Μetallica

Α νομιζα εννοουσες το ομωνυμο, οκ αρα το 3ο-4ο καλυτερο εννοουσες :stuck_out_tongue:

Το δικο μου ranking για τον 6ο καλυτερο δισκο των Metallica:

1. Fade To Black
  2. Creeping Death
  3. For Whom The Bell Tolls
  4. The Call Of Katulu
  5. Ride The Lightning
  6. Fight Fire With Fire
  7. Escape
  8. Trapped Under Ice

Στις θεσεις 5-7 υπαρχει ισοτητα, αναλογα την διαθεση μπορει να παει οποιοδηποτε στην 5η θεση. Το Escape ισως το πιο αδικημενο τραγουδι των Metallica, και το μονο filler στην δισκογραφια τους με βαση τον ορισμο. Παραμενει εξαιρετικο τραγουδι, το οποιο θα το λατρευαν και οι οπαδοι πολυ περισσοτερο αν δεν το μισουσε ο Hetfield και το στηριζαν και ζωντανα. Το εχω δει ζωντανα στην πρωτη και τελευταια φορα που το επαιξαν, και νιωθω πολυ χαρουμενος για αυτο.

Επίσης Bell no1 μακράν και μετά ό,τι άλλο θέλετε (όχι το κρίπιν).

2 Likes

Και όταν έρχεται οι άλλοι δίσκοι πήγαιναν

1 Like

Δεκτον, με κομματαρες. Απλως ειναι “αλλος” δισκος, πιο αμεσος και ωμος. Δεν μπορω να το εξηγησω με αλλα λογια, αλλα νομιζω οτι καταλαβαινουν ολοι τι εννοω. Το Justice ανεβασε τον πηχη του ηχου τους (στα αυτια μου προφανως, κολοκυθοπιτα κατα τ’ αλλα). Κι ολα αυτα με 3 ατομα, αν ειχαν και μπασιστα θα απογειωνοταν. Μεγαλε Λαρς, παντα εβλεπες μπροστα.

Να βαλω δυο στην τριτη θεση, σαν εκεινους που κανουν ιδιο χρονο στο στιβο ξερωγω;

Οχι, εδιτ, περιμενε να το φτιαξω:

2 Likes

Χαχαχ, μωρέ όσο μεγαλώνω βαριέμαι θανάσιμα και μουσικά και ηχητικά, το AJFA, με εξαίρεση 3-4 καλές στιγμές, για 5ο-6ο καλύτερο τους καλό είναι όμως.

2 Likes

Ban the person above you - Forum Games - Off-Topic - D&D ...

1 Like

Η μόνη κατηγορία που σίγουρα κερδίζει το ΚΕΑ είναι “δίσκοι με συμμετοχή μαστέην σε >2 κομμάτια”.

3 Likes

Το KEA είναι απλά πρωτόλειο. Ευτυχώς δεν έχουμε όλοι πρόβλημα μ’ αυτό.

Επίσης, αν και νομίζω το έχω ξαναπεί, είναι ο ένας από τους τρεις δίσκους που θα πρότεινα σε κάποιον να ακούσει για να “μπει” στο θρας.

1 Like

Δεν εχω βεβαια καποιο προβλημα με τον δισκο. Απλως προτιμω το επομενο υλικο :slight_smile: Προχωραμε στην επομενη γραμμουλα ομως, δεν υπαρχει λογος για περαιτερω αναλυση απο πλευρας μου :kissing:

1 Like

Νομιζω ελαχιστοι εχουν προβλημα με αυτο, ισως και κανενας. Απλα το να μην εχεις προβλημα με το ΚΕΑ και το ποσο πρωτολειο και αγουρο ειναι, δεν σημαινει οτι πρεπει και να το βαλεις πανω απο μυθικους δισκους με αντικειμενικα πολυ ανωτερη παραγωγη και τραγουδια που εχουν γινει staples οχι απλα στην δισκογραφια των Metallica, αλλα στην μουσικη γενικοτερα. Ο καθενας φυσικα οτι προτιμαει.

Αρα δισκογραφια Megadeth :smiling_face_with_tear:

2 Likes

@panos_ytsejam συμφωνώ σε όλα για αυτά που είπες για Metallica και κόσμο στο βίντεο σου :handshake:

Btw κάποια στιγμή είχα μετρήσει τα ριφφ και τα ρυθμικά στο ΚΕΑ και ο James είχε γράψει κάπου 40+ και ο Dave 8 τα περισσότερα βασικά των τραγουδιών
Γελάει ο κόσμος :joy:

1 Like

Σε ευχαριστώ πολύ φίλε!

1 Like

Fade
Creeping
Ride
For whom
Call
Fight fire
Trapped
Escape

Και

Black album
Ride the lightning
Master of puppets
Load
Kill em all
And justice for all
Reload
Hardwired… To self-destruct
St Anger
Death magnetic
72 seasons

2 Likes

Νομίζω ότι ο Mustaine έχει γράψει την εισαγωγή του Ktulu γι αυτό και την χρησιμοποίησε στο- πιο αστείο κομμάτι ever- When του The World Needs A Hero.

τώρα για ranking στον αγαπημένο μου δίσκο τους

Creeping Death 11/10
Fight Fire With Fire 11/10
Fade To Black 11/10
For Whom The Bell Tolls 11/10
Ride The Lightning 11/10
Call Of Ktulu 11/10
Trapped Under Ice 11/10
Escape 10/10

@panos_ytsejam συμφωνώ κι εγώ σχεδόν σε όλα όσα είπες εκτός από τους Mastodon προφανώς :stuck_out_tongue:

5 Likes

δεν γινεται να συμφωνουμε σε ολα :stuck_out_tongue:

1 Like

Και στο “Hangar 18” το έβαλε, απλά είναι πιο γρήγορο και δεν φαίνεται με την πρώτη.

1 Like

Σωστά

Αρα εχει γραψει ξεκάθαρα το κολ οφ κατουλου .

Δεν είναι απαραίτητο. Πχ το ίδιο ριφ το χρησιμοποίησε και άλλες 2 φορές με όχι ανάλογο αποτέλεσμα. Η όλη σύνθεση, οι εναλλαγές κοκ γύρω από ένα κομμάτι μπορούν να το απογειώσουν ή και να το χαντακώσουν.

Ο Dave έχει συνθετικό μερίδιο (credits) για 4 κομμάτια στο ΚΕΑ και 2 στο RTL. Ούτε ο ίδιος δεν έχει πει ποτέ πως συνέβαλλε σε κάτι άλλο (κάποτε είπε ότι είχε την ιδέα για το riff του Leper αλλά αυτό ας το πάρουμε όσο σοβαρά παίρνουμε το ότι έγραψε τα σολο του Friedman).

Το Ηit the Lights ήταν σύνθεση του James με τους Leather Charm. Το Motorbreath το ίδιο. Το Anesthesia ήταν κομμάτι του Cliff από την εποχή των Trauma.
O Dave είναι αποκλειστικά υπεύθυνος για το Mechanix και το Jump In the Fire, και για τα riff των Metal Militia και Phantom Lord.
Τα Whiplash, Seek and Destroy και No Remorse είναι αποκλειστικά Hetfield με τον Lars στο arrangement.

Γνωστά–νομίζω–τα παραπάνω.

Εκεί που θέλω να καταλήξω όμως είναι πως ακόμα και σε έαν εξαρετικό κομμάτι (Mechanix) μια γέφυρα και διαφορετικοί στίχοι το έκαναν ύμνο. Ο Hetfield γενικότερα αποδείχτηκε καλός μαθητής του Iommi και έβαλε πιο πολύ ποικιλία με τις αγαπημένες εναλλαγές από γρήγορο σε αργό τέμπο κοκ που επέτρεπαν στα τραγούδια του να αναπνεύσουν όταν οι υπόλοιποι ήταν ακόμα επικεντρωμένοι σε διαγωνισμό ταχύτητας για να ξεπεράσουν το ΚΕΑ. Οπότε ναι, προφανώς το ριφ είναι σημαντικό, αλλά από μόνο του δε φτάνει.

edit: Και για να το επεκτείνω λίγο για το Call of Ktulu. Το εισαγωγικό arpeggio είναι του Dave (υπάρχει στο When Hell Freezes Over demo). Το heavy build up γύρω από το ριφ με τα palm muted chords που ακολουθούν στο 1.30 είναι Herfield/Ulrich (με το εξαιρετικό μπάσο του Cliff βεβαίως). Το βαρύ ριφ στο 2.40 είναι το ριφ του Mustaine αλλαγμένο όμως από τον James. Το μελωδικό lead στο 3.30 είναι Herfield/Burton και υπάρχει και σε συνεντεύξεις τους για το πως ο Cliff έφερε αυτά τα κλασσικά μέρη (Phrygian και Dorian scales) και τα έδειχνε στον James και τα εξέλιξαν σε συνθέσεις τους - με παράδειγμα ακριβώς το Κτούλου. Το galloping riff μετά το 4.00 είναι Hetfield. Η γέφυρα στο 5.00-6.00 είναι Hetfield / Ulrich. H κορύφωση με το tremolo riff στο 6.30-7.30 είναι Hetfield / Burton. Το outro είναι το ίδιο εισαγωγικό argeggio με την εισαγωγή reprised και είναι του Mustaine με το δυναμικό fade out να είναι του Lars. Οπότε ειδικά σε αυτό το κομμάτι που βασίζεται σε αλλαγές και περίπλοκη δομή όχι, το ριφ δεν είναι το αποκλειστικό μέρος της σύνθεσης, ίσως ούτε καν το βασικό.

14 Likes

Για να προλαβω και τον Παντελη, το Pulling Teeth δεν ηταν ποτε κομματι, και δεν εγινε ποτε κομματι :sunglasses:

3 Likes