατά προσέγγιση όσο το Terra VIbe. Θα μου έκανε εντύπωση αν χωρούσε 20.000 κόσμο (edit again, το site του εκεί φεστιβαλ λέει 25.000 θεατές). Τα εισιτήρια κόστιζαν 50 ευρώ η Γενική Είσοδος και 70 ευρώ τα Front Of Stage (περίπου 3000 εισιτήρια). Ο ΦΠΑ ήταν 15% στην τιμή του εισιτηρίου. Με support AIC, Children of Bodom και Kvelertak. Επίσης, έπαιξαν εκεί πριν 2 χρόνια, στην τελευταία περιοδεία τους στην Ευρώπη.
Δε νομίζω o εκεί promoter να είπε πως ‘έκανα τα πάντα για να τους φέρω, είναι στο χέρι των οπαδών πλέον’ και να ξεκίνησαν να φτάνουν χιλιάδες email στην Q Prime, ώστε να πει ΟΚ, πάμε και στην Πράγα.

Εμεις μαγκες πηγαμε ρωμη 1/7 κ βελγιο rock werchter 3/7…Aυτη η καυλα που μου βγαζει αυτη η μπαντα δε συγκρινεται με καμια αλλη!Ειναι η πεμπτη φορα που τους βλεπω,κ καθε φορα ειναι καλυτερη απ την προηγουμενη…METAL UP YOUR ASS!

https://secure.avaaz.org/el/petition/Pros_diorganotes_synaylion_Oi_ypografontes_sas_kaloyn_na_ferete_toys_Metallica_to_2015/?slRBVhb.
Για παμε να δούμε τι ψάρια πιάνουμε.

Sent from my iPhone using Tapatalk

[QUOTE=drenie;1623775]https://secure.avaaz.org/el/petition/Pros_diorganotes_synaylion_Oi_ypografontes_sas_kaloyn_na_ferete_toys_Metallica_to_2015/?slRBVhb.
Για παμε να δούμε τι ψάρια πιάνουμε.

Sent from my iPhone using Tapatalk[/QU

εγινεεε…

322 μόνο;;;

Το μεσημέρι ξεκίνησε βρε. Απο την άλλη δεν εχω και μεγάλες προσδοκίες για πολλές υπογραφές.
Εδω δεν ξεκουνάμε για να κάνουμε αλλα κι αλλα , για να τους Metallica ωστε να έρθουν του χρόνου περιμένουμε να μαζευτούν χιλιάδες υπογραφές ;

Και χιλιάδες να μαζευτούν αμα δεν σκάσει το χρήμα ο διοργανωτής…Metallica δεν έχει :frowning:

Δεν θα ειναι τελικα οι Mastodon?

Με τα νούμερα που μας λες μεικτά έσοδα μονο απο τα εισιτήρια δεν ειναι ουτε 1,5 εκατομμύριο για ολο το πακέτο. . Οποτε ο Λωρης μας λεει μαλακίες για 2 εκατομμύρια , γιατι απλα βάζει και το κέρδος του μεσα και το φόρο που θα πληρώσει.

Και με τις τιμες της Πράγας άνετα θα μάζευαν πανω απο 25000 κόσμο.

Φοβήθηκε λοιπόν οτι δεν θα βγάλει πολλα οχι οτι θα μπει μεσα σαν επιχείρηση.

Ενταξει ας μείνει με τα 500 ( και αν πήγαν τόσοι ) άτομα φέτος που δεν είχαν βουλωμένα αυτιά οπως όλοι εμεις οι υπόλοιποι που δεν θα πατήσουμε ουτε απέξω.

Για την ακρίβεια είχαν 1490 και 1990 Κορώνες Τσεχίας (53 και 72 ευρώ αντίστοιχα, με σημερινή ισοτιμία).

Φυσικά και δε ζητάνε οι Metallica 2 εκατομμύρια. Όπως άλλωστε δεν έπαιξαν και οι Peppers 55 λεπτά. Αυτά είναι απλώς φανφάρες του Λώρη.
1 ζητάνε κι αυτό σε δολάρια. Με όλα τους τα κόστη και έξοδα (μεταφορικά κλπ) να επιβαρύνουν αυτούς και όχι το διοργανωτή.

Δε λέω ότι πρέπει να τα δώσει, δικά του είναι και κρίνει ο ίδιος που θα τα επενδύσει.
Αλλά ζούμε στο 2014 που εύκολα κάποιος μπορεί να δει πόση ώρα παίζει μία μπάντα, τι κασέ έχει, τι τιμές εισιτηρίων παίζουν έξω, πόσο κόσμο μαζεύει, αν πάει σε κράτη με οικονομική κατάσταση/μισθούς αντίστοιχους ή κάτω από της Ελλάδας κλπ κλπ.

Εκτός κι αν οι Τσέχοι διοργανωτές με 25.000 κόσμο (σύμφωνα με τους ίδιους) και με τις συγκεκριμένες τιμές, τζίραραν 1,3-1,4 εκατομμύρια και είπαν να βάλουν άλλα τόσα απ’ την τσέπη τους, για να τους απολαύσει το κοινό.